Teriyaki runderstoofvlees
Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker.
Ingrediënten 4 personen
650 gram runderlende, in blokjes van 3 cm., 1 grote groene paprika, in 8 reepjes, 1 theelepel olie, 200 gram taugé, 80 gram oesterzwammen, in reepjes van 0,5 centimeter, Teriyaki-saus:, 200 ml donkere sojasaus, 200 ml sake, 300 ml mirin, 2,5 eetlepels suiker, , , , , , , , , , , , , , , , ,Voorbereiding
Doe alle ingrediënten voor de teriyaki-saus in een steelpan en breng dit mengsel boven middelhoog vuur aan de kook.
Bereidingswijze
Verhit de olie en roerbak het vlees kort aan. Doe het vlees in de slow-cooker. Bak in het bakvet de tauge, de reepjes paprika en de oesterzwammen ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op het vlees in de slow-cooker. Giet de warme saus over de groente en het vlees in de slow-cooker. Doe de deksel op de slow-cooker en laat 6-8 uur stoven.