Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten
Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!
Ingrediënten 4 personen
400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche - , 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suikerBereidingswijze
Pasta beetgaar koken. Ui pellen en snipperen. Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden. Kipfilet in smalle reepjes snijden.Olie verhitten en ui hierin lichtbruin bakken. Afblussen met witte wijn en wat laten inkoken tot je nog plm. 2 eetlepels over hebt. Creme fraiche toevoegen. Inkoken tot deze dikker wordt. Gedroogde tomaten en de in reepjes gesneden kipfilet toevoegen en alles nog plm. 5 minuten laten sudderen. Pesto erdoor roeren. Op smaak maken met peper, zout, suiker en oregano. Penne beetgaar koken.Nu kun je de saus en de penne apart serveren of de saus door de penne doen. Ik vind het het lekkerst apart.(Je kunt ook rauwe reepjes of stukjes kipfilet nemen, die je vooraf bruin bakt in wat boter. Voor de rest is het recept hetzelfde)