Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin
Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden
100 gr gerookte zalm klein handje spinazieblaadjes half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt. 2 el creme fraiche
Meng een Boursin 2 lepels creme frache en wat bieslooksnipper tot een smeuige, homogene mengeling. Leg de plakjes zalm uit en leg er wat blaadjes spinazie in. Leg nu de mengeling van de Boursin er op. Rol de zalm op met behulp van bakpapier en leg de rollen, gewikkeld in het papier, enkele uren in de diepvriezer. Even voor het serveren haalt u de rollade uit de diepvriezer en snijdt u er kleine rondjes van. Leg de hapjes op een schotel en versier met enkele snippers sinaasappelschil of wat bierslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2004Frans20-30 min.
rollade
Deze rollade is makkelijk te maken en lekker mals!
Rollade /zaanse mosterd /honig /peper / zout / croma
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-01-2003Goedkoop en snel Hoofdgerecht30-60 min.
Rollade
Heerlijke rollade gegaard in runderboulion met prei en champions.
Rollade, prei, champions, teentje knoflook, runderboulion, thijm, peterselie, boter.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2003Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Rollade
Lekker rollade met rode wijn saus
Rollade (600-800g), Roomboter, 250 ml rode wijn, 1 laurierblad, takje tijm, bosje peterselie, 4 kruidnagels, peper en zout
- Europees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-02-2019Europees Hoofdgerecht60-120 min.
Rollade
Van mijn moeder geleerd
1 rollade, mosterd, zout, peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-06-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Rollade
Met satesaus, komkommer en tauge.
1 varkensfiletrollade (ca. 700 gram) *, 2 eetlepels olie *, 40 gram boter of margarine *, zout, peper *, ? kleine komkommer *, 2 eetlepels gezouten pinda's *, 1 pakje satesaus (a 2 zakjes elk voor 0,15 l (Knorr) *, 50 gram tauge (schaaltje a 250 gram) *, 1 theelepel sambal oelek.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2003Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
rollade
Duitsche rollade
4 runderlapjes, 2 ons spekvet, 2 uien
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-12-1999Duits Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Varkens Rollade
De traditionele rollade van generatie op generatie overgedragen.
3 flessen bier (liefst herftbok van Grolsch), 1 Forse Rollade (iets meer dan een kilo), zout, peper, roomboter(om in te bakken)
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-12-2011Hoofdgerecht> 120 min.
Honing mosterd rollade (slowcooker)
De honing/mosterd combinatie is heerlijk bij deze zacht gestoofde varkensrollade.
2 middelgrote uien, gesneden2 appels geschild en in stukken1 eetlepel honing1 eetlepel Dijon mosterd1/2 theelepel korianderpoederzout1 (schouder)varkensrollade van ong 1 kilo1 eetlepel maizena2 eetlepels water
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-09-2006Hoofdgerecht> 120 min.
Rollade uit de oven
Beslist een lekker receptje voor Pasen!
Rollade van 750 gr., 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 grote winterwortels, 250 gr. Broccoli in roosjes,500 gr. krieltjes(bruin bakken in een koekenpannetje), Een doosje gemengde Hollandse champignons,Ongezouten cashewnoten, zout en versgemalen peper en (bij voorkeur verse) rozemarijn (2 takjes) 1/2 glas droge witte wijn.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-03-2005Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Rosbief rollade
Rollade
600 gr runder rollade of rosbief, 1/2 pakje boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-2014Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
knoflook rollade
Gebraden rollade met knoflook
Veel knoflook, kruiden, boter en een procureur rollade. Deze kun je bij de slager bestellen. Dan moet je wel vragen of hij het aan de binnen en buitenkant vast wil inkruiden. Procureur is halsvlees en een beetje vet. Dat is het lekkerste voor een rollade, omdat dit vreselijk mals en zacht wordt na het braden.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-04-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Rollade Met Stoofpeertjes
Rollade met stoofpeertjes en gebakken aardappeltjes
Rollade van ongeveer 600 gr, 2 kg stoofpeertjes, 1750 gr. aardappelschijfjes, kruiden (suiker, kaneel, evt. tijm, rozemarijn, laurier, wijn)
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-2000Frans Hoofdgerecht60-120 min.
rollade met boerenjongens
Weer eens wat anders dan de rollade van de slager, hoe goed ook.
Tenminste 1200 gram varkenslappen (leg uit aan de slager dat je er zelf een rollade van wilt maken) en vraag om bindtouw, Potje boerenjongens, Teentje knoflook, sjalotje
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-05-2008Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rollade met sinaasappel-abrikozensaus
4
Rollade van 800 gramzout en peper125 gram boter2 sinaasappels150 gram gedroogde abrikozen150 ml vleesbouillon van tablet1 theelepel mosterd1 eetlepel sinaasappeljam
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-03-2007Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rollade Van Wildzwijn
1 rollade van wildzwijn van ca. 1 kg (schoudervlees), zout, peper, 80 g boter, 50 g mager ontbijtspek, in dunne reepjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, 100 g knolselderij, in kleine blokjes, 1 dl rode port, 1 1/2 dl rode wijn, 1 blaadje laurier, 5 jeneverbessen, 2 kruidnagels, 2 teentjes knoflook, geplet, 4-6 dl wildfond, 1-2 el mosterd,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-10-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Gevulde Rollade
* 3 uien * 500 g kleine appels * 1/2 tl zout * 1/4 tl peper * 1 kg rollade (vraagde slager om onopgerolde rollade een stuk slagerstouw, om dat later zelf te doen) * 10 kruidnagels * 1/2 tl kaneel * 3 el boter * 1 volle el bruine suiker.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-09-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Rollade met groentegarnituur
Hoofdgerecht.
*1 kilo rollade, *Marinade van zout,peper,knoflook,mosterd en soyasaus, *Olijfolie, *2 zakjes celavita Krieltjes, *Appelcompote(zie mijn recept), *Fijne doperwten, *Worteltjes, *Sperzieboontjes, *paprika reepjes, *aardappelpuree
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-12-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rollade speciaal
Doe eens iets anders met een rollade!
1 Varkens Rollade, 2 Gesnipperde uien, 1 Rode Paprika in blokjes gesneden, 1 Blik Tomatenblokjes, 1 Rundvleesbouillonblokje of groentebouillon blokje, 2 Eetlepels Bloem, 1 Eetlepel Italiaanse Kruiden, 1 Scheut Olijfolie
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-07-2009Hoofdgerecht0-10 min.
Feestelijke rollade
Tussen een berg verzamelde recepten terug gevonden (gelukkig)
1 rollade, 1 eetl bruinesuiker, Boter, 2 eetl rode wijnazijn, 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 250 ml kippenbouillon, 2 reepjes sinaasappelschil, Sap van 1 sinaasappel, 1/2 chilipeper in reepjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-01-2019Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
rollade hawai
Een heerlijke en snel te bereiden maaltijd.We maken het vrij veel.
1 rollade van ca. 600 gr., 2 potten "QUICK & EASY" saus Hawai (ALDI markt), Zout., Peper., Zonnebloemolie., 2 Groentebouillonblokjes., Laurierblaadje., Peperkorrels., Stuk winterpeen,in stukjes., Water., 1 ui,fijngesnipperd., Ketjap manis.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-04-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Texaanse rollade
Dit is een eenvoudig en heerlijk recept
* 1 stuks ongekruide runderrollade ca 750 gr, * 1 theel paprikapoeder, * 1 mespunt chilipoeder of chilivlokken, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 eetl bruine suiker, * 1 eetl worcestersaus, * 2 druppels tabasco, * 1 mespunt zout, * 3 eet olijfolie
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-11-2010Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
De Rollade
Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.6-8 8-10 personen
1 ? kg 2 kg. varkensfiletrollade, zout, versgemalen peper, 8 10 sjalotjes, 4 5 venkelknollen, 8 10 kleine tomaten, 50 g. 75 g. boter, 3 4 el. (olijf)olie, 2 3 tl. tijm, 1 2 tl. rozemarijn, 1 dl. 1 dl. droge witte wijn, 1 dl. 1 dl. vleesfond of- bouillon, 2 3 el. zachte mosterd, 200 ml. 300 ml. creme fraiche
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-10-1999Hoofdgerecht> 120 min.
Feestelijke rollade
Met een rollade zet je iets bijzonders op tafel.
1 teentje knoflook *, 1 kleine rode Spaanse peper *, 1 blikje ananasstukjes op sap *, 2 dl ananassap *, 3 eetlepels ketjap manis *, 1 varkensrollade van 600 gram *, boter, 3 sjalotjes.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2005Nederlands30-60 min.
Zoete Rollade
Heerlijk als Tapas
ROLLADE:4 magere varkensfilets, 500 mililiter runderbouillon, 4 bleekselderijstengels kleingesneden, 2 uien, gesnipperdVULLING: 60 gram pijnboompitten, 100 gram ontpitte pruimen, 60 gram gedroogde abrikozen, 1 el Versgeraspte gember, 1 theelepel fijngehakte (blad) peterselie, 3 el vruchtenchutney, 4 plakken bacon, 3 el brandenwijn, versgemalen zwarte peper
- Spaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-03-2006Spaans Hoofdgerecht> 120 min.
Rollade Met Jachtsaus
1 varkensfiletrollade (ca. 700 g), 2 eetlepels olie, 40 g boter of margarine, zout, peper, 100 g champignons fijn (bakje a 250 g), 75 g katenspek (plakjes), 1? dl droge rode wijn, 1 zakje jachtsaus (voor 0,25 l, Knorr
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Provencaalse rollade
1 kg varkensfiletrollade, 1 tl gedroogde provencaalse kruiden, zout en peper, 2 teentjes knoflook gepeld8 a10 kneepjes vloeibare boter, 1 ui gesnipperd 1courgette,in plakjes, 2 blikjes tomaten op sap (a 400gr), 1 tl verse tijm of marjoraan,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-04-2007Hoofdgerecht60-120 min.
Shoarma rollade
Heel simpel
Varkensrollade en shoarma kruiden. Margarine/olijfolie., Voor de knoflooksaus : mayonaise, olijfolie en knoflookteentjes., Voor (eventueel ook) de paprikasaus : zie onderstaand.,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-12-2004Internationaal60-120 min.
Vlaamse rollade
Voor 6 tot 8 personen.
50 gr boter, 1 varkensrollade van ongeveer 1 kg, 1 gepelde en gesnipperde ui, 1 in ringen gesneden prei, 4 in plakjes gesneden worteltjes, 1 el fijngehakte peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1-1/2 dl runderbouillon, 1-1/2 dl bier>br>, 1 el maizena, 1 dl koffieroom, zout en zwarte peper uit de molen,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Varkens rollade
Pittig gekruide rollade met pasta en romige tomatensaus.
Doorregen varkensrollade van een kilo, olijfolie, 2 eetl. grilkruiden, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 6 vleestomaten, 1 tak verse rozemarijn of 2 theel. gedroogde rozemarijn naalden., 1 1/2 dl. rode wijn, 1 vleesbouillontablet, 1 eetl. italiaanse keukenkruiden, bekertje creme fraiche
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-03-2001Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
GEVULDE ROLLADE
Een eigen rollade maken is heel apart vooral door de eigengemaakte vulling. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar is ook heerlijk van smaak.
600 g mager rundvlees in een dunne lap, 450 g diepvries spinazie, ontdooid, 1 ei, 1 pakje Mon Chou, verbrokkeld, 50 g geraspte oude kaas, peper, zout, nootmuskaat, 2 plakken gerookte boerenham (50 g), 1/2 e mosterd, 2 e olie, 25 g boter, 1/2 runderbouillontablet, 50 ml droge sherry, 1 e maïzena, 8 groene gevulde olijven, in plakjes
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-2010Multi-cultureel Hoofdgerecht60-120 min.
rollade met sinaasappelsaus
Maak de rollade met saus ruim voor het eten klaar (of de avond tevoren), zodat de smaken goed kunnen intrekken.
1 runderrollade, mosterd, 125 g boter, 2 biologische sinaasappelen, maizena
- Biologisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2008Biologisch Hoofdgerecht30-60 min.
Rollade Met Abrikozen
: 2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel zaanse mosterd, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 varkensfiletrollade (ca. 700 g), 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 zakje gewelde abrikozen (150 g), 1 dl appelcider, 1 bekertje slagroom (125 ml), zout, peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
goudse rollade
, 350 GR. VARKENSROLLADE, 4 PLAKKENBELEGEN KAAS, 4 SCHIJVEN ANANAS, 4 PLAKJES MAGER GEROOKT SPEK, 40 GR. BOTER, 1/2 EETL. BLOEM, 1 EETL. ROOM, 1 TOMAAT, 1 TN. KNOFLOOK, 1/4 DL.BOUILLON, PETERSELIE, PEPER EN ZOUT - PAPTIKAPOEDER, WORCHESTERSHIRESAUCE - SHERRY OF COGNAC.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-03-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Rollade Met Kerrie-Mangosausgarni
Knorr kerstmenu 1
750 gr varkenslenderollade 40 gr boter, 1 mango, 150 gr groene druiven, 1 zakje Knorr Finesse kerrie-mangosaus, 3 el slagroom, peterselie., ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-02-2000Hoofdgerecht60-120 min.
FEESTELIJKE ROLLADE*
Met een rollade zet je iets bijzonder op tafel. Deze gemarineerde varkensrollade is heerlijk mals.
1 Teentje knoflook; 1 Kleine rode Spaanse peper;, 1 Blokje ananasstukjes op sap;, 2 dl ananassap [pak] 3 el Ketjap manis; 1 Varkensrollade van, ca. 600 gram; Croma vloeibare margarine; 3 Sjalotjes.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-01-2014Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kruidige Rollade
3 eetl. cashewnoten of pistachenoten, 1 kg. varkenslende of fricandeau (plat stuk), keukentouw, zout, versgemalen peper, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries), 1 eetl. gedroogde tijm, 2 eetl. gehakte dille (vers of diepvries), 75 gr. boter, 2 1/2 dl. kippenbouillon (van een tablet), ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-12-2000Nederlands60-120 min.
Rollade met sinaasappelsaus
=2Sinaasappelen, =1 Varkensrollade, =Peper,zout,=40 gr.boter, =2 el grove mosterd, =1 klein bekertje creme-, fraiche.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-02-2010Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
rollade met witlof
1 zak rostirondjes (diepvries, 600 g, McCain), 2 rode uien, 400 g varkensrollade, (vleeswaar, stuk), 1 eetlepel boter of margarine, 2 blikjes AH Witlof in cremesaus (a 400 g), 50 g rozijnen, 4 takjes peterselie
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-2000Nederlands10-20 min.
Gebraden rollade
500 gram lenderollade * 75-100 gram boter * 1 ui *1 laurierblad * 1 kruidnagel.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2003Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Spinazie Rollade
Het is een Vegetarische gerecht, ik heb het gebruikt als Voorgerecht , maar kan uiteraard ook gewoon als bijgerecht .
500 gram diepvries spinazie, 4 eieren gesplitst, ½ tl nootmuskaat, zout en peper, potje spagetti saus (suga), VULLING, 175 gram Broccoli in kleine roosjes, bol mozarella, 100 gram blauw schimmelkaas naar keuze., 25 gram geraspte parmezaanse kaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-201230-60 min.
-
Rollade
van jonpauldaum , 1 recepten, 0 volgers
-
Gemarineerde Rollades
van Tilly64 , 1 recepten, 0 volgers
-
rollade
van lies137 , 1 recepten, 0 volgers
-
rollade
van rita35 , 1 recepten, 0 volgers
-
Rollade uit oven
van anitabutter405 , 1 recepten, 0 volgers
-
rollade
van PlaninaBas , 1 recepten, 0 volgers
-
Kiprollade a la bartje
van griet44 , 1 recepten, 0 volgers
-
Varkensrollade
van tonvansanten , 1 recepten, 0 volgers
-
rollade
van jowoma , 1 recepten, 0 volgers
-
varkensrollades
van Josca03 , 1 recepten, 0 volgers
-
varkensvlees
van achtereind_v_n_big , 1 recepten, 0 volgers