Rode mul met chermoula
Mul gemarineerd in chermoula. Heerlijk!
Ingrediënten 4 personen
* 4 grote rode mullen of 8 kleine, gefileerd Voor de chermoula: * 3 teentjes knoflook, fijngesneden * 1 rode ui, fijngesneden * 1 rode peper, fijngesneden * 10 saffraandraadjes of 1/2 tl koenjit * 1 1/2 el paprikapoeder * 1 1/2 el gemalen komijn * 3 el fijngesneden koriander * 3 el fijngesneden peterselie * 1 el fijngesneden citroenschil * sap van 1-1 1/2 limoen * 6 el olijfolieBereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de chermoula door elkaar en wrijf de mul hiermee in. Laat de visfilets 1 uur marineren. Bak ze daarna aan elke kant 2 minuten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Schenk de chermoula-marinade in de pan en warm deze 1 minuut mee. Geef de chermoula als saus bij de vis.