- Eigen recept
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.
750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet
Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen. ***Bij gebruik van de slowcooker nu alles over doen in de slowcooker en volg de aanwijzingen onderaan. . Bij gebruik van de stoofpan kan het vlees nu 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar! ***Gebruik je bij de bereiding de Slowcooker, zet dan de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 - 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-11-2004Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Recept indische smoor
Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!
500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-02-1999Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Draadjesvlees van Oma
Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.
500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-12-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Pittige oostenrijkse goulash
Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!
750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-03-2006Oostenrijks Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Grieks rundvlees uit de oven
Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)
600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas)
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2006Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.
2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-01-2011Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofschotel (slankgerecht)
Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"
2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2006Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Daging Rendang
Indonesisch pittig rundvlees gerecht.
1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-10-1998Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Heerlijke herfst stoofpot
800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-10-2010Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)
Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2011Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker
Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!
500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-11-2010Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
TOSCAANS RUNDVLEES
Heerlijk hoofdgerecht!
Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-11-2008Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!
Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.
1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2012Frans> 120 min.
- Eigen recept
Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)
Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.
1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -, 3 teentjes knoflook -, 1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-, 2 eetlepels sesamolie -, 1 verkruimelde vleesbouillontablet -, 150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-, 1 eetlepel zonnebloemolie -, 2 uien -, 600 gram sperziebonen -, 200 ml kokosmelk -, peper, zout
- Thais Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2011Thais Hoofdgerecht> 120 min.
Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong
Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!
600 gram magere runderlappen, 60 gram boter, Zout, peper, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, 2 tomaten, 3 kruidnagels, snufje foelie, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje), 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig), 1 sneetjes ontbijtkoek, (eventueel wat zout indien nog nodig)
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-10-2012Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot
Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.
600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-10-2014Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Italiaans stoofpotje rundvlees met tagliatelle
Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.
800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op20-01-2013Italiaans> 120 min.
- Eigen recept
Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn
We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.
1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-12-2009Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees Stifado
Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel
1 kg. runds-of kalfsvlees, 1 kg. zeer kleine sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 kruidnagels (heel), 1 thl oregano, 1 pijpje kaneel, zout, peper, 2 eetlepels azijn, 1 glas rode wijn, 180 gr. olijfolie.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2002Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Stoofpot van rundvlees op Oosterse wijze
Stoofpot van rundvlees op Oosterse wijze
500 g runderstoofvlees, in blokjes, 0,5 l rode wijn, 300 ml sojasaus, 100 ml oestersaus, 3 eetl Thaise vissaus, 100 ml balsamicoazijn, 2 eetl bruine suiker, 1 theel five-spices poeder (Toko)
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2014Japans Hoofdgerecht20-30 min.
Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak
Marokkaans stoofgerecht uit een taijne
400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-01-2011Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Draadjesvlees op z`n Vlaams
Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.
1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-11-2008Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
TURKSE STOOFPOT
Heerlijk Turks gerecht
800gr rundvlees,, zout, peper, 1 kopje olijfolie (ca 1dl ), 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig), 1 el marjolein, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl gemalen komijn, 2 uien, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes, 2,5 dl vleesbouillon, 1 takje basilicum,
- Turks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2006Turks Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees
Heerlijk rundvlees om van te smullen
500 gram rundvlees
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op03-11-2004Internationaal> 120 min.
Rendang Rundvlees – Gekruid rundvlees
1kilo rundvlees, 1,5 fijngehakte uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels djinten (komijnzaad), 2 theelepels ketoembar (koriander zaad), 2 theelepels verse laos, 2 theelepels gember, 2 blaadjes daun salam, 2 stengels sereh (citroengras), 8 lombok rawit, 8 kemiri noten, 1 blok santen, 1 stukje palmsuiker, 1 blaadje djeroek poeroet (limoenblad), 1 eetlepel tamarinde pasta,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-07-2012Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Jachtschotel met gestoofd rundvlees, aardappelpuree en zuurk
U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven.
500 g. sukadelappen, 2 eetlepels bloem, 2 grof gesneden uien, 1 zure appel (in blokjes), 2 eetlepels roomboter of margarine, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagelen, 5 geplette peperkorrels, versgemalen peper en zout, 1 glas rode wijn, 2 dl. runderbouillon, 400 g. gekookte zuurkool, 800 g. aardappelpuree, 1 eetlepel gesmolten boter, 2 eetlepels paneermeel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-12-2010Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Hollandse bitterballen
Als ik een goede kippenbouillon maak heb ik eigenlijk altijd teveel soepvlees om in de soep terug te doen. Deze keer heb ik er bitterballen van gemaakt en die waren echt super! Het lijkt veel werk maar eigenlijk valt dat best mee. Proberen dus! Houd wel rekening met de wachttijd want de ragout moet echt heel goed zijn opgestijfd.
125 gram gaar kippenvlees (of rundvlees) 30 gram roomboter 30 gram bloem 2 dl zelfgemaakte kippenbouillon 1 flinke tl zout ( niet zoveel als je bouillon van een tablet gebruikt!) mespunt chilivlokken 1 el fijngehakte peterselie paneermeel 1 ei
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-12-2009Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney
Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney
700 gram runderbraadlappen, 2 uien, 1 paprika, 1 blik tomaten blokjes, 2 flesjes bier, 3 plakken ontbijtkoek, 3 flinke eetlepels mango chutney, 5 eetlepels Worcestershiresaus, Peper, Zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel kaneel, 1 Laurierblad,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2011Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Daging Rendang (slowcooker)
Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.
Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn, 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt, 1/2 thl laos, 1/2 thl ketoembar, 1 thl sambal oelek, 2 el citroensap of een stengel citroengras, 2 eetl bruine suiker, ong 2 dl warm water, 1 rode peper, 1 blikje kokosmelk, zout, olie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2006Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
rundvlees
Rundvlees stoofschotel.
150gr Rundvlees -4 ui- 2 appel - ontbijtkoek - peper - zout - kruidnagelen (poeder)-
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-04-2004Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rundvlees
Dit is een heerlijk recept van verschillende groenten met rundvlees gecombineerd met rijst
- 250 gram rundvlees, - 2 uien, - 1 knoflook, - 1 gele paprika, - 1 winterwortel, - 1/2 witte kool, - 4 aardappels in vieren gesneden, - 2 ontvelde tomaten in blokjes, - 1 eetlepel tomatenpuree, - zout, - peper, - peterselie, - 2 theelepels saffraanpoeder, ,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-03-2003Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
Rundvlees
Goedkoop en makkelijk
Rundvlees ong 600 gram, 3 uien, kruiden naar smaak, aardappels, blik doperwten en wortels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2004Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees
Rundvlees in middelgrote blokjes snijden, gehakte ui fruiten en vlees toevoegen. Rondom mooi bruin braden. In lengte doorgesneden wortelen, fijngehakte knoflook, bouillon, peterselie ,selderie, peper en eventueel zout toevoegen. Dit 2 uurtjes laten sudderen met de deksel op de pan. De saus zeven,champignons in niet te dunne plakjes toevoegen, eventueel ontpitte olijven. Tomatenpuree erbij, saus aan de kook brengen en eventueel binden met maizena of bloem. Deze saus is heerlijk met gekookte aardappelen,macaroni of spaghetti en sla.
300 gr rundvlees, 1 teentje knoflook, 2 uien - 2 wortelen, 100 gr champignons, eventueel olijven, 2 eetlepels tomatenpuree, 50 gr margarine (40% m.o.v.), 1/4 liter bouillon of groentenat, peterselie, selderie, peper en zout, bloem of maizena
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op17-04-2000Italiaans> 120 min.
Rundvlees
Dit is alleen voor de Smullers die van erg pittig houden, anders verboden! Dus, let op
Zeer snel klaar, maar eerst in de vriezer om wat op te stijven, dan 20 minuten marineren!!!,, , 450 gr lendenstuk, 1,5 theelepel sesamolie, 2 theelepels rijstwijn of droge sherry, 1,5 theelepel licht sojasaus, 1,5 theelepel maizena, 1 eiwit, 125 ml arachideolie, 3 verse rode Spaanse pepers, in reepjes gesneden, 10 bosuitjes, in stukjes van 2,5 cm, 1 klein teen knoflook, fijngehakt, 2 theelepels fijngehakte gemberwortel, 1,5 theelepel chilibonensaus, 1,5 theelepel bonensaus, 4 theelepels oestersaus,
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-11-2003Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
Rundvlees
Het recept voor ?RUNDVLEES MET CHAMPIGNONS' leent zich uitstekend voor een aantal variaties waardoor men in staat is om elke keer weer met een nieuwe verrassing op tafel te komen. Voor deze aanvulling was geen plaats bij het betreffende recept.
, , ~ 200/250 g mals rundvlees, bv kogelbiefstuk, , ~ zout, , ~ peper, , ~ i.p.v. 150 g champignons zie onderstaande variaties, , ~ 1 el voorjaarsui, , ~ 1 el peterselie, , ~ 4 el droge sherry, , ~ 2 el kecap asin, , ~ 50-60 g dunne eiermie, , ~ 1? tl maizena, , ~ 1 grote tomaat, ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-07-2002Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Rundvlees
800 gram mager rundvlees, 50 gram margarine, 4 uien, 1 - 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 5 dl. runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, peterselie, selderij, peper, 1 bkaje champignons, eventueel wat olijven, bindmiddel
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-03-2002Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees
-300gr. rundvlees, -1 teentje knoflook, -2 uien, -2 wortelen, -100gr. champions, -olijven(hoeft niet persee), -2 eetlepels tomatenpuree, -50gr. boter, -1/4 liter bouillon, -peterselie, selderie, peper en zout, -bloem of maizena
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-04-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees
Gezond en lekker eten gaan prima samen.(voor 2 dagen)Energie 899 kJ (214 kcal) Vet 10 g waarvan verzadigd 3 g waarvan onverzadigd 6 g Eiwit 25 g Koolhydraten 6 g
800 g rundvlees (magere rib- of runderlappen), 50 g margarine (met weinig verzadigd bet), 4 uien, 1-2 teentjes knoflook, 3 winterwortelen, 5 dl runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree (a 70 g), peterselie, selderijblad, peper, 200 g (1 bakje) champignons, eventueel enkele olijven, bloem of ma?zena,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-05-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente
Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.
1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem
- Mediterraan Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2013Mediterraan Hoofdgerecht> 120 min.
Rundvlees
1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker, 500 gr rundvlees(biefstuk of staartstuk), 3 tl geraspte gember, 1 kleine ui(gesnipperd), 1 tl fijngehakte knoflook, 4 tl donkere sojasaus, 3 el arachide- of plantaardige olie, 3 lente-uitjes(in de lengte in vieren gedeeld en dan in 3 cm grote stukken gesneden), 200 gr babymais(uit blik, uitgelekt), 80 gr bamboescheuten(uitgelekt en in reepjes), 4 chilipepers(2 rode en 2 groene, zonder zaad, in ringetjes), 2 1/2 el vissaus, 1,25 dl water, 1 tl maismeel.
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2000Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Rundvlees
500 g rundvlees; handje soepgroenten; 1 ui; 1 knoflookteentje; 2 zoetzure augurken; 50 g boter; 50 g bloem; zout en peper; 2,5 dl bouillon; 5 dl rode wijn
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-04-2004Nederlands Bijgerecht> 120 min.
-
Rundvlees
van diaantje64 , 127 recepten, 63856 volgers
-
HG rundvlees
van Edwinbroekhuizen , 80 recepten, 0 volgers
-
Rundvlees
van starcopy , 79 recepten, 8 volgers
-
rundvlees
van yvette39 , 78 recepten, 63869 volgers
-
rundvlees
van Cecileg , 52 recepten, 7 volgers
-
willems rundvleesgerechten
van willemwillem2 , 27 recepten, 0 volgers
-
Rundvlees/gehakt
van C6 , 25 recepten, 0 volgers
-
rundvlees
van Rein65 , 23 recepten, 0 volgers
-
Rundvlees
van ellenvd72 , 20 recepten, 0 volgers
-
Rundvlees
van mowi , 14 recepten, 1 volgers
-
de stoverij kookgroep alles over heerlijke stoofjes
van Fressnapf , 319 recepten, 0 volgers
-
Mmmmmmm.....soep
van soeppagina-van-omalidy , 127 recepten, 0 volgers
-
rundvlees
van de_lachende_lendelap , 15 recepten, 0 volgers
-
slagerij
van slagerij , 7 recepten, 0 volgers