1. Home
  2. Recepten
  3. Runderlap%20mager

Runderlap%20mager recepten (4)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

GEVULDE ROLLADE

Een eigen rollade maken is heel apart vooral door de eigengemaakte vulling. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar is ook heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

600 g mager rundvlees in een dunne lap 450 g diepvries spinazie, ontdooid 1 ei 1 pakje Mon Chou, verbrokkeld 50 g geraspte oude kaas peper zout nootmuskaat 2 plakken gerookte boerenham (50 g) 1/2 e mosterd 2 e olie 25 g boter 1/2 runderbouillontablet 50 ml droge sherry 1 e maïzena 8 groene gevulde olijven, in plakjes

Bereidingswijze

1. Vlees tussen 2 plastiek vellen leggen. 2. Met een gladde houten vleeshamer vlees beslaan tot een dunne rechthoek van 20 x 25 cm. 3. Vocht in een schone theedoek uit spinazie knijpen in een maatbeker en deze vocht met water aanvullen tot 300 ml. 4. Boven twee kopjes het ei splitsen. 5. Doen in een mengkom de spinazie, Mon Chou, geraspte kaas, eierdooier, peper, zout en nootmuskaat. 6. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. 7. Bestrooi vlees aan beide zijden met zout en peper. 8. In een kom eiwit met een vork loskloppen en met een kwastje de binnenkant van de lap rundvlees bestrijken. (het eiwit fungeert als een soort lijmlaagje tussen vlees en vulling, zodat rollade niet uit elkaar vallen bij aansnijden ervan) 9. Verdeel ham over runderlap en besmeer licht met mosterd. 10. Verdeel nu spinaziemengsel over de ham, maar laat 5 cm vrij aan een korte zijde van runderlap. 11. Vlees voorzichtig oprollen vanaf korte zijde met vulling kant. 12. Rollade met touw of cocktail prikkers vastbinden. 13. In een grote ovenvaste braadpan de olie verhitten en rollade aan alle zijden goed aanbakken. 14. Rollade uit pan nemen en 3/4 van braadvet afgieten. 15. Voeg in braadpan de spinazienat en bouillontablet en los de tablet op in heet water en dan de sherry toevoegen. 16. Doen rollade terug in de pan en de rollade in 45 - 60 min. met deksel op pan gaar laten worden bij 180*C. terwijl je het af en toe keren. 17. Rollade uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie. 18. Achtergebleven braadvocht aan de kook brengen en verdikken met een papje van maïzena vermengd met 2 e water. 19. Plakjes olijven aan saus toevoegen. 20. Breng saus op smaak met zout en peper. 21. Rollade in plakken snijden en over 6 borden verdelen met een beetje saus erop en ernaast. Rest van saus serveer in een sauskom.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rundsvlees met een kruidige tomatensaus

Lekkere pittig recept dat zich heerlijk leent bij pasta..

INGREDIENTEN

-750 g runderlap (mager en in stukjes), -2 uien (fijngehakt), -1 eetlepel bloem, -1/2 l bouillon, -4 eetlepels tomatenpuree, -1 dl witte wijn, -1 bouquet garnie(peterselie,tijm,laurier), -3 tenen knoflook (uit de pers), -fijngehakte peterselie, -40 g boter, -zout, peper, -1 eetlepel madera (facultatief)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oxtail stew Ierland.

INGREDIENTEN

1 kg. runderlap mager, 2,50 dl.rode wijn, 30 gram ui, 4 stuks soep(ossestaart), 1theelp. salie en 1eetlp. bieslook (vers).

  • Iers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Snijbonen stamppot met runderlap stoof

Op een Zaterdag ochtend besloten het word stamppot dag. En wat kort moest duren ... hier de resultaat 3 uur later.

INGREDIENTEN

Stamppot, 1 kilo aardappelen (kruimig), 400 gr snijbonen, gekerfd, 1 wortel, in blokjes, 50 g boter, melk, zout, peper, nootmuskaat, , 1. Kook met zout tezamen de aardappel, wortel en snijbonen tot gaar en zacht., 2. Maak er verder een stamppot van aardappelmengsel en overige ingrediënten.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-07-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste runderlap%20mager recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top