1. Home
  2. Recepten
  3. Runderriblappen

Runderriblappen recepten (172) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gestoofde runderriblappen

De sjalot geeft het gerecht meer smaak en body.

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, 75 g gerookt spek, 2 teentjes knoflook, 100 g sjalotten, 100 g prei, 100 g knolselderij, 100 g winterwortel, 3 laurierblaadjes, 5 g verse tijmblaadjes, 2 kruidnagels, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 flesje donkerbruin bier (op kamertemperatuur), 3 dl runderbouillon, 75 g roomboter, 50 g bloem, Zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gegrilde runderriblappen met appel-rozemarijnsaus

Gegrilde runderriblappen met appel-rozemarijnsaus

INGREDIENTEN

- 4 runderriblappen, - 3 eetlepels zonnebloemolie, - versgemalen peper, - zout, - 2 friszure appels, - 1/2 eetlepel gedroogde rozemarijn, - 1 eetlepel honing, - 1 eetlepel gembersnippers, - 1 teentje knoflook, - 1 theelepel mosterd, - 2 eetlepels sherry of witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indonesische runder-riblappen met pindasaus

Runderriblappen op z`n Indonesisch, lekker pittig van smaak, slank en snel een hele maaltijd op tafel. Ik heb dit vorig jaar zelf wel gemakt, maar verse pindasaus, zelf gemaakt, heb ik te allen tijde wel in de diepvries.

INGREDIENTEN

600 gram riblappen, 1 grote ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. azijn, 1 theel. sambal oelek, 1 eetl. bruine basterdsuiker, 40 gram braadboter, pindasaus uit pot of pak, gemaakt volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hachee van runderriblappen met kruidnagel

INGREDIENTEN

? 750 g rib- en runderlappen, op kamertemperatuur, ? 25 g boter, ? 2 grote uien, grofgesnipperd, ? 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, ? 1 eetlepel bloem, ? 500 ml vleesbouillon (van tablet), ? 3 eetlepels (balsamico)azijn, ? 4 kruidnagels, ? 2 laurierblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mals gestoofde runderriblappen

Toen mijn vader op zijn 70e hertrouwde gingen we met zijn allen uit eten bij de 3 zussen in Rhenen.  Er was een uitgebreid en heerlijk buffet. Nog nooit in mijn leven heb ik zo'n lekker stoofpot gegeten als daar. Sindsdien (ze zijn alweer 4 jaar getrouwd) laat het mij niet meer los en probeer ik met enige regelmaat een nieuwe versie stoofpot uit, in de hoop de stoof van de 3 zussen ooit te benaderen. Ditmaal wist ik dat dat niet zou lukken, omdat ik het ook wel leuk vond om het eens helemaal anders te doen. Ik vind het een zeer geslaagde pot. We hebben ervan gesmuld hier met wat aardappelkroketjes uit de oven en sperciebonen. Pas daarna besloot ik het recept hier te bewaren, zodat ik het nog eens op kan zoeken, want hij is beslist de moeite waard. Helaas heb ik dus niet meer foto's dan bovenstaande kunnen maken. Het is ook niet echt een fotogeniek gerecht, echter onder het mom van "van een mooi bord kun je niet eten" vond ik deze foto wel zo eerlijk en leuk om erbij te plaatsen. Ik hoop dat als je dit recept probeert, je er net zo van geniet als wij deden!  

INGREDIENTEN

600 gram runderriblappen, Peper en zout, 2 tenen knoflook, 3 sjalotten, 2 laurierblaadjes, paprikapoeder (of verse paprika), 1 blokje runderbouillon, Ongeveer 250 ml kokend water, Flinke scheut Heinz tomatenketchup, 100 gram roomboter, 25 ml witte wijnazijn (kan ook met rood, ik had alleen maar wit in huis), 2 eetlepels bruine suiker, , Optioneel:, 2/3 eetlepels ketjap, Ras el Hanout (dit gooi ik momenteel in veel gerechten, ditmaal slechts een theelepel), , Optioneel, mede om de saus te binden:, - 2-3 geschilde aardappels in blokjes, - Ontbijtkoek, Voor een nog dikker saus:, - Maizena papje, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook (fijngeperst), Half bakje champignons in plakjes gesneden, 2 grote uien in ringen gesneden, 3 el olijfolie, 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst), 2 el sojasaus, 2 el garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma, Sap van 1 limoen, 100 ml kokosmelk (blikje), 200 ml vleesbouillon, Snufje zwarte peper uit je molen, Zeezout, Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

Het is er weer de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook prima invriezen.

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen of sucadelappen, 8 grote uien (in halve ringen gesneden), 125 g grote verse champignons (in plakjes), 100 g roomboter, 2 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, bloem, 350 ml runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 ½ el zongedroogde tomaten, 5 gekneusde jeneverbessen, Handje gekneusde kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 el suiker, Scheut witte wijn azijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Rundvleessalade, de énige échte Hollandse!!

Rundvleessalade, DE ÉNIGE ÉCHTE HOLLANDSE !! (feestformaat; 15 personen)

INGREDIENTEN

2 kg kruimige aardappelen, 1 kg runderriblappen, 3 grote goudreinetten, 4 grote augurken, 1 grote ui, 1 veldsla, 200 g doperwten (conserven), 1 pot mayonaise (Calvé, 450 ml), 1 pot yofresh (Calvé, 450 ml), 1 potje wortelsliertjes, 1 potje selleriesliertjes, 100 ml witte wijnazijn, 50 g kristalsuiker, paprikapoeder, nootmuskaat, peper,zout, , Marinade:, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 200 ml runder- of kalfsfond, 50 ml ketjap manis, 50 ml balsamico azijn, 10 ml (ca.) worcestershiresaus, 4 eetlepels schenkstroop, 1 eetlepel mosterd, peper, zout, , Vlees stoven:, 3 uien, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel foelie, 6 laurierblaadjes, 6 kruidnagelen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Griekse hachee om je vingers bij af te likken

Een heerlijk stoofje met Griekse smaken. De smaak is lekker zoetig, maar niet teveel en pittig. Al die smaken trekken in het vlees en de saus is werkelijk heerlijk en wat geconcentreerd door inkoken. Dit is geen Stifado, maar lijkt er wel op. Mensen die goed zijn in smaken onderscheiden proeven en begrijpen waarom. Er zit veel in, maar is echt super makkelijk om zelf thuis te maken. Ik heb er hele mooie fotos van, maar omdat ik ze niet kan uploaden door dat gezeur met SW zet ik ze er later wel bij als het ooit weer normaal gaat functioneren.

INGREDIENTEN

800 gr doorregen runderriblappen, 1 liter hete runderbouillon, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 el bloem, Braadboter, 3 el olijfolie, 1 bol knoflook, 3 uien, 6 sjalotjes, 1 blik tomatenblokjes met siroop, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, Handje kruidnagels, 5 jeneverbessen, 1 t piment, 1 t kaneel, t foelie, 1 t komijn (djinten), 2 t paprikapoeder pikant, 1 t chilipoeder, 1 t majoraan, glas rode wijn, Scheut balsamico

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super lekkere Aziatische hachee

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel.

INGREDIENTEN

600 gr sucade of runderriblappen, 4 uien, 2 teentjes knoflook, Warme runderbouillon, 150 ml donkere sojasaus, 2 t sambal oelek, 1 t gemberpoeder of 2cm vers geraspt, 2 e worchestersaus, 1 e bruine suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 e maizena, Zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Leidse hutspot met draadjesvlees en spek

Leidse Hutspot met mals draadjesvlees en hartige spekblokjes

INGREDIENTEN

Hutspot, 250 gr magere spekblokjes, 1 kg winterpeen, 1 kg aardappelen, 500 gr uien, zout, peper, nootmuskaat, dessertlepel roomboter, 1 kopje melk, , Draadjesvlees, 500 gram runderriblappen (randje vet erin maakt het lekkerder; dus geen supermager stuk vlees), 1 ui, 3 laurierblaadjes, 1 plakje ontbijtkoek, 1 scheutje rode wijn (alt. theelepel wijnazijn), 250 ml vleesbouillon, mespuntje Cayennepeper, 1 eetlepel roomboter, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Runderstoofpotje met appelstroop

Dit recept stond in de Allerhande en het is echt heerlijk! Wees vooral niet te zuinig met de appelstroop en mosterd! Het kan ook een dag vantevoren gemaakt worden, dan hoef je het alleen maar op te warmen. Handig als je laat thuis bent.

INGREDIENTEN

600 gr runder/riblappen, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels mosterd, 1 grote fijngesneden ui, 4 laurierblaadjes, 250 ml runderbouillon (van tablet), 300 gr winterpeen, 250 gr gebroken sperzieboontjes, , Boter/olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees op grootmoeder`s wijze

Een heerlijke runderstoofschotel zoals grootmoeder die maakte, met een mooie stevige jus. Lekker lang stoven, en genieten van de suddergeuren door het hele huis!

INGREDIENTEN

1 kg runder(rib)lappen, met een beetje spek doorregen, 2 uien, 1 eetlepel bruine suiker, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels bloem, 3 laurierbladeren, 4 kruidnagels, 5 jeneverbessen, 0,5 liter bouillon, 0,3 liter rode wijn (Glühwein of trappistenbier voldoen ook), 2 boterhammen, zout, peper, mosterd

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-12-2010
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Oer-Hollandse Hachee (zoals hij gemaakt werd)

De oud-Hollandse klassieke hachee. Dit is een goed recept en zo hoort hij gemaakt te worden.

INGREDIENTEN

750 g runderriblappen, 3 grote uien, 50 g braadboter, 2 theel. bruine basterdsuiker, 1 eetl. bloem, 4 dl vleesbouillon, uit een pot of van een tablet, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnageltjes, 3 eetl. azijn, zout en versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, 4 uien, 150 gr shiitake (of kastanjechampignons), 2 winterwortels, 3 teentjes knoflook, 2 steranijs, 2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el bruine suiker, 1 ½ tl 5 spices, 1 el gembersiroop, 300 ml hete kippenbouillon, Zeezout, Arachideolie (pindaolie), 1 - 1 ½ el bloem of maizena, Verse bieslook (garnering)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mollekes overheerlijke gevuld stoofvlees potje

Heerlijk gevuld stoofpotje met runderriblappen.

INGREDIENTEN

1 kg Runderriblappen, 250gr spekjes, 4 grote uien, 500 gr verse champignons, blikje blokjes tomaat in tomatensaus, 1 EL bruine basterdsuiker, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 350 gr grove wokgroenten, silvo rundvlees kruiden/ of peper en zout., rundvlees boillon blokje, bakje verse peterselie, 4 theelepels paprika poeder., een klein flesje bruin bier, bloem, boter 40 gr en een eetlepel olie, 3 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  • Wereld
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Goulash a la louise - Slowcooker oven of gas

Gewoon even gespeeld met ingrediënten voor Goulash, net een beetje anders dan anders dus is het "a la Louise" geworden. Dit is dus niet het echte originele `Hongaarse Goulash` recept maar wij vonden het heerlijk en daarom wil ik dit recept op Smulweb delen. Het idee van de Runder en Hamlappen komt van een Hongaarse vriend van ons en hij maakt zijn Goulash altijd met Rund en Varkensvlees.

INGREDIENTEN

350 gram Runderriblappen, 350 gram hamlappen, 1 bakje spekblokjes, 1 el boter, 3 grote uien, 5 tenen knoflook, 4 dl bouillon ( zelf gemaakt of van blokje), 1 dl rode wijn, Groot blikje tomatenpuree, 1 tl geraspte schil van een citroen, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 1 klein bekertje zure room, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 Rode en 1 groene paprika., Wat bloem om het vlees door te halen., 2 el maïzena., 1 tl karwijzaad.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Hongaars
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Goulash

Heerlijke goulash die iedereen lekker vindt!!!

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen (goulashvlees is vaak te grof gesneden, soepvlees kan ook),2 tenen knoflook, 2 grote uien, 1 grote rode paprika, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 2 blikjes tomatenpuree, runderboullion, 3 laurierblaadjes, 1 pak diepvrieserwten van bonduelle, flink paprikapoeder, zout en peper, bindmiddel (arrowroot)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Italiaans Stoofvlees

Een italiaanse runderstoofpot met rode wijn en veel tomaat.

INGREDIENTEN

500 gram runderriblappen, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel olijfolie, 100 gram spekbrokjes, 2 uien, 1 teen knoflook, 1,5 dl rode wijn, 4 eetlepels tomatenpuree, 12 champignons, marjolein, rozemarijn, peterselie, 2 eetlepels rode wijn, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Botermals Frans rundvlees stoofpotje

Stoofjes zijn altijd lekker, maar deze is wel heel erg lekker. Dit is geen boeuf bourguigon want daar zit veel meer in, maar de smaken komen dicht in de buurt. Dit stoofje is extra lekker vanwege de sjalotjes. Dat geeft tussen al dat vlees een kleine smaakexplosie. Ook belangrijk is goede stevige wijn te gebruiken. Gebruik nooit goedkope wijn in stoofjes die je er zelf niet bij drinkt. Wees niet bang voor alcohol want alle alcohol verdampt. Lekker nu het weer kouder is en dit is slank en gezond.

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen, 200 gr gerookte spekblokjes, 250 gr kleine sjalotten, 3 teentjes knoflook, 2 wortels, 350 gr champignons, 1 fles stevige rode Franse wijn, 400 ml warme runderbouillon, 2 el cognac, 2 laurierblaadjes, 2 takjes verse tijm, Klein bakje platte peterselie, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittig botermals runder- stoofvlees/Hachee

Hollandser dan deze botermalse sucade krijg je ze niet. Eenvoud kan ook lekker zijn. Lekker in de slowcooker of langzaam stoven. Een uitstekend en mager bijgerecht waar je alle kanten mee op kunt. Bovendien heb je een heerlijke saus. Heerlijk najaars- en winters gerecht. Probeer het zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr runderriblappen of sucade, 500 gr uien (in stukken of ringen), 50 gr roomboter, Scheut olijfolie, 2 el witte wijn azijn, 1 flesje donker bier, 250 ml runderbouillon, 2 el bloem, 2 t sambal oelek, 2 el tomatenpuree (voor de kleur), 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofvlees op zijn surinaams

Stoofvlees op zijn surinaams

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen, 2 uien, 4 vleestomaten, 1 grote pot sperciebonen, 1 rode spaanse peper, ketjab, zout en peper, nootmuskaat, half pakje croma, aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Texaans-Mexicaanse runderschotel

Heerlijke mexicaanse stoofschotel met kidneybonen en wat creme fraiche.... smullen!

INGREDIENTEN

- 1 kg rundvlees (bijv. runderriblappen), - olie, - 1/4 kop bloem, - 1 tl Mexicaanse chilipoeder, - 2 teentjes knoflook, fijngehakt, - 1 tl komijnpoeder, - 1 tl gedroogde oregano, - snufje cayennepeper, - 7,5 dl runderbouillon, - 1 el rode wijn of rode-wijnazijn, - 1 blik (375 gr) kidneybonen, uitgelekt, - 2,5 dl zure room, - tortillachips, - kleine rode pepers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees met bier.

Stoofvlees met bier zoals mijn moeder het altijd maakt.

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, 2 grote uien, 2 blikjes champignons (of 1 bakje verse, deze dan wel eerst even bakken), 1 flesje bruin bier (oud bruin werk ideaal), 1 groot laurierblad, 3 kruidnagels, 2 teentjes knoflook, peper en zout, evt. wat aardappelzetmeel om de saus te binden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Limburgs zuurvlees met chocolade

Een leuk gerecht om bijvoorbeeld met Valentijnsdag te maken voor je lief   Natuurlijk eet je dit niet alleen met Valentijnsdag maar kun je veel vaker snoepen van dit heerlijke stoofvlees want zoals het spreekwoord zegt: de liefde gaat door de maag.  Het gerecht vergt wel een beetje tijd, maar als het met liefde wordt gemaakt, kan je dag natuurlijk niet meer stuk. Mijn eerste kennismaking met dit gerecht was toen ik het mocht proeven in onze plaatselijke supermarkt. Ik vond het echt super lekker en ik was meteen mijn vooroordeel  (chocolade met vlees) kwijt. Ik kon dus niet wachten om dit zelf ook te gaan maken. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit gerecht zonder het van te voren geproefd te hebben, nooit en te nimmer zelf klaargemaakt zou hebben. Chocolade met vlees? Ik had er wel eens ooit van gehoord maar ik had het zelf nog nooit uitgeprobeerd. Maar goed dus dat ik van het lekkers mocht proeven anders zou ik er nooit achter zijn gekomen hoe lekker dit was. Ik heb de verhoudingen wel een beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Een beetje van mezelf en een beetje van de supermarkt dus  

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen of sucadevlees, - 250 ml witte wijnazijn, - 250 ml water, - 2 laurierbladen, - 4 kruidnagels, - 4 uien, - boter en olijfolie, - 100 gram pure chocolade, - 2 el appelstroop, - 2 tl vijfkruidenpoeder, - peper en zout, - enkele schepjes rietsuiker om het vlees op de juiste smaak te brengen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2015
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Goulash

Heerlijke Goulash!

INGREDIENTEN

Runderriblappen (door bloem wentelen), Vloeibare margarine, 3 ui, 3 tenen knoflook, 1 groene paprika, 2 rode paprika, 2 el mosterd, 2 laurierbladeren, 3 el balsamico azijn, Rode wijn, Rundvleesbouillon, Blik tomatenblokjes, Cayennepeper, Paprikapoeder, Komijn, Champignons, Prei, Worchestersaus, , Sperziebonen, Bloem, Creme Fraice, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Boeuf bourguignon

EEN KLASSIEKE BOURGONDISCHE STOOFSCHTEL

INGREDIENTEN

5oo gram runderriblappen.100 gram ontbijtspek.4sjalotjes of 2uien.75 gram boter.20 zilveruitjes.1 klein blikje tomatenpuree.1 eetlepel bloem.2 dl rode wijn.2 dl bouillon{van 1/2 bouillontablet.peper.zout.mespuntje tijm,1 laurierblad.250 gram champions.{1 eetlepel maizena}1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stifado (Grieks Stoofvlees)

Iedereen wel bekend van vakantie in Griekenland of van het Griekse restaurant. Daar heb ik het tenminste ook gegeten. Nu eindelijk zelf eens gemaakt. Een leuke afwisseling op al die heerlijke stoofpotjes. Heel erg simpel om zelf te maken. Ik heb er Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade bij gegeten.

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen, - 15 sjalotten, - 6 tenen knoflook, - 1 blik tomatenpuree (140 gram) of 1 blik tomaten blokjes (of beide), - 250 ml rode wijn, - 500 ml runderbouillon, - 1 el rode wijnazijn, - 2 blaadjes laurier, - 1 kaneelstokje, - 1 takje rozemarijn, - peper en zout, - olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams Stoofvlees

INGREDIENTEN

750gr runderriblappen, 500 ml bier (liefst donker bier), 3 grote uien (Ook kunt u rode uien gebruiken, die zijn wat scherper van smaak), 50gr boter of margarine, 5 afgestreken eetlepels bloem, 2 theelepels (bruine) suiker, 1 eetlepel azijn, 1 vleesbouillontablet, 1 groot laurierblad, een snufje tijm, 1 theelepel gedroogde peterselie, peper en zout, Deze stoofschotel wordt pittiger als u het vlees insmeert met scherpe mosterd in plaats van peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaams draad­jes­vlees

INGREDIENTEN

500 g runderriblappen, op kamertemperatuur, 2 el mosterd pittig, 50 g boter, 2 uien, in halve ringen, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 el bloem, 1 fles bruin bier (0.3 liter), 100 ml rundvleesbouillon (van tablet), 2 el azijn, 1 laurierblaadje, 1/2 bakje platte peterselie (a 15 g), fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kokinisto - Grieks stoofvlees in rode saus

Ik hou erg van stoofvlees en een bepaalde set kruiden. Op een site kwam ik een recept tegen voor Kokinisto wat mij aansprak, vervolgens ben ik zelf wat aanpassingen (vooral kruiden) gaan toepassen om het iets meer eigen te maken. Het oorspronkelijke recept (zonder aanpassingen) is te vinden op: http://www.desmakenvangriekenland.nl

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, 500 ml gezeefde tomaten, 1 potje tomatenpuree, 1 ui, 1 knoflookteentje, 700 ml water, Olijfolie, Peper, Zout, Kaneel, Kruidnagel, Laurierblad, Nootmuskaat, Komijnzaadpoeder, Rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Draadjesvlees op Aziatische wijze

Niets is lekkerder dan draadjesvlees, probeer het op deze Aziatische wijze met sojasaus! Boordevol smaak en worteltjes die in je mond smelten.

INGREDIENTEN

1,8 kilo runderriblappen of sukadelappen, 2 el zonnebloemolie, 3 stukken gember, geschild, 2 medium uien, dun gesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 475 ml rundvleesbouillon, 80 ml shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3 el sojasaus, 1 el donkere sojasaus, 2 tl suiker, 5 medium wortels, 3 lente ui in wat grovere stukken gesneden, 1½ el maizena, opgelost in 60 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-09-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

Een heerlijk geurende stoofpot uit Spanje. Weer eens een lekkere afwisseling op de vele stoofpotjes waarvan je nooit genoeg recepten kunt hebben. Ik heb afgeleid van een variant die ik op Facebook voorbij zag komen en heb naar eigen idee aangepast qua ingrediënten en hoeveelheden. Wat je erbij eet hangt ervan af wat je zelf lekker vind. Ik heb het gegeten met rijst maar aardappelen, puree of gewoon met een flink stuk grof bruinbrood is ook erg lekker.

INGREDIENTEN

- 1 kilo runderriblappen of sukadevlees, - 250 gram Chorizo (aan stuk), - 1 tl zout, - 2 tl Spaans paprikapoeder (Pimenton de Vera), - 2 uien, - 3 paprika's (1 groen, 1 geel en 1 rood), - 10 teentjes knoflook (of 2 bolletjes Chinese knoflook), - 1 blik gepelde tomaten met sap, - 2 laurierblaadjes, - 1 kaneelstokje, - enkele takjes verse tijm, - 2 dl sherry, - ½ liter rundvleesbouillon, - handvol olijven, - olijfolie (om in te bakken), - eventueel peterselie om mee te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2018
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

turkse stoofpot

Deze stoofpot blijft een topper in onze keuken.

INGREDIENTEN

800 gr. runderriblappen, 1 gele paprika, 3 uien, 6 ontpitte dadels, olie, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder, zout, 1 teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofperenvlees

INGREDIENTEN

1 kg. runderriblappen, 8 stoofperen, 2 kaneelstokjes, 1 ui, 1 el. tomatenpuree, 2 blaadjes laurier, 2 dl. rode wijn, 5 dl. runderbouillon, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hachee,

Oerhollands recept

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, bloem, 1 el zonnebloemolie, 500 g uien, 4 laurierblaadjes, 5 kruidnagelen, 1 dl rode wijn azijn, 1 el balsamico azijn, 1 plak ontbijtkoek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker.

INGREDIENTEN

800 gr doorregen runderriblappen, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 liter runderbouillon (warm!), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, 1 ½ t piment, 1 steranijs, 6 jeneverbessen, 6 kruidnagels, 2 laurier blaadjes, 1 el witte wijn azijn, 1 el Shaoxing wijn (of droge sherry), 1 el bloem, 2 el donkere sojasaus, 1 el lichte sojasaus, 2 ½ el oestersaus, Boter, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

rundvlees met courgette/aubergine

Een heerlijk en super eenvoudig gerecht voor de slowcooker!

INGREDIENTEN

600 ons runderriblappen, 2 courgettes, 1 aubergine, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje zwarte olijven, 1 blikje (groot) geconcentreerde tomatenpuree, kruiden: gedroogde basilicum, tijm, oregano, 1 kruidnagel, 2 blaadjes laurier, chilipuree of poeder, 2 bouillonblokjes, peper, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-05-2009
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Thaise Massaman Rundvlees curry

De Massaman curry is lang niet zo bekend in Nederland als bijvoorbeeld de rode of groene curry. Jammer want het is een heerlijke curry. Ik heb er voor het eerst mee kennis gemaakt tijdens mijn vakantie in Thailand en de geur alleen al maakt dat ik ga watertanden. In dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van een kant en klare curry pasta.  De Thaise mensen maken zelf ook lang niet altijd hun eigen curry pasta's en op de lokale markten worden deze in grote hoeveelheden kant en klaar aangeboden. Dit is ook een heerlijk gerecht voor de mensen die normaal gesproken niet zo dol zijn op de pittige en hete curry's. Ik vind deze curry eigenlijk meer kruidig maar niet echt pittig zoals de andere varianten. 

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen, - 2 kaneelstokjes, - 3 steranijs, - 10 groene kardemomzaden, - 6 grote sjalotten, - 2 blikken kokosmelk (800ml), - 2 el massaman curry pasta, - 1 kop water of bouillon, - 4 el vissaus (nam pla), - ½ tl tamarinde pasta, - 2 el palmsuiker, - 6 vastkokende aardappelen, - handvol geroosterde pinda's, - bosje koriander, - Arachide olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2016
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bourgondisch Vlaams Stoofvlees

Een traditionele vlaamse stoofpot, gespireerd door wat YouTube filmpjes en vervolgens zelf gaan ontwikkelen. Erg lekker voor een speciale gelegenheid of wat vaker voor als je de tijd hebt en lekker op z'n Vlaams wilt genieten.

INGREDIENTEN

800g Runderriblappen, 3 Grote uien, 4 Eetlepels bloem, Bruin bier naar keuze (gebruik iedere keer een andere), Runderbouillon (gemaakt van blokjes), 4 Laurierbladeren, 6 Hele kruidnagels, Witte boterham, Fijne mosterd, Roomboter, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-12-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top