Eenpanstopper met romanesco, kip en champignons
Dit eenpansgerecht is onwijs lekker door de verschillende smaken. Je maakt hem makkelijk met de comfort grip Koekenpan van Cook&Co. …
Romanesco heeft een prachtige uiterlijk, bijna kunstzinnig. Het is daadwerkelijk een groent een stamt af van de bloemkool, met zijn groene kleur wordt hij ook wel de torentjes bloemkool genoemd. Deze prachtige groente heeft zijn naam uit Italië, in de zestiende eeuw noemde men het broccolo romanesco, dit betekent broccoli van Rome. Doordat de groente er zo bijzonder uit ziet is het een decoratieve groente.
Dit eenpansgerecht is onwijs lekker door de verschillende smaken. Je maakt hem makkelijk met de comfort grip Koekenpan van Cook&Co. …
Romanesco vinden we echt lekkerder dan de gewone bloemkool. Er zit een heerlijke intense bloemkoolsmaak aan. De saus die ik graag over deze bloemkool maak bestaat uit gesmolten roomkaas met een scheutje witte wijn en reepjes ham. Heerlijk! …
Een frisse salade met een unieke smaak door de amandelschilfers en sinaasappeldressing. Romanesco is een van de meest decoratieve groenten uit het schap en nog niet voor iedereen even bekend. Een echte verassing tijdens het feestmaal! …
Romanesco (groene bloemkool, zie foto) vinden we veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. De smaak wijkt niet veel af, maar je proeft hier "echte bloemkool".De romanesco wordt op dezelfde manier schoongemaakt en gekookt als de gewone bloemkool. …
Romanesco is een groene bloemkool die een heerlijke bloemkoolsmaak heeft.De combinatie van de gorgonzola met de romanesco is erg lekker.Een heerlijke vegetarische pastaschotel. …
Dit is ook 'n gemakkelijke maar wel lekker en goed vullende salade. Dit stond bij een ander recept maar was daarbij wat veel. Omdat met warmere dagen zo'n salade wel lekker en zeker voldoende is zet ik hem apart. Al een bedankje voor de mensen die dit ook lekker vinden en willen maken, hier het recept. …
Romanesco, de groene bloemkool, die een iets intensere smaak heeft dan bloemkool. En je kunt er dezelfde gerechten mee maken.Met resten uit de koelkast heb ik een lekkere ham-champignon-roomkaassaus gemaakt, De saus over de kort gekookte bloemkool/romanesco gegoten. Nog wat Parmezaanse kaas (of geraspte belegen kaas) erover. Even gratineren in de oven en smullen maar.Lekker met gebakken aardappele …
Romanesco (groene bloemkool) smaakt veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. Bij de romanesco proef je de echte bloemkoolsmaak.Romanesco kun je op dezelfde manier bereiden als de gewone witte bloemkool.Zodra ik de romanesco zie kan ik het niet laten om er iets lekkers mee te maken.Zoals dit lekkere recept met een heerlijke kaassaus die wel heel snel is gemaakt. …
Deze vegetarische salade met romanesco en Berloumi, (heerlijke grillkaas) van bij ons, zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor op drukke dagen! Ook lekker bij Uw BBQ . …
Soms zie je iets liggen in de winkel wat zo mooi en voordelig is dat je het wel moet kopen, ook al weet je niet wat je er mee moet maken. Dat overkwam mij bij de bloemkool die 1 euro kostte.Het is dus een Romanesco.Het is eigenlijk een best oude groente, die al sinds zeker de zestiende eeuw wordt gekweekt in Italië. De Italianen noemden hem toen broccolo romanesco: Romeinse broccoli, of broccoli …
Ik heb in dit gerecht weer de romanesco gebruikt. Wij vinden dit een hele lekkere groente. Lijkt qua smaak op bloemkool, maar smaakt verfijnder. Je kunt voor dit recept ook heel goed bloemkool of brocooli nemen.Past allebei goed bij de kruidige tomatensaus.Je kunt de groente ook zonder de kaas eten, ook lekker. Scheelt in tijd (hoeft niet in de oven). …
Romanesco is de groene variant van een bloemkool. De romanesco is niet alleen groen van kleur maar loopt ook wat spitser toe. De smaak is wat intenser dan van gewone bloemkool.Net als met bloemkool kun je met romanesco veel smaken combineren. Deze keer heb ik gekozen voor gebakken oesterzwammen en gedroogde tomaatjes. Heerlijke combinatie.Dit is een aangepast recept (zie de link hieronder)In het o …
Deze gratin van romanesco, zoete aardappel en salie is een heerlijk vegetarisch feestgerecht, maar ook op een gewone doordeweekse dag kan je genieten van deze ovenschotel. …
De romanesco is nauw verwant aan de gewone bloemkool en broccoli. Recepten met romanesco kunnen zo worden omgezet naar bloemkool en broccoli. Romaneco wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd. De smaak is milder en zoeter dan van gewone bloemkool. Rmanesco is heel gezond. Rijk aan vitamine B, C en K.In deze Italiaanse ovenschotel heb ik behalve romanesco en aardappelblokjes, gedroogde tomaten en …
Mijn man vond deze ovenschotel zo lekker. Hij zei na een paar happen: Dit wil ik morgen wel weer eten. De schotel is gemakkelijk te maken en snel klaar. Je kunt nog sneller klaar zijn door gebruik te maken van kant-en-klare aardappelschijfjes (maar zelf gekookte zijn lekkerder). In plaats van romanesco (groene bloemkool) kun je natuurlijk ook gewone bloemkool nemen. …
Wij zijn dol op romaanesco (groene bloemkool). De romanesco is een bloemkool met veel meer smaak dan de gewone bloemkool. Bij "tips" vind je een link naar de romanesco op internet. De kleur van de romanesco blijkt ook bij het koken groen. Je kunt met de romanesco dezelfde recepten maken als met bloemkool. Deze keer met kipfilet, wat spekreepjes en eieren. De eieren woden losgeklopt met de kaas en …
Dit heb ik gemaakt door inspiratie te hebben opgedaan bij Sterrenrestaurant NIVEN,het gerecht van mij is iets anders. …
Dit bijgerecht bestaat simpelweg uit gestoomde groenten. Maar door de stukjes ei ziet het er toch heel speciaal uit. Het zou bij een dineetje zeker niet misstaan. …
Vegan stamppot 2.0 met Flora Plant. …
Heb je tijd en zin om uitgebreid te koken? Dan moet je zeker dit traag gegaard buikspek met ovengroenten eens proberen. De moeite meer dan waard! Eerst laten we het spek marineren voor minstens 1 uur ! …
Ik zag dit recept in een tijdschift en dacht nou dat lijkt me wel lekker. Dus proberen maar natuurlijk hier en daar wat kleine veranderingen of aanpassingen. Zo vond ik de makreel uit de oven met rode pesto qua smaak bijna gelijk als een gerookte makreel. Ik heb hem wel bij de visboer op de markt gekocht, ik had niet verwacht dat ik er eentje bij hem kon kopen. Je bent vlug klaar met het schoonmak …
Een recept uit grootmoeders tijd, maar de dag van vandaag nog steeds even lekker . …
Dit feestelijke kipgerecht heb je in een mum van tijd klaar. Vooral als je vooraf alles gesneden klaarzet. De kipstukjes blijven heerlijk mals als je ze snel rondom bruin bakt en uit de pan haalt voordat de andere ingrediënten erbij komen. Maak je dit gerecht voor meer van 2 personen, bak dan de kipstukjes in gedeelten anders duurt het te lang en wordt de kip droog. …
Ik heb dit recept gevonden op een site van Jamie Olivier en komt oorspronkelijk van Yotam Ottolenghi die wat weer symbool staat voor nieuw koken met groente. In dit recept wordt gekookt met bloemkool wat een oeroude groente is, aangevuld met verrassende smaken zoals kurkuma, rozemarijn, parmezaan en basilicum. Zelf heb ik er nog wat kruiden aan toe gevoegd en aangepast aan onze smaak en de parmeza …
3 groenten, 3 citrusvarianten erin (sereh, limoenblaadjes, limoensap), een goede currypaste: dit is heerlijk en ik zou hem elke week kunnen maken! Supergezond, zo tover je van een bloemkool een topper. …
Voor één keer geen Gentse waterzooi, maar een originele Italiaanse versie met kalkoenfilet, artisjokhartjes en romanesco. Veramente delicioso! …
Bloemkool even voorkoken. Aardappelschijfjes even voorkoken (of voorgekookte aardappelschijfjes kopen kan ook). Pancetta (spekjes) knapperig bakken en door de voorgekookte bloemkoolroosjes mengen. Daarover een heerlijke romige gorgonzolasaus. Lust je geen gorgonzola? Dat is jammer.N.B.Ook lekker met broccoli of romanesco.Wil je het geheel wat minder calorierijk maken, neem dan melk in plaats van r …
Een groente gerecht (romanesco is een bloemkoolsoort) …
Een recept voor die grappig uitziende, knalgroene bloemkoolsoort, uit de Odin receptenfolder. …
Verrrassend voorgerecht met romanesco. Recept vertaald uit het Zweeds. …
Deze broccolisalade is onvergetelijk qua smaak en kleuren. De pittige slasaus maakt alles kompleet. …
Een echte Italiaanse pastaschotel, maar deze is net even anders …
Vegetarisch hoofdgerecht …
Romanesco heeft een prachtige uiterlijk, bijna kunstzinnig. Het is daadwerkelijk een groent een stamt af van de bloemkool, met zijn groene kleur wordt hij ook wel de torentjes bloemkool genoemd. Deze prachtige groente heeft zijn naam uit Italië, in de zestiende eeuw noemde men het broccolo romanesco, dit betekent broccoli van Rome. Doordat de groente er zo bijzonder uit ziet is het een decoratieve groente.