Rundvlees Stifado
grieks rundvlees gerecht uit de romertopf
Ingrediënten 4 personen
1 el. plantaardige olie*750 gr.riblappen in blokken*350gr.verse zilveruitjes,gepeld*4 tenen knoflookfijngehakt*3 laurierbladen*10 zwarte peperkorrels*1 kaneelstokje*4 el. rode wijn azijn*1 el.fijne tafelsuiker*2 blikken gehakte tomaten a 400 gr.*2 el. tomaten puree*1 tl. zout*2 el.gehakte peterselie*Voorbereiding
week de romertopf 15 min. in water*verhit de olie in een grote koekepan en bak het rundvlees en de uitjes en de knoflook 4-5 min.tot het vlees rondom bruin is*laat het 10 min. afkoelen*
Bereidingswijze
doe het vlees ui mengsel in de romertopf en voeg laurierblaadjes,peperkorrels en kaneel toe*schep de azijn en suiker erdoor*schep het tomaat mengsel en de tomatenpuree erdoor en bestrooi goed met zout.schep alles goed om.leg de deksel erop en zet in een koude oven. zet de oven op 200 graden. en laat 2 uur koken tot het vlees gaar is.neem het deksel van de pan en laat nog 10 min. koken.verwijder de laurierbladen en kaneel.breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.