Witloftaart met rode ui en brie
Kijk ook eens op mijn kookgroep wintersegerechten en meldt je aan .
Ingrediënten 4 personen
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid, 3 el olijfolie, 4 rode uien, in halve ringen, 500 g witlof, 2 x 150 g roombrie, in stukjes, 3 tl oregano,Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op, met de bebloemde kant naar beneden. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg 10 min. in het midden van de oven
Bereidingswijze
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur 10 min. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. 3. Schep het mengsel op het bladerdeeg. Verdeel de brie en de oregano erover. Bak de taart nog 20 min. in de oven.