Amuse Roquefort Tompouce
40 gram Roquefort kaas, 2 el creme fraiche, 1 klein bolletje gember, 4 rechthoekige kaaskantjes, spuitzak met kleine kartelmond, 4 amuselepels
In kom Roquefort fijnprakken. Creme fraiche erdoor roeren. Roquefortmengsel boven andere kom door zeef wrijven. Roquefortmousse overdoen in spuitzak en in koelkast minstens 1 uur laten opstijven. Van gemberbolletje 4 mooie dunne plakjes afsnijden. Kaaskantjes in lengte halveren.
Op elke lepel een half kaaskantje leggen. Hierop met 2/3 deel van de Roquefortmousse een rozetje spuiten. De andere halve kaaskantjes er recht opleggen. Rest van Roquefortmousse in piepkleine toefjes opspuiten.. In elk toefje een plakje gember steken.
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-10-2000Frans Voorgerecht60-120 min.
Mini tompouce met roquefort
Een leuk borrelhapje gemaakt van kaaskantjes van Smelik. Snel gemaakt en de kaascreme kan goed worden voorbereid.
1 pakje kaaskantjes van Smelik (supermarkt) - 150 gr roquefort of een andere blauwe kaas - 1/8 ltr creme fraiche - gehakte peterselie
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-20030-10 min.
Hartige tompouce met kaascreme.
Een verrassend hartig dessert van gestapelde deeglaagjes gevuld met blauwe kaas en geitenkaas.
3 plakjes bladerdeeg, ontdooit, 4 eetl. huttenkase, 4 eetl. volle yoghurt, 100 gr. roquefort, vers gemalen peper, 150 gr. zachte geitenkaas, 1/2 paprika, heel fijn gesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 dl. creme fraiche, losgeklopt, 2 eetl. pistachenoten, grof gehakt,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-07-2004Nagerecht20-30 min.
Amuse gueulles
Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-09-2002Frans0-10 min.