- Eigen recept
Rundvlees curry
Zeer authentiek smakende en bijzondere Indiase rundvlees curry
1 pond suddervlees in blokjes 3 cm verse gember 1 dessertlepel kurkuma of koenjit (geelwortel) 1 dessertlepel komijn 1 eetlepel bruine suiker 1 rode peper (mag ook een gedroogde zijn) 1 eetlepel mosterd 3 tenen knoflook 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels witte wijn azijn zonnebloemolie 3 kruidnagels 1 laurierblad 1 klein blikje tomatenpuree zout (met mate) 1 blokje kippenbouillon kopje warm water
In de keukenmachine of blender: gember, kurkuma, komijn, bruine suiker, rode peper, mosterd, citroensap, knoflook, azijn, tomatenpuree, bouillonblokje tot een pasta mengen De pasta door de runvleesblokjes roeren.
Bak ik de hete olie de ui en voeg daarna het rundvlees in de pasta toe. Bak een paar minuten op hoog vuur. Voeg een kopje warm water, de kruidnagels en het laurierblad toe en laat zeker 2 1/2 uur zachtjes stoven tot het vlees boterzacht is. Zo nodig extra water toevoegen.
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-11-2008Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Curry rundvlees
WW recept 4personen 5 points per persoon
Zout, peper, kerriepoeder, peterselie, wijnazijn, knoflook, laurier, uien, 250 ml. magere yoghurt, 700 gram mager rundvlees
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-11-2004Hoofdgerecht> 120 min.
Curry van rundvlees
Thais gestoofd rundvlees
600 gram riblappen, 2 teentjes knoflook, 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode currypasta (Thai Kitchen), 200 ml. kokosmelk, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels vissaus (Thai Kitchen), verse basilicum.
- Thais Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-02-2003Thais Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees curry
2 fijngesneden sjalotjes, 2 tl geraspte gemberwortel, 2 geperste teentjes knoflook, 2 el kerriepoeder, 2 tl geraspte citroenschil, 750 g rundvlees in stukken, 2 el olie, 1 dl kokosmelk, ca. 2 dl vleesbouillon, 2 el Kikkomansaus, 3 el fijngesneden koriander, cayennepeper, zout
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-06-1999Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Curry van rundvlees
Heerlijk recept van rundvlees met winterpeen, maar ook zomer's een aanrader.
1 kg. runderstoofvlees, 1 grote ui (in plakken gesneden) 4 teentjes knoflook (uit de knijper), 2 el gember (fijngestampt) 2 rode chilipepers (van zaad ontdaan en fijngehakt), 3,5 el hot currypoeder, 2 tl geelwortel (koenjit), 1 tl zwarte versgemalen peper, 1 el suiker, 1,5 tl zout, 75 ml plantaardige olie, 200 ml water, 4,5 el Vietnamese vissaus (nuoc mam), 3 grote wortels (door de helft en dan in plakjes) 3 el maizena, 450 ml kokosmelk, sla, korianderblaadjes
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-07-2003Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
curry met rundvlees
*500 gram bieflappen, *2 teentjes knoflook, *2 rode pepertjes, *1 theelepel gemberpoeder, *1 theelepel serehpoeder, *2 eetlepels olie, *1 theelepel korianderpoeder, *1 blikje kokosmelk (4 deciliter) of 150 gram santen, *1 eetlepel citroensap, *1 theelepel suiker, *2 eetlepels fijngehakt korianderblad of peterselie, *2 eetlepels sojasaus,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-04-1999Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Rundvlees curry
2 sjalotjes, fijngesneden, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook, geperst, 1-2 el kerriepoeder (of zelf samengestelde garam masala), 2 theelepels geraspte citroenschil, zout, cayennepeper, 750 g rundvlees, in stukken, 2 eetlepels olie, 1 dl kokosmelk, 1-2 dl vleesbouillon (van tablet), 2 eetlepels Japanse sojasaus, 3 eetlepels fijngesneden koriander,
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-04-2000Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees curry
Weight Watchers, 6 porties, 340 Kcal p.p. OF totaal p.p.: 3 E, 1/2 G, 1 Z, 1/2 F en 20 K
120 gr rundersteak, 200 gr ui, in ringen, 1 kleine appel, in blokjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 theel geraspte verse gember, 3 theel bruine basterdsuiker, 3 theel sojasaus, 1/2 theel chilipoeder, 3 theel kerriepoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 dl water, 1 bouillontablet, verkruimeld, 250 gr ananasblokjes, 2 theel maizena, 2 theel water, 360 gr gekookte rijst, warm,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-01-2003Slanke keuken Hoofdgerecht60-120 min.
Rundvlees curry
Pittige curry voor bij de rijst
600 g. doorregen runderlappen ~ 2 teentjes knoflook ~ 1 limoen ~ 2 eetlepels olie ~ 2 eetlepels rode currypasta ~ 200 ml kokosmelk ~ 2 eetlepels bruine basterdsuiker ~ 3 eetlepels vissaus ~ paar strengen verse koriander
- Aziatisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-01-2004Aziatisch Hoofdgerecht> 120 min.
Curry van rundvlees
4 el becel vloeibaar, 500gr. magere runderlappen, 1,5 el milde Indias currypasta (Patak te koop bij supermarkt), 2 uien, 2 tenen knoflook, 250 ml pittige vleesbouillon, 2 el bloem, 2 dl volle yoghurt, 500 gr. groente naar keus (broccoli of boontjes bijv.)
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2009Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Curry rundvlees
550gr.rundvlees in blokjes 200gram geblancheerde snijbonen, zout peper 3 eetl.kerriepoeder cayennepeper0.5theel.gemberpoeder 2eetl.koriander of peterselie, 1eetl.wijnazijn, 3 flinke tenen knoflook, 1verkruimeld laurierblad, 2 kardemomzaden(gepeld), 2 uien fijn gesneden, 1 pepertje in ringen, 2.5dl. volle yoghurt
- Multi-cultureel
- > 120 min.
- Geplaatst op30-03-2002Multi-cultureel> 120 min.
Rode Thaise curry met rundvlees
De Thaise keuken is de cosmopolitische keuken van Zuid-oost Azie waarin invloeden van China en vooral van India, Maleisie, Vietnam en Cambodja heel duidelijk herkenbaar zijn. In de rode Thaise curry met rundvlees is het vooral de invloed van de Indiase keuken die opvalt, ondanks het feit dat er in India vrijwel geen rundvlees wordt gegeten.
De rode currypasta wordt u tegenwoordig kant-en-klaar aangeboden in speciaalzaken (Oosterse toko's) en in de betere supermarkten die steeds meer Aziatische producten in hun schappen opnemen., ,, Ingredienten:, 1 - 1 1/4 kg runder(stoof)lappen;, 4 dl dikke kokosmelk, eventueel uit blikje;, 4 (strak afgestreken) eetl. rode Thaise currypasta, uit potje of blikje;, zout;, 2 eetlepels vissaus (Nam Pla);, 2 rode Spaanse pepers, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden;, 1/2 theel. geraspte limoen- of citroenschil;, 2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd.,
- Thais Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-06-2005Thais Hoofdgerecht> 120 min.
Rendang (rundvlees curry)
Rendang kan je het beste een dag van te voren bereid worden.
1 kilo rundvlees in dobbelsteentjes gesneden, 3 uien gesnipperd, 5 teentjes knoflook uit de pers, 5 rode chilipepers zonder zaad, 1 el geraspte verse gember, 5 dl kokosmelk, 2 el olijfolie, 1 el korianderpoeder, 1 el komijnpoeder, 1 tl kurkumapoeder, 2 tl kaneel, ? tl kruidnagelpoeder, ? tl chilipoeder, 1 grote reep citroenschil, 1 el citroensap, 2 el bruine suiker, 1 tl geconcentreerde tamari, ,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-11-2002Aziatisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees Met Curry En Koriander
Lekker snel klaar recept met maar 235 kcal p.p.
2 el olie, 500 gram biefstuk of entrecote, in reepjes, 1-2 el groene currypasta, 1/2 tl kaneel, 1-2 el vissaus (nam pla), 1 dl kokosmelk, 1 el geraspte limoenschil, 1 tl bruine suiker, 2 el korianderblaadjes of kleine muntblaadjes.
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-07-1999Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Thaise curry met rundvlees
Mild gekruid gerecht uit de Thaise keuken. Voorbeeld van een gerecht dat niet uiterst pikant of scherp is zoals menigeen denkt wanneer de Thaise kookkunst ter sprake komt. Bron: NHD
In ons land heeft de mening post gevat dat de gerechten uit de Thaise keuken erg pikant en soms ook bijzonder scherp zouden zijn. Dat is een grove misvatting want in de Thaise keuken kent men tal van gerechten die vrij mild gekruid zijn. De Thaise curry met rundvlees is er een voorbeeld van., ,, , 500 gram (magere) runderlappen, 4 bosuitjes, grof gesnipperd, 2 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden, 1 grote rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden, 2 eetl. arachide- of zonnebloemolie, 1 - 1 1/2 eetl. groene Thaise (basilicum), currypasta, uit potje of blikje, 4 dl (dunne) kokosmelk, 2 eetl. limoen- of citroensap, zout, zwarte peper uit de molen, 1 eetl. ragfijn gesneden (draadjes) verse basilicumblaadjes, 1 ei, hardgekookt, in plakjes gesneden,
- Thais Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-09-2004Thais Hoofdgerecht> 120 min.
Thaise Massaman Rundvlees curry
De Massaman curry is lang niet zo bekend in Nederland als bijvoorbeeld de rode of groene curry. Jammer want het is een heerlijke curry. Ik heb er voor het eerst mee kennis gemaakt tijdens mijn vakantie in Thailand en de geur alleen al maakt dat ik ga watertanden. In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van een kant en klare curry pasta. De Thaise mensen maken zelf ook lang niet altijd hun eigen curry pasta's en op de lokale markten worden deze in grote hoeveelheden kant en klaar aangeboden. Dit is ook een heerlijk gerecht voor de mensen die normaal gesproken niet zo dol zijn op de pittige en hete curry's. Ik vind deze curry eigenlijk meer kruidig maar niet echt pittig zoals de andere varianten.
- 1 kg runderriblappen, - 2 kaneelstokjes, - 3 steranijs, - 10 groene kardemomzaden, - 6 grote sjalotten, - 2 blikken kokosmelk (800ml), - 2 el massaman curry pasta, - 1 kop water of bouillon, - 4 el vissaus (nam pla), - ½ tl tamarinde pasta, - 2 el palmsuiker, - 6 vastkokende aardappelen, - handvol geroosterde pinda's, - bosje koriander, - Arachide olie
- Thais Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-03-2016Thais Hoofdgerecht> 120 min.
curry van rundvlees (montignac)
GEEN ECHT BEWERKELIJK GERECHT, HET HEEFT ALLEEN EEN WAT LANGE VOORBEREIDING NODIG EN EEN LANGE BEREIDINGSTIJD
500-600 GRAM MAGERE RUNDERLAPPEN, IN KLEINE BLOKJES GESNEDEN-PEPER EN ZOUT-1 EETL. WIJNAZIJN, 3 EETL. KERRIEPOEDER-3 TENEN KNOFLOOK, GEKNEUSD OF UIT DE KNOFLOOKPERS-1 STUK GEMBERWORTEL, GERASPT OF 1/2 THEEL. GEMBERPOERDER-1 LAURIERBLAD, VERKRUIMELD-2 KARDEMOMZADEN, GEPELD-CAYENNEPEPER-2 EETL. BOTER-2 UIEN, IN KLEINE BLOKJES GESNEDEN-1 GROENE PEPER, IN RINGETJES GESNEDEN-21/2 DL. VOLLE YOGHURT-(1 EETL. CITROENSAP)-200 GRAM GEBLANCHEERDE SNIJBONEN-2 EETL KORIANDER OF PETERSELIE, FIJNGEHAKT
- Montignac Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-11-1999Montignac Hoofdgerecht> 120 min.
Aussi rundvlees curry
Lekker pittige,in de oven gestoofde curry.Geef er bananen sambal bij om te blussen,recept volgt.
* 600 g runderstoofvlees in niet te kleine stukken, * 2 eetl bloem, * 2 eetl maiskiemolie, * 1 grote ui in kleine stukjes, * 10 g verse gemberwortel in piepkleine stukjes, * 1 rode chilipeper,zonder zaad,in kleine stukjes, * 1 eetl currypoeder, * 0.5 theel gemalen koriander, * 0.5 theel kurkuma, * versgemalen zwarte peper, * zout, * 0.5 l runderbouillon, * 1 zoetzure appel in blokjes, * 10 g gemalen kokos, * 30 g sultana rozijnen, * 2 eetl verse in reepjes gesneden koriander., Bananen sambal:, * 2 bananen, * 2 theel citroensap, * 20 g kokosraspel.
- Australisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-01-2010Australisch Hoofdgerecht60-120 min.
Rundvlees in rode curry
Thais en erg pittig recept
-800 g rundvlees in reepjes gesneden, -2 groene aubergines (Makheua yao), -4 Thaise aubergines (Makheua phrao), -een handvol mini-aubergines (Makheua phuang), -1 groene chilipeper, -1 rode chilipeper, -2 limoenblaadjes, -1 l kokosmelk, -2,5 el kippenbouillon in poedervorm, -1,5 el suiker, -vissaus naar smaak, -een handvol blaadjes Thaise basilicum, , voor de rode curry:, -10 grote chilipepers, -zout, -2 stengels citroengras, -1 vingerdik stuk galangalwortel, -3 stukjes schil van kaffir-limoen, -6 teentjes knoflook, -1 rode sjalot in stukken gesneden, -1 el garnaalpasta, , , , , ,
- Thais Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-04-2006Thais Hoofdgerecht30-60 min.
Curry van rundvlees en zoete aardappel
1 el olie, 1 rode ui, in ringen, 4 el Thaise rode currypasta (75 g), 1 tl komijnpoeder (jintan,djinten), 2 1/2 el satésaus, 400 ml kokosmelk (blik), 600 gr rundvlees, in blokjes, 1 kaneelstokje, 2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko), 1 el vissaus, 1 kleine zoete aardappel, geschild, in blokjes, gestoomde of gekookte rijst en pappadums voor erbij, takjes koriander en gehakte pindas voor de garnering.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-02-2010Hoofdgerecht60-120 min.
Rundvlees curry masala
* 700 gr riblappen in blokjes, * 2 uien gesnipperd, * 3 teentjes knoflook gesnipperd, * 2 cm gemberwortel geschild en geraspt, * 1 theel kurkuma, * 0.5 theel paprikapoeder, * 0.5 theel chilipoeder, * 4 eetl zonnebloemolie, * 1 kaneelstokje, * 2 kardemompeulen, * 500 ml runderbouillon, * 1 eetl garam masala,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-2011Aziatisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indiase Curry Met Rundvlees
Lekker suddergerecht, oorspronkelijk met lamsvlees, maar gaat ook prima met rundvlees
1 kg. runderlappen, 1/8 liter yoghurt, 2 th.l. zout, 2 laurierblaadjes, 2 uien, 5 tenen knoflook, stukje gemberwortel, 2 th.l. kardamon(gemalen) 5 th.l. koriander(gemalen), 1 th.l. kurkuma, 1th.l. cayenepeper, 2 tomaten, 2th.l. djinten, 4 rode pepers, 6 eetl. olie
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-07-1999Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
rundvlees met curry en koriander
Heerlijk roerbakgerecht uit Thailand
2 eetl. olie500 gram biefstuk of entrecote, in reepjes1-2 eetl. groene currypasta1/2 theel. kaneel1-2 eetl. vissaus1 dl kokosmelk, blik1 eetl. geraspte limoenschil1 theel. bruine suiker2 eetl. korianderblaadjes
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-2002Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise curry met rundvlees
500 gr. magere runderlappen, 4 bosuitjes, grof gesnipperd, 2 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden, 1 grote rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden., 2 el. zonnebloemolie, 1 -1 1/2 el. groene Thaise (basilicum) currypasta, uit potje of blikje, 4 dl. dunne kokosmelk, 2 el. limoen of citroensap, zout, peper, 1 el. ragfijn gesneden (draadjes) verse basilicumblaadjes, 1 ei hardgekookt, in plakjes gesneden.,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2009Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Curry van sperziebonen, aubergine en rundvlees
*100 gr sperziebonen*zout*peper*1 el zonnebloemolie*1 ui, in ringen*1 teentje knoflook, geperst*2 tl garam masala(of kerriepoeder)*1/2 tl kurkuma(geelwortel, koenjit)*225 gr mager rundvlees(biefstuk), in reepjes*1 aubergine, in stukken*2 tomaten, ontveld, in blokjes*2 el fijngesneden koriander(of peterselie)*
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2001Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Rundvlees curry massala
700 gram riblappen, in blokjes, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel chilipoeder, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 kaneelstokje, 2 kardemompeulen, 500 ml runderbouillon, 1 eetlepel garam masala (toko)
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-11-2008Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees Met Curry En Koriander
2 el olie, 500 gr biefstuk of entrecote in reepjes, 1-2 el groene currypasta, 0,5 tl kaneel, 1-2 el vissaus, 1 dl kokosmelk, 1 el geraspte limoenschil, 1 tl bruine suiker, 2 el korianderblaadjes of kleine muntblaadjes
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-1999Thais Hoofdgerecht20-30 min.
rundvlees massaman en aardappel curry
Gezien of irishbeef en het lijkt me lekker.............................
Ingrediënten:, 3 el zonnebloemolie, 1 kg stoofvlees, vet eraf gesneden en in blokjes van 5 cm (halslap), 1 grote ui, dun gesneden, 1 el vers geraspte gemberwortel, 4 knoflooktenen, geperst, 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen komijn, 1½ tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, ¼ tl gemalen kardemom, 1 klein kaneelstokje, door de helft gebroken, een blikje kokoscrème à 400 g, 450 ml rundvleesbouillon (blokje is ook prima), 1 el tamarindepasta, 1 tl lichte muscovado suiker, 1 el Thaise vissaus, 450 g vastkokende nieuwe aardappels, door de helft gesneden, zeezout en vers gemalen zwarte peper, grof gesneden verse koriander en ringetjes rode chilipeper om te garneren, gestoomde jasmijnrijst, om bij te serveren
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-11-2015Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Pittige rundvlees curry
Thais; Eenvoudig te maken; voor 4 personen; Bereidingstijd: ongeveer 3 uur van "brigittehgv"
600g magere runderlappen, 2 teentjes knoflook (bv potje van Gotan, is al fijngehakt), 1 limoen, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels rode currypasta (merk Thai Kitchen), 200 ml kokosmelk (blik), 2 eetlepels rietsuiker, kikkoman japanse ketjap, peterselie.,
- Thais Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-03-2003Thais Hoofdgerecht> 120 min.
Curry van Rundvlees, Aardappelen
2 el ghee of olie, 1 tl bruin mosterzaad, 1/2 tl fenegriekzaadjes, 5 teentjes knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 2 uien(fijngesneden), 1 1/2 tl geelwortelpoeder, 1/2 tl gemalen komijnzaadjes, 1-2 tl chilipoeder, 2-3 tl zout, 2 tl tamarindepasta, 3 tl garam masala, /- 1 1/2 kg runderstooflappen(in blokjes), /- 1 1/2 kg aardappelen(geschild, in stukken), 2 dl dunne kokosmelk, 2-3 el fijngesneden verse koriander.
- Indiaas
- > 120 min.
- Geplaatst op20-09-2000Indiaas> 120 min.
Thaise curry met rundvlees
Een pittige combinatie van rundsvlees, broccoli, champignons, kokosmelk en currypasta in de wok
Arachideolie, 600 g rundsvlees, kant-en-klare marinade*, 1 broccoli, 500 g champignons, 8 lente-uitjes, 6 teentjes knoflook, 1 el vissaus*, 1 el sojasaus*, 1 el oestersaus*, 2 kl currypasta*, 1 groot blik (250 ml) kokosmelk, , * de ingredienten met een sterretje vind je terug in elk Chinees winkeltje,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-06-2005Thais Hoofdgerecht20-30 min.
droge curry met rundvlees
750 gram mager runderstoofvlees, 2 grote uien, 5 a 6 teentjes knoflook, 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel, 1 theelepel kurkumapoeder, 6 eetlepels sesamolie, ? theelepel gemalen zwarte peper, 2 sprieten citroengras of een flink stuk citroenschil, 1 kop heet water, 1? theelepel zout, 4 eetlepels gefruite uitjes,
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2002Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Thaise curry
Authentieke rode thaise curry met beef, zoals de thai hem zelf zouden maken....
* 3 theekopjes (pandan)rijst, * scheutje zonnebloemolie, * 3 ons rundvlees, * ca. 1 eetlepel rode currypasta, * blikje cocosmelk, * takje thaise basilicum, * stronkje Laos, * 5 citroenbladeren, * scheutje vissaus, * 4 thaise aubergines, * stukje palmsuiker, * half kopjes water
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2001Thais Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel
Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.
½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook (fijngeperst), Half bakje champignons in plakjes gesneden, 2 grote uien in ringen gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst), 2 el sojasaus, 2 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, Sap van 1 limoen, 100 ml kokosmelk (blikje), 200 ml vleesbouillon, Snufje zwarte peper uit je molen, Zeezout, Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-07-2012Aziatisch Hoofdgerecht60-120 min.
****THAISE CURRY MET RUNDVLEES WOKGROENTEN &; BASMATIRIJST****
Zo simpel,Zo lekker, en dat met maar zes Ingredienten+
=300 gram Basmatirijst., =2 eetl Arachideolie., =800 gram Thaise Wokgroente., =300 gram Biefstukpuntjes., =75 ml. Woksaus Chili-Knoflook., =1 bakje Koriander.(15 gram)
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-05-2019Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Thais Rundvlees
Pikant vleesgerecht
2 runderlappen, rode curry pasta, kokoscreme, ui, knoflook, thaise vissaus, bruine basterd, pandan rijst, groentenbouillonblokje, gemengde salade
- Thais Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-09-1998Thais Hoofdgerecht> 120 min.
Masman Curry
Dit is een van mijn favoriete curry-recepten, namelijk Masman Curry. Masman curry is een thaise curry, waarvan de oorsprong waarschijnlijk bij Arabische handelaren liggen.
Benodigheden voor 2 personen:, - 50 Masman Curry Pasta (verkrijgbaar bij Toko's. Mae Ploy is het fijnste merk), - 2-4 Djoeroek Poeroet Blaadjes, afhankelijk van kwaliteit (Citroenblaadjes, ook bij Toko's verkrijgbaar), - Vissaus, - 200 gram Rundvlees (in dobbelstenen), - 500 gram vastkokende aardappelen in dobbelstenen, - Blik Kokosmelk (blik 400 ml, Nutco Klappermelk is het beste merk), - 2 uien, - 50 gram cashewnoten of pinda's (optioneel), - Wokolie of sesamolie (Geen olijfolie!), - Eventueel komkommer, - Eventueel Azijn, - Eventueel suiker
- Thais Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2014Thais Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pompoen curry
Pompoen curry met rundvlees
Ingrediënten van Pompoen curry, , * 1 pompoen, * 300 gram runderlappen in kleine reepjes gesneden, * blikje baby maïs, * 1 bosje lente ui, * 1 ui, * 1 ons basilicum, * 1 blik kokosmelk, * suiker, * vissaus, * 1 rundeer bouillonblokje,
- Thais
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-2008Thais30-60 min.
Curry Madras
Een lekkere originele curry
750 gr. Rundvlees in blokjes, 1 Ui, gesnipperd, 2 Tenen Knoflook, uitgeperst, 2 Eetlepels Kerrie, 2 Eetlepels Tomatenpuree, afgeplat, Zout, 0,5 Dl. Olie, 1 Eetlepel Citroensap, 3 groene of gedroogde spaanse pepertjes, 2,5 Dl. Water
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-05-2001Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
Curry Vindaloo
Heerlijke rundvlees curry, maar je moet wel van lekker pittig houden
2 tl komijnzaad, 2 tl garam masala (te koop bij Indiase supermarkt), 1 el geraspte gemberwortel, 6 tenen knoflook, uitgeperst, 8 kleine verse rode chili pepers, fijngesneden, 1 el witte azijn, 1 el tamarind geconcentreerd, 1 kilo magere bieflappen, 2 el boter, 2 kaneelstokjes, 2 grote uien gesneden, 6 kruidnagels, 2 tl ongezouten bloem, 1 liter rundvleesbouillion, 8 curryblaadjes, 25 gr. rietsuiker
- Indiaas Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-03-2003Indiaas Hoofdgerecht60-120 min.
Curry Rijst
Dit recept heb ik gekregen van een vriendin uit Nieuw Zeeland.
1 kg kip, (of rundvlees, varkens of lamsvlees) in blokjes gesneden., - 2 middelgrote uien, - 1 banaan, - currie poeder (geen kerrie), - 4 - 6 gedroogte chili pepers, - 1 bouillon blok, - 1 blikje coconut cream,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.