Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Rundvlees Sate

Rundvlees sate recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Saté van rundvlees

INGREDIENTEN

600 gram biefstuk of ossenhaas, voor de marinade: 3 dl kecap manis, 1 el. citroensap, 6 el. knoflookpasta, 1 el. sambal, 6 el. ketumbar, 4 el. komijn, satéstokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Satay Daging - Sate van rundvlees

Een heerlijke sate met lekker pittige pindasaus - Een aanrader! Bron: Allerhande 1991

INGREDIENTEN

Het vlees dient minimaal 3 uur van te voren te worden gemarineerd!, Voor de sate:, 1 grote lendelap, in kleine stukjes gesneden, 1 uitje,, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 2 tenen knoflook, geperst, 2 theelepels citroensap, 1 theelepel serehpoeder, 1 eetlepel ketoembar, 2 theelepels djinten, 1 theelepel zout, 100 gr santen van een blok met 1/4 kopje water, 6-8 satestokjes, 2 eetlepels olie, , Voor de saus:, ? limoen, uitgeperst, 1 rood pepertje, van zaadlijst ontdaan en in ringetjes gesneden, 4 tenen knoflook, geperst, 3 flinke theelepels sambal oelek, 1 theelepel trassi, verkruimeld, 100 gr santen met wat water vermengd, 6 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepels goela djawa of bruine basterd suiker, zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

thaise rundvlees sate

Thaise rundvlees sate

INGREDIENTEN

500 gr. mager rundvlees in blokjes van 2 bij 2 cm., 1 rode ui gehalveerd en in breede ringen gesneden., voor de marinade: 2 theel. sesamolie, 2 teentjes uitgeperste knoflook, 4 cm. gesnipperde sereh (alleen het onderste gedeelte), 2 eetl. gesnipperde koriander, 1 eetl. chilisaus, 1 eetl. vissaus, 1 eetl. citroensap, 2 theel. bruine suiker, 1 eetl. gesnipperde mint, 1 eetl. gesnipperde basilicum, 1 eetl. soyasaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Thais
  •  0-10 min.

Sate boemboe van rundvlees

Sate met veel kruiden, die zonder saus gegeten hoort te worden.

INGREDIENTEN

500 gr. mager, mals rundvlees (biefstuk, rosbief)2 eetl. ketjap, manis2 eetl. asemvocht1 fijngehakte middelgrote ui2 teentjes, knoflook1/2 theel. laos1 1/2 theel. sambal oelek1/2 theel., trassi2 eetl. arachide-olie1 1/2 kop kokosmelk1 daoen (blad), salam1 spriet sereh2 theel. goeloe djawa of bruine suiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate van rundvlees uit Maleisie

Ook lekker als voorgerecht of bij de borrel. Maleisie is een moslimgemeenschap; dus geen varkensvlees!

INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: 40 minuten, Marineertijd : minimaal 1 uur,, 500 gr ossenhaas, in blokjes van 2,5 cm,, , Voor de marinade:, 3 eetlepels fijngesneden sjalot, 2 eetlepels fijngehakte knoflook, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 theelepels kurkuma (geelwortel), 2 theelepels komijnpoeder (djinten), 2 theelepels suiker, 2 theelepels versgeraspte citroenschil, zout,, Voor de pindasaus, 1 eetlepel arachideolie, 2 eetlepels grof gehakte knoflook, 3 eetlepels grof gehakte sjalot

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Sate Manis

Zoete sate

INGREDIENTEN

0,25 kg rundvlees in dobbelstenen van 2 cm*, 0,25 kg runderlever in dobbelstenen van 2 cm*2 el gesnipperde ui*3 gesnipperde teentjes knoflook*1 tl ketoembar*0,5 tl djint, en*1 el javaanse suiker*1 el ketjap*ciroensap en zout*

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sate Manis

Dit recept heb ik ooit gevonden in een boodschappenkarretje. Het handschrift leek alsof het was van iemand die verstand heeft van de Indische keuken.

INGREDIENTEN

* 250 gr rundvlees, * 250 gr lever, * 3 el gesnipperde uien, * 3 teentjes fijngeperste knoflook, * 1 tl ketoembar, * 1/2 tl djinten, * 1 el javaanse suiker, * 1 el ketjap (naar smaak wat meer), * Citroensap, * Zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Sate sappie

Sate past goed bij een Indonesische rijsttafel, maar is ook lekker om zo te eten. Probeer deze krachtige, heerlijke variant eens!

INGREDIENTEN

- 500 gr rundvlees,, - 2 tenen knoflook,, - 4 kemirienoten,, - 1,5 dl santen van 1/8 blok,, - olie,, - citroensap,, - satestokjes,, Kruiden:,, - 0,5 tl gemberpoeder,, - 0,5 tl laos,, - 1 tl sambal,, - 1 tl trassie,, - 1 tl zout,, - 1 tl goela djawa (Javaanse suiker),, - 1 el ketoembar,, - 0,5 el djinten,, - 0,5 tl kentjoer,, - 0,5 tl koenjit,, - 2 daon djeroek poeroet (citroenbladeren),, - zout

  •  …
  •  
  • Geplaatst op06-01-2014
  • Indonesisch
  •  

Sate Lombok

Sate van rundvlees

INGREDIENTEN

16 lombok in lengte opengesneden en ontpit*1 tl gemberpoeder*4 tl ketoembar*2 tl djinten*1 gesnipperde ui*3 tenen knoflook uit de knijper*400 gr rundergehakt*1 losgeklopt ei*

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate manis

INGREDIENTEN

250 gram mals rundvlees * 250 gram lever * 3 eetlepels gesnipperde uien * 3 teentjes gesnipperde knoflook * 1 theelepel ketoembar * 1/2 theelepel djinten * 1 eetlepel Javaanse suiker * 1 eetlepel ketjap * citroensap * zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sate Lombok

Sate van rundvlees

INGREDIENTEN

16 lombok in lengte opengesneden en ontpit*1 tl gemberpoeder*4 tl ketoembar*2 tl djinten*1 gesnipperde ui*3 tenen knoflook uit de knijper*400 gr rundergehakt*1 losgeklopt ei*

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

sate bali

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees., 1 ui., 2 tenen knoflook., 2 dl santen van 1/8 blok., 1 tl asem., 4 kemirienoten., olie., stestokjes., 1/2 tl laos., 1/2 tl sereh., 1/2 tl koenjit., 1/2 tl gemberpoeder., 1 l ketoembar., 1/2 el djintan., 1 tl trassie., 2 tl zout., 2 daon djeroek poeroet.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Sate Sappie

INGREDIENTEN

500 gr dobbelstenen rundvlees, 1 ui, 1 tl knoflookpasta, 4 kemirienoten, 1,5 dl santen, olie, citroensap, ? tl gemberpoeder, ? tl laos, 1 tl sambal, 1 tl trassi, 1 tl zout, 1 tl goela djawa, 1 el ketoembar, 1 el ketoembar, ? tl djitan, ? tl kentjoer, ? tl koenjit, 2 daon djeroek poeroet, zout, In water geweekte satestokjes.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate Komoh

Runder spiesjes in kokossaus

INGREDIENTEN

600 gram rundvlees, 250 ml dikke santen, 250 ml water, 2 daun djeruk purut, 2 daun salam, 1 serehstengel, 3 eetlepels asemwater, 2 lomboks, sattokjesBoemboe:, 5 sjalotjes, 4 tenen knoflook, 1 theelepel ketumbar, 1 theelepel djinten, 4 cm laos, 6 cm djahe, 1 eetlepel gula djawa, 0.25 theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

sate sampi

Sate van rundvlees

INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees, Voor de marinade:, 5 teentjes knoflook - 1 stukje djahe - 5 rawits - zout - 3 eetl gesmolten gula bali

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

SATE NUEA

Rundvlees Sate - 12 Pennen

INGREDIENTEN

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sate uit Cambodja

Sach Ko ang kreoung

INGREDIENTEN

, 500 gr mager rundvlees b,v, entrecote in dunne plakjes gesneden (vraag de slager er naar), 2 eetlepels arachide-olie, 1 stengel gekneusde citroengras (sereh), 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosuitje, fijngehakt, 1 eetlepel donkerbruine suiker (goela djawa), ? eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, ? eetlepel limoensap, ? theelepel koenjitpoeder of 3 stukjes verse koenjit, 1 eetlepel geraspte santen (blok), 1/2 theelepel paprikapoeder, ? theelepel vers gemalen zwarte peper, fijngehakte verse Rode Spaanse pepers naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar.

INGREDIENTEN

Voor satévlees:, , 400 gr kipfilet of kippendij in grove brokken, 400 gr varkensschouder, procureur, schouderkarbonade, hamlap of varkenshaas in grove brokken, , Voor verse marinade:, , 250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate Boemboe Roedjak

INGREDIENTEN

400 gr rundvlees., 2 kemirienoten., 2 spaanse peper., 1 sch laos., 1/2 tl trassie., 1 el santen., asem (naar smaak toevoegen), zout., satestokjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Sate Manis 2

Zoete sate

INGREDIENTEN

0,25 kg rundvlees in dobbelstenen van 2 cm*, 0,25 kg runderlever in dobbelstenen van 2 cm*2 el gesnipperde ui*3 gesnipperde teentjes knoflook*, 1 tl ketoembar*0,5 tl djintan*1 el Javaanse suiker*1 el ketjap* citroensap en zout*,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

SATE TUSUK BABI OF SAPI

Ruim 20 Sates van Varkens- of Rundvlees - eigen stijl

INGREDIENTEN

, , o 1 pond varkens- of rundvlees, o trassi, , o zout, , o peper, , o 1 tl ketoembar, , o 1 knoflookteentje, fijngesneden, , o 1 grote ui, fijngesneden, , o 1 tl djinten, , o 1 tl bruine basterdsuiker, , o ? kopje melk, , o ? kopje water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate boemboe koening

Gele sate

INGREDIENTEN

500 gr. mals rundvlees bv rosbief, 3 kemiries, 2 sjalottes, 2 teentjes knoflook, 2 ontpitte lomboks, 1 theel. trassi, 1/2 theel. ketoembar, 8 satestokjes, 2 theel. koenjit, 1 mespuntje laos, 1 theel. asem, 1 theel. goela djawa, 1 - 2 theel. zout, 2 eetl. boter, 100 gr. santen,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Saté Boemboe Koening

INGREDIENTEN

500 gr mals rundvlees, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 lomboks of een flinke tl sambal oelek, 3 kemiries, 1 tl trassie, 1/2 tl ketoembar, 8 satéstokjes, 2 tl koenitpoeder, 1 mespuntje laos, 1 tl asem, 1 tl goela djawa of bruine suiker, 1-2 tl zout, 2 el plantaardige olie, 100 gr santen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sate boemboe koening

INGREDIENTEN

500 gr. mals rundvlees -, 2 sjalotten -, 2 teentjes knoflook -, 2 lomboks -, 3 kemiries -, 1 theel trassie -, 1/2 theel ketoembarpoeder -, 2 theel koenirpoeder -, 1 mespuntje laospoeder -, 1 theel asem -, 1 theel goela djawa -, 1-2 theel zout -, 2 eetl. boter -, 100 gr. santen.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sate Tusuk Sapi

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten, 1 theelepel bruine basterdsuiker, ? kopje melk, ? kopje water, trassi, zout en peper, olie, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate Boemboe Koening

INGREDIENTEN

250 gr dobbelstenen rundvlees, 150 gr dobbelstenen runderlever, 2 kemirienoten, 1 lombok, ? tl trassi, ? tl ketoembar, 2 uien, 1 tl koenjit, 1 tl laos, 4 el santen, asem, zout, 2 el olie, In water geweekte satestokjes.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate Boemboe Roedjak

INGREDIENTEN

400 gr dobbelstenen rundvlees, 2 gepofte kemirienoten, 2 lomboks, 1 tl laos, ? tl trassi, 1 el santen, zout, asem, In water geweekte satestokjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Sate Tusuk Babi Of Sapi

INGREDIENTEN

500 gram varkens of rundvlees, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten, 1 theelepel bruine basterdsuiker, ? kopje melk, ? kopje water, trassi, zout en peper, olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

marinade voor sate vlees

Lekkere marinade voor indische sate. Je kan varkensvlees of rundvlees of kip gebruiken.

INGREDIENTEN

Pond vlees aan een stuk{rosbief of varkensfricandeau of kipfilet}, zout, peper, koriander, komijn 1 theelepel of naar smaak, ketjap manis 4 eetlepels, zonnebloemolie 2 eetlepels, bruine suiker 2 eetlepels, knoflook 2 of 3 tenen uitgeperst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2014
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

sate boemboe koening

INGREDIENTEN

150 gr runderlever., 250 gr rundvlees., 2 kemerienoten., 1 lombok (spaanse peper), 1/2 tl trassie., 1/2 tl ketoembar., 2 uien (niet te groot), 1 tl koenjit., 1 schijfje laos., 4 el santen., 2 tl asem (dit wel naar smaak), zout., 2 el olie., satestokjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Sat? boemboe koening (gele sate)

Super lekker en verrassend. Saus is hierbij niet nodig

INGREDIENTEN

? 500 g mals rundvlees, ? 3 kemeries, ? 2 sjalottes, ? 2 teentjes knoflook, ? 2 ontpitte lomboks, ? 1 theelepel trassie, ? ? theelepel ketoembarpoeder, ? 2 theelepels koenjir poeder, ? 1 mespuntje laospoeder, ? 1 theelepel asem, ? 1 theelepel goela djawa, ? 1-2 theelepels zout, ? 1-2 eetlepels boter, ? 100 g santen, ? sate stokjes,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2006
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

#oosterse gourmet

Een compleet gourmetmaal in Oosterse stijl

INGREDIENTEN

Kleine gehaktballetjes van 150 gr. kippegehakt, 150 gr. rundvlees in reepjes, 8-12 gamba's, 150 gr. zalmfilet in stukjes, 250 gr. tahoe in plakjes, 150 gr. in sate marinade gemarineerd varkensvlees in reepjes, 1 ui in halve ringen, ca. 750 gr. groenten, een keuze uit: courgette, aubergine, champignons, rode, gele en groene paprika, prei en lente-uitjes (alles in plakjes/reepjes gesneden), 1 vleestomaat in plakken, 100 gr. jonge maiskolfjes, 2 of 3 eieren, zonnebloemolie, sambal, ketjap, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bami a la Dolce Far Niente

Het is een lekker pittige en toch goedkope bami, dus net even anders...

INGREDIENTEN

8 mie nestjes, 2 tomaten, 2 preien, 2 uien, 2 rode paprikas, 1 gele paprika, 800 gram varkensfilet (rundvlees kan ook), ketjap, conimex sate marinade

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

groenteloze babi ketjap

Voor mensen die niet van groente houden

INGREDIENTEN

1 pakje mix voor ketjapsate, 200 gr rundvlees blokjes gemarineerd, 1 grote teen knoflook, 1 half pakje rijst, 1 halve tl sambal, 1 el ketjap manis, 1 ei, op het pakje ketjap sate staad de hoeveelheid water erin moet, 1 tl zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Domoda

Een West Afrikaans gerecht dat een beetje lijkt op Sate. Prima van te voren te bereiden. Redelijk snel klaar te maken maar als je het een tijdje laat staan wordt het natuurlijk nog lekkerder.

INGREDIENTEN

Rundvlees (mag ook lam,schaap,kip), uien, blikje tomaten puree, van die kleine maggi blokjes, knoflook, olie, pindakaas en niet te vergeten een paar heftige pepertjes. Bij voorkeur Mdm Jeanette. Vanwege lekker pittig., Maar sambal of chilpoeder werkt ook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

SA TEE NEUA - Rundvleespiesjes

THAILAND HEEFT UITERAARD ook varianten op de Indonesische, Indonesische, Maleisische en Chinese sate. Overal ter wereld is ze bijzonder populair en er bestaan onnoemelijk veel variaties, omdat iedereen een sate kan samenstellen naar eigen wens. Met of zonder groenten, met of zonder saus, van kip, garnalen, lams-, rund-, varkens- en geitenvlees. Het hoofdingredient vlees moet echter pittig gekruid worden, van een prima kwaliteit en krokant geroosterd zijn. Kruiderijen verschillen per land en zelfs per regio, en dat maakt dat elke sate het proeven meer dan waard is. Voor de vegetariers is er een recept gemaakt met tahoe.

INGREDIENTEN

Marineertijd 1 uur, . 600 g rundvlees (biefstuk van de lende),, , Marinade, . 6 kleine rode uitjes, . 3 middelgrote tenen knoflook, . 4 stengels citroengras, . 2-3 rode pepers, . 3 cm galanga of 2 cm gemberwortel, . 6 eetlepels zonnebloemolie, . 1 eetlepel kerrie, . 1 theelepel koriander, . 1 theelepel komijn, . 2 theelepels vissaus (Nam Pla), . 2 eetlepels lichte sojasaus, . 2 eetlepels limoen- of citroensap, . 1 eetlepel palm- of rietsuiker, , Saus, . Nam Prik Satee (satesaus), . Nam Prik Jim Saw (pikante gembersaus),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

tartaartjes met kaas overbakken

INGREDIENTEN

4 rundvlees tartaartjes, oude kaas geraspt (100 gram), Oude kaas 4 plakken, 2 (vlees) tomaten, Italiaanse kruiden, Knoflook 2 tenen (geperst), Bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Griekse Souvlaki van de gril of BBQ

Door het warme weer hier in Nederland, maak ik, als we niet Barbequen, steeds vaker Meditteraans eten. Heerlijk om steeds die vakantie- sfeer te proeven ;-) Dit recept van Souvlaki is erg geliefd hier, samen met de Tzaziki en Tomatenrijst . Ik maak het eigenlijk altijd met kip, maar je kunt het ook met Lams of Rundvlees maken.     

INGREDIENTEN

- 1 kilo kip, - 1 bouillonblokje (kip), - 1 rode ui, - 3 knoflookteentjes, - 4 eetlepels olijfolie, - 3 eetlepels citroensap, - Tijm, een halve eetlepel vers, of een halve theelepel gedroogd, - Oregano, een eetlepel vers, of een theelepel gedroogd, - Dille, halve eetlepel vers, of een halve theelepel gedroogd, - Versgemalen peper en zeezout, - Sate prikkers

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Shaslicks

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1.5 dl tomatenketchup, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel oregano, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje witte peper, 2 kleine uien, 2 paprika`s (groen en rood), 600 gr mager rundvlees of hamlappen, ontbijtspek (dik gesneden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  
  •  60-120 min.

rundersate

Voor de BBQ

INGREDIENTEN

800 gr rundvlees, Voor de marinade:, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel honing, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 eetlepel koriander, 1/2 eetlepel chilipoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie, , Voor de saus:, 3 eetlepels zeer fijn gesnipperde ui, 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels limoensap (of 1 eetlepel citroensap), 1 dl ketchup, 1 dl water, 1 theelepel bruine suiker, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-1999
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top