1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rode Pesto

Rode pesto recepten (1.865)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmwraps gevuld met salade

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

INGREDIENTEN

2 wraps 200 gram gerookte zalm klein bakje demi creme fraiche 3 eetlepels rode pesto 1 zak veldsla 1/2 komkommer half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

Bereidingswijze

Meng de creme fraiche met de pesto en smeer dit uit over de 2 wraps. Leg hier de plakjes gerookte zalm op. Halveer de wraps. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes in kwartjes en meng dit met de sla en de geroosterde pitjes en de dressing. Leg dit op de wraps en vouw ze dicht.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept

INGREDIENTEN

300 gram spiraalmacaroni 400 gram kipfilet 2 el olijf olie zout en peper 5 volle eetlepels rode pesto 1 tl citroensap 3 teentjes knoflook 300 gr kerstomaatjes 4 lente uitjes 70 gr pijnboompitjes 100 gr geraspte jonge kaas 3 el gesnipperde basilicum

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

dressing voor de Carpaccio of voor een salade

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant.

INGREDIENTEN

- 4 eetl olijfolie, - 1,5 eetl. fijne mosterd, - 1 eetl. rode wijn azijn, - 1,5 eetl. honing, - 1 eetl. pesto,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

pastasalade met rode pesto

Lekkere maaltijdsalade

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 400 gr spirelli, 3 lente-uitjes, 300 gr kipfilet, geraspte kaas, 250 gr cherry-tomaatjes, handjevol pijnboompitjes, 2 a 3 eetlepels rode pesto, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

rode pesto (pesto pomodori)

Lekker pesto gemaakt van zongedroogde tomaten

INGREDIENTEN

40 g zongedroogde tomaatjes (op olie), 1 teentje knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten, 1/2 dl olijfolie, 2 el verse gehakte basilicum (of diepvries), zout

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Populaire groente recepten

Koude Pastasalade

Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.

INGREDIENTEN

250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

Gewoon zo?n heerlijke simpele pasta die iedereen lust. En snel bereid is!!!

INGREDIENTEN

600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.Voor de saus (4 personen):pakje Boursin met knoflook-kruiden 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay) 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes 2 uien60 gram pijnboompitten 2 eetlepels rode pesto 600 gram (zachte) hamlappenzout, peper, rundvlees-bouillonblokje

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode pesto

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Dit is een soepje waarvan je blijft opscheppen. Een soepje ook dat iedereen lust en kan waarderen. Je kunt het beste een grote pan maken want het gaat toch wel op. Gewoon lekker als begin van diner maar ook prima 's middags bij een broodje, zelfs als begin van een tapas avondje of op een buffet. Succes is verzekerd. TIP: Soms heb je wel eens tomaten die niet zo zoet zijn. Voeg dan gewoon een paar schepjes suiker naar smaak toe. Het lijkt misschien een beetje vreemd maar je soep wordt er heel erg lekker van

INGREDIENTEN

- 1 ui, - 2 tenen knoflook, - olijfolie, - 1 ½ kilo tomaten, - 1 blikje tomatenpuree (70 gram), - 3 kippenbouillon tabletten, - 1 liter water (uit de waterkoker), - 1 bakje mascarpone (250 gram), - 100 gram rode pesto, - 15 gram verse basilicum,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten

Wat restjes groenten uit je koelkast wokken. Voeg er een potje of blikje uitgelekte witte bonen en wat stukjes gedroogde tomaten aan toe. Op smaak maken met pesto en Parmezaanse kaas. Snel klaar en ....smullen maar.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste rode pesto recepten

De 10 lekkerste simpele dressings

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Rode pesto

Gebruik naast zongedroogde tomaten ook gegrilde paprikas. Deze geven een zoetige smaak aan de pesto. Pesto is lekker op een broodje, in je pasta, maar kan je ook als smaakmaker gebruiken voor vlees, vis of in soepen. Eigenlijk is pesto heel veelzijdig.

INGREDIENTEN

100 gr zongedroogde tomaatjes, 2 gegrilde paprikas, 2 teentjes knoflook, 30 gr pijnboompitten, 30 gr parmezaan, Olijfolie, Peper en zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2013
  •  
  •  10-20 min.

Rode pesto

Net ietsje anders dan de basis rode pesto recepten. Dit komt door het gebruik van de olie van de gedroogde tomaten.

INGREDIENTEN

200 gram zongedroogde cherrytomaatjes, scheutje modena balsamicoazijn, volle bos verse Basilicum, 4 tenen knoflook, 4 EL pijnboompitten, snuf verse zwarte peper, 50 gram parma kaas, olie van de gedroogde tomaatjes.

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2013
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Rode Pesto

Heerlijk voor op stokbrood, in de pasta of bij de antipasti

INGREDIENTEN

1 klein blikje tomaten puree, 4 of 5 eetlepels olijfolie (extra vierge), 1 zakje gedroogde basilicum, 2 tenen knoflook, zout, peper

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Rode Pesto

Dit is de tegenhanger van groene pesto. Kan gebruikt worden om onder pasta te mengen, maar kan ook geserveerd worden op een toastje of een gegrild stukje stokbrood bij bbq-

INGREDIENTEN

200 gr gedroogde tomaten op olie of gedroogde tomaatpasta(te verkrijgen bij de goede supermarkt of Italiaanse specialiteiten zaak)2 geperste looktenen,4 lepels basilicumblaadjes,2 lepels olijfolie.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Rode pesto

Poepsimpel om te maken en binnen enkele minuten hebt U zelf Uw eigen rode pesto.

INGREDIENTEN

1/2 plantje basilicum (10 g), 2 teentjes knoflook, 200 g halfgedroogde tomaten (versmarkt), 2 eetl. pijnboompitten, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. balsamicoazijn, peper en zout

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rode pesto

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

60 g zongedroogde tomaatjes op olie, 60 g pijnboompitten, 1/2 rode peper zonder zaadjes, 1/2 gemarineerde piquillo paprika ( kleine gemarineerde paprika ), peper

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2020
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rode pesto

Tomatenpesto.

INGREDIENTEN

100 gr zongedroogde tomaten, 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas, 50 gr pijnboompitten, 1 1/2 dl olijfolie.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Rode pesto

INGREDIENTEN

150 gr. zongedroogde tomaten, 1 teen knoflook, 50 gr. pijnboompitten, 10 gr. parmezaanse kaas, olie van de tomaatjes, of gewoon olijfolie (niet te veel!), evt. wat blaadjes basilicum

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Rode pesto

Leuk om zelf te maken

INGREDIENTEN

4 el geroosterde pijnboompitten, 200 g tomaten, 50 g fijngesneden basilicum, 2 teentjes knoflook, uitgepers of klein gesneden., 4 el olijfolie, 3 el basalmico-azijn, 75 g Parmezaanse kaas.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

rode pesto

Lekker op 'n toastje, door de pasta of als pizzabeleg.

INGREDIENTEN

90 gr zongedroogde tomaten in olie, geroosterde pijnboompitten, 4 el geraspte parmezaanse kaas, olijfolie extra virgine.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Rode pesto

Variant op de groene

INGREDIENTEN

200gr gedroogde tomaten, 2 teentjes look, 4 el verse basilicumblaadjes, 2 el olijfolie.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rode pesto

Met gedroogde of geroosterde tomaten

INGREDIENTEN

2 el pijnboompitten -, 20 gr verse basilicumblaadjes-, 8 gedroogde of geroosterde tomaten, 2 el fijngesneden peterselie-, 1 teentje knoflook-, 1 - 1 ? dl olijfolie-, 40-50 g geraspte parmenzaanse kaas-, zout, peper-,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

rode pesto

INGREDIENTEN

Zongedroogde tomaten (pommedorie), Verse basilicum, Peper en zout, Olijfolie,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Rode Pesto

INGREDIENTEN

30 gram verse basilicumblaadjes, 1 teentje knoflook, 1-2 etl goede olijfolie, 45 gram pijnboompitten, 30 gram gerapte Parmezaanse kaas, 30 gr zongedroogde tomaten, zout, peper.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pesto rosso (rode pesto)

Super lekkere dikke pesto

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 grote teen knoflook, 1 blokje italiaanse harde kaas (grana pardano of iets dergelijks - blokje van circa 2x2x6 cm), Handvol pompoenpitten, Gedroogde tomaten (circa 3 stuks), 10 gram verse basilicum, olijfolie, peper, zout

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2019
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pesto

Pesto is een groene of rode saus die afkomstig is uit Italie.

INGREDIENTEN

30 verse blaadjes basilicum in reepjes, 3 teentjes knoflook grof gehakt, 50 gram pijnboompitten grof gehakt, 1/2 tl grof zeezout, 4 el geraspte parmezaanse kaas, 4 el geraspte pecorino kaas, 8 el olijfolie.

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Pastasalade met kip en rode pesto

INGREDIENTEN

, 250 gr pasta naar keuze, 300 gr gerookte kipfilet, in stukjues, 4 volle eetlepels rode pesto, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, olijfolie, 200 gr kerstomaatjes, in vieren gesneden, 4 lente-uitjes, gesneden, 3 eetlepels pijnboompitten, basilicum, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pesto

Maak zelf je eigen pesto. Dit recept is voor groene pesto, bij de serveertips staat hoe je rode pesto kunt maken.

INGREDIENTEN

30 g. basilicumblaadjes (vers), 1/2 tl. zout, 2-3 teentjes knoflook, 30 g. pijnboompitten, 4 el. Parmezaanse kaas, 1 dl. olijfolie, peper (versgemalen)

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Knoflook rode pesto pasta

Dit recept is in een aantal stappen geëvolueerd van gewone knoflook pasta. Deze aten we iedere week. Een heerlijke pasta maar af en toe mis je wat. In eerste instantie kwam hier alleen de pesto bij. De rest van het recept kwam nog iets later en complimenteren mijns inziens zowel de knoflook als de pesto. Ik hoop dat jullie er net zo van gaan genieten als ons.

INGREDIENTEN

250-500 gram verse pasta, 1 kipfilet (+/- 250 gram), 5 flinke tenen knoflook, 1 potje rode pesto (+/- 130 gram), 1 bekertje Crème Fraîche (200 gram), bakje cherrytomaatjes (250 gram)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta tonijn crème met courgette en pesto

Lekkere romige pasta met en saus van courgette, tonijn, ui, paprika, tomaat en pesto. Mijn eerste zelfbedachte recept. Ontstaan uit enkele jaren hobby koken in de keuken met andermans recepten.

INGREDIENTEN

250 á 300 gram (Penne) Pasta., 2 Blikjes tonijn, 2 Uien, 1 Courgette, 1 Paprika oranje (rood / geel kan ook), 1 Blik tomaten blokjes, 1 Bekertje crème fraîche (125 ml), 4 Eetlepels rode pesto, 1 Teentje knoflook, 3 Eetlepels olijfolie, 15 Gram fijn gehakte peterselie

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

rode uiensoep met pesto

Een erg lekker anders dan anders uiensoepje,maar ja, dat vindt iedereen natuurlijk van zijn eigen brouwels......Het meeste van mezelf en een klein beetje uit een folder van zo'n 15 jaar geleden.

INGREDIENTEN

4 rode uien, 2 el olijfolie,1/4 liter vlees of kruidenbouillon, 2 el rode pesto,1 el verse tijm, zout en peper, 6 sneetjes volkorenbrood, 75 gr. blauwe schimmelkaas naar eigen smaak, 75 gr.geraspte belegen kaas.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gevulde eieren met rode pesto

Gevulde eieren met pesto (evt. met garnalen).

INGREDIENTEN

6 eieren, 50 gr. rode pesto, 2 eetlepels (yoghurt)mayonaise, zout en peper en eventueel 100 gr. garnalen.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2008
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

PASTASALADE MET PESTO EN PARMAHAM

Een heerlijke koude pastasalade met verse kruiden. Mild en fris van smaak en toch een beetje pittig.

INGREDIENTEN

500 gr. tri colore pasta, 1 zakje pijnboompitjes, 1 rode ui, 3 lenteuitjes, groene pesto, 1 dikke teen knoflook, 1 rode paprika, ananas, blikje mais,creme frache ( 2 kleine bekertjes,3 dikke eetlepels olijfonaise, verse basilicum en dille, chorizo of dikke plak parmaham,peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pastasalade met rode pesto, kip en geitenkaas

Heerlijke pastasalade als hoofdmaaltijd of voor een buffet.

INGREDIENTEN

1/2 zak volkorenpasta (penne), 1 bakje cherrytomaten, 1 stukje gerookte kipfilet, 1 stukje (plak) Bettine Blanc 58+ geitenkaas, 1 komkommer, 1 zakje rucola van 75 gram, 1 potje rode pesto, 1 stukje parmigiano rggiano of grada pardano

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2011
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Koolraap met rode pesto

Op zijn italiaans

INGREDIENTEN

500 g koolraap, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode pesto, 1 dl. bouillon

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Fusilli met tomaat en rode pesto

INGREDIENTEN

, 250 gr gedroogde, gekleurde fusilli, , 3 gedroogde tomaten op olie, , 2 el. rode pesto, , peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip Met Rode Pesto- Tomatensaus

Kipstukjes in romige saus

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 1 a 2 el rode pesto, 2 tomaten, 1/8 l slagroom, Italiaanse kruiden, wat olijfolie om in te bakken

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kaasflapje met rode pesto

Lekker voor bij de borrel!!

INGREDIENTEN

Benodigdheden per stuk: 1 plakje bladerdeeg, 1 tl. rode pesto, 2 zongedroogde tomaten op oliebasis, 1 plake kaas, 1 ei, 1 tl. verse basilicum

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste rode pesto recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top