1. Home
  2. Recepten
  3. Roomkaastaart

Roomkaastaart recepten (18)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

ROOMKAASTAART

COMBI-MAGNETRONRECEPT!

INGREDIENTEN

* 900 g Roomkaas(Monchou of iets vergelijkbaars)* 470 ml zure Room* 2 theelepels Vanille-extract* 450 g Suiker* 60 g Patentbloem* 6 Eieren* Vers Fruit.

Bereidingswijze

* Doe de roomkaas in de magnetronbestendige kom.* Verwarm de kaas gedurende 2 tot 3 minuten op 80% magnetronvermogen totdat deze zacht is.* Voeg de zure room .vanille-extract ,suiker en bloem toe en klop de ingredienten door elkaar.* Voeg een voor een de eieren toe.* KLOP ELK EI GRONDIG DOOR HET ROOMKAASMENGSEL VOORDAT U HET VOLGENDE EI TOEVOEGT!* Schep het roomkaasmengsel in de beboterde springvorm.* Bak de taart met CONVECTION(Hete lucht) gedurende 40 tot 45 minuten op 180 graden totdat deze goudbruin is.* Laat de taart afkoelen en daarna ten minste 4 tot 5 uur opstijven in de koelkast.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Roomkaastaart

INGREDIENTEN

Het deeg..; - 250 gr bloem ? iets zout - 150 gr koude boter, De vulling...; -, 200 verse roomkaas - 200 gr geraspte oude kaas - 4 eieren, - 1 ? dl melk - 1 el maizena - zout - peper,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  •  
  •  60-120 min.

Roomkaastaart

INGREDIENTEN

Deeg...;, - 200 gr verkruimelde biscuitjes - 2 tl koekkruiden, 125 gr gesmolten boter ---, Vulling...;, - 3 eieren, - 175 gr witte basterdsuiker, - 500 gr roomkaas, in blokjes, - 1 tl vanille-essence, - 2 tl fijngeraspte citroenschil, - slagroom voor de garnering,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  •  
  •  60-120 min.

roomkaastaart

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 100 g volkoren tarwemeel, zout, 1 ei, 1 eetlepel zure room, 80 g margarine, , voor de vulling:, 200 g verse roomkaas met kruiden, 200 g magere kwark, 2 eierdooiers, 1 eetlepel fijngehakte dille, zout, peper, 2 eiwitten, margarine, fijngehakte tuinkruiden (oregano en basilicum)

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Fluwelige roomkaastaart

Het geheim van een perfecte roomkaastaart is hem met net zo veel zorg laten afkoelen als bakken ! Als je de taart niet te lang bakt, blijft hij vochtig en stijft hij op bij het afkoelen.

INGREDIENTEN

-kant en klare taartbodem van 25 cm doorsnede, -500 g roomkaas (zacht geroerd), -6 dl zure room, -200 g suiker, -3 eieren (geklopt), -sap 1 citroen, -2,5 th lepels vanille essence, -4 a 5 el verkruimelde volkorenbiscuitjes, -poedersuiker voor het bestrooien

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Aardbei Roomkaastaart

Heerlijke taart met kruimelkorst deeg

INGREDIENTEN

KRUIMELKORST: 300 gr. biscuitjes; 1 1/2 theelepel kaneelpoeder; 150 gr. boter (gesmolten). VULLING: 7 gelatine blaadjes; 300 ml. bosfruitsap; 1 blik gecondenseerde volle melk met suiker (397 gr.); 450 gr. verse roomkaas (cream cheese); 1 blik aardbeien vlaaivulling (430 gram); 1 1/2 theelepel kersen aroma.GARNERING: verse aardbeien

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Roomkaastaart Met Banaan

INGREDIENTEN

75 gr.Truffelpecannoten;, 150 gr. Digestive koekjes (verkade);, 90 gr. boter;, 2 bananen;, 1 1/2 eetlepel citroensap;, 75 gr. witte basterdsuiker;, 400 gr. verse roomaas;, 1 eetlepel bruine bastersuiker.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Roomkaastaart met spruitjes

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg;, 500 g spruitjes;, 250 g champignons;, 1 ui, gesnipperd;, 1 teentje knoflook, geperst;, 200 g roomkaas (eventueel met kruiden);, 1 dl droge witte wijn;, 3 eieren

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gemarmerde roomkaastaart

Is hier al zoveel keer gemaakt geweest en steeds een succes. Hoeft niet gebakken te worden, enkel opstijven.

INGREDIENTEN

Bodem: 225g cruesli - 50g gehakte (hazel)noten - 55g boter - 25g pure chocolade Vulling: 350g roomkaas - 100g suiker - 2dl volle yoghurt - 3dl slagroom - 1 zakje gelatinepoeder - 3EL water - 175g gesmolten pure chocolade - 175g gesmolten witte chocolade

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2007
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Roomkaastaart met aardbeien

SMULLEN....

INGREDIENTEN

, , Voor het BISCUITDEEG:, 2, 2 grote, of 3 eieren, 75, 100, of 110 gr. suiker, 50, 60 of 75 gr. bloem, 1 mespunt, 2 mespunten, of 1/2 theelepel bakpoeder, , Voor het KWARKMENGSEL:, 500, 500, of 750 gr. aardbeien, 3,3, of 4 eidooiers, 150, 150 of 225 gr. suiker, 500,500 of 750 gr. roomkwark, 5,5, of 8 blaadjes gelatine, 1/8 liter, 1/8 liter of 4 dl. slagroom, , Voor de GARNERING:, +/- 50 gr. gemalen pistache nootjes (of andere), 1/8 liter slagroom.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Verse Roomkaastaart

INGREDIENTEN

Voor de kruimelkorst:, 300 g biscuit, 1 ? theelepel gemalen kaneel, 125 g boter, gesmolten, , Voor de vulling:, 1 blik ananas op siroop (565 gram netto gewicht), 4 blaadjes gelatine, 1 blik gecondenseerde volle melk met suiker (397 g), 450 g zachte verse roomkaas (Mon Chou), 1 eetlepel verse citroensap, , Voor de garnering:, 1 blik ananas op siroop (565 gram netto gewicht), 1 blik mandarijn partjes, rode en groene maraschinokersen,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste roomkaastaart recepten
  • Eigen recept

Kruidige roomkaastaart met speculaas.

Met alle warme smaken van de herfst en de winter, dit kruidig dessert taartje doet verlangen naar meer.

INGREDIENTEN

250 gram speculaasjes, 100 gram roomboter, voor de vulling, 280 gram zure room, 740 gram roomkaas (philadelpia), 200 gram lichtbruine basterdsuiker, 4 eieren, 1,5 theelepel vanille-extract, 1 theelepel gemalen gemberpoeder, 1,5 theelepel gemalen kaneel, 1/4 theelepel gemalen anijszaad, 1/8 theelepel gemalen kruidnagel, 1/8 theelepel nootmuskaat, snufje zout

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Roomkaastaart met ham en broccoli

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 2 el bloem, 500 g broccoli, zout, 200 g roomkaas 60, 150 g achterham in plakken, versgemalen peper, 3 eieren, 1/8 l slagroom, 2 el bouillonpoeder, 1 tl Franse tuinkruiden

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Roomkaastaart vol bosvruchtjes en speculaas

Ja, een prachtig mooi nagerecht echt een plaatje om te zien.

INGREDIENTEN

4.5 dl gezoete bosvruchtenpuree 10 gr gelatine 30 gr volle roomkaas 4 el whisky 2 stijfgeklopte eiwitten 80 gr gemalen speculaas

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2007
  • Frans
  •  60-120 min.

roomkaastaart met ham en broccoli

Heerlijke "taart"

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepels bloem, 500 gram broccoli, 200 gram roomkaas 60, 150 gram plak achterham, 1 theelepel franse tuinkruiden, zout en peper, 3 eieren, 1/8 liter slagroom, 2 eetlepels bouillonpoeder

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

ROOMKAASTAART MET HAZELNOTEN EN ABRIKOZEN

INGREDIENTEN

200 gr gedroogde abrikozen, 2 eetl sinaasappellikeur, 100 gr boter, 200 gr chocolade biscuits, 200 gr roomkaas, naturel, 50 gr blanke hazelnoten, 2,5 dl slagroom, 125 gr basterdsuiker, 1 kiwi, springvorm, 24 cm doorsnee,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Cheesecake

Zoete roomkaastaart uit Amerika, die in punten ook makkelijk is in te vriezen. Ook heerlijk als nagerecht.

INGREDIENTEN

3/4 pak San Francisco koekjes, 60 gr. boter, 150 gr. suiker, 3 eieren, 450 gr. zachte verse roomkaas (b.v. Mon Chou), 2 zakjes vanillesuiker, 40 gr. bloem, zout, 2 el. citroensap, rasp van halve citroen, 1/4 l. slagroom.

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Monchoutaart

Roomkaastaart

INGREDIENTEN

200 gr. speculaas, 50 gr. boter, 2 pakjes monchou of 1 pakje roomkaas, 1 dl. water, 6 blaadjes gelatine, 1 citroen, 8 eetlepels suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 0,25 liter slagroom, 1 blik (b.v.) kersenvlaaivulling, slagroom

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste roomkaastaart recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top