1. Home
  2. Recepten
  3. Rosbief

Rosbief recepten (1.323)

Alles wissen
Rosbief

Rosbief

Rosbief is een groot stuk vlees van het rund, gesneden van een mager spierdeel. Het kan uit meerdere delen van het rund komen: de lende, het staartstuk of de bil. Meestal heeft het een wat rondere vorm. Meestal wordt de rosbief klaargemaakt zo dat het binnenstuk nog roze is maar wel gaar. Dit kan bereikt worden door hem langzaam in de oven te laten garen. De binnenkant hoeft niet roze te blijven. Al naar gelang de eigen smaak kan hij ook helemaal doorbakken worden. De restjes van de rosbief worden traditioneel gebruikt voor op brood. Dit was echter zo populair dat nu rosbief ook in kleine plakken in de supermarkt verkocht wordt speciaal bedoeld als broodbeleg. Gekruid met peper komt de smaak nog meer tot zijn recht. Ook in sandwiches of klein gesneden in salades is rosbief erg smaakvol.

Bakken
Haal anderhalf uur van tevoren uw rosbief uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. Als het vlees de juiste temperatuur heeft kunt het peperen. Als u rosbief wil bakken, moet u het vlees eerst droog deppen met keukenpapier. Verhit een braadpan met boter en doe het vlees hier in als de pan warm is. Bak de rosbief op een hoog vuur en bak het rondom bruin. Ondertussen kunt u de rosbief nog eens bestrooien met zout en peper. Laat de rosbief daarna 20 minuten gaar bakken met het deksel schuin op de pan geplaatst. Vergeet niet om halverwege de rosbief om te draaien! Neem na afloop de rosbief uit de pan en laat het een kwartier afgedekt rusten. Daarna is uw vlees klaar om geserveerd te worden.

Kopen
U kunt uw rosbief gewoon in de supermarkt kopen, maar u kunt ook naar de slager lopen. Het voordeel aan uw vlees bij de slager halen is dat u extra advies kunt vragen over het bereiden van het vlees. Dat niet alleen, ook aan uw speciale wensen kunnen worden voldaan! Bij het braden van rosbief in de oven is een extra blokje vet voor op de rosbief namelijk een pre. De slager geeft het zo aan u mee! Ook kunt u rosbief alvast gebraden bij de slager kopen voor bij een koud buffet, als vleeswaar op een broodje of voor onder een uitsmijter.

Maken
U hoeft uw rosbief echter niet meteen gebraden te kopen: u kunt de rosbief ook zelf braden! Rosbief wordt gemaakt van verschillende delen, zoals de achtermuis of de platte bil. De rosbief wordt naar behoren alleen aan de buitenkant gezouten, niet gekruid. U kunt uw rosbief zelf in de oven braden. Verdeel de blokjes bakboter over een vuurvaste ovenschotel en plaats de rosbief in het midden van de schotel. Verwarm de oven tot 250 graden en laat zo een korst op de rosbief vormen voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Nu haalt u de rosbief uit de oven en overgiet u het vlees met braadvocht, peper en zout. Vervolgens legt u het blokje vet bovenop het vlees. Laat de rosbief nog voor 20 minuten op 200 graden braden. Laat de rosbief na het braden nog 10 minuten rusten en snijd het daarna in dunne plakken.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rosbief uit de oven met portsaus

INGREDIENTEN

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes

Voorbereiding

Kan 1 1/2 dag van tevoren, begin minimaal 24 uur van tevoren met marineren. Meng de olie, kruiden, mosterd, azijn, zout en peper tot een marinade en doe dit in een waterdichte plastic zak. Leg de drooggedepte rosbief erin, sluit goed af en rol deze goed door de marinade. Leg de rosbief tot gebruik in de koelkast en rol de zak regelmatig om. Smelt de boter in een steelpan en bak het sjalotje ? 3 min. zachtjes. Voeg de port toe en laat het ? 1 min. koken. Voeg de fond toe en laat de saus ? 20 min. tot de helft inkoken. Roer de room erdoor, kook nog ? 5 min. zachtjes door en breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus, laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Haal de rosbief ? 2 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 185 ?C. Neem de rosbief uit de marinade en bestrooi hem met zout en peper. Verhit 3 el van de marinade in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin. Neem de rosbief uit de pan en leg hem in een ingevette braadslede. Bak de rosbief in de oven in 20-25 min. rose. Neem de rosbief uit de braadslede, leg hem op een plank en laat hem afgedekt onder aluminiumfolie 10-15 min. rusten. Verwarm ondertussen de saus, maar laat deze niet koken. Klop de blokjes koude boter krachtig door de saus. Snij de rosbief in dunne plakken en serveer met de saus.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Rosbief

Rosbief in een saus van knoflook en uien.

INGREDIENTEN

750 gr. rosbief aan één stuk, zout en peper, olijfolie of boter, 2 uien, 2 eetl. sherry, ½ liter bouillon, 3-4 teentjes knoflook

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief

INGREDIENTEN

1 rosbief van 2 kilo, boter of vet.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Rosbief

INGREDIENTEN

500 gram rosbief* peper en zout* 100 gram boter*.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

ROSBIEF

INGREDIENTEN

- 1 kg rosbief, - 2 dl rode wijn, - 2 dl water, - 3 sjalotten, - echte boter, - 1/2 bouillon, - tijm & laurier, marjolein en rozemarijn,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rosbief

Heerlijk zomers gerecht

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, mosterd, 3 eetlepels olie, vers gemalen peper, madeira of marsala, 1½ kg. rosbief (ongeveer 8 cm. dik), kalfsfond, , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rosbief

Gevuld met champignons en basilicum

INGREDIENTEN

100 gr champignons,1 sneetje oud wit brood,85 gr boter of margarine,2 eetl. basilicumsaus (pesto,Grand'Italia),zout,peper,500 gr rosbief (mooi vierkant stuk),1 1/2 dl tomaten-basissaus (sugo casa tradition, grand'italia),keukengaren,keukenpapier en aluminiumfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief

Rosbief in kokosmelk

INGREDIENTEN

- 900 gram rosbief, , - 5 bosuitjes, , - 2 teentjes knoflook, , - 3 cm verse gemberwortel, , - grote bos peterselie, , - 2 Spaanse rode pepers, , - 1 stengel citroengras, , - 2 eetl. zonnebloemolie, , - 1 eetl. sojasaus, , - 2 blikken kokosmelk (a 400ml), , - 1 limoen, , - zout, , - braadslede, , , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief

In rode wijn-marinade

INGREDIENTEN

4 dl rode wijn, 12 zwarte peperkorrels, 6 jeneverbessen, 1 tak rozemarijn, 4 takjes tijm, 1 laurierblad, hele rosbief van 1 kg, boter, 500 gr gemengde paddestoelen, 1 bouillontablet'funghi porcini'(star), bloem, 4 el rode bessengelei, 1 el balsamicoazijn

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  •  
  •  > 120 min.

Rosbief

En asperges op aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

Olie, bakboter of -margarine, olie, 1 teen knoflook, 1 tl tijm, 1 bundel groene asperges (8-12 stuks), 1 zakje witte wijnsaus (Maggi), 2 el bloem, 2 el peterselie, 4 flinke aardappelen, 5 eieren, 1 400 g (8 plakjes van 50 g) rosbief,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rosbief

Met basilicumdressing

INGREDIENTEN

2 zakjes verse basilicum,6 el olijfolie,2 el rode-wijnazijn,2 tl basilicum in olie(Silvo),zout,versgemalen vierseizoenen peper,1 ui,1 rosbief(a ca.600g),35g boter,? pot vleesfond,2 appels(Elstar).

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rosbief recepten

Rosbief Met Honing-Tijmsaus En Sjalotten

INGREDIENTEN

750 gr rosbief, 2 theelepels tijm, 75 gr boter, 2 dl vleesfond, 200 gr gepelde sjalotten, 1 eetlepel vloeibare (lindebloesem)honing, peper, zout,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

ROSBIEF

#

INGREDIENTEN

Boter of olijfolie, 700 gr rosbief, Peper en zout, 2 el oregano, 2 rode paprika's, grof gesneden, 10 sjalotjes, gepeld, gehalveerd, 200 ml rode wijn

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Amuse Van Rosbief

Lekker gevuld tussendoortje

INGREDIENTEN

2 ons rosbief. 3 el. Parmezaanse strooikaas. 4 el. koksroom. 1 tl tijm. 1 tl. whisky. 1/2 sjalotje. 1 augurk.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

rosbief met portsaus en paddestoeltjes

INGREDIENTEN

1 stuk(s) uien, 150 gram kastanje-champignons, 100 gram oesterzwammen, 1 kilogram rosbief, 50 gram boter, naar smaak peper, naar smaak zout, 1 deciliter(s) Port (rood), 2.50 deciliter(s) water, 0.50 stuk(s) bouillontabletten (vlees), naar smaak allesbinder,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rosbiefsalade

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

INGREDIENTEN

100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterd

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rosbief met mosterd-honing-tijmkorst

Neemt nauwelijks een effectief kwartier van je tijd, de oven doet de rest. Bereidingstijd is exclusief 30 minuten in de oven en 15 minuten rusten

INGREDIENTEN

* 3 tenen knoflook, * 2 eetlepels mierikswortelpuree (potje, supermarkt), * 5 eetlepels grove mosterd, * 3 eetlepels honing, * 4 eetlepels tijm, fijngehakt, * 1 theelepel aardappelzetmeel, * 3 eetlepels olijfolie, * 750 gram rosbief

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

carpaccio van rosbief

Voorgerecht 170kcal: speciaal voor de Kerstdagen.

INGREDIENTEN

2 gekookte bieten,1/2 rettich, 3 bosuitjes, 300 gram rosbief, 4 eetlepels olijfole, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 theelepels dijonmostert,peper, zout, stukje oude kaas, 3 eetlepels grof gehakt korianderblad (of peterselie).

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebraden rosbief

INGREDIENTEN

500 gram rosbief * 75 - 100 gram boter * peper * zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rosbief Met Balsamicosaus

Ovengerecht

INGREDIENTEN

1 flinke rosbief, 1 fles Balsamico, 1 klontje boter, 8 a 9 suikerklontjes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rosbief 'natuur'

Rosbief perfect braden, sappig en super lekker 

INGREDIENTEN

1 kg rosbief, 2 el boter, peper en zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief Met Frambozen-Pepersaus

INGREDIENTEN

1 kg rosbief, zout, peper, 2 el dragonmosterd, 2 tl Franse kruiden, 100 gram koude boter, 1 el olie, 2 blikjes frambozen (a nettogewicht 200 gram), 1 ? dl rode wijn, 3 el groene peperkorrels

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

GEBRADEN ROSBIEF

INGREDIENTEN

**100 gram boter of margarine., **500 - 600 gram rosbief., **zout en peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

rosbief met roquefortsaus

Heerlijk voorgerecht, echt de moeite waard om een keer uit te proberen.

INGREDIENTEN

*250 gr jonge bladsla, *30 gr rucola, *verse basilicum, *1 bakje alfalfa, *1 theel bloemenhoning, *1 teentje knoflook, *1 el balsamicoazijn, *1 el citroensap, *5 el groene olijfolie, *zout en peper, *100 gr roquefort, *? limoen, *1 klein bekertje creme fraiche, *50 gr. pijnboompitten, *20 -30 plaakjes flinterdun gesneden rosbief.

  • Portugees Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Portugees Voorgerecht
  •  0-10 min.

Carpaccio Van Rosbief

Prachtig voorgerecht, makkelijk van te voren te bereiden

INGREDIENTEN

200 gr Rosbief ( dun gesneden), een bakje alfalfa, kerstomaatjes.grof geraspte kaas.,pijnboompitten, Voor de dressing: olijfolie, dragonazijn, citroensap, mosterd, honing, zout, knoflook

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Rosbief, gebraden

Met een heerlijke jus met sinaasappel, cognac en port.

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 theelepel paprikapoeder, ? theelepel kaneelpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, versgemalen peper, zout, 600 gr rosbief, 50 g boter, 1 el cognac, 2 el rode port,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rosbief met balsamicosjalotjes

INGREDIENTEN

? 750 gr Rosbief, ? snufje zwarte peper (versgemalen), ? 50 gr boter, ? 2 el olijfolie, ? 9 sjalotjes (in kwarten), ? 2 el suiker (fijne), ? 2 el balsamicoazijn, ? 2 el rode wijn, ? 2 theel tijm (gedroogde), ? snufje zout, ? 1 theel mosterd

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  •  
  •  30-60 min.

Rosbief Met Pestosaus

INGREDIENTEN

1 kilo rosbief, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 tl Italiaanse kruiden, zout, versgemalen peper, voor de saus:, 3 dl slagroom, 3 dl runderfond, 2 el rode pesto, blaadjes basilicum voor de garnering,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wrap met rosbief

De wraps worden met gesneden rosbief (vleeswaar) gemaakt en zijn daardoor simpel en snel te maken. Bereid ze op het laatste moment en laat ze niet buiten de koelkast liggen, maar serveer ze direct na het oprollen. Wraps winnen aan smaak als ze heel even om en om in een hete koekenpan zonder toevoeging van olie worden opgewarmd. Voeg wasabi (tube) naar smaak toe aan de mayonaise. Begin met een flink mespunt en voeg na proeven eventueel meer toe.

INGREDIENTEN

1 kleine rode paprika, 1/2 mango, 1 sjalot, 2 volle eetlepels mayonaise, wasabi naar smaak, 4 wraps, ca. 50gr. jonge spinazieblaadjes, 250gr. gesneden rosbief.

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Japans
  •  20-30 min.

rosbief met mosterdsaus

Lekkere rosbief in een zalige mosterdsaus .. streling voor de tong. Combineren met rijst en broccoli !

INGREDIENTEN

500 gr rosbief, zout, peper, 3 eetlepels zwolse mosterd, 40 gr boter, 2 eetl. sinaasappelmarmelade, 2 dl room, 2 takjes basilicum, mespuntje kruidenbouillon, olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief Mager

Rosbief met selderiesalade

INGREDIENTEN

Rosbief 1ons of meer, sederiesalade kant en klare, toostjes

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Gevulde rosbief

INGREDIENTEN

8 plakken rosbief (iets dikker gesneden), - peper en zout, , Vulling, - 2 eetlepels mayonaise, - 4 eetlepels cottage cheese (Huttenkase), - 1 lente ui in ringetjes, - 2 eelepels dille (fijngehakt), , - halve krop ijsbergsla heel fijn gesneden., - 4 radijsjes in dunne reepjes, , Garnituur, - 4 slabladeren, - 2 tomaten (gehalveerd), - 4 radijsjes, - 4 takjes dille.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rosbief met Bospaddestoelen

INGREDIENTEN

750 g. Rosbief, 500 g gemengde Bospaddestoelen, 1 dl droge witte Wijn, 1 dl. Slagroom, 50 g Boter, Peper & Zout, 1 soeplepel gehakte Peterselie.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rosbief met pestokorstje

Heerlijk met een tomatencoulis, of koud in een buffet

INGREDIENTEN

1 kg rosbief chateaubriand, 4 el pesto (met basilicum), 1,5 el tomatenpuree, 1,5 dl kippenbouillon, 1 dl room, 1 el olijfolie, peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief Met Paksoi

Rosbief met paksoi een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

50 gram pijnboompitten, 1 paksoi, 2 eetlepels zonnebloemolie, zout,peper, 2 eetlepels sojasaus, 300 gram rosbief vleeswaren

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekruide rosbief

Pittige afwisseling van de klassieke rosbief

INGREDIENTEN

-1 bosje basilicum, -1/2 bosje tijm, -1 bosje marjoraan, -2 tenen knoflook, -2 eetlepels mosterd, -5 eetlepels walnoten olie, -2 a 3 th lepels zout, -vers gemalen peper, -2 kg rosbief met een vetrandje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief met mierikswortelsaus

INGREDIENTEN

800 g rosbief, 25 g boter, 25 g mierikswortel, 100 ml creme fraiche, 100 ml mayonaise, 1 tl poedersuiker, peper, zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden rosbief

Bakken en Braden

INGREDIENTEN

750 gr. rosbief, 125 gr. boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbief - Bleekselderijsalade

Magere salade van rosbief en bleekselderij

INGREDIENTEN

-100 gr rosbief, -2 stengels bleekselderij, -2 lente-uitjes, -stukje komkommer, -1 el olie, -1/2 el sesamzaad, -1/2 el sojasaus, -1/2 el worcestershiresaus, -1/2 el el bruine suiker, -1 tl chilisaus, -1 tl witte wijnazijn, 1/2 knoflookteentje, uitgeperst

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Carpaccio van rosbief

Klassiek kerstdiner in Engelse stijl

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels (dragon)azijn, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel Franse mosterd, 1 theelepel vloeibare honing, 1 teentje knoflook, zout, 4 takjes peterselie, 1 grote avocado (ca. 400 gr), 1 bakje alfalfa (100 gr), 250 gram gesneden rosbief (vleeswaar), 3 theelepels kappertjes, (versgemalen) zwarte peper.,

  • Engels Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Engels Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rosbief Met Frambozen-Pepersaus

Klassieker !

INGREDIENTEN

1 kg rosbief, zout, peper, 2 el dragonmosterd, 2 tl rozemarijn, 100 g koude boter, 1 el olie, 2 blikjes frambozen (of verse natuurlijk !) 2 dl rode wijn, 3 el groene peperkorrels

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Rosbief

Rosbief

Rosbief is een groot stuk vlees van het rund, gesneden van een mager spierdeel. Het kan uit meerdere delen van het rund komen: de lende, het staartstuk of de bil. Meestal heeft het een wat rondere vorm. Meestal wordt de rosbief klaargemaakt zo dat het binnenstuk nog roze is maar wel gaar. Dit kan bereikt worden door hem langzaam in de oven te laten garen. De binnenkant hoeft niet roze te blijven. Al naar gelang de eigen smaak kan hij ook helemaal doorbakken worden. De restjes van de rosbief worden traditioneel gebruikt voor op brood. Dit was echter zo populair dat nu rosbief ook in kleine plakken in de supermarkt verkocht wordt speciaal bedoeld als broodbeleg. Gekruid met peper komt de smaak nog meer tot zijn recht. Ook in sandwiches of klein gesneden in salades is rosbief erg smaakvol.

Bakken
Haal anderhalf uur van tevoren uw rosbief uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. Als het vlees de juiste temperatuur heeft kunt het peperen. Als u rosbief wil bakken, moet u het vlees eerst droog deppen met keukenpapier. Verhit een braadpan met boter en doe het vlees hier in als de pan warm is. Bak de rosbief op een hoog vuur en bak het rondom bruin. Ondertussen kunt u de rosbief nog eens bestrooien met zout en peper. Laat de rosbief daarna 20 minuten gaar bakken met het deksel schuin op de pan geplaatst. Vergeet niet om halverwege de rosbief om te draaien! Neem na afloop de rosbief uit de pan en laat het een kwartier afgedekt rusten. Daarna is uw vlees klaar om geserveerd te worden.

Kopen
U kunt uw rosbief gewoon in de supermarkt kopen, maar u kunt ook naar de slager lopen. Het voordeel aan uw vlees bij de slager halen is dat u extra advies kunt vragen over het bereiden van het vlees. Dat niet alleen, ook aan uw speciale wensen kunnen worden voldaan! Bij het braden van rosbief in de oven is een extra blokje vet voor op de rosbief namelijk een pre. De slager geeft het zo aan u mee! Ook kunt u rosbief alvast gebraden bij de slager kopen voor bij een koud buffet, als vleeswaar op een broodje of voor onder een uitsmijter.

Maken
U hoeft uw rosbief echter niet meteen gebraden te kopen: u kunt de rosbief ook zelf braden! Rosbief wordt gemaakt van verschillende delen, zoals de achtermuis of de platte bil. De rosbief wordt naar behoren alleen aan de buitenkant gezouten, niet gekruid. U kunt uw rosbief zelf in de oven braden. Verdeel de blokjes bakboter over een vuurvaste ovenschotel en plaats de rosbief in het midden van de schotel. Verwarm de oven tot 250 graden en laat zo een korst op de rosbief vormen voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Nu haalt u de rosbief uit de oven en overgiet u het vlees met braadvocht, peper en zout. Vervolgens legt u het blokje vet bovenop het vlees. Laat de rosbief nog voor 20 minuten op 200 graden braden. Laat de rosbief na het braden nog 10 minuten rusten en snijd het daarna in dunne plakken.

Nieuwste rosbief recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top