1. Home
  2. Recepten
  3. Runder

Runder recepten (1.257)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Andijvie Ovenschotel

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, gesneden 500 gram runder gehakt, gekruid 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine) ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden 2 bakjes magere spekjes 1 groot bakje creme fraiche 3 teentjes knoflook, geperst 4 eieren 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse

Bereidingswijze

Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een Koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen. Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor. Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse uiensoep die super simpel is.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Grandioze lekkere runder herfst stoofpot

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Irish Stew (Ierse stoof)

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Runder Ragout

Heerlijke vers gemaakte volle runder ragout, ook lekker met rijst.

INGREDIENTEN

700 gram dikke riblappen, 2 tot 3 grote uien, bos verse peterselie, 2 laurirblaadjes, 2 boulionblokjes, patent tarwe bloem,

  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

gevuld stokbrood

Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus!

INGREDIENTEN

350 gram gemengde groenten naar keuze(bijvoorbeeld roerbak groenten of macaroni pakket); 2 sjalotjes; 200 gram gehakt (liefst runder); 2 stokbroodjes (voorgebakken zijn kleiner); 100 gram geraspte kaas (hoeft niet); 1 blikje tomatenpuree; kruiden: zout, peper, basilicum, oregano, paprika poeder naar smaak; en voor een echte kokkereller: scheutje rode wijn en/of teentje knoflook

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven!

INGREDIENTEN

750 g runderlappen in blokjes van 3x3 cm gesneden, 3 e olijfolie, 1 e boter, 1+1/2 t zout, 1/2 t peper, 1 ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 250 g champignons, in plakjes, wortelen, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, runderbouillon (genoeg dat vlees voor 3/4 onder staat, vul aan als het neig droog te willen koken), 100 ml droge sherry, geschilde aardappelen (zo 2 per persoon), 20 zilveruitjes uit een pot, kop diepvries doperwten, 4 e peterselie, fijn, maïzena en water papje

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Runder saucijzenbroodjes

Simpel maar heel lekker en pittig deze rundersaucijenbroodjes

INGREDIENTEN

15 Plakjes bladerdeeg -, plm. 10 á 12 dunne rundersaucijsjes, losgeklopte eidooier

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Runder Kroketten

Runder Kroketten.

INGREDIENTEN

~~- 100 gram boter, - 120 gram bloem, - 25 gram fijn gesnipperde ui, - 6 deciliter rudervleesbouillon, (bij het maken van kroketten is het belangerijk dat de salpicon goed stevig is), - eventueel 8 gram gelatine ( 4 gelatineblaadjes), - 100 gram klein gesneden, gaar rundvlees., - 3 gram gehakte peperselie, - Eiwit, - Panneermeel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2014
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste runder recepten

RUNDER - RENDANG

Pittig gerecht serveren met rijst

INGREDIENTEN

700 gr. mager stoofvlees in blokjes gesneden / 1-2 thaise pepers of 3-4 fresno-pepers naar smaak / 2 sjalotjes klein gehakt / 2 teentjes knoflook uit de pers / 2 el olie / 1 tl.kurkuma / 6 dl kokosmelk / wat verse sereh / sap van 2 limoenen / zout en peper / 50 gr( santen ) kokoscreme.

  • Chileens Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Runder geschnatzeltes

INGREDIENTEN

400 gram runderreepjes - 1 ui - 250 gram champignons - 2 eetlepels olie - 35 gram boter - 25 gram bloem - 2 1/2 dl. rode wijn - 1/8 liter creme fraiche (sour creme) - 2 eetlepels peterselie - zout en peper.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Runder Goulash

INGREDIENTEN

500gr runderpoelet of in stukken gesneden runderlappen, 1,5el bloem, 250gr uien, 50gr boter, 1 rode paprika,2 tomaten, 2,5 dl bouillon, 1tl paprikapoeder en zout en peper

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Runder clubsandwiches

Lekkere, warme lunch, op een koude zaterdagmiddag

INGREDIENTEN

4 hamburgers8 plakjes pekelvlees8 plakjes rookvlees4 plakjes cornedbeef2, uien (in ringen gesneden)4 beschuitbollen2 eieren (hardgekookt, in plakjes gesneden), 12 blaadjes sla (bijv. Groene, veldsla en eikenbladsla)4 tomaten3 verschillende, sausjes, bijv. pikante tomatensaus, mosterdsaus, bearnaisesaus of barbecue saus

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2003
  •  
  •  20-30 min.

Runder ovenschotel

INGREDIENTEN

1 kg runderstoofvlees, 1 eetlepel jeneverbessen gekneusd, 1 kg uien in stukken gehakt, 1 pond tomaten gehalveerd, 125 gr boter, bouillon, 5 tenen knoflook, 1 spaanse peper fijngesneden, zout, 2 grote goudrenetten in plakken gesneden, aardappelpuree

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Schaslick Runder

Dit recept is al lang in de familie en dat wil ik bij deze prijsgeven.En voor wie allergisch is voor Varkensvlees.

INGREDIENTEN

500-1000 gram runderpoulet, 2 paprika, 2uien, 500 grchampignons, 1Spaanse peper, Grilkruiden,paprikapoeder, knoflookpoeder, sambal de zoete. 2 potjes shaslicksaus van de calvé of zelf maken.

  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.

Runder cassoullet

INGREDIENTEN

400 gram bieflappen -, 1 flinke ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 winterwortel -, 25 gram olie of braadboter -, 150 gram mager rookspek in blokjes -, zout en versgemalen peper -, 1/2 theelepel gedroogde tijm -, 1 glas rode wijn -, 1 kruidenbouillontablet -, 1 pot of blik witte bonen a 800 gram -, 1 blik gepelde tomaat in blokjes a 400 gram -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Runder clubsandwiches

Je moet van de vleessoorten houden en dan .... smullen maar

INGREDIENTEN

1 ei (hardgekookt, in plakjes gesneden), 1 ui (in ringen gesneden), 2 hamburgesr, 2 tomaten, 2 plakjes cornedbeef, 2 stuks beschuitbol, 4 plakjes pekelvlees, 4 plakjes rookvlees, 6 blaadjes sla, 3 verschillende sausje (mosterdsaus, bearnaisesaus of barbecuesaus)

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Engels
  •  10-20 min.

runder kebabs

INGREDIENTEN

750 gram bieflapjes (in repen van 1 cm), 1 grote gepureerde ui, 3 el limoensap, 3 el olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper, laurierbladeren, 50 gram gesmolten boter, 1 focaccia (in reoen en roosteren)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Runder Ragoutbroodje

Een lekker ragoutbroodtje

INGREDIENTEN

370 / 400gr Rundersoepvlees, 3x runderboulion, 1x kruidenbuideltje voor rundvlees, Peterselie, 40 gr roomboter, Bloem of maizena, Peper en zout, Noot muskaat, Ei, Paneermeel, , 2.5/3 literwater, Bladerdeeg 8 plakjes

  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-2017
  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.

Lepelhapje runder carpaccio

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s. Antipasti, dat in het Italiaans `voor het eten` betekend, zijn de Italiaanse versie van onze voor gerechten. Ze zijn bedoeld om de eetlust op te wekken, de zintuigen te strelen en voor wat Italiaanse warmte en kleur op uw bord te zorgen.

INGREDIENTEN

Dun gesneden ossenhaas, Rucola, Vers geraspte parmezaanse kaas, Geroosterde pijnboompitjes, Olijfolie, Citroensap of balsamicoazijn,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gevulde paprika`s

Rode paprika`s gevuld met gehakt en feta uit de oven. Gemakkelijk te maken en erg lekker!

INGREDIENTEN

2 rode paprika`s (groot, moeten rechtop kunnen staan), 300 gr mager runder gehakt, 100 gr Arla Apetina Feta (10% vet), 1 sjalot of 2 kleine sjalotjes, 1 bouillonblokje, 200 ml water, Provencaalse kruiden, Paprikapoeder, Peper, Zout, Voor de variatie: 8 zongedroogde tomaatjes.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Hongaarse runder goulash met een twist

Omdat het wel herfst leek en het ook snel weer kouder gaat worden hadden we zin in wat stevigs. Ik heb dit vroeger, toen ik nog voer, ook elke week op zee gemaakt. Als de bemanning dan koud van het dek kwam na de visvangst opgeruimd te hebben stond er in elk geval een heerlijke maaltijd op tafel waar je snel weer warm van werd. Lekker dus als het straks weer wat kouder wordt. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit een prachtig gerecht. Dit slanke gerecht zit ook bomvol vitamine en is dus gezond !

INGREDIENTEN

750 gr sucadelappen, 750 gr uien (in ringen), 2 rode paprika (in blokjes), ½ gele paprika (in blokjes), ½ groene paprika (in blokjes), 150 gr champignons (in plakjes), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 el peterselie (gesnipperd), 1 tl kummel (karweizaad), 1 tl paprikapoeder, 4 el tomatenpuree, 1 ½ ltr runderbouillon (blokjes), Olijfolie, Room (scheutje), Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Tabasco (paar druppels) voor meer pit (hoeft niet)

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2012
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een runder rollade met een uien-mosterdsaus

We kunnen een rollade gewoon braden en aansnijden, maar we kunnen een rollade ook in een apart jasje steken!!

INGREDIENTEN

, 1 runderrollade van ca 750 gram 125 l slagroom75 gr boter4 uien, gesnipperd2 el mosterdaluminium folie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Runder Groente Maaltijdsoep

Een klassieke runder maaltijdsoep. Boordevol vitamine en smaak.

INGREDIENTEN

50 g boter, 30 ml olijfolie, 200 g gerookte spekreepjes, 350 g kalfs of runder beenderen, in stukken, 300 g runderschenkel in blokjes gesneden, 750 g runderlappen, in blokjes, bloem voor bestuiven van vlees, 4 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 grote wortels, in plakjes of blokjes, 6 selderijstengels, in blokjes, 1 prei, in stukjes, 140 g tomatenpuree, 6 laurierblaadjes, 1/2 t gedroogde tijm, 6 kruidnagels, 12 zwarte peperkorrels, 6 gekneusde jeneverbessen, 2 t suiker, 500 ml rode wijn, 250 g kastanjechampignons, in kwarten, 60 ml gehakte verse peterselie, 5 ml geraspte citroenschil

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2015
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Linzenstoofpot met runder gehaktballetjes en wortel

Laat het gehakt weg en je hebt een lekkere vol van smaak, vegetarische maaltijd

INGREDIENTEN

4 eetl. olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 winterwortel, geschild en in kleine blokjes, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 eetl. (milde) currypasta, 250 g gedroogde linzen, gespoeld, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 300 ml runder-, of groentebouillon, paneermeel, 250 g rundergehakt, zout en versgemalen peper, mespunt gemalen foelie, mespunt gemalen koriander, nootmuskaat, 1/2 losgeklopt ei, bosje koriander, fijngehakt

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Roerbakei met runder salami

Roerbak ei met rundersalami en kaas.

INGREDIENTEN

4 eieren, 4 plakjes runder salami, peper, zout, kaas.

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Runder Bouillon met Engelenhaar

Een licht voorgerecht bij een warme of koude lunch!

INGREDIENTEN

500 gram runder poulet, 500 gram mergpijp, 1 ui, 1 winterwortel, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 3 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, ? tl marjolein, 1 tl basilicum, 1 blaadje foelie, zout/peper, 1 rode paprika, bosje peterselie, 2 liter water, 200 gram engelenhaar vermiccelli,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  •  
  •  > 120 min.

Runder chili maaltijdsoep

Dit is een pittige voedzame maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

2 eetl. olie, 2 uien, gehakt, 350 gram rundergehakt, 4 tenen knoflook, gehakt, 2 verse rode chilipepers, in plakjes, 4 eetl. Gewone bloem, 2 blikjes van 400 gram gehakte tomaten, 12 dl runderbouillon (= 3 ½ tablet oplossen in kokend water), 2 blikjes van 400 gram kidneybeans, uit laten lekken, 4 eetlepels gehakte verse peterselie, plus extra voor garnering, zout en versgemalen peper, stokbrood voor het serveren

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Zuurkool Ovenschotel

Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen zuurkoolfan zijn.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkol, 4 ons runder- of varkensgehakt, 1 rookworst, 100 gram spekblokjes, 1 ui, teentje knoflook, paprikapoeder, 3 jeneverbessen, 2 kruidnagels, laurierblad, beetje zout, boter, droge witte wijn, aardappelpuree (water & melk), zakje geraspte kaas,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sashimi runder entrecote

INGREDIENTEN

400 gr Een hele runder entrecote, 1 st Rettich, 1 bos Tsai Soy (Chinese bieslook), 2 dl Soja saus, 2 dl Mirin (Japanse kookwijn), 2 dl Rijst azijn, , Marinade Entrecote, 1 st Sjalot (schoon), 1/2 st Limoen, 1/2 st Knoflook, 1/4 st Rode peper, 2 dl Witte wijn, 2 dl Soja saus,

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittige runder stoofpot

Heerlijke pittige runder stoofpot!!!

INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, 500 gr. runderlappen, 4 middelgrote vastkokende aardappels, 2 grote uien, 1 paprika, 4 kleine groene of rode pepers (naar eigen smaak), 2 blikjes tomatenpuree, 1 dl ketjap manis, 500 ml runderbouillon (van bouillonblokje), 2 dl rode wijn, 5 teentjes knoflook, 3 laurierblaadjes, Kruiden:, snufje kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder (djahe), 1 tl gemalen komijn (djinten), 2 tl korianderpoeder (ketoembar), 3 el bruine bastaardsuiker, Peper en zout

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fijne linzen met runder- of varkenssaucijzen/worstjes

Heerlijke linzenstoof met goede smaak - en belangrijk: Niet vet

INGREDIENTEN

4 runder- of varkenssaucijzen, 175 gram kleine (bijv. Du Puy) linzen, 1 grote ui, gehakt, 2 tenen knoflook, gekneusd of gehakt, 25 gram boter of margarine (kan je weglaten), 2 el neutrale olie, 1 blik tomaten in stukjes - 400gr, 1,5 theelepel suiker, 1 eetlepel verse thijm, 1 laurierblad, zout, peper,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2013
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Runder Estouffade (Griekse runderragoût)

INGREDIENTEN

1 kg. rundvlees, 2 uien, 200 gr. verse champignons, 6 tomaten, 1 el. olijven, 2 teentjes knoflook, 50 gr. boter, 1/2 dl. olie, 2 dl. rode wijn, peper, 1 blaadje laurier, 5 kruidnagels, zout, 1 el. tomatenpuree, 1 el. bloem

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Goulash, Pittige Runder -

Proef de vakantie opnieuw

INGREDIENTEN

, 1 grote ui, 2 rode paprika's, 600 g magere runderlappen, 100 magere spekreepjes, 40 g boter of margarine, 2 teentjes knoflook, 1? eetlepel pikante, paprikapoeder, 1 vleesbouillontablet, 1 blikje tomatenpuree (ca. 70, g), 1 blik tomatenblokjes (netto, ca. 400 g, AH), 2 dl rode wijn, 2 vastkokende aardappels, zout, peper

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

runder stooflappen - draadjesvlees

INGREDIENTEN

600 gr runderlappen, 1 grote UI, 1 wortel in plakken gesneden, 2 stengels bleekselderij in plakjes, 1 middelgrote aardappel in blokjes, 100ml rode wijn, 500ml bouillon, 2 jeneverbessen, 1 rozemarijntakje, 2 laurierblaadjes, 1 rode spaanse peper, peper/zout

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

runder- of lamsstoofpotje met abrikozen

INGREDIENTEN

6 ons lams of rundvlees in blokjes van 3X3 cm (lamsschouder of riblappen), half blikje tomatenblokjes, 1 ui (in blokjes), 1 teentje knoflook (fijn gesneden), halve liter runderbouillon van een blokje, 7 gedroogde abrikozen, borrelglaasje port, chilipoeder (naar smaak), djinten (naar smaak), 40 gram braadboter en een scheutje olijfolie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Aziatische runder rolletjes

Je kunt hier heel veel op varieren. Dit is een simpele versie met lenteui en komkommer, maar anything is game.

INGREDIENTEN

2 runderschnitzels, 1 grote bosui of 2 kleintje lente-uitjes, 1/3 komkommer, 6 el hoisinsaus, 2 el sojasaus, 2 tl wasabi poeder (of pasta)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste runder recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top