Runderrollade
De zelfgemaakte kruidenolie en gepofte knoflook máken deze rollade. U kan de rollade bereiden de dag voordien , zodat U de dag zelf alleen nog maar in de oven gebraden moet worden.
1 knoflook (bol) 6 el olijfolie 1 kg runderrollade 3 verse kruiden voor bij wild (tijm, rozemarijn, oregano) 150 g gerookt ontbijtspek
-Verwarm de oven voor op 200 °C. -Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. -Zet de knoflook in de schaal en bestrijk met olie. Pof 20 min. -Laat de knoflook afkoelen en duw de tenen knoflook eruit. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen. -Zet de oven op 140 °C. -Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi met peper en zout. -Maal de blaadjes van de kruiden 1 min. in de keukenmachine met de olie. -Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie. -Verdeel de knoflook erover. -Bind de rollade op met het touw en leg in de ovenschaal. -Duw het vlees dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek. -Bak in 75 min. rosé in de oven. -Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-12-2017Frans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Runderrollade
Weer eens wat anders
1 Kg Runderrollade,zout,peper,Dijon mosterd,3 eetl.zilveruitjes,boter om in te bakken,75 gr.spekreepjes,2 laurierblaadjes,3,5 dl rode wijn, enkele takjes peterselie. (doorregen runderrolade)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-03-2009Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Runderrollade
4 Stukken rundvlees dwars gesneden, en plat geslagen a 125 gr, 1 Winterpeen, Per rollade twee gesneden plakjes, ontbijtspek, 1/2 Ui, 2 Augurken, Seldery, Mosterd, 2 Theelepels Tomaten purree, Rode wijn (half droog) naar smaak, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Runderrollade
Een rollade van 1 1/2 kilo, boter of vet.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-04-2001Nederlands60-120 min.
Runderrollade Met Champignons
Feestelijk en een beetje zuidelijk
Ca. 750 gr. runderrollade, 1 bakje kastanjechampignons, 1 ui, 1 teen knoflook, ca. 25 gr. bakboter, 2 el olijfolie, 2,5 dl. rode wijn, 1/2 el. tomatenpuree, 1 el. Italiaanse kruiden (diepvries), 1/2 consommeblokje, 2 jeneverbessen, zout, peper.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-08-2000Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Runderrollade met tomaten
Runderrollade ui de slow-cooker met basilicum en tomaten.
600 g Doorregen runderrollade10 teentjes knoflook2 uien500 g tomaten (tros)10 takjes basilicum2 eetlepels pesto (rode)snufje zoutsnufje peper3 dl runderbouillon, , , ., ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-06-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Runderrollade met madeirasaus
Voor 4 personen
400 gr runderrollade, 4 eetl ongezouten boter, 4 eetl bloem, 4 dl natriumarme runderbouillon, 2 uien, 1 dl madeira, 2 theel maizena, peper,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Runderrollade Met Kerrie
500 gram runderrollade, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 eetl. kerrie, 4 dl vleesbouillon, 1 eetl. gembernat, worcestershiresaus, boter, bloem, peper en zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-10-1999Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
DOORREGEN RUNDERROLLADE
1 KG.DOORREGEN RUNDERROLLADE., 100 GRAM BOTER OF MARGARINE., 1 GESNIPPERDE UI,1 BLIKJE TOMATENPUREE., 1 LAURIERBLAD,1 TAKJE OF MESPUNT TIJM., 2,5 DL WARM WATER, 1/2 BOUILLONTABLET., 2 EETL.VIEUX OF COGNAC., 25 GRAM BLOEM.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-03-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Runderrollade stoven.
Een rollade die op zijn gemak is gaar geworden.
1,2 kg runderrollade2 el braadvet2 uien, in partjes gesneden2 wortels, in de lengte in vieren gesneden2 stengels bleekselderij, in stukjes van 5 cm2 laurierblaadjes2 takjes verse tijm3 dl hete runderbouillonzout en versgemalen zwarte peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-06-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
runderrollade met champignons
Heerlijk stukje vlees
800 gram runderrollade - 100 gram boter - 1 ui - 400 gram champignons - 1/2 wortel - 1 blaadje laurier - 10 gebroken peperkorrels - 1 takje tijm - 2 blaadjes foelie - 20 gram bloem - 1 dl bouillon - 1 dl madera
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-11-2000Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Runderrollade met kerriesaus
1 kg. runderrollade, 150 gr, boter of margarine, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 25 gr. boter, 1/2 el. kerrie, 25 gr. bloem, 4 dl. vleesbouillon, 1 el. gembernat, worcestershiresaus, peper, zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-2009Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
RUNDERROLLADE MET SINAASAPPELSAUS
#
2 sinaasappels, Olie, 1 runderrollade +/- 700 gr, 4 sjalotten, gesnipperd, 1 borrelglaasje rode port, peper en zout, 4 takjes basilicum, blaadjes gescheurd
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2021Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Runderrollade met bleekselderij
Uit de BK Snelkookpan: Runderrollade met bleekselderij
1 runderrollade van 750 g (van de slager), 3 el balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 1 eetlepel gedroogde oregano, 6 kleine uien of sjalotjes, in vieren, 3 tenen knoflook, gehalveerd, 1 pot runderfond, 250 ml rode wijn, 300 ml sugo traditioneel, 1 struik bleekselderij, in stukken van 3 cm
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-2013Nederlands30-60 min.
Gevulde runderrollade
Heerlijke runderrollade voor een feestelijke maaltijd.Kan ook oud gegeten worden!
Bereidingstijd: 20 minuten stooftijd 45 minuten,, 1 lap rundvlees voor een rollade van circa 500 g, 2 dikke plakken mortadella, samen circa 100 g, 200 g gehakt, ongekruid half om half, 1 bosje peterselie, 100 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou), 50 g versgeraspte oude Goudse kaas, 1 eierdooier, 1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper, 50 g braadboter, 2 glazen rode wijn, 1 dl vleesbouillon of vleesfond (pot), ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-08-2002Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Runderrollade met rode-wijnsaus
1 gekruide runderrollade a 1 kg -, zout en versgemalen peper -, 3 eetlepels olijfolie -, 1 theelepel gedroogde tijm -, 1 uitgeperst knoflookteentje -, 1 heel fijn gesneden sjalotje -, 1 theelepel Dijon-mosterd -, 1 eetlepel rode wijnazijn -, 1 pakje Maggi Rode Wijn Saus -, 100 gram boter, , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-10-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Runderrollade met rode-wijnsaus
1 gekruide runderrollade van ca. 1 kg, zout en (versgemalen) peper, 3 el olijfolie, 1 tl gedroogde tijm, 1 uitgeperst knoflookteentje, 1 heel fijn gesneden sjalotje, 1 tl Dijon-mosterd, 1 el rode wijnazijn, 1 pakje Maggi Rode Wijn Saus, 100 g boter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Runderrollade met rode-wijnsaus
Een pittige rollade voor een gezellige maaltijd. De rode wijnsaus maakt het gerecht extra feestelijk.
1 gekruide runderrollade van ca. 1 kg, zout en (versgemalen) peper, 3 el olijfolie, 1 tl gedroogde tijm, 1 uitgeperst knoflookteentje, 1 heel fijn gesneden sjalotje, 1 tl Dijon-mosterd, 1 el rode wijnazijn, 1 pakje Maggi Rode Wijn Saus, 100 g boter, De Seizoenssaus Maggi Room-Cognac met paddestoelen is tijdelijk verkrijgbaar., ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Gebraden runderrollade
Rundvlees verschijnt in Nederland zo?n drie keer per week op tafel. Wereldberoemd in eigen land zijn de sudderlapjes met een bloemige aardappel en spruitjes of bloemkool. Als men gezonde honger heeft, dan is daar niets mis mee. Met een stukje eenvoudig rundvlees kan men immers vele (feestelijke) kanten op:
600 gram lenderollade, zo?n 120 gram boter, wat zout en peper, 1 verkruimeld laurierblad, ? theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tijm, 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Runderrollade met tomatenpreisaus
Recept voor 2 dagen
Eerste dag:, ca. 500 gram magere runderrollade,, zout, peper,, 50 gram boter of margarine,, 1 prei, 1 ui,, 1 blik gepelde tomaten, 1 teentje knoflook,, 2 eetlepels tomatenpuree,, 1 theelepel oregano,, 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden,, 1/8 liter slagroom,, Tweede dag:, 150 (groene) lintmacaroni, gebraden rollade van de vorige dag,, tomaten-preisaus van de vorige dag,, 2 dl basissaus voor spaghetti en macaroni (Grand'ltalia),, 4 eetlepels geraspte kaas,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
runderrollade met knoflookgehakt
500 gr rundvlees (dunne lap), zout, peper, 300 gr rundergehakt, 1 theelepel majoraan, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 ei, 1 beschuit, verse peterselie, 2 eetlepels boter, 150 gr Parijse worteltjes, 400 gr krieltjes, 250 gr bloemkoolroosjes (vers of diepvries), 1 glas rode wijn, 4 eetlepels rundvleesfond, 1 klein bekertje slagroom,
- > 120 min.
- Geplaatst op06-09-1999> 120 min.
Runderrollade met tijmsaus
1/4 knolselderij, in stukken, 2 wortels, geschrapt in stukken, 1 grote prei, in ringen, 2 uien, in stukjes, 370 g geroosterde paprika`s (pot) in stukken, 6 runderlapjes (à 175 g), zout en peper, 6 tl mosterd, 2 el olie, 1 el tomatenpuree, gedroogde tijm, 1/2-1 groentebouillonblokje, 1 kg spruitjes, 1 kg aardappels, geschild, evt. tijm om te garneren, 6 satéprikkers,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2011Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
runderrollade met cranberry`s
Dit gerecht is erg geschikt voor de feestdagen.
Plat mals stuk rundvlees, ca. 1 kg., 100 gr. gedroogde cranberries, verse rozemarijnnaaldjes, jeneverbessen, 1 of 2 kruidnagels (of poeder), 1 tl. wasabipoeder, zout en versgemalen peper, keukengaren, 3 el. vloeibare boter, 2,5 dl. rode wijn, 4 el. cranberrycompote, 25 gr. koude roomboter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-2009Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Runderrollade met sjalottencompote
Appart,vanwege het zoethout
1 stokje zoethout (natuurwinkel of drogist), 50 gr. roomboter + extra om in te braden, 1 kg. sjalotjes, in dunne ringen, scheut witte port, zeezout en versgem. peper, 1 lap rundvlees van +- 800 gr.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-12-2009Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
gevulde runderrollade
*4 Runderlappen; dun gesneden rundvlees, (zoals b.v. een schnitzel), *4 speklappen, *2 Uien, *8 augurken, boter, mosterd, peper, zout
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-1999Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Gestoofde runderrollade
1 stuk mager runderbraadvlees van 750 gr, 1 dl grapefruitsap, het sap van 1/2 limoen, 2 teentjes knoflook, 1 sjalotje, 3/4 dl olijfolie, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel gembersiroop, mespunt komijn, 1 theelepel oregano, sesamolie, 100 gr chorizo-worst aan een stukje, een dikke plak ham van 100 gr, 50 gr pimento-olijven, 1 kleine (rode) ui, 1/4 groene en 1/4 rode paprika, 1 beschuit, 1 ei, 1 blik tomaatstukjes met vocht, 4 grote aardappelen, zout, peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-04-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Gevulde runderrollade
, 1 grote, platte runderlap van ca. 750 gr, , , 2 uitgeperste teentjes knoflook, , , Zout, , , Peper, , , 1 theelepel gedroogde oregano, , , 250 gr verse gewassen spinazie, , , 2 grofgeraspte worteltjes, , , 1 gepeld en in dunne plakjes gesneden hardgekookt ei, , 1 1/2 dl bouillon
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2003Internationaal Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gevulde Runderrollade
Stevig gerecht voor een koude winteravond
1 kg Sucadelappen of runderlappen, 250 gr paddestoelen, 1 ei, 150 gr Boter (gesmolten), Mosterd, Peper en zout, mespunt Nootmuskaat (gemalen), mespunt Komijn (gemalen), citroensap,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-03-2010Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Runderrollade Met Pesto En Pijnboompitten
Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
1 runderrollade van ca. 800 gram (niet gekruid), 100 gram boter, 150 gram pijnboompitten, zonnebloemolie, 1 potje pesto
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-1999Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden runderrollade met rode wijnsaus
Bron: www.C1000.nl
750 g runderrollade, op kamertemperatuur, peper, zout, 40 g boter, 1 el olie, 50 g gerookte spekreepjes (C1000 Vers), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 150 g winterwortel, grof gehakt, 2 1/2 dl rode wijn (bijv. Canaletto Primitivo), 2 dl rundvleesbouillon (v.e. tablet), 1 kruidnagel, 1 laurierblad, 1 el tijm geknipt (C1000 Vers),
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-09-2004Hoofdgerecht30-60 min.
Runderrollade met mosterd en honing
1 runderrollade van ca 1 kg, een paar eetlepels Dijon mosterd, 1 eetlepel honing, (vers gemalen)peper, 1 eetlepel verse of 1 theelepel gedroogde tijm, 1/2 dl rode wijn, 1 dl water,1 flesje Maggi Vloeibare Rundvlees Jus.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2001Nederlands30-60 min.
Gebraden runderrollade met rode wijnsaus
750 g runderrollade, op kamertemperatuur *, peper * zout *, 40 gr boter *, 1 el olie *, 50 g gerookte spekreepjes *, 1 ui, gesnipperd *, 2 teentjes knoflook, gesnipperd *, 150 g winterwortel, grof gehakt *, 2 1/2 dl rode wijn *, 2 dl rundvleesbouillon (v.e. tablet) *, 1 kruidnagel *, 1 laurierblad *, 1 el tijm geknipt
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Rosti met runderrollade en remouladesaus
6 el mayonaise, 1 el koffieroom, 1 in piepkleine blokjes gesneden augurk, 1 el fijngesneden dragon (diepvries of vers), 2 tl fijngesneden kappertjes, 1 tl Dijonmosterd, zout en versgemalen peper, fijngesneden peterselie, 1 zak Rosti Aardappelkoekjes, 4 el zonnebloemolie, 500 g gebraden runderrollade in niet te dunne plakken
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-10-2002Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Rosti met runderrollade en remouladesaus
6 eetlepels mayonaise -, 1 eetlepel koffieroom -, 1 in piepkleine blokjes gesneden augurk -, 1 eetlepel verse fijngesneden dragon -, 2 theelepels fijngesneden kappertjes -, 1 theelepel Dijonmosterd -, zout en versgemalen peper -, fijngesneden peterselie -, 1 zak Maggi Rosti Aardappelkoekjes -, 4 eetlepels zonnebloemolie -, 300 gram gebraden runderrollade in niet te dunne plakken, , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Runderrollade a la Bordelaise
1 kilo doorregen runderrollade (ca. ? 12 cm), 2 eetlepels olijfolie, 6 plakken bakbacon, 250 g champignons (kastanje, in stukken), 12 kleine sjalotjes (grof gesneden), snufje zout (uit de molen), snufje peper (uit de molen), allesbinder, Stoombraden, 1? liter water (heet), 2 deciliter rode wijn, 1 rode ui (grof gesneden), stukje prei (grof gesneden), stuk winterwortel (grof gesneden), 6 teentjes knoflook (in vieren), verse kruiden: bv. tijm, rozemarijn, peterselie, selderij, laurier, kruidnagel, peperkorrels, ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-05-2004Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Runderrollade in het zuur
Na 1 a 3 dagen marineren in de koelkast, kunnen we beginnen aan dit ovengerecht, dat subliem van smaak is, en erg makkelijk qua bereiding !
-4 plakken runderrollade, -4 th lepels mosterd, -2 uien (in sliertjes gesneden), -2 zure augurken (in repen), -1/4 l zure room, -5 el azijn, -1 el bloem, -1 th lepel paprikapoeder, -zout, -2 el boter of margarine, -2 koolrabi's (in stukjes), -2 groene paprika's (in reepjes), -1/8 l witte droge wijn, -1 th lepel bloem,
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-04-2004Belgisch60-120 min.
- Eigen recept
Gevulde Italiaanse runderrollade
Een rollade is een echt feestmaal. Deze gevulde Italiaans runderrollade is gevuld met paddenstoelen, truffel en spinazie. Perfect voor bij het kerstdiner of een andere feestelijke aangelegenheid.
20 g verse Italiaanse kruiden, fijn gesneden, 4 knoflooktenen, fijn gesneden, 500 g gemengde bospaddenstoelen, heel fijn gesneden, 1 tl truffelpasta, 3 el zongedroogde tomaten, fijn gesneden, 400 g verse spinazie, olijfolie, versgemalen peper en zout, 1 kg runderlende, klont roomboter, 250 ml rode wijn
- Wereld Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2018Wereld Hoofdgerecht30-60 min.
Runderrollade met Bearnaisse saus (grootvlees)
Toen we ons 1 jarig huwelijksfeest vierden, nodigden we twee bevriende echtparen uit, die getuigen waren op onze huwelijksdag. Dit simpele gerecht, waarbij de saus het moet doen, behaalde succes en ik was heel trots want ik had nog nooit een rollade in elkaar gezet.
1 1/2 kilo runderfilet (bespreek even met je slager dat je er een rollade van wil maken), peper, zout, 1 el olie, 30 gram boter, 5 tenen knoflook, 2 ? de water., Bearnaisesaus: 1.25 dl dragonazijn, 2 tl zwarte peperkorrels, 5 fijngesneden lente-uitjes, 5 ei dooiers, 250 gram gesmolten roomboter., ,
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-04-2002Frans60-120 min.
Runderrollade op bourgondische manier.
Een machtig stuk vlees, voor een speciale gelegenheid.
1 kilo gekruide rollade, 150 gram boter, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 grote wortel, 500 gram kalfsbotjes, tijm, laurier, majoraan, peterselie, 2 1/2 dl rode wijn, 2 dl bouillon, 2 plakjes diepvries bladerdeeg.
- Nederlands Tussengerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-12-2000Nederlands Tussengerecht> 120 min.
runderrollade in romertopf
1 lap rundvlees, 300 gram verse spinazie, bos jonge worteltjes, zomeruitje, 2 beschuiten, zout, peper, nootmuskaat, 1 dl bouillon, glas witte wijn,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-06-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
involtini di carne (runderrollade)
Dit verrukkelijke gerecht treft U in alle streken van Italie aan, met allerlei soorten vulling en op verschillende manieren bereid.
4 dunne plakken rundvlees(rug)( ongeveer 650 gr.), 4 plakjes prosciutto crudo, zout en vers gemalen zwarte peper, Voor de vulling;5 kl ingelegde augurken, 2 eetl. peterselie, 1 theel. gehakte verse rozemarijn, 1 eetl. rozijnen., oor de saus; 3 eetl. olijfolie, 1 kl ui, gesnipperd, 2 stengels selderie, gesneden, 1 middelgrote wortel, gesneden, 1 glas witte wijn, 150 ml. bouillon.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.