Engelse Pie (ovenschotel)
Dit typisch Engelse gerecht kun je in een aantal varianten tegenkomen. De meest bekende zijn wel de Shephers Pie met lamsgehakt en de Cottage Pie met rundsgehakt. Ook de groenten die er in zitten worden willen nog wel eens varien maar erwten, wortelen en uien worden eigenlijk wel in elke Pie gebruikt. Dat worchestersaus in en een Pie zit zou je wel kunnen verwachten maar ik heb er als extra smaak maker ook nog de typische HP sauce aan toegevoegd (zie foto) die je in elke Engelse Pub standaard op tafel aantreft naast peper, zout, olie en azijn
Ingrediënten 5 personen
500 gr rundergehakt, 200 gr wortelen, 200 gr (diepvries) erwten, 1 st prei, 2 uien, 4 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 runderbouillon blokken, 2 el worchestersaus, 2 el HP sauce, peper en zout, olijfolie, , , voor de puree:, , 1 kg kruimige aardappelen, 200 ml kookroom, 1 el mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), klontje boter (naar wens), peper en zout, zakje geraspte kaas om te gratineren (200 gram)Bereidingswijze
fruit de knoflook in de olijfolie voeg het gehakt toe en bak het rul daarna gaan de fijngesneden wortel, ui en prei erbij als laatste voeg je de erwten toe vervolgens doe je de bouillonblokken, worchestersaus, HP sauce, en de tomatenpuree erbij maak op smaak met peper en zout maak puree van de gekookte aardappelen met de room, mosterd (poeder) en maak dit op smaak met peper en zout, voeg naar wens een klontje boter toe doe nu het groente/gehakt mengsel in een ovenschaal en doe de puree eroverheen. strooi de geraspte kaas eroverheen Zet de schaal 20-25 minuten in de onderste helft van een voorverwarmde oven op 180 graden