Steak Tartare
Een lekker vleesgerecht
Ingrediënten 2 recipe.people
300 gram goede biefstuk(b. v. ierse), zout en peper uit de molen, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, paar druppels tabasco, 1 eetlepel worcesterchiresaus, evt. 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eieren, 2 fijngehakte sjalotjes, 1volle eetlepel kappretjes, 2 fijngehakte augurkjes,Voorbereiding
Eieren splitsen met een eiersplitser en zorg dat de dooier heel blijft. De biefstuk heel fijn hakken of door de gehaktmolen, Zout en peper erdoor (mag flink wat peper), Druppels tabasco,worcesterschiresaus, gehakte peterselie en evt. tomatenketchup doorheen mengen.
Bereidingswijze
Doe in een schaaltje plasticfolie en doe er de helft van de biefstuk in goed aan drukken en met folie en al uit het schaaltje halen en midden op een bord leggen. Maak er kuiltje in en doe daar de eierdooier in. Schik om de biefstuk de sjalotjes,augurk en kappertjes.