Biefstuk in zwarte bonensaus
Net zo lekker als bij de chinees
Ingrediënten 4 personen
, 400 gr. lende- of kogelbiefstuk in reepjes gesneden,2 eetl.gezouten zwarte bonen(toko),1 middelgrote ui,1 kleine rode paprika,1 kleine groene paprika,2 theel.maizena,1/2 kopje runderbouillon,2 theel.sojasaus(zoet),1 theel.suiker,2 eetl.olie,1 theel.geperste knoflook,1/4 theel.zwarte peper,Voorbereiding
Spoel de zwartebonen enkele keren goed af in een zeef onder de koude kraan. Laat ze uitlekken en pureer ze. Snijd de ui in reepjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en die dan nogmaals door de helft. Meng maizena met bouillon,sojasaus en suiker.
Bereidingswijze
Verhit 1 eetl.olie in een wok,draai de pan zodat de hele pan bedekt is met een laagje olie. Roerbak knoflook,peper,ui en paprika ca 1 min. op hoog vuur. Doe het in een schaal. Doe nu de rest van de olie in de wok en roerbak het vlees ca 2 min. op hoog vuur. Voeg zwarte bonen,maizenamengsel en groenten toe. Roer tot de saus kookt en indikt.