Pittige rode linzensoep
Deze soep heeft als basis rode linzen. De verse gemberwortel, specerijen en rode peper zorgen voor een specifiek oosterse smaak.
Ingrediënten 4 personen
, * 3 eetlepels olie, , * 1 grote ui, fijngesneden, , * 2 tl geraspte gemberwortel, , * 2 teentjes knoflook, , * 1 rode peper, fijngesneden, , * 250 gram rode linzen, , * 1-1 1/2 l bouillon ( tablet ), , * 1 el citroensap, , * zout, , * 1/2 tl garam masala, , * 1/2 tl gemalen gemberpoeder, , * 1/2 tl cayennepeper, , * 1/2 tl gemalen komijn, , * 1 tl geel mosterdzaadBereidingswijze
2 eetlepels olie verhitten en ui, gember, knoflook en rode peper ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Linzen en bouillon toevoegen en mengsel op zacht vuur ongeveer 30 minuten laten koken, tot de linzen gaar zijn. Citroensap en zout toevoegen. Intussen de rest van de olie op zacht vuur verwarmen en garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten verwarmen, tot mosterdzaadjes gaan poffen. Al verwarmend pan steeds heen en weer bewegen. Vlak voor het serveren kruidenmengsel door de soep roeren en soep zo nodig op smaak brengen met zout en citroensap.