Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Rollade

Rollade recepten (848) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

rollade

Deze rollade is makkelijk te maken en lekker mals!

INGREDIENTEN

Rollade /zaanse mosterd /honig /peper / zout / croma

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rollade

Heerlijke rollade gegaard in runderboulion met prei en champions.

INGREDIENTEN

Rollade, prei, champions, teentje knoflook, runderboulion, thijm, peterselie, boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Rollade

Van mijn moeder geleerd

INGREDIENTEN

1 rollade, mosterd, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rollade

Met satesaus, komkommer en tauge.

INGREDIENTEN

1 varkensfiletrollade (ca. 700 gram) *, 2 eetlepels olie *, 40 gram boter of margarine *, zout, peper *, ? kleine komkommer *, 2 eetlepels gezouten pinda's *, 1 pakje satesaus (a 2 zakjes elk voor 0,15 l (Knorr) *, 50 gram tauge (schaaltje a 250 gram) *, 1 theelepel sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

rollade

Duitsche rollade

INGREDIENTEN

4 runderlapjes, 2 ons spekvet, 2 uien

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Varkens Rollade

De traditionele rollade van generatie op generatie overgedragen.

INGREDIENTEN

3 flessen bier (liefst herftbok van Grolsch), 1 Forse Rollade (iets meer dan een kilo), zout, peper, roomboter(om in te bakken)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rollade uit de oven

Beslist een lekker receptje voor Pasen!

INGREDIENTEN

Rollade van 750 gr., 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 grote winterwortels, 250 gr. Broccoli in roosjes,500 gr. krieltjes(bruin bakken in een koekenpannetje), Een doosje gemengde Hollandse champignons,Ongezouten cashewnoten, zout en versgemalen peper en (bij voorkeur verse) rozemarijn (2 takjes) 1/2 glas droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Honing mosterd rollade (slowcooker)

De honing/mosterd combinatie is heerlijk bij deze zacht gestoofde varkensrollade.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, gesneden2 appels geschild en in stukken1 eetlepel honing1 eetlepel Dijon mosterd1/2 theelepel korianderpoederzout1 (schouder)varkensrollade van ong 1 kilo1 eetlepel maizena2 eetlepels water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Rosbief rollade

Rollade

INGREDIENTEN

600 gr runder rollade of rosbief, 1/2 pakje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rollade Met Stoofpeertjes

Rollade met stoofpeertjes en gebakken aardappeltjes

INGREDIENTEN

Rollade van ongeveer 600 gr, 2 kg stoofpeertjes, 1750 gr. aardappelschijfjes, kruiden (suiker, kaneel, evt. tijm, rozemarijn, laurier, wijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rollade Van Wildzwijn

INGREDIENTEN

1 rollade van wildzwijn van ca. 1 kg (schoudervlees), zout, peper, 80 g boter, 50 g mager ontbijtspek, in dunne reepjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, 100 g knolselderij, in kleine blokjes, 1 dl rode port, 1 1/2 dl rode wijn, 1 blaadje laurier, 5 jeneverbessen, 2 kruidnagels, 2 teentjes knoflook, geplet, 4-6 dl wildfond, 1-2 el mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde Rollade

INGREDIENTEN

* 3 uien * 500 g kleine appels * 1/2 tl zout * 1/4 tl peper * 1 kg rollade (vraagde slager om onopgerolde rollade een stuk slagerstouw, om dat later zelf te doen) * 10 kruidnagels * 1/2 tl kaneel * 3 el boter * 1 volle el bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

rollade met boerenjongens

Weer eens wat anders dan de rollade van de slager, hoe goed ook.

INGREDIENTEN

Tenminste 1200 gram varkenslappen (leg uit aan de slager dat je er zelf een rollade van wilt maken) en vraag om bindtouw, Potje boerenjongens, Teentje knoflook, sjalotje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rollade met sinaasappel-abrikozensaus

4

INGREDIENTEN

Rollade van 800 gramzout en peper125 gram boter2 sinaasappels150 gram gedroogde abrikozen150 ml vleesbouillon van tablet1 theelepel mosterd1 eetlepel sinaasappeljam

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rollade speciaal

Doe eens iets anders met een rollade!

INGREDIENTEN

1 Varkens Rollade, 2 Gesnipperde uien, 1 Rode Paprika in blokjes gesneden, 1 Blik Tomatenblokjes, 1 Rundvleesbouillonblokje of groentebouillon blokje, 2 Eetlepels Bloem, 1 Eetlepel Italiaanse Kruiden, 1 Scheut Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

knoflook rollade

Gebraden rollade met knoflook

INGREDIENTEN

Veel knoflook, kruiden, boter en een procureur rollade. Deze kun je bij de slager bestellen. Dan moet je wel vragen of hij het aan de binnen en buitenkant vast wil inkruiden. Procureur is halsvlees en een beetje vet. Dat is het lekkerste voor een rollade, omdat dit vreselijk mals en zacht wordt na het braden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rollade met groentegarnituur

Hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

*1 kilo rollade, *Marinade van zout,peper,knoflook,mosterd en soyasaus, *Olijfolie, *2 zakjes celavita Krieltjes, *Appelcompote(zie mijn recept), *Fijne doperwten, *Worteltjes, *Sperzieboontjes, *paprika reepjes, *aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Texaanse rollade

Dit is een eenvoudig en heerlijk recept

INGREDIENTEN

* 1 stuks ongekruide runderrollade ca 750 gr, * 1 theel paprikapoeder, * 1 mespunt chilipoeder of chilivlokken, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 eetl bruine suiker, * 1 eetl worcestersaus, * 2 druppels tabasco, * 1 mespunt zout, * 3 eet olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

rollade hawai

Een heerlijke en snel te bereiden maaltijd.We maken het vrij veel.

INGREDIENTEN

1 rollade van ca. 600 gr., 2 potten "QUICK & EASY" saus Hawai (ALDI markt), Zout., Peper., Zonnebloemolie., 2 Groentebouillonblokjes., Laurierblaadje., Peperkorrels., Stuk winterpeen,in stukjes., Water., 1 ui,fijngesnipperd., Ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijke rollade

Met een rollade zet je iets bijzonders op tafel.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook *, 1 kleine rode Spaanse peper *, 1 blikje ananasstukjes op sap *, 2 dl ananassap *, 3 eetlepels ketjap manis *, 1 varkensrollade van 600 gram *, boter, 3 sjalotjes.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zoete Rollade

Heerlijk als Tapas

INGREDIENTEN

ROLLADE:4 magere varkensfilets, 500 mililiter runderbouillon, 4 bleekselderijstengels kleingesneden, 2 uien, gesnipperdVULLING: 60 gram pijnboompitten, 100 gram ontpitte pruimen, 60 gram gedroogde abrikozen, 1 el Versgeraspte gember, 1 theelepel fijngehakte (blad) peterselie, 3 el vruchtenchutney, 4 plakken bacon, 3 el brandenwijn, versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De Rollade

Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.6-8 8-10 personen

INGREDIENTEN

1 ? kg 2 kg. varkensfiletrollade, zout, versgemalen peper, 8 10 sjalotjes, 4 5 venkelknollen, 8 10 kleine tomaten, 50 g. 75 g. boter, 3 4 el. (olijf)olie, 2 3 tl. tijm, 1 2 tl. rozemarijn, 1 dl. 1 dl. droge witte wijn, 1 dl. 1 dl. vleesfond of- bouillon, 2 3 el. zachte mosterd, 200 ml. 300 ml. creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Shoarma rollade

Heel simpel

INGREDIENTEN

Varkensrollade en shoarma kruiden. Margarine/olijfolie., Voor de knoflooksaus : mayonaise, olijfolie en knoflookteentjes., Voor (eventueel ook) de paprikasaus : zie onderstaand.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Provencaalse rollade

INGREDIENTEN

1 kg varkensfiletrollade, 1 tl gedroogde provencaalse kruiden, zout en peper, 2 teentjes knoflook gepeld8 a10 kneepjes vloeibare boter, 1 ui gesnipperd 1courgette,in plakjes, 2 blikjes tomaten op sap (a 400gr), 1 tl verse tijm of marjoraan,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rollade Met Jachtsaus

INGREDIENTEN

1 varkensfiletrollade (ca. 700 g), 2 eetlepels olie, 40 g boter of margarine, zout, peper, 100 g champignons fijn (bakje a 250 g), 75 g katenspek (plakjes), 1? dl droge rode wijn, 1 zakje jachtsaus (voor 0,25 l, Knorr

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse rollade

Voor 6 tot 8 personen.

INGREDIENTEN

50 gr boter, 1 varkensrollade van ongeveer 1 kg, 1 gepelde en gesnipperde ui, 1 in ringen gesneden prei, 4 in plakjes gesneden worteltjes, 1 el fijngehakte peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1-1/2 dl runderbouillon, 1-1/2 dl bier>br>, 1 el maizena, 1 dl koffieroom, zout en zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEVULDE ROLLADE

Een eigen rollade maken is heel apart vooral door de eigengemaakte vulling. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar is ook heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

600 g mager rundvlees in een dunne lap, 450 g diepvries spinazie, ontdooid, 1 ei, 1 pakje Mon Chou, verbrokkeld, 50 g geraspte oude kaas, peper, zout, nootmuskaat, 2 plakken gerookte boerenham (50 g), 1/2 e mosterd, 2 e olie, 25 g boter, 1/2 runderbouillontablet, 50 ml droge sherry, 1 e maïzena, 8 groene gevulde olijven, in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkens rollade

Pittig gekruide rollade met pasta en romige tomatensaus.

INGREDIENTEN

Doorregen varkensrollade van een kilo, olijfolie, 2 eetl. grilkruiden, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 6 vleestomaten, 1 tak verse rozemarijn of 2 theel. gedroogde rozemarijn naalden., 1 1/2 dl. rode wijn, 1 vleesbouillontablet, 1 eetl. italiaanse keukenkruiden, bekertje creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spinazie Rollade

Het is een Vegetarische gerecht, ik heb het gebruikt als Voorgerecht , maar kan uiteraard ook gewoon als bijgerecht .

INGREDIENTEN

500 gram diepvries spinazie, 4 eieren gesplitst, ½ tl nootmuskaat, zout en peper, potje spagetti saus (suga), VULLING, 175 gram Broccoli in kleine roosjes, bol mozarella, 100 gram blauw schimmelkaas naar keuze., 25 gram geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

goudse rollade

INGREDIENTEN

, 350 GR. VARKENSROLLADE, 4 PLAKKENBELEGEN KAAS, 4 SCHIJVEN ANANAS, 4 PLAKJES MAGER GEROOKT SPEK, 40 GR. BOTER, 1/2 EETL. BLOEM, 1 EETL. ROOM, 1 TOMAAT, 1 TN. KNOFLOOK, 1/4 DL.BOUILLON, PETERSELIE, PEPER EN ZOUT - PAPTIKAPOEDER, WORCHESTERSHIRESAUCE - SHERRY OF COGNAC.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rollade met spek

Lekker weekendgerecht.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade (ca. 1 kg), 6 tenen knoflook gehalveerd, 1 bakje rozemarijn (15 gram), 2 el olijfolie, 125 gram gerookte ontbijtspek, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kruidige Rollade

INGREDIENTEN

3 eetl. cashewnoten of pistachenoten, 1 kg. varkenslende of fricandeau (plat stuk), keukentouw, zout, versgemalen peper, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries), 1 eetl. gedroogde tijm, 2 eetl. gehakte dille (vers of diepvries), 75 gr. boter, 2 1/2 dl. kippenbouillon (van een tablet), ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Rollade Met Abrikozen

INGREDIENTEN

: 2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel zaanse mosterd, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 varkensfiletrollade (ca. 700 g), 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 zakje gewelde abrikozen (150 g), 1 dl appelcider, 1 bekertje slagroom (125 ml), zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rollade Met Kerrie-Mangosausgarni

Knorr kerstmenu 1

INGREDIENTEN

750 gr varkenslenderollade 40 gr boter, 1 mango, 150 gr groene druiven, 1 zakje Knorr Finesse kerrie-mangosaus, 3 el slagroom, peterselie., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rollade met tomatensalsa

INGREDIENTEN

800 gr. Varkensfiletrollade, honing, tijm, 6 trostomaten, 5 sjalotjes, 4 teentjes konflook, 200 gr. spekblokjes, 1 bos oregano.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Rollade

INGREDIENTEN

100 g spinazie, 100 g harde geitenkaas, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 100 g ardennerham, 4 eetlepels pesto, zout, peper, 1 varkensfilet (ca. 800 g), , Voor de knoflooksaus:, 6 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 bekertjes zure room, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rollade Met Witlof

Van een AH receptenkaartje. Witlof uit blik ken ik niet, wellicht het uitproberen waard als ik heel weinig tijd heb.

INGREDIENTEN

1 zak rostirondjes (diepvries, 600 g, McCain), 2 rode uien, 400 g varkensrollade, (vleeswaar, stuk),1 eetlepel boter of margarine, 2 blikjes AH Witlof in cremesaus (a 400 g), 50 g rozijnen, 4 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

rollade met witlof

INGREDIENTEN

1 zak rostirondjes (diepvries, 600 g, McCain), 2 rode uien, 400 g varkensrollade, (vleeswaar, stuk), 1 eetlepel boter of margarine, 2 blikjes AH Witlof in cremesaus (a 400 g), 50 g rozijnen, 4 takjes peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

rollade met sinaasappelsaus

Maak de rollade met saus ruim voor het eten klaar (of de avond tevoren), zodat de smaken goed kunnen intrekken.

INGREDIENTEN

1 runderrollade, mosterd, 125 g boter, 2 biologische sinaasappelen, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2008
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Rollade

Rollade

Een klassiek vleesgerecht dat al generaties lang in Nederland op het menu staat. Een rollade wordt veel gegeten tijdens de feestdagen en kan gevuld of gekruid worden. Een rollade wordt meestal gemaakt van gekruid varkensvlees dat wordt opgerold en geknoopt. Ook wel een rollade opbinden genoemd. Een rollade kan gevuld worden maar ook als beef wellington in bladerdeeg worden gemaakt. Een rollade wordt meestal eerst aangebakken in de pan en vervolgens verder gegaard in de oven. Dit duurt ongeveer 45 ? 60 minuten. Een rollade kan je ook een paar uur laten sudderen in een braadpan. Lekker bij een rollade is bijvoorbeeld pepersaus, cranberrysaus, gepofte appel of stoofpeertjes.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top