Pizza maar dan op zijn italiaans
Pizza`s zoals we die in de meeste pizzeria`s en supermarkten in Nederland kunnen kopen zijn vernederlands, aangepast aan de Hollandse smaak en hier makkelijk en goedkoop verkrijgbare ingrediënten.
De ingredienten in dit recept zijn niet de goedkoopste, maar veelal wel verkrijgbaar bij de grotere supermarkten (in elk geval met AH en Jumbo kom je een heel eind; als je naar de Sligro kan, nog beter) …
Ingrediënten 4 personen
Bodem:, 400 g farina di grana duro (= meel van harde tarwe (durum tarwe) type 0 of 00 (dus hel fijn gemalen) en 100 g semola di grano duro, eventueel vervangen door grano duro (dus totaal 500 g grana duro), 1 pakje verse gist (Jumbo) of 1,5 zakje droge gist (10g)., Het meel en gist kan ook vervangen worden door een pakje La Tua Pizzeria: meel voor pizza en foccacia (maak klaar volgens dat recept), 330 ml water, 5 g zout (mag ook 10g als je van zouter eten houdt), , Voor op de pizza:, , Voor de tomaten saus:, 400g gepelde tomaten or tomatenstukjes (mag ook met smaakje zoals knoflook of basilicum als je dat lekker vindt), 1 el crema di pomodori secci , Kruiden, knoflook en zout naar smaak (gebruik wienig zout, dat is gezonder en komt de smaak van de overige ingredienten ten goede), Olijfolie (extra vergine), , 1 zakje gemalen pizzakaas (Arla is het lekkerst, huismerk AH is te zout), , Verder nog:, Pizza Italiana:, Buffelmozzarella (Galbani is redelijk goedkoop en het lekkerste, neem wel de nog langst houdbare), Smaakvolle kleine tomaatjes (bijv. AH Cherrytomaten aan de tak, maar de snoeptomaatjes, romaatjes zijn ook lekker), Biologische rucola (de gewone is meer een sla, dit is een kruid)., , Pizza Deliciosa:, (Room) brie, Gegrilde artisjokken (in het Italiaanse producten vak), Truffelpasta (dat staat er ook), Spekjes of pancetta (liefst blokjes, maar plakjes kan ook), eventueel (of gewoon een keer) vervangen door verse worst (bijvoorbeeld, Toscaanse worstjes, Chorizo, of echt salciccia vlees als je het kunt vinden (of het meegenomen uit Italie)), Truffelolie, , Pizza classico:, Parma ham, Parmezaanse kaas (Grana Pardano of parmiggiano) in schilfers, niet geraspt, Biologische rucola, , Pizza millenium:, Philadelphia, Pikante worst (bijv van de Jumbo (per twee kleine (gedroogde) worstjes), Raddicchio Rosso (te vervangen door roodlof). Het lekkerst is de Trevsiano, maar die is alleen einde winter, vroeg voorjaar verkrijgbaar, , Pizza wurstel:, Knakworst (neem goed knapperige, liefst verse (AH of slager), Pikante worst (zie hierboven), Verse worst, liefst grof, Dik gesneden goede ham, in stukjes (geen dikke plak)