Kleine Duitse runderrollades
Deze echte Duitse runderrollades at ik voor het eerst op een vakantie in Duitsland toen ik nog heel jong was. Later ben ik ze zelf gaan maken en we zijn er nog steeds dol op.
Ingrediënten 4 personen
4 dunne lapjes rundvlees ter grootte van een schnitzel (bijvoorbeeld bieflapjes), mosterd, peper, zout, dunne plakjes ontbijtspek zoveel dat het runderlapje bedekt wordt, 1 prei, 1 winterwortel, 2 wat dikkere augurken, 40 gram boter, eventueel wat rode wijnVoorbereiding
Maak de prei en de winterwortel schoon en snij deze in dunne reepjes ter grootte van de breedte van het runderlapje. Snij de augurken in dunne reepjes
Bereidingswijze
Kruid de lapjes aan een kant met peper en zout. Smeer de andere kant dun in met moster. Verdeel de plakjes ontbijtspek en de reepjes prei, wortel en augurk over de lapjes en rol deze op. Zet ze vast met een prikker. Verhit de boter en bak hierin de runderrolletjes rondom bruin. Blus af met water (of rode wijn). Sudder de rolletjes in plm. 1 1/2 uur gaar.