1. Home
  2. Recepten
  3. Rozijnen

Rozijnen recepten (10.653)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en het knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflooksnippers met het gehakt ca. 5 minuten tot het gehakt rul is. Roer de specerijen, de tomatenpuree en de rozijnen door het gehakt en schenk er een halve liter water bij.(ongeveer) Laat het mengsel ca 5 minuten zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur. Roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. Smelt de boter. Bestrijk een Ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg. Bestrijk de velletjes deeg steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het overhangende deeg erover en dek het geheel af met de rest van het deeg, dat ook weer bestreken is met wta boter. Bestrijk de bovenkant van het deeg ook met wat boter en bak de taart in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar, Dek het deeg af met aluminium folie als de bovenkant te bruin dreigt te worden.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde courgettes

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt

INGREDIENTEN

2 courgettes, 4 eetl. geraspte wortel, 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt, 50 g champignons, 1 eetl. kerriepoeder, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, zout, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 100 g mager rundergehakt,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scones van john

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.    

INGREDIENTEN

225 g bloem (patentbloem), OF zelfrijzend bakmeel. 75 g boter (of margarine) plus iets extra om de vormpjes in te vetten., 2 flinke theelepels bakpoeder.(opgehoopt dus), (Bij zelfrijzend bakmeel voeg je 1 opgehoopte theelepel bakpoeder toe)., 40 g (riet)suiker. (je kunt minder gebruiken. miniumum is 25 g), Als extra wat suiker om over de ongebakken scones te strooien. (niet noodzakelijk), Mespunt zout., Ongeveer 150 ml karnemelk (of gewone melk), (Karnemelk laat het deeg beter rijzen, het wordt luchtiger, je proeft het niet.), Heb je geen karnemelk neem dan gewone melk), 1 ei (is lekker maar niet noodzakelijk)

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaanse empanada`s

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. rozijnen, 2 eetl. geschaafde amandelen, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, 1 eetl. melk (Melkan)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Homemade Appeltaart

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mama's appelcake

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mini-appeltaartjes met rozijnen

Superleuk voor een high tea en net even wat minder machtig dan een punt appeltaart: deze mini-appeltaartjes. Je kunt ze zonder papieren muffinvormpjes bakken in een muffinbakplaat. Ik gebruikte voor het gemak gewoon een pak appeltaartmix, maar je kunt natuurlijk ook je eigen ambachtelijke recept gebruiken. Dit recept is genoeg voor 12 mini-appeltaartjes van cupcakeformaat en dan hou je waarschijnlijk nog een beetje deeg over.

INGREDIENTEN

, , Een pak appeltaartmix (Koopmans of een ander merk), 175 gram roomboter, op kamertemperatuur, 3-4 appels (Elstar), 50 gram blanke en zwarte rozijnen, 1 ei, losgeklopt, 30 gram suiker, 2 eetlepels kaneel, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kiptajine met abrikozen en blanke rozijnen

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......

INGREDIENTEN

hele kip in stukken of 4 kippenbouten;, 15 gedroogde abrikozen;, 100 gram grote blanke rozijnen;, 1 grote of 2 kleine uien;, 2 eetlepels honing;, 1/2 bosje platte peterselie;, 1/2-1 koffielepel kaneelpoeder;, 2 kaneelpijpjes;, 1/2-1 koffielepel gemberpoeder;, 1/2-1 koffielepel kurkuma;, 1 flinke mespunt saffraanpoeder;, zout en peper naar smaak;, (olijf-)olie;, water.,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Appeltaart

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is.

INGREDIENTEN

I Bodem;, 300 gram bloem, 200 gr boter, 150 gram basterdsuiker, halve theelepel zout, II Vulling;, anderhalve kilo jonagold in dikke brokken/schijven, klein potje appelcompote, flinke eetlepel kaneel, twee kopjes rozijnen of boerenjongens. Eventueel een beetje suiker., III Kruimeldeeg;, 90 gr bloem, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 40 gr boter.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De lekkerste oliebollen

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie.

INGREDIENTEN

750 gram bloem, 1 eetlepel zout, 2 eieren, 35 gram roomboter, 10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist, 750 ml melk, 3 theelepels basterdsuiker, 200 gram witte rozijnen, 200 gram blauwe rozijnen, 2 kleine goudreinetten, kaneel naar smaak, poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste rozijnen recepten

Cinnamon Rolls

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing.

INGREDIENTEN

150 ml bruine basterd (goed aandrukken met afmeten), 50 ml gesmolten boter/margarine, 1tl kaneel, 75 ml rozijnen, 500 ml (2 C) bloem, 2 el suiker, 4 tl bakpoeder, 1 tl zout, 125 ml boter, 175 ml melk, , Icing: 125 ml poedersuiker, 1 el melk, 1/2 tl vanille extrakt.

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appelflappen

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Loempia met appel, rozijnen en peperkoek met kaneelroom

De kleinsten.zijn er gek van.....! Ook de volwassenen hebben geen weerstand !!!!!!!!!

INGREDIENTEN

- 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg), - 4 appels (jonagold), - 2 eetlepels rozijnen, - Honing, - 4 sneetjes peperkoek, - Klontje boter, - 5 l room, - 5 eetlepels suiker, - 2 eetlepels kaneel poeder

  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2008
  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen

Zuurkoolbroodjes met kip room en rozijnen. Heerlijk gerecht voor in de weekenden. Ik maak er vaak heel veel en wat ik over hou gooi ik in de vriezer en bij onverwchts bezoek haal ik ze uit de vriezer en tover je zo een heerlijk makkelijk gerecht op tafel [natuurlijk wel weer ff in de oven opwarmen]

INGREDIENTEN

8 plakjes hartige taart bladerdeeg[diepvries], 1 pak kruidenzuurkool, 150 gram gewelde rozijnen, 2 eigeel, losgeklopt, flinke eetlepel olijfolie, 400 gram kipfilet, kleingesneden, 1 bekertje creame fraiche [light], kipkruiden, kerrie.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2011
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Paasbrood met walnoten,honing en rozijnen

De paasdagen staan weer voor de deur! In dit paasbrood zit o.a. Chocolade, rozijnen, rum en rozijnen. Hier kan ik mijn man met de pasen wel voor wakker maken. ZEKER WETEN!!!Ik heb dit paasbrood uitgeprobeerd met witte chocolade en pure chocolade. Ook verschillende meelsoorten: Tarwemeel en bloem. Heb de twee tulbanden meegenomen naar mijn werk en mijn collega′s vonden het TOP! Lekker met wat roomboter er op. Na de paasdagen gaan we WEER lijnen.

INGREDIENTEN

500 gram tarwemeel 1/2 dl rum 2,5 dl water 45 gram suiker 1 zakje droge gist van 7 gram 1 el vloeibare honing 1 sinaasappel 100 gram geraspte witte chocolade 125 gram rozijnen 2 eieren 10 gram zout 150 gram walnoten in stukjes gehakt 2 tl poedersuiker.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Havermoutkoekjes met rozijnen

Dit recept is van ouderwetse amerikaanse koekjes vol voedingswaarde! Lekker in de broodtrommel. De maten zijn daarom ongewoon voor de nederlandse kok, maar afmeten in een litermaat en het gaat prima!

INGREDIENTEN

225 gr boter, 240 ml aangestampte bruine basterdsuiker, 120 ml rietsuiker, 360 ml zelfrijzend bakmeel, 1 volle tl kaneelpoeder, 1 tl zout, 720 ml havermout, 240 ml rozijnen, 2 eieren, 5 ml vanille-extract

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2010
  •  
  •  20-30 min.

kaneelbrood met rozijnen

De rozijnen geven het brood een heerlijk zoete smaak, er wordt geen suiker aan dit brood toegevoegd. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

225 ml handwarm water, 10 gr. boter, 6 gr. droge gist, 80 gr. rozijnen, 415 gram witte bloem, 7 gr. zout, 0,5-1 el kaneel,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Appelflappen van bladerdeeg met custard en rozijnen

Door toevoeging van een lepel custard aan de appelstukjes krijgen de appeltjes een heerlijke zachte smaak en blijft het bladerdeeg veel langer knapperig.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 flinke appel (liefst Elstar, 1 flinke eetlepel rozijnen (evt. geweld in rum), 1 flinke eetlepel custard, 2 zakjes vanillesuiker, mespunt kaneel, 1 losgeklopte eidooier, 1 eetlepel melk, suiker om te bestrooien

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Rozijnen Haverkoekjes

Rozijnen haverkoekjes (suikervrij)

INGREDIENTEN

120 gr boter, 210 gr grof volkorenmeel, 80 gr havervlokken, 50 gr fructose, 1 tl zuiveringszout, 1 ei, 1 el appelstroop zonder suiker, 1 tl vanille poeder, 70 gr rozijnen

  • Montignac
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Montignac
  •  60-120 min.

rozijnen oliebollen

Een variatie op onze bekende oliebol,met rozijnen en kaneellikeur.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 1 zakje gist, 1/2 l melk, 1 theel zout, 1 zakje vanillesuiker, 150 gr rozijnen, 1 dl kaneellikeur

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Venkelsalade met rozijnen

De heerlijke, anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de sinaasappel en rozijnen.

INGREDIENTEN

1 grote venkelknol; 1 sinaasappel; 2 eetlepels rozijnen; 2 eetlepels creme fraiche; 1 eetlepel mayonaise; 1 eetlepel azijn; ? theelepel dille; zout; peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

winterwortelsalade met rozijnen

Voor 2 pers (p.p. 40 kcal)

INGREDIENTEN

2 eetl rozijnen, 2 eetl citroensap, mespuntje suiker, mespunt mosterd, peper, 200 g wortelen

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

rozijnen brood

Makkelijk

INGREDIENTEN

350 gram wit bloem.150 gram volkoren meel., 250 gram rozijnen.1 deciliter ammoretto., 1theelepel kaneel.2 thee lepels citroenrasp., halve thee lepel zout.1 eetlepel roomboter., 320 cl water.10 gram gedroogte gist.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Wortelsalade met rozijnen

INGREDIENTEN

2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels citroensap, mespunt suiker, mespunt mosterd, snufje peper, 200 gram wortelen

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

PX-ijs met rozijnen

De smaak van de zoete Spaanse reus Pedro Ximenez wordt in dit ijs een rozijnenfeest. Hemelse combinatie met (een dessert van) chocolade!

INGREDIENTEN

50 g rozijnen, 50 ml PX, 125 g mascarpone of room, 125 ml volle melk, 50 g lichte basterdsuiker

  • Spaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2006
  • Spaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Havermoutkoekjes met rozijnen

Lekkere Havermoutkoekjes voor bij de koffie/thee

INGREDIENTEN

70 gr boter, 100 gr Havermoutvlokken, 90 gr bloem, 55 gr suiker, 1 ei, 140 gr rozijnen

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Wereld
  •  20-30 min.

Vanillevla met rozijnen

INGREDIENTEN

75 gr. rozijnen, 1 dl water, 2 eetlepels suiker, stukje citroenschil, 7 1/2 dl vanillevla.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Macaronipap Met Rozijnen

INGREDIENTEN

1 ltr.melk, 125 gr macaroni,een stukje citroenschil, wat zout 100 gr rozijnen, 60 gr suiker, 2 afgestreken eetlepels custardpeoder.

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Gort Met Rozijnen

In vroeger tijden werd gort met rozijnen en boter en suiker wel als maaltijd gegeten, soms zelf aan gasten voorgezet.

INGREDIENTEN

150 gram gort, 6 dl water, 1 mespunt zout, citroenschil, 100 gram rozijnen.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gort met rozijnen

INGREDIENTEN

150 gram gort - 6 dl water - 1 mespunt zout - citroenschil - 100 gram rozijnen.

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Tulbandcake met rozijnen

INGREDIENTEN

*150 gram gewelde rozijnen, *1 dl. rum of water, *200 gram zachte boter, *200 gram suiker, *2 zakjes vanillesuiker, *4 eieren, *100 gram bloem, *100 gram zelfrijzend bakmeel, *mespunt zout, *poedersuiker.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kwarkbolletjes Met Rozijnen

In plaats van kwarkbolletjes van de bakker, maak ik ze voortaan zelf.

INGREDIENTEN

250 gram kwark, 250 gram tarwebloem, 8 gram vanillesuiker, 16 gram bakpoeder, 50 gram suiker, 3 eetlepels melk, 3 eetlepels olie, 2 eieren, 6 eetlepels rozijnen,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lever met rozijnen

Weight watchers voor 1 persoon. Bevat p.p. 4 eiwit-variaties, 1 fruit-variatie, 2 vet-variaties EN 20 Kcal / 84 Kj

INGREDIENTEN

150 gr varkenslever, 2 theel bloem, 2 theel dieetmargarine, ca. 1 dl water, 1 eetl juspoeder, 20 gr rozijnen,

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Griesmeelpap met rozijnen

Met of zonder rozijnen!? Dat is de vraag!

INGREDIENTEN

1 l melk | 1 msp zout | citroenschilletje | 50 - 100 gr rozijnen | 60 gr griesmeel | 50 gr suiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke witlofsalade met appel, walnoten en rozijnen

Een heerlijke zachte salade met weinig calorieën. Het zoete van de rozijnen combineert heel goed met het licht bittere van de witlof en het friszure van de appel. Een lekker bijgerecht.

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof-, sap van ½ citroen-, 1 appel (liefst Elstar)-, ½ rode paprika-, 2 eetlepels gewassen rozijnen-, 2 eetlepels volle yoghurt-, 1 eetlepel mayonaise-, peper, zout-, 2 theelepels honing-, 3 eetlepels walnoten-, 2 eetlepels gehakte peterselie-, (eventueel 2 eetlepels uitgebakken magere spekreepjes)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

reekotelet met rozijnen

INGREDIENTEN

4 reekoteletten, 80 gr. rozijnen, 2 dl. sinaasappelsap, 0,5 dl. rode port, 2 sjalotjes, 75 gr. boter of margarine, zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koffie-Cognacpudding Met Rozijnen

INGREDIENTEN

50 gr. rozijnen, 4 el cognac, 40 gr. maizena, 4 dl melk, 1 dl koffieroom, 75 gr. suiker, 1 el oploskoffie, 1 dl stijfgeslagen slagroom, ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Zuurkooltaart met rozijnen

INGREDIENTEN

6 lapjes bladerdeeg (diepvries), 500 g wijnzuurkool, 1 eetl. bloem, 1 eetl. paneermeel, 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eieren, 1 eetl. mosterd of piccalilly, 1 theel. kerriepoeder, 3 eetl. zure room of kwark, 125 g blanke rozijnen, peper en zout, 200 g geraspte komijnekaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Griesmeelpap met rozijnen

INGREDIENTEN

1 liter melk * 1 mespunt zout * citroenschil * 50-100 gram rozijnen * 60 gram griesmeel * 50 gram suiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

bananenbrood met rozijnen

Kerst ontbijt

INGREDIENTEN

6 rijpe bananen, 450 gram zelfrijzend bakmeel, tulband- of broodvorm van 1,5 liter, 2 eieren, 100 gram blanke rozijnen, 2 theelepels bakpoeder, zout, 100 gram boter, 100 gram fijne tafelsuiker,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste rozijnen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top