Kipfilet in bacon met een romige portsaus
Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.
Ingrediënten 4 personen
4 halve kipfilets, ½ kippenbouillontablet, 8 dunne plakjes bak-bacon, 2 teentjes knoflook, 2 eetl olijfolie, 15 gram boter, 1 flink glas rode port, 150 ml (koks) room, zout, peper, gedroogde oreganoVoorbereiding
Pel de knoflook en pers deze uit.Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano.Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon. Vastzetten met een houten prikker.
Bereidingswijze
Olijfolie verhitten en de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten), Op het laatst de boter toevoegen en laten smelten.Kip uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.Port in de pan doen en laten inkoken tot plm. de helft.(Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano.