1. Home
  2. Recepten
  3. Rundvlees Romertopf

Rundvlees romertopf recepten (37)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rundvlees Uit De Romertopf

Een heerlijk rundvleesgerecht uit de oven voor een feestelijk etentje

INGREDIENTEN

1.5 kg mager rundvlees aan 1 stuk 2 geperste teentjes knoflook olie 2 rode paprika's 2 groene paprika's 2 uien 4 tomaten zout peper uit de molen 1/8 liter rode wijn 1 el paprikapoeder 1 tl gemberpoeder 40 gr. tomatenpuree 100 gr. plakjes ontbijtspek peterselie

Voorbereiding

Was de paprika's en snijd ze in reepjes Schil de uien en snij ze overlangs door, snij halve ringen van de helften was de tomaten en snijd ze in 8 partjes Was de peterselie en hak die fijn

Bereidingswijze

Snijd het vlees op diverse plaatsen diep in. Verment 2 el olie met de geperste teentjes knoflook en 3 tl zout, wrijf hiermee het vlees in. Doe 2 el olie in de romertopf en leg het vlees erin. Vermeng de paprika met de uien en tomaten en bestrooi dit mengsel met wat zout en peper. Vul de inkepingen in het vlees met de groenten en schik de rest eromheen. Reor het paprikapoeder, gemberpoeder en de tomatenpuree door de rode wijn en giet dit over het vlees. Doe het deksel op de romertopf en schuif hem op de onderste richel van de oven. Bak het vlees 1.5 uur in de oven. Controleer of het vlees gaar is en verdeel plakjes spek over het gare vlees. Laat het vlees nog 10 min. zonder deksel in de oven bakken. Leg het vlees op de serveerschaal met de groenten eromheen en garneer met peterselie Serveer het braadvocht er apart bij in de sauskom.

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees Uit De Romertopf

Een heerlijk rundvleesgerecht uit de oven voor een feestelijk etentje

INGREDIENTEN

- 1 1/2 kg mager rundvlees aan een stuk, - 2 geperste teentjes knoflook, - olie, - 2 rode paprika's, - 2 groene paprika's, - 2 uien, - 4 tomaten, - zout, - peper uit de molen, - 1/8 liter rode wijn, - 1 eetlepel paprikapoeder, - 1 theelepel gemberpoeder, - 40 gr. tomatenpuree, - 100 gr. plakjes ontbijtspek, - peterselie

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Gesmoord rundvlees uit de Romertopf

INGREDIENTEN

750 gram braadvlees als ribstuk of staartstukzout en pepercitroensap200 gram gesneden soepgroenten1 ui2 tomaten1 eetlepel bloem1/2 kopje rode wijnolie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundvlees met champignons uit de Romertopf

INGREDIENTEN

500 gram runderpoulet500 gram champignons1 bloemkool1 ui1 eetlepel boterzout en peper1/2 kopje water,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundvlees Met Wortel En Pompoen In Romertopf

INGREDIENTEN

*2 uien*300gr.worteltjes*600gr.pompoen*400gr.bieflappen*1 el.boter of margarine*1 1/2 tl oregano*1 zakje jachtsaus(KNORR)*2 el madeira*

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Rundvlees in bouillon uit de Romertopf

INGREDIENTEN

750 gram doorregen runderlappen1/2 liter koude bouillon1 mergpijpje1 portie gesneden soepgroentenpeterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hongaarse goulash uit Romertopf

Het duurt wat langer, maar het vlees blijft heerlijk mals.

INGREDIENTEN

400 g rundvlees, 400 g varkensvlees, 500 g uien, 3 groene paprika?s, 50 g boter of reuzel, 1 el tomatenpuree, 1 tl milde paprikapoeder, 1 tl scherpe paprikapoeder, ? tl karwijzaadjes (gekneusd in een vijzel), (versgemalen)peper en zout naar smaak, geraspte schil van 1 citroen, 1 klein beker creme fraiche, 2 el maizena,

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Römertopf á lá binca

Gezonder kan het bijna niet. Een ovenschotel met veel groenten en rundvlees.

INGREDIENTEN

1 kg mager Rundvlees, 100 gr Champignons, 2 Winterwortels, 1/2 Courgette, 1/2 Aubergine, 1 grote Ui, 1 Prei, 2 stengels Bleekselderij, 2 Vleestomaten, 4 teentjes Knoflook, 10 zwarte Olijven(zonder pit), 1 blikje Tomaten puree, 3 dl (droge) Rode wijn, *1 dl water, *1 blokje Bouillon (rundvlees)of 1 dl runderbouillon, 3 Laurierblaadjes, 1 thl Tijm, 1/2 thl Paprikapoeder, Zout en peper, Scheutje azijn, Verse peterselie voor de garnering

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

runderrollade in romertopf

INGREDIENTEN

1 lap rundvlees, 300 gram verse spinazie, bos jonge worteltjes, zomeruitje, 2 beschuiten, zout, peper, nootmuskaat, 1 dl bouillon, glas witte wijn,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Romertopf a la Strassbourg

Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:15 Hoofdgerecht: 6 pers.; ovenschotel; 1059 KiloCalorien; van "vifke"

INGREDIENTEN

1.50 kilogram aardappel; 750 gram lamslap;, 750 gram rundvlees; 5 deciliter wijn (wit);, 5 deciliter bouillon (vlees-); 5 stuks ui;, 4 stuks kruidnagel; 4 stuks bes (jenever-);, 3 teentje knoflook; 2 stuks laurier (blad);, 1 stuks varkenshaas; naar smaak tijm;, naar smaak zout, peper, , , , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundvlees Stifado

Grieks rundvlees gerecht uit de romertopf

INGREDIENTEN

1 el. plantaardige olie*750 gr.riblappen in blokken*350gr.verse zilveruitjes,gepeld*4 tenen knoflookfijngehakt*3 laurierbladen*10 zwarte peperkorrels*1 kaneelstokje*4 el. rode wijn azijn*1 el.fijne tafelsuiker*2 blikken gehakte tomaten a 400 gr.*2 el. tomaten puree*1 tl. zout*2 el.gehakte peterselie*

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hongaarse Goulash Uit De Romertopf

Slank gerecht, kruidig bijgerecht rijst en doperwtjes

INGREDIENTEN

1 pond kip, bloem naar keuze, 4 tenen knoflook, 1 kilo rode en groene paprika, 3 grote uien,1 bouillonlokje voor een halve liter, flinke scheut wijn naar keuze,1 glas melk, 2 flinke eetlepels paprikapoeder mild, peper naar smaak

  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Gesmoorde runderplakjes uit de Romertopf

INGREDIENTEN

500 gram dunne runderlappenzout en peper1 ui1 eetlepel boter1 theelepel mosterd1 kopje bouillon1 kopie rode wijn250 gram champignons uit een blikje1 eetlepel citroensap1 eetlepel bloem,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

ratatouille met rundvlees

Romertopf recept

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 3 tomaten, 400 gr magere runderlapjes, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel bouillonpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels oregano, 2 theelepels rozemarijnnaaldjes,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Rundvlees met wortelen

Magnetron van "moesje2"

INGREDIENTEN

750 g rundvlees om te stoven, 100 g uien, 20 g boter of margarine, 500 g wortelen, zout, peper, 1 eetlepel marjolein (verse of gedroogde), 1/4 l bouillon (water en blokje),

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rundvlees met wortelen

INGREDIENTEN

750 g rundvlees om te stoven, 100 g uien, 20 g boter of margarine, 500 g wortelen, zout, peper, 1 eetlepel marjolein (verse of gedroogde), 1/4 l bouillon (water en blokje),

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

stoofvlees op z'n spaans uit de romertopf

INGREDIENTEN

500 g magere runderlappen, 2 uien, 2 grote winterwortels, 1/2 struik bleekselderij, 2 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, 3 dl gezeefde tomaten, 2 dl rode wijn, 1 vleesbouillontablet, 1 laurierblaadje, 1 theelepel tijm, 10 zwarte olijven zonder pit, peper, zout 2 teentjes knoflook, 2 takjes peterselie,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

rundvlees met kastanjechampignons

Uit het romertopf receptenboek en op 23-2-2000 gemaakt en lekker bevonden

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet,li>, 500 gr kastanjechampignons,li>, 1 bloemkool,li>, 1 ui,li>, 1 eetl. boter,li>, peper,li>, zout,li>, 1/2 kopje water

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gesmoord Rundvlees

Römertopfrecept

INGREDIENTEN

, 750 à 100 g braadvlees (ribstuk, staartstuk), zonnebloemolie, peper, zout, citroensap, 200 g gesneden soepgroenten, 1 ui, 2 tomaten, 1 eetlepel bloem, ½ kopje rode wijn, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stoofvlees op z'n, spaans uit de romertopf

Cholesterol laag hoofdgerecht

INGREDIENTEN

500 gr magere runderlappen.2 uien.2 grote winterwortels.1/2 struik bleekselderij.2 theelepels paprikapoeder.1 eetlepel olijfolie.3 dl gezeefde tomaten. 2 dl rode wijn.1 vleesbouillontablet.1 laurierblaadje.1 theelepel tijm. 10 zwarte olijven zonder pit.peper zout.2 takjes peterselie.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ratatouille met rundvlees

Kijk voor het gebruik van de Römertopf even op mijn pagina ik heb daar een artikel over neergezet. Dit gaat over gebruik hiervan en wat kan ik ermee. Misschien een nieuwe uitdaging in het koken.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 3 tomaten, 400 gr magere runderlapjes, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel bouillonpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels oregano, 2 theelepels rozemarijnnaaldjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurkool (GOELASJ) UIT SZEGED gemaakt in de Römertopf (4 personen)

Lekker winters recept

INGREDIENTEN

200 gram uien pellen, in ringen snijden, 40 gram reuzel of boter smelten, de uien daarin glazig fruiten, 1 el paprikapoeder, 1 el tomatenpuree erdoor roeren, 250 gram varkensvlees, 250 gram rundvlees in blokjes snijden, met, zout, peper bestrooien, aan de uien toevoegen en aanbraden, het vlees, , afwisselend met, , 500 gram wijnzuurkool in de geweekte römertopf leggen, 2,5 dl vleesbouillon toevoegen, de römertopf met het deksel erop in de koude oven, , zetten., 1 tl maïzena door, 1 el koud water roeren, met, 2,5 dl zure room 15 minuten voor het eind van de kooktijd door de goelasj roeren., Oven op: 200-225 graden, Oventijd: 105-125 minuten

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2017
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees in rode wijn

Gemarineerd rundvlees uit de romertopf.

INGREDIENTEN

750 g rundvlees (stooflappen), zout, peper, 2 winterwortelen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, kruidenbuiltje, 1/2 l rode wijn, 1/2 glas cognac, 75 g boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

rundvlees van de zigeuners

INGREDIENTEN

10 eetlepels fijngesneden ui, 5 eetlepels in stukjes gesneden rode paprika, 5 eetlepels in stukjes gesneden groene paprika, 1 kg in stukken van 2 cm gesneden rundvlees, paprikapoeder, peper, zout,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  •  
  •  > 120 min.

Hongaars Gesmoord Rundvlees

Römertopfrecept

INGREDIENTEN

, 750 à 1000 g braadvlees (ribstuk, staartstuk), zonnebloemolie, peper, zout, 200 g gesneden soepgroenten, 4 eetlepels zure room, 2 gehakte ansjovisfilets, 2 klein gesneden paprika's, 1 eetlepel citroensap, iets geraspte citroenschil, 1 eetlepel kappertjes, 1 uitgeperste teen knoflook, 1 ui, 2 tomaten, 1 eetlepel bloem, ½ kopje rode wijn,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rundvlees met pompoen en couscous

Mijn kinderen omschreven het als heerlijk draadjesvlees.

INGREDIENTEN

Voor het vlees en de saus:, 500 gr rundvlees, een flinke scheut witte port, 2 sjalotjes (met schil en al, alleen de worteltjes eraf snijden), 2 tomaatjes in grove stukken gesneden, Kisnis (korianderpoeder), Vegeta (gekocht bij een Armeense delicatessenwinkeltje, denk dat dit ook wel te koop is bij een toko of een Turks winkeltje), Peper/ zeezout, Gembersiroop, Olijfolie, Verse koriander, Scheutje ketjapmarinade, 2 teentjes knoflook, 2 chili pepertjes, oregano, bieslook, 2 verse salieblaadjes, rozemarijn, kan ook gedroogd, 1 pompoen., , voor de couscous:, 1 pakje couscous, 1 zakje Italiaanse roerbakgroente, beetje olie voor het bakken,

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2008
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Romeins rundvlees uit de oven

INGREDIENTEN

750 gr. magere runderlappen, 2 el. balsamicoazijn, 3 el. olijfolie, zout, peper, 2 tl. gedroogde oregano, 200 ml. gezeefde tomaten (pakje), 150 ml. bouillon van tablet, 100 ml. rode wijn, 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd, 4 tomaten in parten, 2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes, 200 gr. mozzarella, in plakjes, 3 el. gehakte peterselie, (ovenschaal met deksel)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofschotel

Gerecht in de romertopf klaargemaakt, voorbereidingstijd ca. 30 minuten en dan 2 uur in de oven.

INGREDIENTEN

1 kg. mager rundvlees, 200 gr. champignons, 1 prei, 1 ui, 5 grote tomaten, 1 aubergine, 1 cougette, eventueel 1 bosuitje, peper, zout en knoflook, 2 dl bouillon (rundvlees)

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Griekse Stifadosschotel

Een heerlijk in de Romertopf bereid rundvleesgerecht.

INGREDIENTEN

800 gr. rundvlees, 6 uien, 8 tenen knoflook, 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 blik gepelde tomaten, peper en zout, 1 theelepel organo, 2 eetlepels olijfolie, 1 dl rode wijn.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mijn Simpele Pot Au Feu

Makkelijk voor als je een hele middag de deur uit moet en te laat thuis bent om nog een maaltijd te bereiden. Naar verluidt is het een heel oud recept die Franse boerinnen nog steeds hanteren als zij op het land mee moeten werken.

INGREDIENTEN

Dit gerecht is voor twee personen twee dagen, of 4 personen., 400 gram rundvlees * 2 stukken ossestaart of wat je in huis hebt * 1 prei * 6 stengels bleekselderij * 1 winterwortel of 4 middelgrote * 1 ui * 4 aardappels * 2 laurierblaadjes * 1 takje rozemarijn * 1 takje thijm * zout * peperkorrels *

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Szegediner goulash

Met als leidraad het recept dat ik heb voor Szegediner goulash is dit het op 28-10-2003 geworden. Met 7 personen gegeten en alles ging schoon op, het viel zeer goed in de smaak. (Scheelt natuurlijk dat wij nooit tussendoortjes eten of koeken o.i.d., iedereen heeft 's avonds trek.)

INGREDIENTEN

1.1/2 kg rundvlees in blokjes (hachee- of goulashvlees), 1.1/2 kg wijnzuurkool, 4 ons zuurkoolspek (aan een stuk), 12 jeneverbessen, 4 laurierbladeren, plm. 1/4 liter vleesjus (restje of uit een pakje), kruidenzout (samenstelling mij onbekend, overblijfsel van Tsjechie-vakantie)

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Szegediner goulash

Goulash van rundvlees en zuurkool uit de romertopf.

INGREDIENTEN

600 g runderlappen, zout, uienpoeder, stuk spekzwoerd, 6 jeneverbessen, 1 laurierblad, 1/4 l witte wijn, 500 g zuurkool, 20 g margarine, 1/2 pakje pikante vleesjus

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sauerbraten

In karnemelk gemarineerd rundvlees uit de romertopf.

INGREDIENTEN

600 g rundvlees (staartstuk), zout, olie, 1 laurierblad, stukje spekzwoerd, 1/2 ui, 1 wortel, stukje knolselderij, 1/4 l bouillon, maizena, Voor de marinade:, karnemelk, 1 laurierblad, 4 kruidnagels, 8 peperkorrels, citroenschilletje, 1 ui, bosje soepgroenten

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Lomo

Erg pittig rundvlees gerecht, liefst van al klaargemaakt in een Romertopf.

INGREDIENTEN

-1,5 kg rundvlees van het ezeltje, -2 tenen knoflook, -zout, -6 el olie, -600 g rode en groene paprika (in reepjes), -2 uien (in ringen gesneden), -4 tomaten (ontveld en in 8 gesneden), -zout en versgemalen zwarte peper, -1/8 liter rode wijn, -paprikapoeder en gemberpoeder, -40 g tomatenpuree, -100 g ontbijtspek in plakjes, -peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

runderrollade met knoflookgehakt

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (dunne lap), zout, peper, 300 gr rundergehakt, 1 theelepel majoraan, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 ei, 1 beschuit, verse peterselie, 2 eetlepels boter, 150 gr Parijse worteltjes, 400 gr krieltjes, 250 gr bloemkoolroosjes (vers of diepvries), 1 glas rode wijn, 4 eetlepels rundvleesfond, 1 klein bekertje slagroom,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  •  
  •  > 120 min.

Giouvetsi

Giouvetsi is een echte Griekse klassieker. Het wordt (meestal) gemaakt met lamsvlees (maar het kan ook met rundvlees gemaakt worden) dat gestoofd wordt in een €Giouvetsi': een aardewerken pot. Omdat dit gerecht wel enige tijd moet stoven tot het gaar is, werd dit gerecht meestal op zon- en feestdagen klaargemaakt (als er wat meer tijd was). De Giouvetsi werd soms zelfs naar de plaatselijke bakker gebracht om in de broodoven te laten garen. Het lamsvlees, samen met de andere ingrediënten zoals tomaat en Orzo (ook wel Kritharaki genoemd en dit is geen rijst, maar een Griekse pasta soort) werden in de Giouvetsi gedaan en dan een paar uren in de bakkersoven gezet.

INGREDIENTEN

600 gram lamsvlees, olijfolie, 2½ ui, 2 stelen bleekselderij, 1 theelepel knoflookpasta of 1 fijngehakt teentje, 1 theelepel tomatenpuree, 150 ml Griekse mavrodaphne wijn, 250 gram Kritharaki of Orzo pasta, 1 potje lamsfond (400 ml), 100 gram geraspte Mitzithra kaas of Parmezaanse kaas, 4 hele kruidnagels, 1 blaadje laurier

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Giouvetsi

Giouvetsi is een echte Griekse klassieker. Het wordt (meestal) gemaakt met lamsvlees (maar het kan ook met rundvlees gemaakt worden) dat gestoofd wordt in een €Giouvetsi': een aardewerken pot. Omdat dit gerecht wel enige tijd moet stoven tot het gaar is, werd dit gerecht meestal op zon- en feestdagen klaargemaakt (als er wat meer tijd was). De Giouvetsi werd soms zelfs naar de plaatselijke bakker gebracht om in de broodoven te laten garen. Het lamsvlees, samen met de andere ingrediënten zoals tomaat en Orzo (ook wel Kritharaki genoemd en dit is geen rijst, maar een Griekse pasta soort) werden in de Giouvetsi gedaan en dan een paar uren in de bakkersoven gezet.

INGREDIENTEN

600 gram lamsvlees, olijfolie, 2½ ui, 2 stelen bleekselderij, 1 theelepel knoflookpasta of 1 fijngehakt teentje, 1 theelepel tomatenpuree, 150 ml Griekse mavrodaphne wijn, 250 gram Kritharaki of Orzo pasta, 1 potje lamsfond (400 ml), 100 gram geraspte Mitzithra kaas of Parmezaanse kaas, 4 hele kruidnagels, 1 blaadje laurier

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top