Aardappelcrumble met feta
Eigen foto.Heerlijke aardappelschotel, in een handomdraai gemaakt. Hier past een groene salade bij en bv een vlees-spies.
Ingrediënten 2 personen
500 g aardappelen (roseval, nicola ), 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel (liefst verse) rozemarijn , grof gehakt, 5 gedroogde tomaten op olie, 10 zwarte olijven, 75 g fetaVoorbereiding
aardappelen schillen en in plakjes van 1 cm snijden oven voorverwarmen op 180°C + hete lucht (of 200° gewoon)
Bereidingswijze
De aardappelschijfjes omscheppen met een flinke eetlepel olijfolie en de rozemarijn. GEEN ZOUT toevoegen!Overdoen in een platte ovenschaal en 45 minuten bakken in de oven. Intussen de olijven en tomaten in kleine stukjes snijden en de feta verkruimelen. Dit alles mengen. Na 30 min. baktijd de schaal uit de oven halen, de aardappelen nog even omscheppen en het fetamengsel erover verdelen. Nu nog 15 minuten verder bakken.