Italiaanse runderlappen
Een erg lekker Italiaans sudderlapjes recept met balsamico-azijn en rode wijn.
Ingrediënten 4 personen
500 g Magere runderlappen, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 rode uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (in plakjes), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel oregano (gedroogde), 2 laurierblaadjes, 2 dl runderbouillon (warme), 2 dl rode wijn (Chianti), 1 eetlepel balsamicoazijn, allesbinder,Bereidingswijze
Kruid de runderlappen met peper. Verhit 40 g boter in een koekenpan en bak hierin de runderlappen een voor een bruin. Neem de laatste runderlap uit de pan. Leg het vlees in de binnenpot van de slow-cooker. Voeg 10 g boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca. 3 minuten op zacht vuur. Laat de oregano en laurier kort mee fruiten. Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan. Voeg de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg het bouillon uienmengsel toe over het vlees in de slow-cooker. Zet de slow-cooker 1 uur op high en 6-7 uur op low. Bind de jus eventueel met allesbinder.