Belgische Wafels
Deze wafels lenen zich voor veel soorten beleggingen en zijn heerlijk !.
Ingrediënten
Voor 12-15 wafels, 300 g bloem 1/2 liter melk snufje zout 75 g witte basterdsuiker 100 g boter 2 eieren 10 g bakpoeder en poedersuiker.Voorbereiding
Klop de boter met de suiker en het zout schuimig. Roer de eieren en een voor een doorheen. Roer de helft van de melk er beetje bij beetje door. Meng het bakpoeder door de bloem en zeef het boven het eimengsel. Spatel de bloem er doorheen en schenk de rest van de melk al roerend bij het beslag.
Bereidingswijze
Laat het wafelijzer warm Laat het wafelijzer warm worden; bestrijk het met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin. Laat de wafels afkoelen en bestrooi ze royaal met poedersuiker.