1. Home
  2. Recepten
  3. Rosti

Rosti recepten (710) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

rosti misluknie

Groot succes, kleine kunst Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 2 kleine eieren (of 1 grote), 1 gesnipperde ui, zout, peper, 25 gr. boter, 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Rasp de aardappelen op stand 'bietjes'. Breek de eieren erboven. Voeg de ui het zout en de peper toe en roer het geheel tot een enigszins homogene massa. verhit de boter met de olijfolie in een Koekenpan. Giet het aardappelmengsel in de pan (de pan moet zo klein zijn dat je een koek van ca 2 cm hoog bakt). Doe een deksel op de pan en laat het geheel ca 10 minuten op middelhoog vuur bakken. Keer de koek en laat nog ca 5 minuten bakken met deksel op de pan. Eet smakelijk.

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker. N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken.

INGREDIENTEN

350 gr kipfilet - 1 zak diepvries rösti - 100 gr geraspte belegen kaas - zout, peper, nootmuskaat - 450 gr diepvries bladspinazie of (als je niet van die bladeren houdt) gehakte spinazie - 1 ei - 125 ml slagroom - 2 teentjes knoflook - 1 sjalotje - 2 el olie - 1 eetlepel paneermeel

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Rosti

Deze gebakken aardappelkoek is op smaak gebracht met uitjes en knoflook. Blijft iedere keer weer terug komen in je menu.

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 2 uitjes, 1 teentje knoflook, peper en zout, boter, Parmezaanse kaas, geraspt, Jonge kaas, geraspt,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 eierdooiers, 100 gr Parmezaanse kaas, 400 ml zure room, Paneermeel of broodkruim, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Beetje vers gesnipperde bieslook

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rosti

Als men ?s middags een eetcafe binnenloopt, is de kok al aardappels aan het bakken. Ik ben natuurlijk verwend, maar de aardappeltjes die ik thuis bak, vind ik veel lekkerder. Rosti is in eetcafes vaak nog licht van buiten, terwijl de binnenkant nog niet gaar is. Ik besloot het zelf maar eens te proberen ? het resultaat was fantastisch. Bak de geraspte aardappelen in een middelgrote koekenpan. U krijgt dan een grote, stevige koek

INGREDIENTEN

2 grote geschild en bloemige aardappels, zout en vergemalen zwarte peper (naar smaak), 1 el. arachideolie of andere plantaardige olie, 1 el. ongezouten boter, ,

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

rosti

Eenpansmaaltijd voor 2 personen

INGREDIENTEN

1 zak rosti, 300 gr nassivlees, 300 gr fijne spekblokjes, 1 ui (klein, na wens), 1/2 teentje knoflook

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  •  
  •  10-20 min.

rosti

Rosti

INGREDIENTEN

1 ui, 1 el margarine,1 teentje knoflook, 150 gr rauwe aardappels, 50 gr achterham, 1 el geraspte kaas, half ei, zout en peper

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosti

Lekker aardappelgerecht. Simpel te maken, maar het ziet er heel speciaal uit!

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen (eventueel kant-en-klaar geraspt van bijv. Aviko), 1 ui, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, boter

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

rosti

Slankrecept met aardappel, ham en kaas

INGREDIENTEN

2 uien, 2 eetlepels margarine, 2 teentjes knoflook, 300 gram geraspte rauwe aardappel, 100 gram achterham, 2 eetlepels geraspte kaas, 1 ei, zout en peper

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Duits
  •  30-60 min.

rosti

Aardappel gerecht

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 1 ui, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, boter

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rosti

INGREDIENTEN

1 apk diepvriesrosti, 300 gr gehakt, 1 rode paprika, 1 doosje champignons, 1 ui, 1 zakje nasikruiden, peper en zout, 3 eieren, geraspte oude kaas.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rosti

390 Kcal

INGREDIENTEN

2 uien, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 300 g geraspte rauwe aardappelen, 100 g fijngesneden achterham, 2 el geraspte 20 kaas, 1 ei, zout en peper, peterselie,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosti

Lekker aardappelrecept.

INGREDIENTEN

- 750 gram aardappelen, - boter en (olijf)olie, - zout, - peper

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rosti

Groente-aardappel rost

INGREDIENTEN

4 grote aardappel (600/700 gram) * 125 gr. tauge * 1 rode paprika in fijne reepjes * 250 gram chinese kool * 1 ui in fijne reepjes * 1 eetlepel bloem * 3 eieren * 1 teentje knoflook * snufje zout * 1 theelepel sambal * 1 eetlepel ketjap

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rosti

Aardappelgerecht

INGREDIENTEN

600 gr. aardappels(vastkokend), zout, 3 eetl. olie, peper, 25 gr. boter,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rosti

Typisch oostenrijks of zwitsers gerecht op basis van aardappelen

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 125 g. spek (gezouten en in reepjes gesneden), snuifje zout, 5 eieren, 2 jonagolds, 250 g. geitenkaas, beetje melk, olie.

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

rosti

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

500 gram geschilde aardappelen, 1 uitje, zout, boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rosti

INGREDIENTEN

- 1 kg aardappels, - ? tl zout, - 40 gr boter, - 3 el olie, - 50 gr bacon, - 1 uitje, - 50 gr geraspte kaas,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rosti

INGREDIENTEN

1 kg Kruimelige aardappelen (alpha, bildstar, dore, eigenheimer, frieslander, irene, redstar, turbo), 50 g boter, 5 g zout, Peper, 2 el bladpeterselie, fijngehakt

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  •  
  •  30-60 min.

Rosti

INGREDIENTEN

600 gram aardappels (vastkokend), zout, 3 el olie, 25 gram boter of margarine, peper

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rosti

Probeer aardappels eens zo!

INGREDIENTEN

1kg aardappelen in de schil, 75 gram boter, zout peper, eventueel andere kruiden, spek, ham en/of kaas naar eigen smaak toevoegen.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

ROSTI

Smaakt bij heel veel gerechten.

INGREDIENTEN

*400 gr bloemige aardappels*1 el ui gesnipperd*25 gr gerookt spek*zout,peper

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rosti

INGREDIENTEN

16 grote aardappels - 4 eetlepels olie - zout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

rosti

Aardappel gerecht

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 1 ui, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, boter

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rösti

INGREDIENTEN

2 eieren, losgeklopt, , 8 aardappelen vastkokend, geschild en grofgeraspt, , 2 uien, gesnipperd, , 2 el bloem, , 200 g emmentaler kaas, geraspt, , 1 teen knoflook, geperst, , 40 g boter

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rösti

INGREDIENTEN

16 grote aardappelen, 4 eetlepels reuzel of olijfolie, peper en zout

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Rosti

Lekker makkelijk en snel klaar vooral als het carnaval is

INGREDIENTEN

1 pond rundergehakt, 4 flinke uien, 1 literblik Chinese spercieboontjes, 1 blik beter gevulde Goulashsoep, 1 pak rosti, paprikapoeder,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rosti

Aardappelkoek

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen in de schil, 75 gr. boter, zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

rosti

INGREDIENTEN

1 kg.hardkokende aarappelen (bv. Opperdoes), Zwarte peper,nootmuskaat,zout., 59 gr. boter

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rösti

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen, zout, peper uit de molen, 60 gr. boter

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rosti

Gebakken aardappelkoekjes voor 2 volwassenen en 1 kleuter

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen (vastkokers), 1 eetl fijngehakte peterselie of bieslook, 4 eetl olie, zout, peper,

  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rosti

Aardappelgerecht

INGREDIENTEN

1 kg. aardappels (vastkokend, 4 sjalotjes,gesnipperd,200 gr. rookspek,fijngesneden. 4 eetlepels boter, zout,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rösti

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  •  
  •  0-10 min.

Rosti

Aardappelblokjes met uien, erwten, paprika en kruiden

INGREDIENTEN

Aardappels, uien, paprika, erwten, kerriepoeder, paprikapoeder, peper, zout

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rösti

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rosti

INGREDIENTEN

0,75 tl zout, 2,5 el boter of varkensvet, 1 kg in de schil gekookte aardappelen, 1 el boter of margarine,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  20-30 min.

rosti

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen -, 75 gr. boter -, zout en peper.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

rosti.

Aardappelgerecht.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 75 gr boter, zout en peper.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rosti

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout, peper uit de molen, 60 g boter,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rosti

Aardappel-paprika rvsti

INGREDIENTEN

2 lente-uitjes, 1 rode paprika, 1 ei, 250 g vastkokende geschilde aardappelen, peper, zout, paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rosti

INGREDIENTEN

500gr aardappelen, 1 eetlepel peterselie of bieslook,4 eetlepels olie zout en peper

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste rosti recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top