1. Home
  2. Recepten
  3. Roomsaus

Roomsaus recepten (1.623) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pasta met kip en perziken in roomsaus

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!

INGREDIENTEN

*zak of pak willekeurige pasta, *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, *blik perziken op siroop, *een prei, *een bakje champignons, *twee teentjes knoflook, *italiaanse kruiden, *kipkruiden van Silvo

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met zalmsnippers

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipfilet met mango in een pittige roomsaus

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tagliatelle met kip roomsaus

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet of 1 pakje Quorn naturel stukjes, 75 gr. spekreepjes, 250 gr. tagliatelle (of andere pasta), 80 gr verse roomkaas naturel of met kruiden, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 1/2 dl. koksroom, 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden voor de vegetarische versie), Oregano, Italiaanse kruiden, Zout en peper, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een varkenshaas vol verrassingen

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige asperges met zalm (slank gerecht)

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

INGREDIENTEN

1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roomsaus

De ALLER-, ALLERlekkerste roomsaus die ik ooit heb gegeten!

INGREDIENTEN

1 klein bouillonblokje (of 1 tl. poeder), 1 dessertlepel maizena, 1 eetlepel (room)boter, 200 ml slagroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Roomsaus

Dr. Atkins' DieetRevolutie, voor 18 eetlepels

INGREDIENTEN

1 kopje boter, 3 eidooiers, 1/2 kopje water, 1/2 kopje slagroom, snufje zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

roomsaus

Roomsaus voor bij biefstuk

INGREDIENTEN

Voor de saus: 1 rode paprika, 1 gele paprika,1 kleine ui,2 dl room,ketchup, kruiden:zout,peper,paprikapoeder(redelijk veel),cayennepeper, 2biefstukken,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Roomsaus

Eenvoudig te maken succes verzekerd

INGREDIENTEN

1/4 pakje roomboter, bloem, een bouillonblok, peper, slagroom ca. 1/4 liter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

roomsaus

Saus lekker voor over kip, varkenshaasje, poulet.

INGREDIENTEN

Afhankelijk van de hoeveelheid vlees, neem je ongeklopte room, melk, champignons en een scheutje cognac en eventueel ui, en een bindmiddel of creme fraiche.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Roomsaus

Heerlijke saus voor bij de snitsel en lekker snel en makkelijk

INGREDIENTEN

1 pakje slagroom, 1 bakje champions, maizena, zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  •  
  •  0-10 min.

Roomsaus

INGREDIENTEN

0,5 ltr. Vleesbouillon, 30 gr boter,30 gr bloem, 1 eierdooier, een scheutje room wat peper,zout en citroensap.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Roomsaus

INGREDIENTEN

1 Kleine prei, 25 g Boter, 2 Teentjes knoflook, 1 1/2 dl Droge witte wijn, 1/4 ltr Slagroom, 1 Kippebouillontablet, zout,peper, 2 Eetlepels fijngehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Roomsaus

INGREDIENTEN

1/2 liter bechamelsaus - 2 dl slagroom - citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Roomsaus

INGREDIENTEN

1/2 liter bechamelsaus * 1/2 dl room * citroensap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

roomsaus

Met als basis bechamelsaus.

INGREDIENTEN

1/2 liter bechamelsaus, 1 dl room of slagroom, citroensap, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Roomsaus

INGREDIENTEN

1/2 liter bechamelsaus - 2 dl slagroom - citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  •  
  •  0-10 min.

Roomsaus

Roomsous: Hierdie heerlike roomsous kan op gebakte eier, skelvisfilette of gerookte harring bedien word.

INGREDIENTEN

3 eiers, 250ml room, 125ml suiker, 100ml asyn, 5ml sout -, 5ml mosterdpoeier -, 3ml rooi peper -, knippie peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Roomsaus

INGREDIENTEN

1/4 bechamelsaus(zie recept onder sauzen/dressing) 1/2dl slagroom of koffieroom/2 eetlepels boter/enkele druppels citroensap.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Penne met spinazie roomsaus

Eigen variant op een recept wat ik ooit van een vriendin gekregen heb. Makkelijk en snel op tafel.

INGREDIENTEN

350 gram penne, grote zak verse gewassen spinazie (800 gram), 1 pot boursin cuisine met tuinkruiden, 200 gram spekblokjes, 300 gram kipfilet in blokjes, Pijnboompitjes, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

spinazie-gehaktschotel met aardappelschijfjes in roomsaus

Ovenschotel met gehakt, spinazie en aardappeltjes in roomsaus

INGREDIENTEN

- 2 pakken aardappelschijfjes in roomsaus (Dirk), - 1 groot pak spinazie a la creme ontdooid 750 gram, - 500 gram half om half gehakt, - 4 eieren hardgekookt, - een half zakje geraspte belegen kaas, - 1 ui gesnipperd, - 2 eetlepels mosterd, - 2 teentjes knoflook, - zout, peper, - bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2006
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

KIPFILET MET ROOMSAUS

Kip met pepersaus of roomsaus

INGREDIENTEN

4 kifilet, 1 zakje roomsaus of als je er van hou peperroomsaus, Of verse perer toevoegen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Champion Roomsaus

INGREDIENTEN

1 bakje champions 1 ui 1 teentje knoflook, 2 afgestreken eetlepels bloem, kwart liter bouillon klein glaasje wijn, 1 dopje worcestershire saus, 1 beetje dille klein bakje room, een scheutje olijf olie en een stuk roomboter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Champignon roomsaus

Lekkere rijke champignonroomsaus. Ideaal voor bij biefstuk en aardappelvarianten.

INGREDIENTEN

150 gr. Champignons (plakjes of blokjes) of andere paddestoelen, 1 ui (gesnipperd), 125 ml creme fraiche, 75 ml water, 30 gr. boter, zout en peper, 1 el allesbinder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Pasta met Roomsaus

Pasta fusili tricolore of tagliatelli

INGREDIENTEN

Pasta, 250 gr spekjes, 1 prei, zakje roomsaus (eventueel met basilicum), water, creme fraiche, 1 ui, 2 kleuren paprika, eventueel champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Filetlapjes met roomsaus

Lekker snel klaar en erg lekker. Ideaal als je niet veel tijd hebt.

INGREDIENTEN

300 gr filetlapjes, 600 gr aardappelkroketten, 500 gr panklare sperziebonen, 125 gr magere spekblokjes, 2 el olijfolie, 1 pakje roomsaus, 2 tl paprikapoeder, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2012
  •  
  •  30-60 min.

Kabeljauwfilet in garnalen roomsaus

Een lekker visgerecht. Snel en gemakkelijk

INGREDIENTEN

600 gr. kabeljauwfilet (goedkopere vervanger is koolvisfilet), 5 dl. vis- of kruidenbouillon (evt. van blokjes)_, 1/2 dl. droge witte wijn (ik gebruik gewone Blanc de Blancs, altijd lekker), 125 ml. slagroom, 125 gr. roze garnalen, peper, zout, 2 el. dille (evt. gedroogde). Peterselie is een lekker alternatief

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

champignon roomsaus

Dit recept is voor 1 steelpan met Champignon roomsaus, goed voor zeker wel 10 personen

INGREDIENTEN

1 bakje Champignons/kastanjechampignons, 1 grote ui, bloem, peper, zout, 250 ml. koksroom, 250 ml. halfvolle melk, 100 gram boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Paddestoelentaartjes Met Roomsaus

De bladerdeegtaartjes zijn gevuld met shiitake en pijnboompitten, een kruidige roomcognacsaus wordt er apart bij geserveerd.

INGREDIENTEN

1 el boter, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 200 g shiitake zonder steeltjes, hoedjes in plakjes, 3 el fijngesneden basilicum, 40 g pijnboompitten, 2 el cognac, 21/2 dl slagroom, zout, peper, 8 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Draadjesvlees in roomsaus met paprika

Een oude klassieker: Draadjesvlees (runderstoofvlees) in een lichte roomsaus met paprika. Het wordt je stap voor stap uitgelegd. Dit recept is zeer geschikt om vooraf klaar te maken, en je hebt meteen een ketel voor 6 tot 8 personen, zeker als je er een salade bij serveert. De bereiding is niet moeilijk en kan eigenlijk niet mis gaan. De smaak daarentegen is breed en heel erg lekker. En wat wellicht nog belangrijker is: Het is heel leuk deze stoofketel te bereiden, want hij is makkelijk zonder veel kritische kookmomenten en geeft een heerlijke baklucht; echt heel leuk om te doen. Daarnaast bevat dit recept weer enkele kookweetjes, dus het lezen is de moeite waard.

INGREDIENTEN

8 groene paprikas, 1 kilo draadjesvlees (runder stooflap, sukadelap, riblap, ...), 8 uien, knoflook, je hebt 8 dikke teentjes nodig, 2 grote rode chili pepers, 1 citroen, een flinke bos verse peterselie, 400 ml room (liefst koksroom), 2 glazen zoete witte wijn (of droge wijn en een klein handje suiker), gemalen witte peper, gemalen zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pasta Met Garnalen In Roomsaus

Heerlijk pastagerecht (neem eens een aparte pasta bv. tricolore dat ziet extra feestelijk uit) voor als je vrienden wilt trakteren op een lekker,en daarbij voor jezelf makkelijk en snel te bereiden gerecht. De basis voor de vissaus is namelijk een pakje vissoep maar door wat extra smaak in de vorm van paprika,bosuitjes,room en garnalen toe te voegen ontstaat een heerlijke saus, waarvan uw gasten vast en zeker het recept zullen vragen. Serveer uw pasta met parmezaanse kaas,een frisse groene salade, warme broojes(evt. italiaans) met kruidenboter en een fruitig glas wijn en uw etentje is vast en zeker geslaagd.

INGREDIENTEN

Ong. 300 g.Pasta, 3 bosuitjes, 1 rode paprika, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel chilipoeder, 2 dl melk, 1 dl koffiemelk, 1 dl witte vermouth (martini of zo) 1 pakje diepvries vissoep (Iglo's soepterrine), 100 tot 150 g grote roze garnalen, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

Heel lekker romige ovenschotel met broccoli en zongedroogde tomaatjes. Gezondheid ten top!

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (vastkokers, geschild en in schijfjes), 50 gr boter, 1 flinke ui (in halve ringen), 40 gr bloem (gezeefd), 3 dl volle melk, 2 dl kookroom, 400 gr kabeljauwfilet (in stukken), 1 stronk broccoli (in roosjes), 10 zongedroogde tomaatjes (op olie, kleiner gesneden), 75 gr belegen kaas of Parmezaanse (geraspt), (versgemalen) p&z

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Tagliatelle Met Roomsaus

Pasta gerecht mer room, ham en champignons.

INGREDIENTEN

75 gram boter 3 dl slagroom, 1 grote ui 3 eetl. gehakte peterselie, 250 gram hamblokjes 3 eetl. geraspte Parmesaanse kaas, 250 gram champignonplakjes zout en peper, 350 gram tagliatelle,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

visterrine met roomsaus

Een "rijk" voorgerecht, maar o zo lekker.

INGREDIENTEN

TERRINE: 300 gram tongfilet, 300 gram tarbotfilet, 300 gram kabeljauwfilet, 200 gram gefileerde gerookte paling, 3 eieren, 2,5 dl slagroom, zout naar smaak, 1 krop icebergsla, het (lange!) groen van 3 a 4 preien, ROOMSAUS: Basis:, 1 pot visfond, 1 glas witte wijn, 2 laurierbladeren, 5 gekneusde witte peperkorrels, 1 kleine ui in stukken, 1 prei in stukken, 1 winterwortel in schijfjes, 2 tenen knoflook, peterselie, selderij, Saus: 1? dl ingekookte visfond, 0,6 dl creme fraiche, 0,3 dl slagroom, 50 gram boter, zout, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met prei en roomsaus

Atkins

INGREDIENTEN

2 kabeljauwfilets, 200 gr prei, 1 ui, 1 eetl kerrie, 1 beker creme fraiche, eventueel geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paddestoelentaartje Met Roomsaus

INGREDIENTEN

1 el boter - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 200 g shiitake - 3 el basilicum, fijngesneden - 40 g pijnboompitten - 2 el cognac - 2? dl slagroom - zout - peper - 8 plakjes bladerdeeg - 1 ei, losgeklopt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

tongfilets met roomsaus

Een heerlijke kruidige smaak, waarbij de vis goed tot zijn recht komt!

INGREDIENTEN

12 diepgevroren tingfilets, 1 glas droge witte wijn, 70 gr. boter, 1 eetl. bloem, 150 gr. champignons, 1 citroen, 1 blokje visbouillon opgelost in een glas water, 200 gr. verse room, tijm en laurier, 1 sjalot, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaghetti met spek en paddestoelen in roomsaus

Gewoon super lekkere spaghetti

INGREDIENTEN

200 gr shi-take (of gemengde paddestoelen), 2 tenen knoflook, 250 gr. gerookte spekblokjes, spaghetti, zwarte peper (liefst vers gemalen), 250 ml kookroom, wat gedroogde oregano, vers geraspte parmezaanse kaas (plak vomar)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

slanke roomsaus

Roomsaus voor de slanke lijn,zonder vet!

INGREDIENTEN

Klein potje witte bonen,peper en zout,beetje, melk ( in plaats van peper en zout kan je ook een bouillon tabl gebruiken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top