1. Home
  2. Recepten
  3. Room
  4. Kokosroom

Kokosroom recepten (193)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Smullen! Pittig gekruide wortelsoep met kokosroom

Een combinatie van diverse recepten. Hierdoor ontstond deze heerlijk romige wortelsoep met een Oosterse smaak. Lekker pittige gekruid. We konden er niet vanaf blijven.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram worteltjes of winterpeen 1 middelgrote ui dunne prei 2 eetlepels maïskiem-olie of zonnebloemolie 1 Spaanse peper 2 theel. madras kerriepoeder 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen gemberwortel (djahé) 2 bouillontabletten 100 ml kokosmelk eventueel wat verse koriander of peterselie

Voorbereiding

Wortels schoonmaken en in stukken snijden. Ui pellen en in stukken snijden. Prei schoonmaken. In ringetjes snijden. Peper schoonmaken. In smalle ringetjes snijden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de Spaanse peper, kerriepoeder, gemberpoeder, gemalen koriander en gemalen komijnzaad toe. Bak dit even mee tot het gaat geuren. Voeg nu de wortelen en 2/3 van de prei toevoegen. Alles goed doorroeren. Doe zoveel water erbij tot de wortelen net onderstaan. Voeg de bouillontabletten toe (in stukjes gesneden) en de kokosmelk. Breng alles aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Maak eventueel op smaak met peper en zout.

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Bramenvla met kokosroom

Seizoensgebonden, heerlijk als dessert of bij de koffie limburgse vlaai met verse bramen (nu volop te krijgen!) voor de geoefende taartenbakker!

INGREDIENTEN

250 gram bramen, voor de suiker-gelei siroop:, 1/4 ltr. water, 150 gr. suiker, 6 gr. gelatine, voor de vlaaideeg:, 175 gr. bloem, 8 gr. gist, 2 eieren, 15 gr. suiker, 60 gr. roomboter, 65cl. koude volle melk, snufje zout, voor de kokosroom:, 6 eidooiers, 30 gr. maizena, 100gr. suiker, 1 vanillestokje, 1/2 ltr. melk, 75 gr. gedroogde kokos

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

MangoSalade met KokosRoom

Oosterse Zoete fruitsalade

INGREDIENTEN

2 dl kokosmelk , 4 el gembersiroop , 3 el sesamzaadjes , 6 verse lychees of ramboetans , 2 rijpe mango's

  • Thais Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-1999
  • Thais Nagerecht
  •  10-20 min.

Ananas met kokosroom

INGREDIENTEN

1 ananas (vers), 250 g mascarpone, 3 el kokosmelk, 2 el rum, rum2 el, 6 el suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 el poedersuiker

  • Caribisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2011
  • Caribisch
  •  20-30 min.

spinaziesoep met kokosroom

INGREDIENTEN

1eetl olijfolie, 3tenen knoflook, 400gr verse spinazie, 1 liter kippenboullion, 1dl room, 1 ei, geraspte kokoks, vergemalen peper,zout

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Espressogranita Met Kokosroom

INGREDIENTEN

150 g witte basterdsuiker, 7? dl sterke, koude koffie, 2 zakjes santen [a 30g, Conimex], 2 dl slagroom, 8 koffiebonen

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
Populaire room recepten

Mango"S Met Kokosroom

INGREDIENTEN

2 kleine mango"s/mespunt zout/mespunt gemalen zwarte peper/2 el.suiker/4 el.verse geraspte kokos/1 tl.fijngeraspte verse, gemberwortel/ stukje pijpkaneelca.5cm.lang, 3/4 slagroom/kaneel.

  • Aziatisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Aziatisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Ananas met kokosroom

INGREDIENTEN

1 kleine ananas, 1 mespuntje zout, 2 el suiker, 4 el geraspte verse kokos, 1 stukje pijpkaneel van ca. 6 cm, 2 dl slagroom, kaneelpoeder.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Caramel-ananas met kokosroom

INGREDIENTEN

Besprenkel 1 in dunne plakken gesneden ananas met 3 eetlepels rum, ? theelepel nootmuskaat en poedersuiker en laat dit een half uur staan., Laat de ananas daarna in enkel seconden onder een hete grill lichtbruin worden., Klop 2 1/2 dl creme fraiche met 2 eetlepels kokos en 2 zakjes vanillesuiker lobbig en giet dit mengsel over de ananas.

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardbeien ijs met kokosroom

Toch best regelmatig omroeren in de vriezer, want anders niet zacht genoeg om te eten

INGREDIENTEN

Voor 400 ml, 250 gram aardbeien, 2 rijpe bananen, 2 eetlepels kokosroom, 1 eetlepel ahornsiroop, optioneel: paar blaadjes munt en pure chocolade

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2018
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  30-60 min.

kip met basilicum en kokosroom

Een eenvoudig thais gerecht

INGREDIENTEN

500 Gr kippeborstfilet, 2 eetlepels olie, 1 middelgtoe ui, 2 eetlepels fijngesneden rode spaanse peper, 80 Gr in reepjes gesneden verse blaadjes basilicum, 2 eetlepels vissaus, 1 theelepel gehakte verse korianderwortel, 1 1/2 theelepel suiker, 250 Ml kokosroom

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste kokosroom recepten

Weerter bramenvlaai met kokosroom

Herkomst: LimburgHet lijkt veel werk, maar het valt best mee als je eerst het recept goed leest en een beetje handig bent. En lekkerrrrrrrrrrrr!

INGREDIENTEN

250 gram bramenVoor de gelei:1/4 liter water150 gram suiker6 gram gelatineVoor het deeg:175 gram bloem8 gram gist2 eieren15 gram suiker60 gram roomboter65 cl koude volle melksnufje zoutVoor de kokosroom:6 eierdooiers30 gram maizena100 gram suiker1 vanillestokje1/2 liter melk75 gram gedroogde kokos

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Weerter bramenvlaai met kokosroom

Baksel van bloem met warme melk, eieren, zout, suiker en gist, en de spies niet te vergeten!

INGREDIENTEN

Voor de suikergelei-siroop:, 1/8 ltr water, 150 gr. suiker, 6 gr gelatine, Voor de vlaaiddeg:, 175 gr. patentbloem, 8 gr gist, 2 eieren, 15 gr. suiker, 60 gr. roomboter, 65 cl. koude volle melk, snufje zout, Voor de kokosroom:, 6 eierdooiers, 30 gr. maizena, 100 gr. suiker, 1 vanillestokje, 1/2 ltr. melk, 75 gr. gedroogde kokos.Vulling: verse bramen of een blik of pot bramen.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Mosselen in Kokosroom

INGREDIENTEN

- 2 stengels citroengras, - 2 a 3 rode pepers (naar wens), - 1 stuk van 3 cm (1 duim) laos, - 1 stuk van 3 cm (1 duim) gember, - 1 rode ui, - 40 cl olijfolie, - 400 ml witte wijn, - 1 theelepel tomatenpuree, - 1 blik kokosroom, - 2 eetlepels vissaus, - 2 kilo mosselen, - 3 limoenblaadjes, - 1 pak eiernoodles (250 gram), - 1 krop paksoi, - 2 winterpenen, - 2 stengels bosui, - half bosje koriander, - 1 limoen,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Banaan in kokosroom

Een eenvoudig nagerecht om te bereiden. De banaan in kokosroom is zoet en smeuïg, een heerlijk nagerecht wat een eventuele nabrandje helpt te blussen.

INGREDIENTEN

0,4 liter kokosmelk, 4 net rijpe bananen, 4 eetlepels rietsuiker, 0,5 theelepel zout.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Geroosterde mango met kokosroom

INGREDIENTEN

2 rijpe mango's, 6 eetlepels poedersuiker, 125ml slagroom, 200ml kokosmelk, ca. 3 eetlepels Malibu(slijter).

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

KIPFILET IN KOKOSROOM

Snel leker en ptiig gerecht.

INGREDIENTEN

650 gr. kipfilets, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijn gehakte gember, 2 eetlepels groene thaise curry, 400 ml, kokosmelk, olijfolie en een scheut sesamolie om in te braden, sojasauce, 1 rode chili [naar smaak zonder zaadjes en fijn gesneden] Naar smaak wat verse koriander.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Baby ananas met kokosroom

Uit cuba

INGREDIENTEN

2 baby ananasjes, 1 blaadje witte gelatine, 1 dl. kokosmelk, 1 eetlepel witte rum, 25 gr. suiker, 1/8 l slagroom, 2 eetlepels geraspte kokos

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

WARME MANGO MET KOKOSROOM

Warm nagerecht op de barbeque

INGREDIENTEN

1 mango, 2 el geraspte kokos, 1 limoen, 1/2 pakje romige kokosmelk (200 ml), 2 el gembersiroop

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Mango, gemarineerde - met kokosroom

Tropische verrassing

INGREDIENTEN

2 grote mango's (a ca. 400 g), 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 eetlepels vloeibare honing, 25 g gemalen kokos, 1 bekertje slagroom (125 ml), 2 eetlepels poedersuiker, 2 eetlepels kokoslikeur, (4 takjes munt (zakje a 15 g))

  • Antiliaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Antiliaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Appels Met Kokosroom

De appeltjes worden gevuld met stukjes kokosmacroon en sherry

INGREDIENTEN

2 stevige kleine appels, 2 kokosmacronen, 2 eetlepels medium sherry, 1 eetlepel gemberjam, 4 eetleps slagroom, 1 eetlepel basterdsuiker, 2 eetleps geraspte kokos.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Appels Met Kokosroom

De appeltjes worden gevuld met kokosmakroon en sherry

INGREDIENTEN

2 stevige kleine appels, 2 kokosmakronen, 2 eetl. medium sherry, 1 eetlepel gemberjam, 4 eetlepels slagroom, 1 eetlepel basterdsuiker, 2 eetlepels geraspte kokos, , , , , ,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Milkshake met kokosroom en frambozen

INGREDIENTEN

4 blaadjes munt, 12 frambozen, 100 gr cappuccinochocolade, 250 ml room, 250 ml kokosmelk, 4 bollen chocolade-ijs, 250 ml melk, 1 etl suiker, wat cacaopoeder

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Mango, Gemarineerde - Met Kokosroom

INGREDIENTEN

2 grote mango's (a ca. 400 g), 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 eetlepels vloeibare honing, 25 g gemalen kokos, 1 bekertje slagroom (125 ml), 2 eetlepels poedersuiker, 2 eetlepels kokoslikeur, (4 takjes munt (zakje a 15 g))

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Warme mango met kokosroom

INGREDIENTEN

? 2 eetlepels geraspte kokos, ? 1 limoen, ? 1/2 pakje romige kokosmelk (a 200 ml), ? 2 eetlepels gembersiroop, ? 1 blik mango slices (uitgelekt)

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampi

Lekker en bijzonder van kleur

INGREDIENTEN

450 g gepelde scampi (Delhaize) diepvries, 20 g boter, 10 g platte peterselie, 2 dl Nouilly Prat, 5 dl visbouillon, 200 g paarse rijst (fairtrade), 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 ui, 200 ml kokosroom, 1/2 paprika

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Thom kha kai

INGREDIENTEN

7,5 dl kippenbouillon, 2 dl kokosroom, 2 stengels citroengras (sereh)-in stukjes, 5 blaadjes citroenblad (djeroek poeroet), 2 cm verse gember-geschild en in stukjes, 2 cm verse galanga-geschild en in stukjes, 125 gr eiernoedels, 300 gr kipfilet-in reepjes, 2 el rode currypasta, 3 el zonnebloemolie, 1/2 courgette-overlangs doorgesneden en in plakjes, 1 rode ui-in plakjes, 1/2 rode paprika in dunne plakjes, 1 limoen, 1 klein bosje koriander-grof gesneden.

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise rode curry met paddenstoelen en kleefrijst

Een goede Thaise curry is niet te versmaden. De juiste ingrediënten zijn daarbij van groot belang. Deze is zalig!

INGREDIENTEN

500 gram gemengde paddenstoelen in (grove) stukken (bijvoorbeeld oesterzwammen, shii take, kastanjechampignons, enoki) - 500 ml kokosroom - 250 ml kokosmelk - 1 el rode currypasta (zelfgemaakt of uit een potje) - 1 stengel zeer fijngesneden vers citroengras (alleen het witte gedeelte) - 100 ml groentebouillon - 2 el vegetarische oestersaus (toko) - 3 tl (palm)suiker - 3 kaffierlimoenblaadjes (toko) - 1 el versgeperst limoensap - 2 eetlepels fijngehakt vers korianderblad - 3 el fijngehakte verse Thaise basilicum (toko) - ongeveer 350 g Thaise kleefrijst (toko)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kokosvla (Che Dua)

Gestoomde Vietnamese Kokospudding (het is niet echt vla)

INGREDIENTEN

2,25 dl. dikke kokosroom4 eieren100 gr. suiker

  • Aziatisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Aziatisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Kokosrijst

INGREDIENTEN

1 eetl olie, 450 gr. basmatirijst, 4 dl kokosroom, 5 dl water

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

pittige rijst

Eeen keer wat anders dan gewone witte rijst bij je gercht

INGREDIENTEN

Rijst chillisaus kokosroom pepers

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2008
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tom Kha Kai met noedels ( Thaise kippensoep met groenten )

INGREDIENTEN

, 7,5 dl kippenbouillon, 2 dl kokosroom, 2 stengels sereh (citroengras) in stukjes, 5 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad), 2 cm verse gember,geschild en in stukjes, 2 cm verse galanga,geschild en in stukjes, 125 gram eiernoedels, 300 gram kipfilet in reepjes, 2 eetl rode currypasta, 3 eetl zonnebloemolie, 1/2 courgette,overlangs doorgesneden en in plakjes, 1/2 rode paprika in reepjes, 1 rode ui,in dunne plakjes, 1 limoen, 1 klein bosje koriander,gof gesneden,

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2011
  • Thais
  •  30-60 min.

mango-ijs

Een recept die met de hand gemaakt kan worden.

INGREDIENTEN

* 4 eierdooiers, , * 125 g poedersuiker, , * 0,5 1mangopuree, , * 1 el citroensap, , * 1,25 dl kokosroom, , * 1,25 dl room

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

pittige garnalensoep met kokos

Een soepje die te doen is,ook al lijkt het lastig.. en als je van vis houd ie is om te smullen!!

INGREDIENTEN

Ca 40 gram gamba's, 500 ml visbouillon, 500 ml kippenbouillon, 1 eetlepel zonnebloemolie, 2 knoflooktenen, 3 cm verse gember, 1 theelepel korianderzaadjes, 6-8 sereh stengels, 2 bosuitjes, 1 rode peper, 200 ml kokosroom, zeezout en versgemalen peper

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2004
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Kipfilet in een heerlijk romig kokossausje

Dit recept is zo eenvoudig maar is een topper in mijn keuken.

INGREDIENTEN

2 behoorlijke kipfilets., braadboter, zout en peper (eventueel iets kerrie), 1 pakje kokosroom (Conimex)

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Soepje van kerrie, kokos en citroengras

Dit soepje werd ons aangeboden tijdens een workshop van de Librije, het is erg makkelijk te maken en snel klaar, doet ietwat Oosters aan. Ik heb er ook een vega versie van gemaakt met groentebouillon Als je mijn artikel over de workshop wilt lezen,waarin links staan naar de recepten van de andere door ons gemaakte gerechtjes klik dan hier

INGREDIENTEN

1 flinke tl kerrie, 1 el boter, 2 st steranijs, 4 stengels citroengras, in stukken, gekneusd, 1 cm verse gemberwortel, 1 rode peper, gehalveerd, zonder zaad, 2 el bloem, 5 dl kippenbouillon (voor vegetariërs groentenbouillon), 3 dl kokosroom, limoensap naar smaak, zout en peper naar smaak, iets melk, erbij, kleine blokjes komkommer,geschild, zaadlijsten verwijderd en voor de niet-vegetarische versie, Hollandse garnaaltjes!

  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2010
  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tom Kha Kai met noedels

INGREDIENTEN

750 ml Kippenbouillon - 1 blokje, 200 ml Kokosroom, 2 stengel Sereh, 5 blaadjes Citroenblad, 2 cm Gember - geschild, in stukjes, 2 cm Galanga - geschild, in stukjes, 125 gram Eiernoedels, 300 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Rode currypasta, 3 eetlepel Zonnebloemolie, 0,5 Courgette - overlangs gesneden in plakjes, 0,5 Rode paprika - in reepjes, 1 Rode ui - in dunne plakjes, 1 Limoen, 1 bosje Koriander - grof gesneden,

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Thais
  •  30-60 min.

pikante kokoskip

INGREDIENTEN

8 kipfilets, 40 g boter, 2 dl kokosroom, 1,25 dl zure room, 1 el kurkuma, 3-4 tl kerriepasta of -poeder.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Blue Hawai

INGREDIENTEN

-12 cl. alcoholvrije Blue Curaçao, -12 cl. kokosroom, -24 cl. ananassap, -24 cl. passievruchtensap, -gestampt ijs, -suiker, -rood kleurmiddel, -ijsblokjes, -cocktailkersen om mee te garneren

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  •  
  •  0-10 min.

Thaise Garnalencurry

Scampi in kokosroom met ananas en banaan

INGREDIENTEN

500 gr.scampi-1 halve literblik kokosroom- 1 flinke eetl.thaise gele currypasta (in toko's verkrijgbaar)of supermarkt-peper en zout-korianderblad-citroenmelisse- 1 banaan-1 klein doosje ananasstukjes of verse ananas.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eenpans risotto met champignons en paprika

Dit is een makkelijk eenpansgerecht van champignons en paprika. Het recept staat snel op tafel en het ruikt en smaakt heerlijk.

INGREDIENTEN

- 2 el boterolie, - 150 gr risotto, - 250 gr champignons, - 1 paprika (ik heb gele gebruikt, maar voor de kleur is rood mooier), - 1 ui, - 1 el milde currypasta, - 1 tl gemberpoeder, - 2 tl kurkuma, - 1 tl koriander, - Peper naar keuze, - 1 maggiblokje, - 200 ml kokend water, - 100 ml kokosroom

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2013
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kokosroom recepten
Populaire room recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top