1. Home
  2. Recepten
  3. Room
  4. Zwitserse Room

Zwitserse room recepten (113)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zwitserse room

INGREDIENTEN

125 ml Slagroom 200 ml Banketbakkersroom, kant en klare

Bereidingswijze

Door elkaar mengen. Lekker als vulling voor taarten of met vers fruit.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2010
  •  
  •  0-10 min.

Zwitserse notentaart

Eens gegeten, altijd een traktatie!

INGREDIENTEN

250 g bloem, 300 g witte basterdsuiker, zout, 1 zakje vanillesuiker, paar druppels citroensap, 2 eieren, 225 koude boter, 200 g studenten haver (=gemengde noten met rozijnen), 2 el honing, 1/8 l slagroom

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2005
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

Zwitserse Gebakken Kipfilet

1 2 3 en klaar is Kees.... super hap....

INGREDIENTEN

4-6 kipfilet, 3/4 kop geraspte Parmezaanse kaas, 1/2 theelepel zout, peper, 1 t knoflookpoeder, 8 plakjes Zwitserse kaas (of Mozzarella), 1/2 kop mayonaise, 1/2 kop zure room

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2015
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse notentaart

Notentaart uit het Zwitserse Engadin. Het is een echt streekgerecht.(Engadiner Nu?torte)

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, , 250 g meel, 200 g boter, 100 suiker, snufje zout, 1 ei, eigeel, , Voor de vulling:, , 300 g suiker, 150 g hazelnoten, 150 g walnoten, 150 g amandelen (gepeld), 3 dl room,

  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Zwitserse Pompoensoep

Zwitserse Pompoensoep

INGREDIENTEN

1 pond pompoen *, 1 winterwortel *, 1 aardappel *, 2 el. boter *, zeezout en peper *, 1,25 ltr. water *, 2 blokjes groentebouillon *, 1 dl. room *, 1 tl. maïzena *, rozemarijn *, kruidenzout *, ,

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

zwitserse uientaart

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, 2 el olie, 3 uien, in dunne ringen, 1,25 dl zure room, 2 eieren, 65 g geraspte gruyere, cayennepeper

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
Populaire room recepten

zwitserse kalfsreepjes

INGREDIENTEN

400 gr. kalfsreepjes, 1 ui, 250 gr. champignons, 30 gr. boter, 1? eetl. tarwebloem, 1 dl. witte wijn, 1? dl. room culinair, 2 eetl. kappertjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout, peper

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Zwitserse Uientaart

Recept uit een vegetarisch kookboek zonder copywright

INGREDIENTEN

5 lapjes bladerdeeg,diepvries, 2 el olie, 3 uien in dunne ringen, 1,25 dl zure room, 2 eieren, 65 gram fijngeraspte gruyere, cayennepeper

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Zwitserse broodschotel

INGREDIENTEN

2 uien, 1 dikke prei, 3 eetlepels olijfolie, 200 ml (slag)room, zout, versgemalen peper, nootmuskaat, 3 trostomaten, 1/2 volkoren of bruin vloerbrood gesneden, 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyere en Emmentaler), 2 eetlepels fijngehakte basilicum

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse broodschotel

INGREDIENTEN

1/2 volkorenbrood in kleine stukjes, 3 el olijfolie, 2 uien in ringen, 1 dikke prei in ringen, 200 ml room, versgemalen peper, nootmuskaat, 3 trostomaten, 200 gr gemalen Emmentaler & gryere ( gemengd dus), 2 el fijngehakte basilicum

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Runderlappen

Uit mijn oude plakboek, wordt weer eens tijd om te gaan maken

INGREDIENTEN

500 gr rib- of sucadelappen, peper, zout, gedroogde majoraan, 60 gr boter of margarine, 1 flinke eetlepel doorregen spekblokjes, 1 flinke ui, 2 dl witte wijn, 1 bekertje zure room, 1 flinke el geraspte oude kaas

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste zwitserse room recepten

Zwitserse appeltaart

INGREDIENTEN

300 gr bloem, 170 gr boter, 25 gr suiker, 1 ei, 3 el koud water, , vulling:, 10 appels, 150 gr suiker, sap en rasp van 1 citroen, 100 gr geschaafde amandelen, 70 gr beschuitkruimels, 2 eieren, 250 gr slagroom, 30 gr cognac of rum, 1 tl kaneel

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2010
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

zwitserse kaasschnitzel

Voor het apres-skigevoel thuis

INGREDIENTEN

Zout,peper, 2varkenslapjes, sap van 1 citroen, 25 gr boter, 2 el tomatenketchup, 100 gr room, 1 tl bieslook, 1 msp basilicum en 1 msp marjolein, 2 plakken emmentaler, paprikapoeder

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zwitserse kaasfondue

Traditionele kaasfondue.

INGREDIENTEN

200 gram geraspte emmenthaler - 200 gram geraspte gruyere - 200 gram geraspte appenzeller - 4 dl droge witte wijn - 1 teentje knoflook - 3 eetl. maizena - 2 eetl. room culinair - 1 eetl. kirsch - peper - nootmuskaat - stokbrood

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Zwitsers
  •  20-30 min.

Zwitserse broodschotel

INGREDIENTEN

2 uien, 1 dikke prei, 3 eetl. olijfolie, 200 ml. room, zout, peper, nootmuskaat, italiaanse keukenkruiden, 150 gr. blokjes ham, 3 trostomaten, 1/2 volkoren gesneden brood, 200 gr. geraspte kaas.

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse tomatensouffle

Deze gevulde tomaten zijn een absolute lekkernij; makkelijk en goedkoop recept !

INGREDIENTEN

-100 g geraspte gruyere, -40 g boter, -zout, paprikapoeder,witte peper, -3 eierdooiers, -40 g bloem, -1/2 dl room, -3 eiwitten, -8 grote tomaten

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Zwitserse Aardappeltaart

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 30 gr gedroogde paddestoelen, 2 1/2 dl bouillon, 40 gr boter, 1 teentje knoflook, nootmuskaat, 1 theelepel tijm, 1 eetlepel gehakte peterselie, 2 dl room, 60 gr geraspte Parmezaan

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zwitserse kip

INGREDIENTEN

600 g kipfilets, cayennepeper, zout, 35 g boter, 2 dl witte wijn, 1 dl slagroom, 3 el kippebouillon, en peterselie

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse appelsla

Bijzonder pittige salade met een pittige dressing

INGREDIENTEN

250 g emmenthalerkaas (in reepjes gesneden), -2 sappige appelen (in reepjes gesneden), -150 g groene druiven en 150 g blauwe, (gehalveerd en ontpit), -30 g pistaches (grof gehakt), Dressing:, -3 eetlepels :yoghurt en room, -1 th lepel citroensap, -sap van 1 sinaasappel, -2 scheutjes worcestersaus, -zout en vers gemalen witte peper,

  • Zwitsers Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Zwitsers Nagerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse Tomatensoep

Moet je proeven!

INGREDIENTEN

750gr. rijpe tomaten--1grote ui--1teen knoflook--1flinke el. bloem--1el.olijfolie--zout peper suiker-- en takje rozemarijn--1dl.room--2eierdooiers--geraspte kaas--bieslook --peterselie 1.25dl. water

  • Zwitsers Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Zwitsers Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse Broodschotel

~Een snelle ovenschotel is een manier om oud brood te verwerken. Oud brood zuigt het vocht uit de groenten beter op en dat komt de smaak ten goede~

INGREDIENTEN

*2 uien.*1 dikke prei.*3 eetlepels olijfolie.*200 ml slagroom.*zout en nootmuskaat.*3 tomaten.*1/2 vloerbrood, gesneden.*200 gram geraspte kaas.*2 eetlepels fijngehakte basilicum.

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse appeltaart

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 gr bloem, 170 gr boter, 25 gr suiker, 1 ei, 3 eetlepels koud water, , Voor de vulling:, 10 appels, 150 gr suiker, De sap en rasp van 1 citroen, 100 gr geschaafde amandelen, 70 gr beschuitkruimels, 2 eieren, 250 gr slagroom, 30 gr cognac of rum, 1 theelepel kaneel

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

Zwitserse eieren

INGREDIENTEN

4 eieren, ? 1 dl. slagroom, (oud)witbrood, gruyerekaas, nootmuskaat, zout en peper.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zwitserse broodschotel

TIP: Zo'n snelle ovenschotelis een manier om oud brood te verwerken. Brood van een dag oud zuigt het vocht uit de groente beter op dan vers brood en dat komt de smaak ten goede.

INGREDIENTEN

1/2 volkoren of bruin vloerbrood gesneden, 3 eetlepels olijfolie, 2 uien, in ringen, 1 dikke prei, in ringen, 200 ml (slag)room, versgemalen peper, nootmuskaat, 3 trostomaten, in partjes, 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère en Emmentaler), 2 eetlepels basilicum, fijngehakt,  

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.

Zwitserse paasrol

Heerlijk zoet gebak uit Zwitserland

INGREDIENTEN

Voor het gebak;, 3 eieren,90 gram suiker, 90 gram bloem, 90 gram maizena, mespunt zout.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Zwitserse Eieren

INGREDIENTEN

4 eieren, 4 sneden wit brood, 4 plakjes gruyerekaas, 1 dl slagroom, Notmuskaat, 80 gram boter, Zout, peper,

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Zwitserse Eieren

(Oeufs a la Suissesse)

INGREDIENTEN

4 plakjes gruyerekaas, 1 dl slagroom, nootmuskaat, zout en peper, 80 gram boter, 4 witte boterhammen, van de korst ontdaan

  • Zwitsers Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Zwitsers Tussengerecht
  •  10-20 min.

Zwitserse Spaghetti

We waren ooit met vakantie in een huisje in Zwitserland en daar was een klein theater van een mimespeler.Er was een restaurantje bij waar je maar een of twee gerechten kon krijgen. Hoe simpel hemels kan zijn.

INGREDIENTEN

200 gram spaghetti/room/baslicum/zout

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

zwitserse aardbeien

O zo slecht en o zo lekker....

INGREDIENTEN

Bakje verse aardbeien, Slagroom, Suiker,

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse kip

INGREDIENTEN

600 g kipfilets, cayennepeper, zout, 35 g boter, 2 sjalotjes, 2 dl witte wijn, 1 dl slagroom, 3 el kippenbouillon peterselie, 3 el cashewnoten,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2010
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwitserse Preischotel

Iedereen die hem voorgeschoteld krijgt geniet ervan.

INGREDIENTEN

Ui,knoflookteen,500gr.gehakt,500gr.prei,1dl.witte wijn,oregano,curry,zout,peper,bouillon blok, 600 gr.aardappelen, geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwitserse notentaart

Een taart met walnoten, karamel en room.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 g bloem, 150 g zachte boter, 150 g suiker, 1 ei, voor de vulling:, 300 g suiker, 50 g boter, 2 dl slagroom, 250 g walnoten, grof gehakt

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2010
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

Zwitserse broodschotel

Zo?n snelle ovenschotel is een manier om oud brood te verwerken. Brood van een dag oud zuigt het vocht uit de groente beter op dan vers brood en dat komt de smaak ten goede.

INGREDIENTEN

2 uien * 1 dikke prei * 3 eetlepels olijfolie * 200 ml slagroom * zout * versgemalen peper * nootmuskaat * 3 trostomaten * 1/2 volkorenbrood gesneden * 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyere en Emmentaler) * 2 eetlepels fijngehakte basilicum

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Zwitserse broodschotel

Als je aan Zwitserland denkt, dan denk je al gauw aan kaassoorten als gruyere en emmentaler. Gelukkig zijn deze soorten zeer goed in Nederland verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 dikke prei, 3 eetlepels olijfolie, 2 dl slagroom, versgemalen peper, zout, nootmuskaat, 3 trostomaten, 1/2 gesneden volkorenbrood, 200 gram geraspte gruyerkaas en emmentalerkaas, 2 eetlepels fijngehakte basilicum.

  • Zwitsers
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

zwitserse eieren

Eieren met Gruyere kaas

INGREDIENTEN

4 plakjes gruyerekaas - 1 dl slagroom - nootmuskaat - zout, peper - 80 gram boter

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zwitserse Eieren

INGREDIENTEN

8 eireren 4 plakjes gruyerekaas - 1 dl slagroom - nootmuskaat - zout, peper - 80 gram boter

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Zwitserse eieren

Oeufs a la Suissesse

INGREDIENTEN

4 plakjes gruyerekaas, 1 dl slagroom, nootmuskaat, zout, peper, 80 gram boter

  • Zwitsers
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Zwitsers
  •  0-10 min.

Zwitserse eieren

Gemakkelijk voor Pasen.

INGREDIENTEN

4 plakjes gruyerekaas - 1 dl slagroom - nootmuskaat - zout, peper - 80 gram boter

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Zwitserse Eieren

Ontbijt eens op zijn Zwitsers ....

INGREDIENTEN

4 eieren, 4 sneden witbrood, 4 plakjes gruyèrekaas, 1 dl slagroom, nootmuskaat, zout, peper, 80 gram boter

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2019
  • Zwitsers
  •  10-20 min.

Zwitserse Notentaart

Recept uit zwitserland.

INGREDIENTEN

1 pak appeltaartmix, 150 gr. boter, 2 eieren, 75 gr. walnoten, 75 gr. hazelnoten, 75 gr. amandelen, 150 gr. suiker, 2 el. honing, 1/8 ltr. slagroom, springvorm van 24 cm., ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Zwitserse salade

Een lekkere pittige salade

INGREDIENTEN

-150 g gruere, -het hart van 1 krop sla, -4 gekookte aardappelen (in kleine blokjes), -200 g gekookte ham (in kleine blokjes), -4 hardgekookte eieren, -veel bieslook, -1 volle th lepel franse mosterd, -1 dl slagroom, -sap 1 citroen, -zout en versgemalen peper

  • Zwitsers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2003
  • Zwitsers
  •  10-20 min.
Nieuwste zwitserse room recepten
Populaire room recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top