1. Home
  2. Recepten
  3. Room
  4. Clotted Cream

Clotted cream recepten (54)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Clotted Cream

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij.

INGREDIENTEN

1 bekertje slagroom (125 ml)* 1/2 bak mascarpone (à 250 g)*

Bereidingswijze

Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Engels
  •  0-10 min.

Scones, lemon curd en clotted cream

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Clotted cream

Een dikke room, die je kunt eten met scones en jam. Onderdeel van een High Tea.

INGREDIENTEN

1 bekertje slagroom (125 ml) en 1/2 pak mascarpone (a 250 gr)

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Engels
  •  0-10 min.

Clotted cream

Clotted cream (voor bij de scones)Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 5 minuten, Anders Voeg toe aan favoriete AH recepten Recept printen E-mail dit recept Ingrediten 250 gr mascarpone 125 gr slagroom BereidenOnmisbaar bij de hightea: Scones met clotted cream!Recept van Scones: zie ook in mijn kookschrift.Als je slagroom gebruikt: Klop de slagroom dik. Voeg de mascarpone in gedeelten toe en klop de room verder stijf.Als je cre frahe gebruikt: Klop de cre frahe en de mascarpone samen lobbig.Serveer de clotted cream apart in een schaaltje met een lepeltje zodat iedereen deze zelf naar smaak op de scones kan doen.Materialen kom, mixer of garde

INGREDIENTEN

Clotted cream (voor bij de scones)Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 5 minuten, Anders, , , Voeg toe aan favoriete AH recepten, Recept printen, E-mail dit recept, , Ingrediten, , 250 gr mascarpone, 125 gr slagroom of cre frahe, , BereidenOnmisbaar bij de hightea: Scones met clotted cream!Recept van Scones: zie ook in mijn kookschrift.Als je slagroom gebruikt: Klop de slagroom dik. Voeg de mascarpone in gedeelten toe en klop de room verder stijf.Serveer de clotted cream apart in een schaaltje met een lepeltje zodat iedereen deze zelf naar smaak op de scones kan doen.Materialen, , kom, mixer of garde

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2014
  • Engels
  •  0-10 min.

clotted cream

(vetgehalte 55%) Clotted Cream is een hele dikke en vette roomsoort die wordt gemaakt door volle melk urenlang zachtjes te koken. De dikke stukken room die dan boven komen drijven, is de clotted cream. Het is een roomsoort die eigenlijk nergens mee te vergelijken is. Kijk voor de verkrijgbaarheid in Nederland op: clottedcream.nl Clotted cream wordt vooral geserveerd bij scones. Een iets minder vette variant van clotted cream is Devonshire Cream. Wil je clotted cream vervangen, gebruik dan 100 g mascarpone en 125 g crème fraiche/slagroom.

INGREDIENTEN

100 gr mascarpone, 125 gr crème fraiche / slagroom

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  0-10 min.

Clotted cream

Dikke room heerijk bij scones

INGREDIENTEN

1 bekertje slagroom 125 ml, 125 gr.mascarpone

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Engels
  •  0-10 min.
Populaire room recepten

Clotted Cream

Dikke room

INGREDIENTEN

Beker slagroom 125 ml, 125 g mascarpone

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Engels
  •  0-10 min.

Clotted Cream

Snel lekkere dikke room voor bij Scones (en ander gebak)

INGREDIENTEN

1 bekertje slagroom a 125 ml, 1/2 bak mascarpone a 250 gram

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Engels
  •  0-10 min.

Clotted Cream

(dikke room)

INGREDIENTEN

1 bekertje slagroom (125 ml) 1/2 bakje mascarpone (a 250 gr. Polenghi)

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Scones met clotted cream en jam

Mag niet ontbreken bij een high tea party

INGREDIENTEN

* 225 g zelfrijzend bakmeel, * 1 theelepel bakpoeder, * 2 eetlepels fijne tafelsuiker, * 50 g boter, * 1 ei, * 75 ml melk, * clotted cream en aardbeienjam of andere vruchtenjam,

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2009
  • Engels
  •  20-30 min.

Kokos scones (met clotted cream)

Eigen variatie op het recept "scones van John".

INGREDIENTEN

Voor de scones:, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 30 g suiker, 1 zakje vanille suiker, mespunt zout, 50 gram boter, 150 ml kokosmelk, malibu, 2 handjes rozijnen (ongeveer), 1 ei, , Voor de clotted cream:, 200 ml slagroom, 200 g mascarpone, 3 el malibu

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Engels
  •  10-20 min.
Nieuwste clotted cream recepten

Cupcake′s met clotted cream en jam

Frisse zoete cup cakejes op een makelijke manier te bereiden

INGREDIENTEN

Voor de cupcake′s, , 125 gram grasboter of roomboter, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzendbakmeel, 2 á 3 eieren groot, 1 zakje vanille suiker, 2 eetlepels melk., , Voor de vulling:, Aardbeienjam, , Voor de Clotted Cream:, , 125 gram Mascarpone, 125 ml slagroom, eventueel een beetje suiker

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2013
  •  
  •  30-60 min.

Scones With Clotted Cream

Iers scones recept( met dank aan Ann van wie ik dit gekregen heb.)

INGREDIENTEN

250 gr. zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 50 gr. zachte boter, 1 ei, 3 el. melk, boter om in te vetten, 1 bekertje creme fraiche, 1 dl. slagroom, frambozenjam.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Scones met clotted cream

INGREDIENTEN

Voor ca 10-12 scones:, 250 g zelfrijzend bakmeel, 2 1/2 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 50 g boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 el suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, Voor de clotted cream:, 125g mascarpone, 1 pakje slagroom, suiker, Om erbij te serveren:, Aardbeien- of frambozenjam

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2011
  • Engels
  •  10-20 min.

'Mock clotted cream' II

Een alternatief voor de echte - moeilijk te krijgen - 'clotted cream'.

INGREDIENTEN

250 ml volvette slagroom, op kamertemperatuur, 80 ml sour cream, op kamertemperatuur, 1 eetlepel poedersuiker

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Engels
  •  0-10 min.

'Mock clotted cream' III

Een lekker en makkelijk alternatief voor als je geen echte 'clotted cream' kunt vinden.

INGREDIENTEN

125 gram verse roomkaas (mon chou), 1 theelepel poedersuiker, 250 ml volvette slagroom, paar druppels vanille essence

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Engels
  •  0-10 min.

'Mock clotted cream' I

Echte 'clotted cream' is vaak moeilijk te vinden - dit is een goede vervanger!

INGREDIENTEN

2 koppen (500 ml) volvette slagroom

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Clotted cream (dikke room)

INGREDIENTEN

? 1 bekertje slagroom (125 ml), ? 1/2 bak mascarpone (a 250 g)

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

risotto met clotted cream, groente en garnalen

Verrassend lekker die clotted cream, op het laatst door de risotto.

INGREDIENTEN

250 gr. risottorijst, 1 dl witte wijn, 4 dl bouillon of water met bouillonblokje,4 slalotjes, 1 el clotted cream, 1 el parmezaanse kaas (geraspt),250 gram grotchampions, 4 stengels bleekselderie, 1 zoete puntpaprika, 3x el olijfolie, 2 anjovisjes, 20 gamba`s(evt. ontdooid).1 knoflook.2 stengels lenteui.Beetje zeezout.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pecan karameltaartjes, banaanbeignets en clotted cream

Dit dessert is een heerlijke zoete zonde die ieder menu van de Big Green Egg compleet maakt!

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk, 20 gehalveerde pecannoten, zonnebloemolie, om in te frituren, 1 bakbanaan, poedersuiker, Atsina Cress of munt, Voor de harde wenerdeeg:, 60 g bloem + extra om te bestuiven, 40 g witte basterdsuiker, 1 g bakpoeder, 1 g zout, 40 g roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten, 11 g losgeklopt ei, Voor de frangipane:, 150 g amandelspijs, 50 g boter, op kamertemperatuur, 25 g losgeklopt ei, Voor de clotted cream:, 1 vanillestokje, 1 potje clotted cream, Voor de beignets:, 150 ml pils, 125 g bloem, 1 eidooier, 40 g eiwit, 1 banaan

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2014
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Cream tea

In de mei vakantie gingen we (mijn familie en ik) een weekje naar Engeland, North Devon (moet je ook es doen is ECHT LEUK). Op mijn verjaardag gingen we naar Tintagel in Cornwall, een kasteel van KONING ARTHUR volgens het verhaal, het was heel mooi met een super-blauwgroene zee een mooi kasteel een grot... daarna hebben we Engelse tea gedaan in een tearoom, was heel leuk!!! Hier het recept! Alles zelf gemaakt van de Scones tot de Jam!!!!!!!

INGREDIENTEN

De Scones:, 350 g zelfrijzend bakmeel-, 2 eetlepels witte basterdsuiker-, 2 eieren-, 1 dl melk-, 60 g roomboter-, zout-, melk om te bestrijken-, boter om in te vetten-, bloem om te bestuiven-, De Clotted Cream:, 1 bekertje creme fraiche (a 125 ml)-, 100 g MonChou of mascarpone-, 4 eetlepels witte basterdsuiker (in Engeland is de Cream zonder suiker maar wij vonden dat niet lekker dus hebben we de suiker voor in de thee geplunderd)-, De Jam:, 250 g frambozen-, 250 g kristalsuiker-, De Thee:, 1 stengel citroengras-, theeblaadjes-, 1/2 citroen-, 1 theepot vol water, , , ,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2006
  • Engels
  •  30-60 min.

Pompoenschijven in siroop

Deze Koerdische bereidingswijze zorgt voor een zeer zoete marmelade

INGREDIENTEN

1 1/2 kg pompoenen, 750 gr. suiker, 1/2 l. water, beetje citroensap, 120 gr. gehakte walnoten of amandelen of wat clotted cream ter garnering,

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2001
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

English High Tea met alle Toeters en Bellen

Wie houdt er tegenwoordig niet van een High Tea? Zelf maken en organiseren is echter een stapje verder gaan... Kijk voor details per item op mijn Maaike Maakt recepten  

INGREDIENTEN

Sandwiches gevuld met 4 verschillende soorten beleg, , Roomtaart met frambozen, , Smeuïge chocolade brownies, , Scones met clotted cream en homemade jam, , Verse jus, , Tea!

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2016
  • Engels
  •  > 120 min.

Pompoenschijven in siroop

INGREDIENTEN

1 ? kg pompoenen, 750 gr. suiker, ? l. water, beetje citroensap, 120 gr. gehakte walnoten of amandelen of wat clotted cream ter garnering

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Warme Rabarber Met Room

INGREDIENTEN

*500 gram rabarber, *6 eetlepels water, *60 gram suiker, *lobbig geklopte slagroom, clotted cream of mascarpone, ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

kruisbessen- en clotted-creamijs

Bron: Veronica Magazine Nr.31 Dit ijsgerecht is heerlijk, de ietwat wrange smaak gaat erg goed met de kleine schuimpjes. Voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN

500 gr. kruisbessen,zonder schilletjes; *4 eetl. water; *75 gr. basterdsuiker; *1,5 dl. slagroom; *een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof; *1,2 dl. clotted cream; *een takje verse munt; *merinques

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Scones

INGREDIENTEN

55 g ongezouten boter, 225 g zelfrijzend bakmeel, 1.5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, 150 ml melk, 1 eidooier, geklopt

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2011
  •  
  •  20-30 min.

(8) Scones

Heerlijk met Clotted Cream (zie onderaan bij 'Serveren'). Super Engels theegebak.

INGREDIENTEN

* 250 gr zelrijzend bakmeel, * 2,5 theel bakpoeder, * 1/2 theel zout, * 50 gr boter, * 1 zakje bourbon vanillesuiker (dr Oetker), * 2 eetl suiker, * 3/4 dl melk, * 1 ei, Sreveren met:, * 1/2 bekertje slagroom a 125 ml, * 1/2 pot (frambozen)jam, * of Clotted cream i.p.v slagroom (zie bij serveren).

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Luxe buffet van gebak en kleine lekkernijen

Allemaal lekkere en makkelijke dingen om zelf te maken. Kies wat je leuk vindt!

INGREDIENTEN

Zomerse vlaaitjes met banketbakkersroom en vers fruit, , Soesjes gedompeld in witte yoghurtchocolade met aardbeien, , De enige echte appeltaart met geklopte slagroom, , Fruitspiesjes van mango, kiwi en framboos, , Aardbeien gedompeld in 72% pure chocolade, , Scones met homemade clotted cream en vruchtenjam, , Kersenflapjes met slagroom en poedersuiker

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2016
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Scones

Onmisbaar bij een High thea en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

300 gr. Zelfrijzend bakmeel, 75 gr. Boter, 1 Ei, 25 gr. Basterdsuiker, 1 z. Vanillesuiker, 125 ml Melk, 1 afgestreken tl bakpoeder, snufje zout, , Aardbeienjam of frambozenjam, Slagroom of clotted cream

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2019
  • Engels
  •  20-30 min.

sunday brunch quiche

Bakken kan ik niet, maar dit red ik net, de enige manier waarop ik courgette eet.

INGREDIENTEN

Bloem voor je werkblad, 6 vellen bladerdeeg, , 6 plakken bacon ( dik, 0,5 cm ), 5 eigelen, 300 ml. double cream, maar dat kennen we dus niet in Nederland. je kunt clotted cream gebruiken, tegenwoordig overal te koop., of zelf maken, tenminste wat in de buurt komt .Maak dan een mengsel van één deel mascarpone en twee delen slagroom., 1 courgette, 4 stokjes tijm, gestript, blaadjes gebruiken., 150 gram cheddar, de harde droge soort,

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2016
  • Europees
  •  60-120 min.

aardappelscone

ONWEERSTAANBAAR LEKKER! Na al de mooie en lekkere aardappelpuree's is dit misschien ook een idee!

INGREDIENTEN

200 gram zeer kruimige aardappelen, gekookt en afgegoten, # 125 gram zelfrijzend bakmeel # 1/2 theelepel bakpoeder # 1 ei # 2 tot 4 eetlepels karnemelk # 1/2 theelepel zout # 1/2 theelepel kaneel # 1 eetlepel suiker., , Serveren met vruchtenjam, boter en/of clotted cream

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Scones de ultieme uit Devon

Na het proberen van veel recepten, en aanpassingen, zijn deze heerlijke luchtige scones het resultaat. Geserveerd met clotted Cream en frambozenjam.

INGREDIENTEN

500gr. Bloem, gezeefd., 1 opgehoopte TL. Backing soda, 2 opgehoopte TL. Cream of tartare, 1 TL. Zout, 25 Gr. Suiker, 270 ml. Volle melk ( of karnemelk, dan vervalt de yoghurt en wordt het 275 ml), 1 EL. Yoghurt, 1 ei geklutst, ,

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2015
  • Engels
  •  10-20 min.

Fruitcake

Een supermachtig, supermooi, superlekkere cake

INGREDIENTEN

175 gram suiker, 175 gram zachte boter, 4 grote eieren, dooier en eiwit gescheiden, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 1 tl. bakpoeder, 100 gram amandelen, paar druppels amandelen-extract, 125 gram frambozen, voor de vulling: 225 gram dikke room (in het Engels heet dit clotted cream), 125 gram frambozen, voor de garnering: 50 gram suiker, 1 eiwit, licht opgeklopt tot schuim, 100 gram glazuur

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Engels
  •  60-120 min.

De lekkerste ooit! Heel luchtig en smaakvol. ...Scones

Heerlijke, luchtige, smaakvolle scones

INGREDIENTEN

, Benodigdheden:, 225 gram bloem, gezeefd in grote kom + extra bloem voor vormen van scones, 12 gram bakpoeder, 50 gram suiker, snuf zout, 70 gram roomboter (leg het gehele pakje boter één uur in de vriezer), 70 gram rozijnen, gewassen, 120 ml. melk, 60 gram zure room, ,

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dubbele cake met citroen en room vulling

Mijn kleindochter was jarig en ze houdt van cake met citroen. Dus heb ik eens een ronde cake gemaakt met een vulling van mijn zelfgemaakte lemon curd. Onder het laagje Lemon curd heb ik dikke gesteriliseerde room (Kaymak) gesmeerd uit een blikje van Nestle. Ik had dat gekocht omdat mij verteld werd dat die room (uit het blikje dus) vergelijkbaar zou zijn met de Engelse Clotted cream en te koop was bij Turkse/Marokkaanse winkel. Helaas! De enige vergelijking met de Clotted cream was dat de Kaymak dik was, de smaak was niet slecht maar de volgende keer klop is zelf gewoon echte slagroom. Als je geen zelfgemaakte Lemon curd hebt of je hebt geen zin om het te maken dan is het te koop bij de supermarkt. (pot van Chivers bijv.) De gele kleur van de Lemon curd vind ik vrolijk en past bij Pasen dus met Pasen maak ik hem weer maar dan met echte room.

INGREDIENTEN

, 200 g suiker ., 200 g zachte roomboter, 4 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 2 el melk, Vanille stokje (of 1 tl vanille extract), snufje zout, Poedersuiker om over de cake te strooien, Slagroom, , Voor de vulling, 1.Slagroom, 2.Lemon curd

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2014
  • Engels
  •  30-60 min.

scones

In Engeland is een teaparty zonder scones niet compleet. Scones worden bij voorkeur vers gebakken en warm gegeten. Ze worden opengebroken(gesneden) en daarop roomboter en van een laagje 'clotted cream' en jam voorzien. Gebruik in plaats van de hier nauwelijks verkrijgbare 'clotted cream' met wat suiker lobbig geslagen slagroom, of creme fraiche waar wat poedersuiker door is geroerd.

INGREDIENTEN

225 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, mespunt zout, 1,5 dl melk, 50 gram suiker, 50 gram boter of margarine

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2001
  • Engels
  •  0-10 min.

Scones

Makkelijk recept voor de typische Engelse kleine zoete broodjes met jam en slagroom of clotted cream.

INGREDIENTEN

200 gr bloem + om te bestuiven1 zakje bakpoeder a 16 gr1 snufje zout50 gr boter 1 zakje vanillepoeder150 ml melkJam en/of  fruit, 125 ml  slagroom, 125 gr. mascarpone,  

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Engels
  •  30-60 min.

yoghurt scones

Yoghurt scones lekker bij de thee

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 1 eetlepel gezeefde bakpoeder, 40 gram zachte boerenboter in stukjes gesneden, 1 scharrelei, 1,25 dl boerenyoghurt, 2 eetlepels basterdsuiker.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Scones

Scones zijn Engelse baksels die worden geserveerd met een klodder jam, clotted cream (soort van dikke slagroom) en lemon curd. Het zijn geen koekjes, broodjes of cakejes; maar meer iets tussen deze drie in.

INGREDIENTEN

*450 gram zelfrijzend bakmeel, *120 gram rozijnen, *2 eieren, *120 gram boter (ongezouten), *6 eetlepels melk, *snufje zout, *vanillesuiker

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Engels
  •  30-60 min.

Aardbeiencurd

Een curd is een verfijnd soort jam, die met boter en eieren gebonden is. Zalig met scones en clotted cream!

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 100 gr. boter, 4 eieren, 350 gr. schoongemaakte aardbeien, 150 gr. witte basterdsuiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste clotted cream recepten
Populaire room recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top