1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Romanesco

Romanesco recepten (45)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Romanesco met ei

Romanesco is een geel-groen bloemkool. Dit recept is lekker bij gestoofd rundvlees en gekookte aardappelen.

INGREDIENTEN

- 1 romanesco - zout - 2 hardgekookte eieren - 50 gr boter - 1 eetl. fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Maak de romanesco schoon en kook de groente in z'n geheel gaar in 15 a 20 minuten. De harde eieren verkruimelen met een vork en vermengen met de gesmolten boter en de peterselie. Schep het eiermengsel over de kool.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

ROMANESCO MET EI

Een groente gerecht (romanesco is een bloemkoolsoort)

INGREDIENTEN

1 romanesco, zout, 2 hardgekookte eieren, 50 g gesmolten boter, 1 eetlepel fijngehakte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romanesco Timbaaltjes

Verrrassend voorgerecht met romanesco. Recept vertaald uit het Zweeds.

INGREDIENTEN

, 250 g romanesco, 2 eieren, 0,5 dl creme fraiche, 0,5 - 1 tl zout, peper uit de molen, 1 doosje champignons, 1 sjallotje, olijfolie, verse peterselie, zout en peper naar smaak, ,

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Romanesco met noten

INGREDIENTEN

450 gr Romanesco (diepvries), 150 gr walnoten, 4 plakjes witbrood van de vorige dag of 3 el paneermeel, 3 el gehakte peterselie, 2 el roomboter om te bakken, zout en vers gemalen nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Eenpanstopper met romanesco, kip en champignons

Dit eenpansgerecht is onwijs lekker door de verschillende smaken. Je maakt hem makkelijk met de comfort grip Koekenpan van Cook&Co. 

INGREDIENTEN

1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 ui, gensipperd, 1 stronk romanesco, 400 g kippendij, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnzaadpoeder, 1 tl gedroogde oregano, 1 el honing, 1 el zonnebloemolie, 200 champignons, in plakjes, 2 wortel, in plakjes, 10 g platte peterselie, fijn gesneden, 100 ml water, peper en zout

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken romanesco met walnoten

INGREDIENTEN

1 romanesco, in kleine roosjes (de stronk in stukjes), 1 sjalotje, gesnipperd, 200 gr gepelde walnoten, in stukjes gehakt, 1 tl gesnipperde gemberwortel, 2 el ketjap, 4 el santen, peper en zout, olijfolie om in te bakken

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Populaire groente recepten
  • Eigen recept

Romanesco met wittewijn-ham-roomkaassaus (groene bloemkool)

Romanesco vinden we echt lekkerder dan de gewone bloemkool. Er zit een heerlijke intense bloemkoolsmaak aan. De saus die ik graag over deze bloemkool maak bestaat uit gesmolten roomkaas met een scheutje witte wijn en reepjes ham. Heerlijk!

INGREDIENTEN

1 romanesco, 50 gram lekkere gekookte ham in smalle reepjes, 100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou), scheutje droge witte wijn, zout, peper, nootmuskaat, mespunt suiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Romanesco op z'n Pools

Een recept voor die grappig uitziende, knalgroene bloemkoolsoort, uit de Odin receptenfolder.

INGREDIENTEN

, 1 Romanesco, 2 hardgekookte eieren, 4 eetl peterselie, fijngehakt, 30gr paneermeel, 100gr roomboter, peper en zout naar smaak, muskaatnoot,

  • Pools Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Pools Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tagliatelle met romanesco en gorgonzola

Romanesco is een groene bloemkool die een heerlijke bloemkoolsmaak heeft. De combinatie van de gorgonzola met de romanesco is erg lekker. Een heerlijke vegetarische pastaschotel.

INGREDIENTEN

1 romanesco, in roosjes (groene bloemkool), 1½ eetlepel boter, 150 gram gorgonzola, in blokjes, Eventueel: 3 tot 4 eetlepels melk, 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, gepeld, 1 eetlepel fijngehakte tijm of 1/2 eetlepelgedroogde tijm, 250 gram verse tagliatelle, 25 gram geraspte Parmezaanse kaas, Zout en peper,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2020
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Geroosterde groene bloemkool; Romanesco

Soms zie je iets liggen in de winkel wat zo mooi en voordelig is dat je het wel moet kopen, ook al weet je niet wat je er mee moet maken. Dat overkwam mij bij de bloemkool die 1 euro kostte. Het is dus een Romanesco.Het is eigenlijk een best oude groente, die al sinds zeker de zestiende eeuw wordt gekweekt in Italië. De Italianen noemden hem toen broccolo romanesco: Romeinse broccoli, of broccoli uit Rome. Ergens is die benaming wat merkwaardig, omdat romanesco in plantkundig opzicht duidelijk een variant is van bloemkool, niet van broccoli. De bloemetjes zijn namelijk nog helemaal niet ontwikkeld, terwijl ze dat bij broccoli wel zijn. Dat maakt het ook meer geschikt om te bakken. Bij broccoli verbranden de bloemtjes snel.

INGREDIENTEN

1 groene bloemkool Romanesco, 1 bosuitje, 4 laurier blaadjes, 100 gr thainpasta, peterselie, munt, 250 ml Griekse yoghurt, citroensap, 1 tl granaatappel melasse

  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2021
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Salade van Orzo, romanesco en Berloumi

Deze vegetarische salade met romanesco en Berloumi, (heerlijke grillkaas) van bij ons, zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor op drukke dagen! Ook lekker bij Uw BBQ .

INGREDIENTEN

400 g orzo, Griekse pasta, 1 romanesco, 1 komkommer, 150 g gekleurde kerstomaatjes, bosje peterselie, fijngesneden, flinke handvol basilicum + extra om af te werken, 150 g Berloumi, in blokjes, 2 el walnoten, grof gehakt, 3 el witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Nieuwste romanesco recepten

Gemengde Romanesco Salade

Dit is ook 'n gemakkelijke maar wel lekker en goed vullende salade. Dit stond bij een ander recept maar was daarbij wat veel. Omdat met warmere dagen zo'n salade wel lekker en zeker voldoende is zet ik hem apart. Al een bedankje voor de mensen die dit ook lekker vinden en willen maken, hier het recept.

INGREDIENTEN

Salade, 1 Romanesco, schoongemaakt, 1 stukje Kip of Kalkoen, in stukjes gesneden, 150 gram Quinoà, gekookt volgens aanwijzingen met wat Kruidenzout, Kerriepoeder, Kurkuma, Paprikapoeder, 2 eetlepels (Wijn) Azijn of Citroensap, 6 eetlepels Olijfolie, ik heb Notenolie genomen, 2 lepels slabestek Gembersiroop, eigen creatie, 1 bakje Cherry Tomaatjes, ongeveer 225 gram in tweeën gedeeld, 3 takjes Basilicum, klein gesneden, 40 gram Amandelnoten, klein gehakt in kleine keukenmachine of andere soort, Kruidenzout of gewoon, Peper, uit molen of potje

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade van Romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

Een frisse salade met een unieke smaak door de amandelschilfers en sinaasappeldressing. Romanesco is een van de meest decoratieve groenten uit het schap en nog niet voor iedereen even bekend. Een echte verassing tijdens het feestmaal!

INGREDIENTEN

- 3 romanesco's, - 1 handsinaasappel (rasp en sap), - 1 tl mosterd, - 2 el olijfolie, - 1 rode ui, - 50 ml azijn, - 1 tl oregano, - peper en zout, - 150 g amandelen, - 300 g ijsblokjes

  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Romanesco salade met kaas

Deze broccolisalade is onvergetelijk qua smaak en kleuren. De pittige slasaus maakt alles kompleet.

INGREDIENTEN

-1 kg broccoli, -zout, -2 rode paprika's (in kleine stukjes), -1 kleine Spaanse peper (in kleine stukjes), -1 ui (fijn gesnipperd), -2 hardgekookte eieren, -200 g Emmentaler, SLASAUS:, -1 gekookte aardappel (circa 100 g), -1 teen knoflook uit de knijper, -zout en peper, -1 th lepel geraspte verse mierikswortel, -2 tot 3 el witte wijnazijn, -2 el yoghurt, -4 el room, -3 el koud geperste olijfolie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

Romanesco (groene bloemkool, zie foto) vinden we veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. De smaak wijkt niet veel af, maar je proeft hier "echte bloemkool". De romanesco wordt op dezelfde manier schoongemaakt en gekookt als de gewone bloemkool.

INGREDIENTEN

1 romanesco of kleine bloemkool (broccoli kan ook), zout, peper, 10 gram (room)boter, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd of geperst, plm. 50 gram Serranoham in smalle reepjes gesneden (Parmaham kan ook), 75 gram roomkaas met kruiden (liefs boursin of paturain), scheutje melk of witte wijn, 1 eetlepel gehakte peterselie, ,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2018
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gratin van romanesco, zoete aardappel en salie

Deze gratin van romanesco, zoete aardappel en salie is een heerlijk vegetarisch feestgerecht, maar ook op een gewone doordeweekse dag kan je genieten van deze ovenschotel.

INGREDIENTEN

1 romanesco, in roosjes, 400 g vastkokende aardappelen, 300 g zoete aardappel, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, bosje salie, 150 g Délice des Moines, korst verwijderd, 50 g boter, 50 g bloem, 500 ml melk, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus

Romanesco, de groene bloemkool, die een iets intensere smaak heeft dan bloemkool. En je kunt er dezelfde gerechten mee maken. Met resten uit de koelkast heb ik een lekkere ham-champignon-roomkaassaus gemaakt, De saus over de kort gekookte bloemkool/romanesco gegoten. Nog wat Parmezaanse kaas (of geraspte belegen kaas) erover. Even gratineren in de oven en smullen maar. Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

INGREDIENTEN

1 romanesco of middelgrote bloemkool, Zout, peper, 2 eetlepels zonnebloemolie, 100 gram champignons, in plakjes, 1 flinke teen knoflook, gesnipperd, 100 gram gekookte achterham, in kleine stukjes, 1 lente-uitje, gesnipperd, 1/8 liter witte wijn, plm. 75 gram roomkaas met kruiden en knoflook, plm. 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2021
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Gegratineerde romanesco met oesterzwammen en gedroogde tomaatjes

Romanesco is de groene variant van een bloemkool. De romanesco is niet alleen groen van kleur maar loopt ook wat spitser toe. De smaak is wat intenser dan van gewone bloemkool. Net als met bloemkool kun je met romanesco veel smaken combineren. Deze keer heb ik gekozen voor gebakken oesterzwammen en gedroogde tomaatjes. Heerlijke combinatie. Dit is een aangepast recept (zie de link hieronder) In het originele recept zijn champignons en peneermeel met Parmezaanse kaas gebruikt.  De bloemkool ging in dat recept alleen onder de grill en niet in de oven. Wij vonden het op deze manier erg lekker.

INGREDIENTEN

1 kleine romanesco of bloemkool, in kleine roosjes, 2 eetlepels olijfolie, 100 gram oesterzwammen, in reepjes, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 4 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en in smalle reepjes gesneden, 2 theelepels gedroogde oregano, Peper, zout, plm. 50 gram geraspte belegen kaas, gehakte peterselie, ,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2020
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel romanesco of bloemkool met kipfilet spekjes eieren en kaas

Wij zijn dol op romaanesco (groene bloemkool). De romanesco is een bloemkool met veel meer smaak dan de gewone bloemkool. Bij "tips" vind je een link naar de romanesco op internet. De kleur van de romanesco blijkt ook bij het koken groen. Je kunt met de romanesco dezelfde recepten maken als met bloemkool. Deze keer met kipfilet, wat spekreepjes en eieren. De eieren woden losgeklopt met de kaas en vermengd met de gebakken spekjes en kipfilet. Lekker gratineren en smullen maar!

INGREDIENTEN

1 romanesco of middelgrote bloemkool, Plm. 200 gram kipfilet, in blokjes, Handje magere gerookte spekblokjes, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, 2 eieren, losgeklopt, Plm 75 gram geraspte belegen kaas, 1/2 eetlepel kerriepoeder, Peper, zout, 3 lente-uitjes, schoongemaakt in ringetjes, ,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2020
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gegratineerde romanesco bloemkool met aardappelpuree prei en paprika

Romanesco (groene bloemkool) smaakt veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. Bij de romanesco proef je de echte bloemkoolsmaak. Romanesco kun je op dezelfde manier bereiden als de gewone witte bloemkool. Zodra ik de romanesco zie kan ik het niet laten om er iets lekkers mee te maken. Zoals dit lekkere recept met een heerlijke kaassaus die wel heel snel is gemaakt.

INGREDIENTEN

1 romanesco of een kleine gewone witte bloemkool, schoongemaakt in roosjes verdeeld, 1 el olie, 1 kleine prei, schoongemaakt, alleen wit en lichtgroen, in kleine stukjes gesneden, 1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden, 100 ml kookroom, 1 ei (L) losgeklopt, 150 g geraspte kaas (belegen), Aardappelpuree, Plm. 500 gram kruimige aardappelen, plm.1 dl melk, 20 gram roomboter, zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romanesco of bloemkool aardappelschotel met ei ham en kruidenroomsaus

Mijn man vond deze ovenschotel zo lekker.  Hij zei na een paar happen: Dit wil ik morgen wel weer eten. De schotel is gemakkelijk te maken en snel klaar. Je kunt nog sneller klaar zijn door gebruik te maken van kant-en-klare aardappelschijfjes (maar zelf gekookte zijn lekkerder). In plaats van romanesco (groene bloemkool) kun je natuurlijk ook gewone bloemkool nemen.  

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappels, 1 grote romanesco of bloemkool, in roosjes, 100 gram lekkere gekookte ham (bijv.de Italiaanse gekookte ham: Prosciutto Cotto), 100 gram roomkaas met kruiden (ik had een light versie), 2 hardgekookte eieren, Béchamelsaus:, 20 gram roomboter, 25 gram bloem, 2 dl melk, 1 groente- of kruidenbouillontablet, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, Paar druppels tabasco, Paar druppels worcestersaus, 50 gram geraspte belegen kaas, Zout, peper,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2020
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met kaas gegratineerde romanesco in een kruidige tomatensaus

Ik heb in dit gerecht weer de romanesco gebruikt. Wij vinden dit een hele lekkere groente. Lijkt qua smaak op bloemkool, maar smaakt verfijnder. Je kunt voor dit recept ook heel goed bloemkool of brocooli nemen.Past allebei goed bij de kruidige tomatensaus. Je kunt de groente ook zonder de kaas eten, ook lekker. Scheelt in tijd (hoeft niet in de oven).

INGREDIENTEN

1 kleine romanesco (of bloemkool), in roosjes, 2 eetlepels olijfolie, 1 flinke ui grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 50 gram champignons, in plakjes, ½ rode paprika, in stukjes, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen koriander, 1 grote vleestomaat, in blokjes, 200 ml tomatenblokjes (1/2 blikje), 1 vleestomaat, gepeld in kleine blokjes, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel gerookte paprikapoeder, Peper en zout naar smaak, paar druppels tabasco, Plm. 50 gram geraspte pittige kaas

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2020
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse Romanesco met spekjes gedroogde tomaten en gorgonzolasaus

De romanesco is nauw verwant aan de gewone bloemkool en broccoli. Recepten met romanesco kunnen zo worden omgezet naar bloemkool en broccoli. Romaneco wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd. De smaak is milder en zoeter dan van gewone bloemkool. Rmanesco is heel gezond. Rijk aan vitamine B, C en K. In deze Italiaanse ovenschotel heb ik behalve romanesco en aardappelblokjes,  gedroogde tomaten en gorgonzolasaus gebruikt.Verrukkelijk !!

INGREDIENTEN

1 Romanesco (groene bloemkool), 4 flinke aardappelen vastkokend, in kleine blokjes, 1 eetlepel olijfolie (of olie van de gedroogde tomaten), 100 gram magere gerookte spekreepjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 4 gedroogde tomaten, op olie, uitgelekt en gesnipperd, 100 ml (kook)room, 100 gram gorgonzola, 50 gram geraspte belegen kaas, Peper, zout

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2021
  • Italiaans
  •  10-20 min.

groenteschotel met zure roomdressing

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

200 gr broccoli* 200 gr bloemkool* 200 gr romanesco (alternatief:groene bloemkool)* amandelschaafsel*, Voor de dressing:, 100 gr zure room* 2 eetl citroensap* zout,peper*

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Curry-krielschotel

INGREDIENTEN

2 blikken of potten krielaardappeltjes/pommes parisiennes (a 580ml), 1/2 pak bloemkoolroosjes Romanesco (a 450g in diepvries), 2 el tikka Masala saus, 3 el water, 2 el volle yoghurt, 1 grote rode ui, 2 el olie, 1 el gehakte peterselie of korianderblaadjes

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

zalm in bladerdeeg

INGREDIENTEN

500-600 gram zalmfilet (zonder huid, vers of diepvries), 6-8 kleine wortels, 1 koolrabi, 1 romanesco (of 500 gram broccolli), 8 plakjes bladerdeeg, 4 theelepels paneermeel, zout, peper, 1 bosje kervel, 1 ei, 125 ml melk, 1 zakje hollandaise saus, 50 gram boter, 1/2 citroen, bakpapier,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2009
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Penne met broccoli, vijgen en provolone

Een echte Italiaanse pastaschotel, maar deze is net even anders

INGREDIENTEN

1 grote broccoli of romanesco, 1 geperste teen knoflook, 350 gr penne pasta, 125 gr pittige geraspte provolone kaas, 10 gedroogde vijgen in reepjes, goede olijfolie, extra vergine, , ,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Artisjokken met vinaigrette

Lekker voorgerecht of bijgerecht bij tagliatelle met walnootsaus

INGREDIENTEN

3 el citroensap, 6 jonge Romanesco of Violetto toscano-artisjokken, , Voor dressing, 3 el citroensap, 5 el olijfolie, 1 uitje of sjalotje, gesnipperd, 1,5 el peterselie, fijngehakt, peper en zout

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegan stamppot 2.0

Vegan stamppot 2.0 met Flora Plant.

INGREDIENTEN

200 gr truffelaardappelen, 100 gr zoete aardappelen, 200 gr kruimige aardappelen, 200 gr bloemkool, 200 gr romanesco, 100 gr andijvie, 1 witte ui, 1 rode ui, 250 gr paddenstoelenmix, 250 ml plantaardige room, 50 ml witte wijn, 100 gr sjalotten, 150 gr Flora Plant gezouten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Grootmoeders kippensoep met gerst

Een recept uit grootmoeders tijd, maar de dag van vandaag nog steeds even lekker .

INGREDIENTEN

1 kip (ca. 1 kg), 200 g parelgerst, 1 grote ui, 3 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1/2 bosje verse tijm, 1 teentje look, ongepeld, 3 wortels, in stukken van 1cm, 1/2 knolselder, in stukken van 1cm, 1 preistengel met groen, in stukken van 1cm, 1/2 kleine romanesco of bloemkool, in roosjes, 100 ml olijfolie, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 el citroensap, 2 tl geraspte citroenschil, 1 klein bosje peterselie, 1 klein bosje lavas, peper - zout

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Koolsalade met Wortel en Markeel

Ik zag dit recept in een tijdschift en dacht nou dat lijkt me wel lekker. Dus proberen maar natuurlijk hier en daar wat kleine veranderingen of aanpassingen. Zo vond ik de makreel uit de oven met rode pesto qua smaak bijna gelijk als een gerookte makreel. Ik heb hem wel bij de visboer op de markt gekocht, ik had niet verwacht dat ik er eentje bij hem kon kopen. Je bent vlug klaar met het schoonmaken maar ik liet het wat langer marineren voor de smaak, ongeveer 2 uur. Vlierbloesemsiroop of Holunderblutensiroop is verkrijgbaar bij AH. Nou de salade was echt heerlijk hier volgt het recept.

INGREDIENTEN

1 kleine Romanesco Bloemkool ongeveer 250 gram, schoongemaakt in kleine roosjes, 1 stronk Brocolli ongeveer 250 gram, schoongemaakt in kleine roosjes, 1 grote Wortel, geschrapt en in kleine reepjes gesneden, 1 middel grote rode Paprika, schoongemaakt en in klein reepjes gesneden, 1 Ui, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel (of wat meer) koudgeperste Koolzaad- of Olijfolie, 100 ml Vlierbloesemsap of Holundersiroop, 2 eetlepels Dijonmosterd (Originele variant), 1 verse Makreel (+/- 300 gram), 'n beetje (zelfgemaakte) rode Pesto, om de binnenkant van de makreel mee in te smeren

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gemengde roosjes met ei.

Dit bijgerecht bestaat simpelweg uit gestoomde groenten. Maar door de stukjes ei ziet het er toch heel speciaal uit. Het zou bij een dineetje zeker niet misstaan.

INGREDIENTEN

500 gr gemengde groenten, zoals bloemkool, broccoli en romanesco., 25 gr boter of 1 el extra virgine olijfolie., Fijn geraspte schil van een helve citroen., 1 grote teen knoflook, geperst., 25 gr broodkruim, geroosterd of gegrild., 2 eieren, hardgekookt., peper en zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Roosjes Salade Met Kip

INGREDIENTEN

200 gr. mager gerookt spek in reepjes., 1/3 bloemkool roosjes, 1/3 groene bloemkool of romanesco in roosjes, 1 struikje broccoli in roosjes, 1 dubbele kipfilet (flinke), 50 gr. bloem, 50 gr. boter, 1 kruiden buideltje voor kipbouillon, zout en peper, 2 d.l. kippebouillon, 2 e.l. witte wijn azijn, 1 kropje roodlof

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Artisjokken op joodse wijze

INGREDIENTEN

8 artisjokken van het type romanesco (zonder hooi, zonder stekels) - 4 teentjes knoflook - 1 bosje platte peterselie - enkele stengels mentuccia (facultatief want nauwelijks verkrijgbaar buiten Latium) - peper en zout - 7 a 8 dl olijfolie.

  • Joods
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Joods
  •  20-30 min.

Traag gegaard buikspek met ovengroenten

Heb je tijd en zin om uitgebreid te koken? Dan moet je zeker dit traag gegaard buikspek met ovengroenten eens proberen. De moeite meer dan waard! Eerst laten we het spek marineren voor minstens 1 uur ! 

INGREDIENTEN

2 uien, in ringen, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el rozemarijntakjes, fijngehakt, 2 tl zwarte peperkorrels, gekneusd, 1 el fijngehakte salie, 2 teentjes knoflook, geperst, 2,5 kg buikspek, 100 ml kippenbouillon, olijfolie, fleur de sel, , Voor de groenten:, 1 romanesco, in roosjes, 2 wortelen, in schuine reepjes, 2 pastinaak, in reepjes, 300 g krieltjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Cannelloni met bloemkool en broccoli uit de oven

INGREDIENTEN

Zeezout en zwarte peper uit de molen, 500 g broccoli, gewassen, de roosjes en stronken in stukjes gehakt, 500 g romanesco of witte bloemkool, gewassen, de roosjes en stronken in stukjes gehakt, olijfolie, 7 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden, een klein bosje verse tijm, alleen de blaadjes, 1 blikje van 25 g ansjovisfilets in olie, uitgelekt en gehakt, de olie apart gehouden, 1-2 gedroogde Spaanse pepertjes (naar smaak), 5 dl gezeefde tomaten van goede kwaliteit, rodewijnazijn van goede kwaliteit, 5 dl creme fraiche, 200 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt, 16 buisjes cannelloni, klein bosje verse basilicum, alleen de blaadjes, 200 g mozzarella van goede kwaliteit, extra vierge olijfolie, 4 flinke handen rucolablaadjes, gewassen en droog geslingerd, 1 citroen

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Warmgerookte zalm met groente loempia

Dit heb ik gemaakt door inspiratie te hebben opgedaan bij Sterrenrestaurant NIVEN,het gerecht van mij is iets anders.

INGREDIENTEN

2 moten warm gerookte zalm, stuk komkommer, 1 avocado, 3 rijstvellen, 1 norivel, sesamolie, soja saus, Citroen, peper, voor de versiering, radijs, Romanesco, gemarineerde courgette rondjes ( zie bij gerecht garnalen Amuse), wat sla

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  •  
  •  20-30 min.

FEESTELIJKE WATERZOOI VAN KALKOEN

Voor één keer geen Gentse waterzooi, maar een originele Italiaanse versie met kalkoenfilet, artisjokhartjes en romanesco. Veramente delicioso!

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets, 1 l kippenfond of bouillon, 4-6 vastkokende aardappelen, 2 wortelen, 1/2 preiwit, 5 stronkjes witloof, een scheutje sherry, een klontje Solo, 1 dl room, 1 eidooier, handvol verse dragon en kervel, handvol spruitjes, peper en zeezout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kipfilet met amandelen en tutti frutti

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, 1 ei L, 1 theel. peper, ? theel. tijm, 60 g amandelschaafsel, 25 g boter of margarine, 1 eetl. zonnebloemolie, 500 g voorgewelde tutti frutti (pruimen-abrikozen-vijgen-peren)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

THAISE BALLETJES

Deze balletjes kunnen ook als een lekker voorafje of hors-d'oeuvre worden geserveerd.

INGREDIENTEN

, , > 4 ansjovisfilet, fijngehakt, , > 1 el bruine basterdsuiker, , > 1 ei, , > 700 g verse* eiermie of, , > 250 g gedroogde mie, gekookt en uitgelekt, , > 400 g [kalfs]gehakt, , > 4 teentjes knoflook, , > 2 el verse koriander, fijngehakt, , > 1 el soja, , > 2 el Thaise Saus, , > 1 el water, , > frituurolie, , > nootmuskaat, , > zout, , > peper

  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kipfiletreepjes Met Amandelen En Tutti Frutti

Kipfiletreepjes met amandelen en tutti frutti! lekker !!!

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen: 4 halve kipfilets, 1 ei, 1 theel. peper, ? theel. tijm, 60 g amandelschaafsel, 25 g boter of margarine en 1 eetl. zonnebloemolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste romanesco recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top