1. Home
  2. Recepten
  3. Zureroom

Zureroom recepten (43)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Aardappelgebakt

Aardappelen met ham, kaas en zure room uit de oven.

INGREDIENTEN

4 e margarine 3 uien in dikke halve ringen gesneden 1 teentje knoflook, fijn 125 g ham in blokjes 2 e peterselie, fijn zout peper noodmuskaat 1+1/4 t paprikapoeder 500 g gare aardappelen, in plakjes 250 ml zureroom 2 middelgroot eieren, opgeklopt 125 g geraspt kaas

Bereidingswijze

1. Fruit ui en knoflook in boter tot zacht. 2. Voeg ham, peterselie, zout, peper, noodmuskaat en paprikapoeder erbij en bak bak even verder. 3. Voeg aardappelplakjes erbij en bak verder al omscheppen voor vijf minuten mee tot gekleurd. 4. Doe deze mengsel in ingevette ovenschaal. 5. Meng eieren en zureroom door elkaar en verdeel over aardappelmengsel. 6. Verdeel kaas erover en bak voor dertig minuten bij 180*C of tot goudbruin en door en door warm.

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2007
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

borsjtsj, Bietensoep

Eenvoudige variant met runderbouillion

INGREDIENTEN

3/4 l runder bouillon, 300g gekookte bietjes, 2 wineterwortels, 2 grote uien, 500 gr wittekool(300g is ook wel voldoende), zout,peper, citroensap, 1/8 l zureroom.

  • Russisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Russisch
  •  20-30 min.

kalkoen katenhaasjes met aardappel salade

INGREDIENTEN

5kalkoen katenhaasjes,boter,750 gr vastkokende aardappels,zout,versgemalen peper,3 eetl zure-room,3 eetl (halva) mayonaise,1 eetl citroensap,mosterd,paprikapoeder,2sjalotjes gesnipperd,1 augurk in blokjes,2hardgekookte eieren,2 eetl groenkruiden(peterselie,bieslook,selderij)1/2dl warme boillion.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

spaanse knoflooksaus

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

1/2 Zakje peterselie(a 20g)* 1 Sinaasappel*, 4 Tenen knoflook *2 Eetlepels olijfolie*, 1/2 pot yogonaise(a 350 ml )* 1 bekertje zure, room (125 ml) * zout* Versgemalen zwarte peper,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

peppered ribeye-steak with brandy

Recept gekregen van Hannie Merkelijn.

INGREDIENTEN

4 ribeye-steaks, 2 el. cognac, 2 el. olijfolie, 2 el. droge gekneusde of grofgemalen rodepeperbesjes, 1 el. ingemaakte rodepeperbesjes, 1 dl. zureroom, 1/2 tl. tijm, zout, ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  •  
  •  60-120 min.

gebakken mosselen met kervelsaus.

Snel voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 citroenen, 2 bakjes verse kervel, bekertje zureroom, zout, peper, 300 gr. gekookte mosselen, 8 e.l. gekruid paneermeel., 4 e.l. olie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

romige kipschotel

Romige kipschotel

INGREDIENTEN

8 kippendrumstiks of4enkele kipfilet 4 speklapjes 4eetl. franse uiensoep 2.5 d.l zureroom 3.5.dl water 1 rode paprika 2 e.l.peterselie 1 e.l.olie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2008
  •  
  •  0-10 min.

Gegratineerde kipfilet met ananas en noten

INGREDIENTEN

1 dl(noten-)olie75 gr, kaas 5 theel., honing 4 theel., citroensap2 bananen2, ananas-schijven, 2 kipfilets, 125 ml zureroom, 1 theel. kerriepoeder, 1 theel. verse peterselie (evt diepvries), 10 walnoten, zout, peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

RUNDVLEES MET KAPPERTJES

Een heerlijke stoofpot: oorsprong/zuid-afrika

INGREDIENTEN

1 kg mager rundvlees in stukjes - 2 e olie - 1 grote ui, fijn - 250 g champignons in plakken - 2 e peperselie, fijn - 1 e bloem - 2+1/2 t zout - 1/2 t peper - 125 ml droge witte wijn - 250 ml kippenbouillon - 1+1/2 t citroensap - 1 t mosterd - 2 e kappertjes - 100 ml zureroom

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Salade Mediterranee

INGREDIENTEN

Voor 16 st., , 1/4 komkomer 1/4 rode paprika 1/4 prei 100 gr, belegen goudsekaas 1 sinasappel 1/4 icebergsla 1advocado 1 kleinstokbrood een paar blaadjes sla, , voor de saus; 1/2dl jogert 1/2dl zureroom zout peper paprikapoeder 1 eetl fijngesneden dille 1 teentje knoflook 1 augurk.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Taco's met gehakt

INGREDIENTEN

500 GRAM RUNDERGEHAKT, 1 EETLEPEL ZONNEBLOEMOLIE., 1 UI, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 2 THEELEPELS CHILIPOEDER, 2 THEELEPELS, GEMALEN KOMIJN(djinten), MESPUNTJE PAPRIKAPOEDER, VERSGEMALEN, PEPER, ZOUT, 6 TACO'S, REEPJES IJSBERGSLA, 1 BEKERTJE(125ml) ZURE, ROOM, 6 EETLEPELS GERASPTE BELEGEN KAAS, POTJE TACOSAUS.

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
Nieuwste zureroom recepten

Avocado's met ham en groenten

INGREDIENTEN

50 gr. ontbijtspekblokjes* 100gr. ham (dikke plak)* 1/2 blikje (ca.200 gr.) macedoine de legumes (bonduelle)* 2 eetl. zureroom* 3 eetl. mayonaise* 1 eetl fijngeknipte bieslook 12 sprietjes* 1 theel. italiaanse keukenkruiden* zout* cayennepeper* 2 rijpe avocado's* 1 eetl. citroensap*

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse wraps met rundergehakt, tomaten en mais

Heerlijke mexicaanse wraps.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflookteentje, 250 gr. rundergehakt (mag ook 500gr), 0,5 bouillonblokje (tuinkruiden), snufje zout, snufje cayennepeper, 2 tl oregano, 1 rode paprika, 1 klein potje maiskorrels, 4 tomaten (3 grote), 2 takjes verse koriander, 1 rijpe avocado, 6 tortilla`s (middel), 150 gram geraspte kaas, 0,5 krop ijsbergsla, 2 el. zureroom, 2 el. sinaasappelsap.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelsalade met feta

Een heerlijk salade uit zuid-afrika en ideaal voor bij een BBQ

INGREDIENTEN

12 mediumgrote aardappelen ontpit, maar nog met schil - een kwart kop mayonaise - driekwart kop zureroom of natuurlijke yoghurt - 30ml rode wijnazijn - zout - peper - 5 t grove mosterd - 1 lenteui in dunne ringen - 2 e peterselie, fijn - 100g augurken in kleine blokjes - 150 tot 200g verkruimelde fetakaas

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2006
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

preimaaltijdsoep met mosselen en garnalen

Een heel verrassende soep onder deeg met een heerlijke smaak

INGREDIENTEN

1 prei, 400gr broccolie, 1/2 bakje champignons 1pak preicreme soep voor 11/2 liter 11g Danablue kaas, 25gr blanke hazelnoten 1el boter 1 teentje knoflook 1 bekertje zureroom (125ml) 1 blik super croissantdeeg (340gr) 1 ei 10 gr noorse garnalen 150 gr gekookte mosselen 3/4 el maanzaad

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Blini's met avocadoroom en zalm

Uit Allerhande Kerst 2004 met wat aanpassingen in de presentatie

INGREDIENTEN

300 gr mix voor poffertjes, 500 ml melk, 2 eieren, 4-6 el olie, 3 rijpe avocado's, 2 el zureroom, 1 el citroensap, 10 gr verse basilicum,1/2 zakje verse koriander, 100 gr gerookte zalm, 1 potje lompvis kaviaar zwart (50 gr Zeeland's Roem), 100 gr gerookte kipreepjes, kleine bakje tauge, 1 tl mosterd, creme fraiche.

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zalmsaladetaart

Mooi voor op een buffet, echt iets om de show mee te stelen

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 blaadje witte gelatine, 440 gr zalm (blik), 1/2 literblik ma?skorrels, 1/2 appel, 1 kg huzarensalade, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel mayonaise, 1 bekertje zure room, 6 takjes peterselie, 1 aubergine, 2 tomaten, 1 komkommer, ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  •  
  •  10-20 min.

Winters konijn

INGREDIENTEN

1 kg. konijn, 3 ons zuurkool, 1/2 knolselderij, 1/2 courgette, 1/2 winterwortel, 1 ui, 1 teen knoflook, 6 dl sinaasappelsap, 1 bouillonblokje, 2 tl thijm, of rozemarijn, boter voor het, braden, peper en zout, optioneel zure room, , ,

  • Pools Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Pools Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

kwark met vruchten

Het Mingus Minus-Dieet voor 31 juli; 300 Kcal

INGREDIENTEN

150 gr magere kwark, 2,5 eetl zure room, vloeibare zoetstof, kaneel, 150 gr aardbeien, 1 kiwi, 1 knackebrod,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Aardappel-Gehakt-Kaasschotel

Lekker hoofdgerecht

INGREDIENTEN

750,gr.aardappelen,250.gr.gehakt,2.uien,1teen knoflook,1bakje zureroom,150.gr.gerasptekaas,1.dl.bouillon,1.dl.olie,peper en zout,4 eetl.boter, smaakstoffen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoetscherpe mayonaisedressing

INGREDIENTEN

Paprika,ui,olijven(naar smaak)in kleine gesneden., -2 pepers(zie boven), -olijfolie, -zout,peper,suiker en een eetl. citroensap, -mayonaise en eetl.zureroom

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kip Met Kersen In Croissantdeeg

Heel verassende combinatie om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

400 gr kipfile, 3 bolletjes,gember,1 pot kersen zonder pit 350 gr,2 eetl olie, 1 bekertje zure room, half zakje kerrie saus,1 tl sambal oelek, 3tl karpertjes, 1 teentje knoflook, zout peper, 1 blikje croissantdeeg, 150 gr geraspte belegegen kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kidneyburgers

Een heerlijke burger gemaakt van rode/kidney bonen. Lekker als lunchhap of als vleesvervanger.

INGREDIENTEN

3 (halve) blikken Kidney bonen, Bloem, ei, zure room, Gesnipperd uitje, Zout en peper naar smaak, evt wat groene kruiden en of sambal

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Haring met zure room en dille

Borrelhapje

INGREDIENTEN

* 1 eetl. fijngehakte dille * 4 eetl. zure room * 3 haringen * roggebrood, ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aardappel-Gehakt-Kaasschotel

Lekker hoofdgerecht

INGREDIENTEN

750,gr.aardappelen,250.gr.gehakt,2.uien,1teen knoflook,1bakje zureroom,150.gr.gerasptekaas,1.dl.bouillon,1.dl.olie,peper en zout,4 eetl.boter, smaakstoffen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blini's

Blini's, kleine boekweit- of tarwemeelpannekoeken op gistbasis, zijn afkomstig uit de Russische keuken. Traditioneel zijn de blini's een vast onderdeel van de zogenaamde zakuski-tafel, een tafel met een uitgebreid assortiment voorgerechten. In Rusland worden blini's bestreken met zure room, besmeerd met gesmolten boter en met rode zalmkaviaar, zwarte beluga of gerookte zalm belegd. Haring en wodka mogen op de hapjes-tafel ook niet ontbreken.

INGREDIENTEN

15 gram gist, , 2 1/2 dl. lauwe melk, , 150 gram boekweitmeel, , 2 gesplitste eieren, , 1 theelepel suiker, , zout, , 60 gram boter, , 50 gram bloem,

  • Russisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  • Russisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Spinazie Rollen

Vegetarisch recept met ei en spinazie. te gebruiken als hoofd gerecht, of in kleinere porties als voor- of lunchgerecht

INGREDIENTEN

, 4 eieren, Groot pak spinazie, 1 grote ui gesnipperd, 2 tenen konflook, ca 3 el paneermeel, 3 a 4 el zure room, 4 el geroosterde pijnpitten, ca 6 el geraspte kaas, scheutje melk, zout, peper, ketjap,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

Lekker met warme pistoletjes

INGREDIENTEN

1 rookworst 350 g, 1 liter bruine bonen in blik, 1-2 eetlepels sambal brandal, 1/4 liter tomatensaus kant-en-klaar, 1/8 liter zure room, 2 eetlepels zonnebloem olie, 2-3 stengels prei ca. 500 g, 3 eetlepels koriander fijngehakt,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hongaarse zuurkool.

INGREDIENTEN

3kilo zuurkool., pond gehakt., spek blokjes of stuk., ham blokjes., 3eetl.kummel., 4eetl.paprikapoeder, peper,zout., zureroom 2 potjes.

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2011
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip-Annanassalade

INGREDIENTEN

350gr gare koude kip in stukjes., , 1,5 blik annanas op eigen sap a 227gr, , 1 blikje bambooscheuten, 227gr, in reepjes, , 75 -100 gr walnoten, , 100ml zure room, , 1 theel rode peper saus, , 1 eetl milde curry, , kleine eetlepel sinaasappel- of abrikozen jam,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2004
  •  
  •  10-20 min.

kleurige gemengde slade

INGREDIENTEN

2 bosjes Radijs, 2 tomaten, 1 kleine courgette, 2 rode paprika's, 1 kleine koolrabi, bosje bieslook, bosje dille, tuinkers, 3el. zure room, 1el azijn, 1el mosterd, zout, peper, en verschillende soorten sla

  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse Tuinbonensoep

INGREDIENTEN

50 g rijst, 2 eetl (olijf)olie, 1 rode paprika, 1 ui, 1 Spaans pepertje, 1 eetl, tomatenpuree, 1 aardappel, 250 g (diepvries) tuinbonen, ? l groentebouillon, ?, blikje ma?skorrels, zout, peper en een bekertje (zure) room of stukje roomkaas.

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Dronken Aardbeien

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

avocado met tonijnmousse

Feestelijk voorgerecht voor iedreen maar vooral voor als je natrium beperkt moet eten. recept uit eten met plezier van de nierstichting 11 gr eiwit 200 mg natrium 500 mg kalium

INGREDIENTEN

30 gr tonijn uit blik,1 eetlepel gesnipperde ui, 2 eetlepels zure room 1 eetlepel mayo 1/2 avocado citroensap dille

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2004
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zuurkooltaart

Makkelijk taart om te maken, het lijkt alsof je een heleboel ingredienten in huis moet halen. Maar dat valt reuze mee.

INGREDIENTEN

? pak broodmix (bruin), 15 g boter, 1 1/2 dl water, 200 g corned beef, 2 eieren, 1 beker zure room, 2 el bloem, zout en peper, nootmuskaat, 500 g zuurkool, boter om in te vetten , 2 bananen, , voor de puree:, ruim 500 g aardappelen (gekookt), 1 ? dl melk, zout en peper, nootmuskaat, klontje boter, 50 g geraspte kaas, bieslook, , voor de garnering:, 50 g geraspte kaas ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mexicaanse tortilla met vleesreepjes

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , 1 avocado (in blokjes), 1 ui (fijngesnipperd), 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 1 1/4 deciliter zure room, 1/2 krop ijsbergsla, 1/4 komkommer (in blokjes), 100 g geraspte kaas (jonge), 3 tomaten (in plakken), 3 eetlepels olie, 4 grote tortilla's, 500 g varkensvleesreepjes, , , , , , , , ,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Peper Ribey-steak met cognac

INGREDIENTEN

4 ribeye-steaks, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel droge gekneusde of grofgemalen rodepeperbesjes, 1 eetlepel ingemaakte rodepeperbesjes, 1 dl. zure room, 1/2 theelepel tijm, zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Zuurkool Tortillas

Zuurkool even helemaal anders.

INGREDIENTEN

Grote ui, gesnipperd, ong 300 gr rundergehakt, Klein zakje wijn of kruidenzuurkool, uitgelekt, 1 (a 2) te(n)en knoflook, uit de pers, Pak bloemtortillas(8), 1 opgehoopte eetl bloem, glas witte wijn, Potje creme fraiche (groot), (kruiden)zout en (rode)peper(saus), (olijf)olie,

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2001
  • Fusion
  •  30-60 min.

Kabeljauw met Avocado-creme

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

800 gram kabeljauw, zout, peper, 3 citroenen, 3 dl. droge witte wijn, 2 rijpe avocado's, 4 el zure room, cayennepeper, 4 sprietjes bieslook,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kabeljauw met Avocado-creme

INGREDIENTEN

800 gram kabeljauw, , zout, peper, , 3 citroenen, , 3 dl. droge witte wijn, , 2 rijpe avocado's, , 4 eetlepels zure room, , cayennepeper, , 4 sprietjes bieslook.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

fricandeau met gerookte zalm

Een lekker en snel bereiden gerecht

INGREDIENTEN

300 gram frincandeau, 2 sjalotjes, 100 gram oesterzwammen, 1 eetl boter, 1 eetl bloem, 4 eetl zonnebloemolie of olijfolie, 1 dl droge witte wijn, 1 bekertje zure room, peper en zout naar smaak, 1 rode peper, 1 eetl sambal, 150 gr gerookte zalmsnippers, 1 eetl kappertjes, 1 citroen

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2002
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste zureroom recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top