1. Home
  2. Recepten
  3. Roomkaas

Roomkaas recepten (6.324) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin

Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti. 3 kipfilets olijfolie 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ) 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne ). 1 bakje kastanje champignons 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd 6 - 7 zongedroogde tomaten. peper & zout naar smaak eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!

Bereidingswijze

Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de kipfilet blokjes bruin op hoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten. ( �"f bak deze apart voor een knapperiger resultaat ) Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas. Schep zachtjes om. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met kip en perziken in roomsaus

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!

INGREDIENTEN

*zak of pak willekeurige pasta, *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, *blik perziken op siroop, *een prei, *een bakje champignons, *twee teentjes knoflook, *italiaanse kruiden, *kipkruiden van Silvo

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat [b](en de le

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12), 1 zakje mini stroopwafeltjes, 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer), 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;), 150 gram nougatinestukjes, 2 zakjes vanillesuiker, 1 vanillestokje, 500-ml slagroom, 2 zakjes klopfix

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!

INGREDIENTEN

400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie, 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.

Witte-chocoladecheesecake met aardbeien

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

INGREDIENTEN

130 gram biscuitjes, 65 gram boter, gesmolten, 250 ml slagroom, 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur, 250 gram mascarpone, 65 gram suiker, 1 tl vanille-aroma, 500 gram witte chocolade, gesmolten, 375 gram aardbeien, in plakjes,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  
  •  10-20 min.

varkenshaasje met kruidenkaas-saus

simpel, snel en heerlijk

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, 25 gr. boter, 1 sjalotje, 150 gr. verse roomkaas met kruiden, 1/8 l koffiemelk, worcestershiresaus, ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

New york cheesecake - de lekkerste cheesecake die er is!-

De lekkerste cheesecake die er is! Als ik deze taart serveer, wil men gegarandeerd het recept.

INGREDIENTEN

De bodem:, 200 gram theebiscuitjes, 80 gr. boter, , De vulling:, 6 bakjes roomkaas, 2 eetlepels bloem, 200 gr suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren en 2 eidooiers, 200 gr creme fraiche, rasp van een gewassen citroen

  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Romige pasta met spinazie-boursinsaus

Deze heerlijke pasta kregen we voorgeschoteld door een vriendin tijdens onze leesclubavond. Heerlijk! Meteen het recept gemaakt. Het viel ook erg in de smaak bij ons 8-jarige nichtje Eva. Zonder spek ook een heerlijk vegetatisch recept. In december 2012 gemaakt zonder champignons, ook lekker!

INGREDIENTEN

400 gram penne of strikjes pasta - 1 kleine ui of sjalotje - 2 teentjes knoflook - 150 gram gerookte spekreepjes - 300 gram spinazie a la creme liefst deelblokjes - 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden - 150 gram champignons - peper, zout - eventueel wat sambal voor de liefhebbers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hapjes / tapas

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes -, 2 teentjes knoflook -, 250 gram kastanje champignons -, 250 gram oesterzwammen -, 2 eetlepels olijfolie -, zout, peper -, 3 eieren -, 125 ml slagroom -, 2 eetlepels fijngehakte bieslook -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2, theelepels paprikapoeder -, mespunt nootmuskaat, 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -, 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries, 2-3 eetlepels paneermeel -, 50 geraspte belegen kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Broccoli met pasta, kip, room en cashewnoten

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gevulde eieren

Met 10 verschillende vullingen Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Spinaziequiche

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig.

INGREDIENTEN

*3-4 plakjes bladerdeeg *(bijna een heel)pak deelblokjes spinazie *1/2 bakje roomkaas met kruiden *1 ui *4 plakken rauwe ham *100 gr brie *3 eieren *scheutje slagroom *3 teentjes knoflook *geraspte kaas *zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

courgettesoep met verse roomkaas

Erg simpel, maar wel heel lekker! Ik heb hier erg veel succes mee geoogst! Vrienden hebben me zelfs hierdoor als de Minister van Soepzaken benoemd. Zijn ook hele gewichte zaken, soepzaken, dus het proberen waard!!!

INGREDIENTEN

Twee kleine courgettes of 1 grote * 2 sjalottjes of 1 ui * 3 teentjes knoflook * tijm * provencaalse tuinkruiden * kruidenkaas (bijv. Cantadou of Boursin)* peper *

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Tagliatelle met kip roomsaus

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet of 1 pakje Quorn naturel stukjes, 75 gr. spekreepjes, 250 gr. tagliatelle (of andere pasta), 80 gr verse roomkaas naturel of met kruiden, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 1/2 dl. koksroom, 1 blokje kippenbouillon (of tuinkruiden voor de vegetarische versie), Oregano, Italiaanse kruiden, Zout en peper, Olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en roomkaas

Super lekkere zamlrol. Werd geserveerd tijdens een brunch die ik samen met andere vrijwilliegers verzorg in verzorgingstehuis bij ons in Stadtlohn. Recept gekregen en gebruikt tijdens afgelopen Kerst. Het was een succes. Heerlijk als je wat meer gasten krijgt en prima voor te bereiden. Denk bij het bereiden aan de koeltijd (zie recept)!

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 pak van 450 gram diepvries bladspinazie (je kunt ook verse spinazie nemen en die heel even smoren tot de blaadjes wat zacht zijn. Goed uitlekken!) (Ik heb zelf diepvries-spinazie gebruikt!), 250 gram geraspte jong belegen kaas, 200 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld boursin), 200 gram plakjes gerookte zalm, rucola en kerstomaatjes om te garneren

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!  

INGREDIENTEN

175 g chocolade- of bastognekoeken of biscuitjes met suiker en kaneel (die gebruik ik, te koop bij AH), 80 g boter (ongezouten), 75 gram witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker, 2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk), 250 ml slagroom, 4 blaadjes gelatine, 1 blikje Hak vlaaivulling (kers of aardbei. ) Ik neem altijd kers. (tegenwoordig verkopen ze bij de Aldi ook Vlaaivulling, is net zo lekker als Hak en de pot heeft zelfs meer inhoud en is goedkoper)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Roomkaas

Heerlijke roomkaas. Erg makkelijk en veel variatie mogelijk.

INGREDIENTEN

500 ml yoghurt, 250 ml slankroom, , smaakmakers: bieslook, knoflook of ananas

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

roomkaas

Heerlijk zelf gemaakte roomkaas!

INGREDIENTEN

200 gr monchou, 2 eetl creme fraich, bieslook, peterselie, zwarte peper

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2012
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Roomkaas

Dit is een smeuige roomkaas, heerlijk met stokbrood of krackers en heel makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

3 potjes zure room, 1 potje yoghurt (1/3 hoeveelheid van de zure room), 1 koffielepel zout.

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Roomkaas

INGREDIENTEN

250 ml cremefresh, 3 plakjes st moret, peperkorrels, bieslook

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sandwiches voor een high tea

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.

INGREDIENTEN

KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zout

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Engels
  •  20-30 min.

TAPAS: ZALMWRAP MET ROOMKAAS

Laatst op een feestje gegeten en natuurlijk om het recept gevraagd Een lekker borrelhapje, wat snel te maken is.

INGREDIENTEN

- gerookte zalm (plakjes), - roomkaas(bv. Philadelphia), - wraps, - sla,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2008
  •  
  •  20-30 min.

Omeletrolletjes met spinazievulling

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

750 g spinazie, 125 g magere verse roomkaas, 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, peper, zout, nootmuskaat, 4 eieren, 2 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), ,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wraps Met Roomkaas En Ham

Deze wraps kunnen ook heel goed mee tijdens een picnic.

INGREDIENTEN

6 wraps, zout, peper, lichtgroene slablaadjes uit het hart van kropsla, 12 plakken achterham, dun gesneden, 250 gram verse roomkaas, 5-6 el creme fraiche, 4 eetlepels fijngesneden lente-ui, 5-6 eetlepels kleine basilicumblaadjes,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Mini Kaastaartjes

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 schijf ananas (uit blik), 2 eieren, 125 g verse roomkaas, 50 g spekreepjes, 2 theelepels kerriepoeder, 75 g geraspte belegen kaas, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeghapje met ham en roomkaas

Een heerlijk hapje voor bij de lunch of de borrel. Heel gemakkelijk te maken. En super lekker! Als je de plakjes in vieren snijdt heb je een heel leuk klein borrelhapje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - kleine ui - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 100 gram gekookte achterham - 1 ei - 100 gr roomkaas - zout, peper - mespunt kerriepoeder - 40 gr geraspte jong belegen kaas - paprikapoeder

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

Eeenvoudig, heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen), 1 dl ketjap, 1 pakje bladerdeeg, 1 blik perziken (of ananas), 2 uien, 2 el olie, 1 bakje kruidenroomkaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gevulde cherrytomaat met serrano-ham

Een hartige bonbon.

INGREDIENTEN

Voor 10 amuses/borrelhapjes., 10 cherry tomaatjes, 10 dunne plakjes serranoham, 2 el pompoenpitten, 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne kruiden, 10 prikkers

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Romige broccolisoep met roomkaas en champignons

Romige broccolisoep gevuld met roomkaas en gebakken champignons. Weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

500 gram broccoli -, 1 kleine ui -, 1 teentje knoflook-, 1 eetlepel olie -, 1 liter water-, 2 kruidenbouillontabletten -, 50 gram roomkaas met knoflook en kruiden -, 100 gram champignons -, 2 eetlepels gehakte peterselie, , , eventueel een scheutje room (hoeft niet)

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Rosbiefrolletjes met rucola en roomkaas

Romig gevulde rosbiefrolletjes. Een heerlijk hapje voor een feestje. Prima voor te bereiden!

INGREDIENTEN

80 gr sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 20 gr gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -, 1 el olijfolie - plm. 30 gr rucola - 150 gr roomkaas - zout, peper - 20 plakken rosbief, Dressing: 1 el balsamico-azijn - 1 theel suiker - peper, zout - 2 el olijfolie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!)

INGREDIENTEN

1 of 2 blikjes grote croissants en dan afhankelijk van wat je wilt maken, o.a.:, zachte geitenkaas -, rode paprika -, zachte roomkaas -, zwarte olijventapenade -, gedroogde tomaten -, plakjes ham -, plakjes belegen kaas -, peper, zout -, eventueel wat oregano of tijm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal?

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kerstomaatjes gevuld met roomkaas, pesto en pijnboompitten

Overheerlijke tomaatjes met een verrukkelijke vulling van roomkaas, rode pesto en pijnboompitjes

INGREDIENTEN

12 kerstomaatjes (liefst romaatjes) - 1/2 bakje roomkaas - 2 eetlepels rode pesto - 36 geroosterde pijnboompitten

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Omeletrolletjes met roomkaas en gerookte zalm

Zalig borrelhapje. Gemakkelijk te maken en heel goed voor te bereiden. Hoeveelheid is goed voor plm. 36 stuks. Wil je een vegetarische versie dan kun je ipv zalm in reepjes gesneden gedroogde tomaatjes ertussen doen.

INGREDIENTEN

6 eieren - 2 eetlepels fijngehakte dille (evt. diepvries) - peper, zout - 150 gr verse roomkaas zonder kruiden -, 2 eetlepels melk - 200 gram zalmsnippers of plakjes gerookte zalm

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ham met roomkaas

Heerlijk. Mijn dochter en ik kunnen het niet weerstaan. Gevolg: in no time op.

INGREDIENTEN

150 gr schouderham (ronde plakjes)(in pakjes te koop bij de Supers), roomkaas (die van de Aldi is perfect)

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Knoflookbrood op de barbecue

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 100 ml olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt, 150 g verse roomkaas, 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste roomkaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top