1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rode Mul

Rode mul recepten (81)

Alles wissen
Rode mul

Rode mul

Rode mul behoort tot de baarsachtigen en wordt ook wel koning van de poon genoemd. De rode mul is roze rood van kleur en wordt gekenmerkt door de bruinrode lengtestreep die helemaal loopt van de ogen naar de staart met daaronder drie gele lengtestrepen. De rode mul komt voor in het oosten van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Rode mul leeft op zandbodems dicht bij de kust tot op een diepte van 300 meter. De rode mul is een typische zomer vis, wat goed uitkomt want de rode mul is een ideale vis om op de barbecue te doen! Rode mul is een heerlijk matig vette vis die bovendien makkelijk te fileren is en vaak een gunstige prijs heeft. Ook is het heerlijk om de rode mul te bakken, grillen of in de oven te bereiden. Rode mul behoort tot de baarsachtigen en wordt ook wel koning van de poon genoemd. De rode mul is roze rood van kleur en wordt gekenmerkt door de bruinrode lengtestreep die helemaal loopt van de ogen naar de staart met daaronder drie gele lengtestrepen. De rode mul komt voor in het oosten van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Rode mul leeft op zandbodems dicht bij de kust tot op een diepte van 300 meter. De rode mul is een typische zomer vis, wat goed uitkomt want de rode mul is een ideale vis om op de barbecue te doen! Rode mul is een heerlijk matig vette vis die bovendien makkelijk te fileren is en vaak een gunstige prijs heeft. Ook is het heerlijk om de rode mul te bakken, grillen of in de oven te bereiden.

Koken
De rode mul wordt voornamelijk gebakken of gegrild en niet vaak gekookt. Wel kunt u de rode mul bijvoorbeeld in uw pasta gebruiken. Terwijl de pasta kookt, draait u de rode mul om in de pan en stooft u deze in ongeveer 6 minuten gaar. Rode mul kan ook erg lekker zijn in soep of met gekookte aardappelen. Ook kunt u van de rode mul een eigen soep maken.

Schoonmaken
Snijd de buik van de rode mul open en haal de ingewanden eruit. Knip de rugvin, staartvin en eventuele andere vinnen met kieuwen eraf. Laat de schubben van de rode mul echter zitten! Spoel de vis aan de binnenkant uit onder stromend water en maak de rode mul vervolgens droog. Dit kunt u ook bij de visboer al laten doen. In dit geval hoeft u de vis slechts nog even schoon te spoelen met wat water. Vergeet de vis niet droog te deppen na afloop.

Kopen
De mul komt voornamelijk voor in het oosten van de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. De vis komt ook voor in de Noordzee, maar wordt daar weinig gevangen. Gelukkig is de mul gewoon in Nederland te koop. De rode mul is een zomervis en is dus het meest te vangen en het lekkerst om te eten in de zomer. U kunt de rode mul kopen op een vismarkt of bij uw plaatselijke visboer: helaas is de rode mul niet in de supermarkt te koop.

Bakken
Snijd de filets van de mul en dep de mul droog. Verwijder vervolgens met een pincet de overgebleven graatjes. Verhit de bakpan met een beetje olie. Als de pan warm genoeg is, legt u de mul in de pan. Bak de mul mooi krokant op de huid. Als de huid van de mul eenmaal knapperig en bruin genoeg is, kunt u hem van het vuur halen en op een lage temperatuur in de oven stoppen om de mullen warm en soepel te houden. Serveer met eventueel wat couscous of winterpeen.

Grillen
U kunt de rode mul natuurlijk ook grillen. Maak de mul eerst schoon en fileer de vis. Doe vervolgens wat plakken limoen in de mullen en voeg daar nog sjalotreepjes aan toe. Bestrooi de mullen van zowel de buitenkant als de binnenkant met zout en peper. Pak een krant en maak deze nat. Wikkel vervolgens de mullen in de krant als een pakketje en leg het geheel zo op de grill. Laat de mullen ongeveer 20 tot 25 minuten grillen: dan zijn ze klaar! Haal de mullen uit de kranten en serveer uw gerecht.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

italiaanse rode mul

Italiaanse rode mul met witte wijn

INGREDIENTEN

8 rode mul fillets, 4 tomaten (2 in stukjes en 2 gepureerd), 250 cl witte wijn, 2 teentjes knoflook, basillicum, 2 eetlepels olijf olie, zout & peper, beetje bloem, 1 eetlepel boter

Bereidingswijze

Doe de olie, knoflook, basilicum, tomaten, rode mul, zout en peper in een grote pan. Giet de wijn erbij en kook het 20 minuten. Haal de vis uit de pan en leg hem op een voorverwarmd bord. Mix de bloem en de boter tot een balletje en roer dit langzaam door de pan. Goed roeren totdat de saus mooi is ingedikt. Doe de saus op de vis.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Risotto met rode mul

Met de recepten van Swinckels leer je hoe je Swinckels bier in gerechten kunt gebruiken. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

300 ml Swinckels, 300 gram risotto rijst, 2 stuks paprika, 1 stuks prei, 1 stuks ui, 4 stuks rode mul filet, 100 gram feta, 4 eetl olie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  •  
  •  20-30 min.

Verpakte rode mul.

Voorgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: - 20 minuten van "Nynke"

INGREDIENTEN

8 rode mul, schoongemaakt, of sardines, 8 salieblaadjes, 8 grote plakken rauwe ham,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zomersalade met gebakken rode mul

Deze zomersalade met gebakken rode mul is perfect voor de warme dagen!

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde rucola salade, 1 gele paprika, 1 rode ui, 1 potje zwarte olijven, 2 gekookte eieren, 4 eetlepels Franse dressing, 4 verse rode mul filets, , Dressing:, 300 gr zonnebloemolie, 100 gr azijn, 1 eetlepel mosterd, 1 ui (gesnipperd)

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2018
  • Europees
  •  20-30 min.

Filet Van Rode Mul

Filet van rode mul in een zuiderse marinade met saffraanrouille,gestoofde minivenkel en gefrituurde jonge spinazieblaadjes.

INGREDIENTEN

12 filets van rode mul,8 minivenkels geblancheerd, 16 jonge blaadjes spinazie,1 sjalot gehakt,1 eetlepel gekookt kreeftenvlees,1 eetlepel tomatenblokjes,1 eetlepel peterselie gehakt,8 zwarte olijven ontpit,2dl olijfolie,1 eetlepel witte wijn, Rouille:, 1 eetlepel gepureerde aarappel,2 eetlepels olijfolie, 1 dosis saffraan,1 teentje knoflook

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gestoomde rode mul

Dit gerecht is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilie waar rode mul in overvloed verkrijgbaar is. Ook in Nederland is deze heerlijke vis steeds beter verkrijgbaar.  

INGREDIENTEN

Rode mul filet (250 gr), Cherry tomaten (100 gr), Zwarte olijven (80 gr), Kappertjes (50 gr), Basilicum (10 gr), Water (25 ml), Oregano (10 gr), Mint (10 gr), Tijm (10 gr), Rode ui (25 gr), Extra virgine olijf olie (10 ml), Zee anemonen of andere eetbare bloemen (5 gr) (indien verkrijgbaar), Witte wijn (10 ml), Zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire groente recepten
  • Eigen recept

Rode mul met tortilla rolletjes

Rode mul geserveerd met hartige tortilla rolletjes.

INGREDIENTEN

Rode mul, 4 stuks., , 2-3 tortillas, te koop bij de mexicaanse afdeling vd supermarkt. Ziet eruit als een pannekoek, is gemaakt van deeg., 2 cm geraspte gemberwortel, 1 stengel citroengras, sap van een halve limoen, 1 tomaat in kleine blokjes, halve appel (bv Elstar) in kleine blokjes van ~3 mm, 3 cm zeer fijn gesneden stukje rode peper., Handvol koriander, fijngesneden., , eventueel chutney, bijvoorbeeld abrikozenchutney.

  • Fusion Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2008
  • Fusion Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rode mul met Aziatische salade

Meer recepten? Ga dan naar www.thelemonkitchen.nl

INGREDIENTEN

Boter en/of olijfolie, 2 ( of 4 kleine) rode mul of roodbaars filet met huid, 1 gele of oranje paprika (zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes), 1/2 komkommer in dunne plakjes, 1 wortel, in lange sliertjes, Verse rode en/of gele peper in dunne ringetjes (hoeveelheid naar smaak), Sesamzaadjes, Verse Koriander, , Dressing:, 2 Eetlepels Japanse sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel mirin (toko of grote supermarkten), 1/2 limoen, sap & geraspte schil + extra schijfjes, 1/2 citroen, sap en geraspte schil + extra schijfjes, Versgemalen zwarte peper en zout, Kewpie mayonaise (toko of grote supermarkten)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rode mul met stamppot.

Stamppot van prei en kreeft, kreeftenjus en peterselie-olie

INGREDIENTEN

4 stuks rode mul,geschubd . 1 kreeft van 500gr, gekookt en schoongemaakt/kreeftkarkas/,1/2 prei, gewassen en gesneden/ 150 gr. aardappelen geschild / 75 gr.boter./ 20 gr. melk/ bosje peterselie voor de peterselie-olie en 1 dl kreeftenjus.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rode mul met chermoula

Mul gemarineerd in chermoula. Heerlijk!

INGREDIENTEN

* 4 grote rode mullen of 8 kleine, gefileerd Voor de chermoula: * 3 teentjes knoflook, fijngesneden * 1 rode ui, fijngesneden * 1 rode peper, fijngesneden * 10 saffraandraadjes of 1/2 tl koenjit * 1 1/2 el paprikapoeder * 1 1/2 el gemalen komijn * 3 el fijngesneden koriander * 3 el fijngesneden peterselie * 1 el fijngesneden citroenschil * sap van 1-1 1/2 limoen * 6 el olijfolie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rode Mul met Groenteratatouille

Roerbakken met een Italiaans recept

INGREDIENTEN

4 rode mulfilets1 courgette1 groene Paprika1 rode ui1 wortel1 el balsamico azijn3 el Olijfolie2 teentjes knoflook

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste rode mul recepten

Rode mul in tomaten-olijvensaus

De saus kan vooraf worden gemaakt en gekoeld worden bewaard. De rode mul kan voor dit recept vervangen worden door geep of kleine roodbaars. (Tussen twee haakjes: de saus smaakt ook lekker bij pastagerechten.)

INGREDIENTEN

8 kleine hele rode mullen (ongeveer 1 kg)(schoongemaakt en geschubd), 2 el gehakte verse peterselie, Voor de saus:, 1.1/2 el olijfolie, 1 grote ui in ringen, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 800 g tomatenstukjes uit blik, 1.1/2 el rode wijnazijn, 2 el tomatenpuree, 1 el suiker, 60 ml witte wijn, 185 ml visbouillon, 1 el gehakte verse oregano, 1 el gehakte verse basilicum, 100 g zwarte olijven

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode mul met chermoula

INGREDIENTEN

4 grote rode mullen of 8 kleine, gefileerd, voor de chermoula:, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 rode ui, fijngesneden, 1 rode peper, fijngesneden, 10 saffraandraadjes of 1/2 tl koenjit, 1 1/2 el paprikapoeder, 1 1/2 el gemalen komijn, 3 el fijngesneden koriander, 3 el fijngesneden peterselie, 1 el fijngesneden limoenschil, sap van 1 - 1 1/2 limoen, 6 el olijfolie,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

provencaalse rode mul

INGREDIENTEN

4 mooie stevige mullen, 12 laurierblaadjes, olijfolie, peper, zout, 4 vleestomaten, 1 grote citroen, 75 - 100 g zwarte olijven, 2 flinke tenen knoflook, klein bosje dille

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

rode mul met ansjovis

Verrukkelijk mediterrane ovenschotel

INGREDIENTEN

600 gr vastkokende aardappelen in schijfjes, 3 el olijfolie, 1 blikje ansjovis, kleingesneden., 2 teentjes knoflook, fijngesneden., zeezout, versgemalen zwarte peper, 4 rode mullen, schoongemaakt, 8 verse laurierblaadjes. 2 dl kippenbouillon( mag van tablet) extra lage ovenschaal, aluminiumfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode mul met tomaten

"Triglie con pomodoro"

INGREDIENTEN

4 rode mullen, elk ongeveer 175-200 gram - 500 gram tomaten, ontveld, of 400 gram pomodori - 4 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels fijngehakte, verse peterselie 2 teentjes knoflook, fijngehakt - zout en versgemalen zwarte peper - 1 dl witte wijn - 4 dunne plakjes citroen, doormidden gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode mul in een pakketje

Vispakket met groente

INGREDIENTEN

600 gram (rode) mulfilets, 1 eetlepel olijfolie, halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes), 1 prei (reepjes van 5 cm), 1 venkelknol (smalle ringen), 1 rode ui (smalle partjes), 200 gram haricots verts (3 minuten gekookt), 1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt), 1 citroen (plakjes), zout en versgemalen peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

rode mul met ansjovis

Voor nog meer lekker gerechten met vis & schaal en schelpdieren, zie webgroep visalicious.Mocht jezelf een smakelijk visrecept hebben zet het er gerust bij.

INGREDIENTEN

600 g vastkokende aardappels, geschild, in schijfjes, 3 el olijfolie, 1 blikje ansjovisfilet, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 4 rode mullen, schoongemaakt, 8 (verse) laurierblaadjes, 200 ml kippenbouillon (tablet of zelfgemaakt)

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode mul met witlof

INGREDIENTEN

8 rode mulfilets met vel, zout, peper, 50 g boter, 6 struikjes witlof, 1-2 el sinaasappelsap, 2-3 el fijngesneden bieslook

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode mul met cherrytomaatjes

Een feestelijk voorgerecht van vis met tomaatjes en sla.

INGREDIENTEN

1 bakje cherrytomaatjes, 1 eetlepel suiker, 1 rode peper, in reepjes, 1 bosje rucola, 4 eetlepels olijfolie 1 citroen, geraspte schil en citroensap, 8 rode mulfilets, huidkant twee keer licht ingesneden, gedroogd tussen papier

  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Fettucine met rode mul

Voorbereiding 10 min., Bereiding 1 uur 1 uur weken voor 4 pers.

INGREDIENTEN

100 G gedroogde morieltjes, 16 asperges, 250 g verse fettucine, 1 el boter, 1 el olijfolie, 12 mulfilets, voor de saus, 20 cl bruine fond, 10 cl rode port, 10 zwarte peperkorrels, laurierblad, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rode Mul met Cherrytomaatjes.

INGREDIENTEN

1 bakje cherrytomaatjes, 8 rodemulfilets, huidkant 2x licht ingesneden, gedroogd tussen papier, 1 citroen, sap en geraspte schil, 1 el suiker, 1 rode peper, in reepjes gesneden en zaadloos, 1 bosje rucola, 4 el olijfolie.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spaanse mul

Mul of rouget is een echte zomervis. De kleine visjes zijn populair in Zuid-Europa. Bij ons wint de rode mul die meestal zo`n 15-20 cm lengte heeft, aan terrein. Vraag de visman de vis te fileren en ontschubben en let op: er zit nog wel eens een graatje in de filets. Verwijder ze met een pincet. Rougets zijn zeer geschikt om te grillen.

INGREDIENTEN

8-12 rougetfilets (afh. van grootte), olijfolie om te bakken, ca. 750gr. tomaten, 1/2 komkommer, 2 sjalotjes, enkele druppels citroensap, enkele takjes platte peterselie, zout, peper, 11/2 eetlepel olijfolie.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mul Met Risotto

ZWARTE RISOTTO MET KROKANTE MUL

INGREDIENTEN

Voor de risotto:, 20 gram boter, 1 sjalot, 100 gram Arborio rijst, 1/2 dl rode wijn, 10 gram inktviskleurstof, ca. 2 1/2 dl kippefond, 1/2 dl gesiagen room, , Voor de dressing:, 1/4 dl kippefond, 1 ertlepel sojasaus, 1 eetlepel balsamico azijn, 5 eetlepels olijfolie, peper en zout, verse Koriander,

  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1998
  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Saffraan Veldsla Met Saffraancreme En Rode Mul

Bijzondere salade met rode mul en saffraan creme

INGREDIENTEN

* 200 g veldsla, gewassen en gedroogd * 4 rode mul filets * 1 el olijfolie *peper en zout --> voor de saffraan creme: *16 saffraandraadjes *150 ml slagroom *1 th dijonmosterd * 1 el citroensap *mespunt cayennepeper *mespunt zout --> voor de saffraandressing: *100 ml visfond *100 ml noily prat (droge witte vermouth) *12 saffraandraadjes *1 el citroensap *4 el olijfolie,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Provencaalse mul

Een heerlijk Frans visgerecht uit de Provence.

INGREDIENTEN

2 rode mullen (heel) a 300-400 gram of 1 grote (schoongemaaktgrove peper en zeezout1 klein bosje grof gesneden basilicum1 sinaasappel, schoongeboend en in partenolijfolie4 tenen knoflook, geplet? 10 olijven, zwarte en groene8 kerstomaatjes

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mul met tomaten

Triglie con pomodoro

INGREDIENTEN

4 rode mullen, elk ongeveer 175-200 gram - 500 gram tomaten, ontveld, of 400 gram pomodori - 4 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels fijngehakte, verse peterselie 2 teentjes knoflook, fijngehakt - zout en versgemalen zwarte peper - 1 dl witte wijn - 4 dunne plakjes citroen, doormidden gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mul met tappenade

INGREDIENTEN

1 blikje ansovis, uitgelekt, 3 tenen knoflook, 4 eetlepels peterselie, fijngehakt, 1/2 blik gepelde tomaten, uitgelekt, 4 rode mullen van 100 gram, 6 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 eetlepels paneermeel, 1 theelepel citroensap

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde rode mul op spinaziesaus

Een heerlijk voorgerecht dat er door de combinatie van de rode vis en de groene saus ook nog eens prachtig uitziet.

INGREDIENTEN

2 rode mullen (ook mullet genoemd). 300 gram spinazie. 3 bosuitjes. 100 ml visfond. 1/2 bekertje creme fraice. ijskoude boter. zout en peper. evt 1 citroen.

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Trio Van Rode Mul, Tarbot en Zeeduivel

INGREDIENTEN

300 gram mulfilet, 300 gram zeeduivelfilet, 300 gram tarbotfilet, 1 courgette, 1 winterwortel, 1 avocado, 2 vleestomaten, naar smaak citroensap, boter, peper & zout, 500 gram wilde spinazie, 1 prei, 0,5 knolselderij, 1 eetlepel kappertjes, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 eetlepels vers gehakte peterselie, 3 eetlepels olijfolie, 1 bosje peterselie, 4 deciliter visfumet, 1 deciliter creme fraiche, 0,5 bos verse kervel, 0,5 bos peterselie, 0,5 bos verse dille

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Trio van rode mul, tarbot en zeeduivel

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 winterwortel, 1 avocado, 1 prei, 300 gr. tarbotfilet, 1 citroen, 1.5 bosjes peterselie, verse, 2 vleestomaten, 500 gr. spinazie, wilde, 300 gr. zeeduivelfilet, 4 dl. visfumet, 1 dl. creme fraiche, 0.5 bosje kervel, verse, 0.5 bosje dille, verse, 1 el. kappertjes, 2 el. peterselie, verse, gehakte, 3 el. olijfolie, 0.5 knol knolselderij, 1 teentje knoflook, Citroensap, Boter, Peper, Zout

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Trio van rode mul, tarbot en zeeduivel

INGREDIENTEN

1 courgette -, 1 winterwortel -, 1 avocado -, 1 prei -, 300 gram tarbotfilet -, 1 citroen -, 1 1/2 bosjes verse peterselie -, 2 vleestomaten -, 500 gram wilde spinazie -, 300 gr. zeeduivelfilet -, 4 dl visfumet -, 1 dl creme fraiche -, 1/2 bosje verse kervel -, 1/2 bosje verse dille -, 1 eetlepel kappertjes -, 2 eetlepels verse gehakte peterselie -, 3 eetlepels olijfolie -, 1/2 knol knolselderij -, 1 teentje knoflook -, citroensap -, boter -, peper en zout, , , , , , , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Trio van rode mul, tarbot en zeeduivel

INGREDIENTEN

1 courgette, -1 winterwortel, -1 avocado, -1 prei, -300 gr. tarbotfilet, -1 citroen, -1.5 bosjes peterselie, verse, -2 vleestomaten, -500 gr. spinazie, wilde, -300 gr. zeeduivelfilet, -4 dl. visfumet, -1 dl. creme fraiche, -0.5 bosje kervel, verse, -0.5 bosje dille, verse, -1 el. kappertjes, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -3 el. olijfolie, -0.5 knol knolselderij, -1 teentje knoflook, -Citroensap, -Boter, -Peper, -Zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Trio van rode mul, tarbot en zeeduivel

INGREDIENTEN

1 courgette * 1 winterwortel * 1 avocado * 1 prei * 300 gr tarbotfilet * 1 citroen * 1,5 bosjes peterselie * 2 vleestomaten * 500 gr wilde spinazie * 300 gr zeeduivelfilet * 4 dl visfumet * 1 dl.creme fraiche * 1/2 bosje verse kervel * 1/2 bosje versedille * 1 el kappertjes * 2 el verse fijngehakte peterselie * 3 el olijfolie extra vergine * 1/2 knol knolselderij * 1 teentje knoflook * citroensap * boter * peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Trio van rode mul, tarbot en zeeduivel

INGREDIENTEN

300 gram mulfilet, 300 gram zeeduivelfilet, 300 gram tarbotfilet, 1 courgette, 1 winterwortel, 1 avocado, 2 vleestomaten, naar smaak citroensap, boter, peper & zout, 500 gram wilde spinazie, 1 prei, 0,5 knolselderij, 1 eetlepel kappertjes, 1 teentje knoflook, 1 citroen, 2 eetlepels vers gehakte peterselie, 3 eetlepels olijfolie, 1 bosje peterselie, 4 deciliter visfumet, 1 deciliter creme fraiche, 0,5 bos verse kervel, 0,5 bos peterselie, 0,5 bos verse dille,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rode mul met pastissabayon en gefrituurde schorseneren

Smakelijk en apart gerecht

INGREDIENTEN

4 mulfilets, Olijfolie, extra vergine, 180 gr. peterseliewortel, 1.5 dl. room, 1.5 dl. water, 1 stengel bleekselderij, 2 lente-uitjes, 1 schorseneer, Frituur-olie, 5 dl. wijn, witte, 1 el. dragonazijn, 1 el. pastis, 2 eierdooiers, Peper, Zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode mul met pastissabayon en gefrituurde schorseneren

INGREDIENTEN

Olijfolie, extra vergine, 180 gr. peterseliewortel, 1.5 dl. room, 1.5 dl. water, 1 stengel bleekselderij, 2 lente-uitjes, 1 schorseneer, Frituur-olie, 5 dl. wijn, witte, 1 el. dragonazijn, 1 el. pastis, 2 eierdooiers, Peper, Zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode mul met pastissabayon en gefrituurde schorseneren

INGREDIENTEN

4 mulfilets, -Olijfolie, extra vergine, -180 gr. peterseliewortel, -1.5 dl. room, -1.5 dl. water, -1 stengel bleekselderij, -2 lente-uitjes, -1 schorseneer, -Frituur-olie, -5 dl. wijn, witte, -1 el. dragonazijn, -1 el. pastis, -2 eierdooiers, -Peper, -Zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

salade van rode mul met tomaten dressing

Een lauw warme salade op z,n zuid frans

INGREDIENTEN

2 rijpe vleestomaten ontveld en in kleine blokjes, 9 eetl olijfolie, sap van een 1/2 limoen, 2 eetl fijngesneden verse basilicum, 1 th lepel fijngesneden dragon, 1 theel balsamico azijn, zout en peper, 1 eetl witte wijnazijn, 200gr gemengde slabladen, 8 mulfilets met vel,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Gegrilde rode mul met stampot van gepofte aardappelen

En gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

3 aardappels = 4 grote tomaten = 4 grote rode mul filets = bieslookolie = Aceto Balsamico = 2 tenen knoflook en kruiden als bieslook,basilicum,tijm,rozemarijn,peterselie,kervel en dille...

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode mul filet bedekt met basilicum en filodeeg,

Heerlijk

INGREDIENTEN

Rode mul filet, basilicum, filedeeg, Opperdoes ronde, doperwten, flinters sukade van het Maas, Rijn en IJssel rund, roomboter., sjalotjes, Grand Cru olijfolie van Valderrama., Edik (= soort azijn met een zeer lage zuurgraad)., peper & zout, Salicornia Cress (Zeekraal Cress), Basil Cress en de Rock Chives® (lichte knoflook ), fijngesneden bieslook

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Rode mul

Rode mul

Rode mul behoort tot de baarsachtigen en wordt ook wel koning van de poon genoemd. De rode mul is roze rood van kleur en wordt gekenmerkt door de bruinrode lengtestreep die helemaal loopt van de ogen naar de staart met daaronder drie gele lengtestrepen. De rode mul komt voor in het oosten van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Rode mul leeft op zandbodems dicht bij de kust tot op een diepte van 300 meter. De rode mul is een typische zomer vis, wat goed uitkomt want de rode mul is een ideale vis om op de barbecue te doen! Rode mul is een heerlijk matig vette vis die bovendien makkelijk te fileren is en vaak een gunstige prijs heeft. Ook is het heerlijk om de rode mul te bakken, grillen of in de oven te bereiden. Rode mul behoort tot de baarsachtigen en wordt ook wel koning van de poon genoemd. De rode mul is roze rood van kleur en wordt gekenmerkt door de bruinrode lengtestreep die helemaal loopt van de ogen naar de staart met daaronder drie gele lengtestrepen. De rode mul komt voor in het oosten van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Rode mul leeft op zandbodems dicht bij de kust tot op een diepte van 300 meter. De rode mul is een typische zomer vis, wat goed uitkomt want de rode mul is een ideale vis om op de barbecue te doen! Rode mul is een heerlijk matig vette vis die bovendien makkelijk te fileren is en vaak een gunstige prijs heeft. Ook is het heerlijk om de rode mul te bakken, grillen of in de oven te bereiden.

Koken
De rode mul wordt voornamelijk gebakken of gegrild en niet vaak gekookt. Wel kunt u de rode mul bijvoorbeeld in uw pasta gebruiken. Terwijl de pasta kookt, draait u de rode mul om in de pan en stooft u deze in ongeveer 6 minuten gaar. Rode mul kan ook erg lekker zijn in soep of met gekookte aardappelen. Ook kunt u van de rode mul een eigen soep maken.

Schoonmaken
Snijd de buik van de rode mul open en haal de ingewanden eruit. Knip de rugvin, staartvin en eventuele andere vinnen met kieuwen eraf. Laat de schubben van de rode mul echter zitten! Spoel de vis aan de binnenkant uit onder stromend water en maak de rode mul vervolgens droog. Dit kunt u ook bij de visboer al laten doen. In dit geval hoeft u de vis slechts nog even schoon te spoelen met wat water. Vergeet de vis niet droog te deppen na afloop.

Kopen
De mul komt voornamelijk voor in het oosten van de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. De vis komt ook voor in de Noordzee, maar wordt daar weinig gevangen. Gelukkig is de mul gewoon in Nederland te koop. De rode mul is een zomervis en is dus het meest te vangen en het lekkerst om te eten in de zomer. U kunt de rode mul kopen op een vismarkt of bij uw plaatselijke visboer: helaas is de rode mul niet in de supermarkt te koop.

Bakken
Snijd de filets van de mul en dep de mul droog. Verwijder vervolgens met een pincet de overgebleven graatjes. Verhit de bakpan met een beetje olie. Als de pan warm genoeg is, legt u de mul in de pan. Bak de mul mooi krokant op de huid. Als de huid van de mul eenmaal knapperig en bruin genoeg is, kunt u hem van het vuur halen en op een lage temperatuur in de oven stoppen om de mullen warm en soepel te houden. Serveer met eventueel wat couscous of winterpeen.

Grillen
U kunt de rode mul natuurlijk ook grillen. Maak de mul eerst schoon en fileer de vis. Doe vervolgens wat plakken limoen in de mullen en voeg daar nog sjalotreepjes aan toe. Bestrooi de mullen van zowel de buitenkant als de binnenkant met zout en peper. Pak een krant en maak deze nat. Wikkel vervolgens de mullen in de krant als een pakketje en leg het geheel zo op de grill. Laat de mullen ongeveer 20 tot 25 minuten grillen: dan zijn ze klaar! Haal de mullen uit de kranten en serveer uw gerecht.

Nieuwste rode mul recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top