1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rode Curry

Rode curry recepten (1.211)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

INGREDIENTEN

1 eetl. zonnebloemolie 2 theel. milde curry pasta 2 grote kipfilets, in reepjes 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes 4 eetl. rode linzen 300 ml kippebouillon 400 ml kokosmelk 175 gr doperwtjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan, roer de curry pasta erdoor en bak voor een minuutje. Voeg toe: kip, aardappelen en linzen en roer zodat alles goed bedekt is met de pasta en de olie. Giet de bouillon en kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat sudderen voor 20 minuutjes. Voeg dan de erwtjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals sudderen voor een minuutje of 5. Evt. nog bijkruiden met p&z en een teentje knoflook mag best.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode curry met biefstukpuntjes

Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig. Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan.

INGREDIENTEN

, 600 gram biefstukpuntjes, 4 rode puntpaprikas, 4 rode uien, 500 gram mini trostomaten, 1 rode peper, 4 tenen knoflook, 2 el rode currypasta, blik kokosmelk, 2 el suiker, 2 dl groentebouillon, arachide olie (of zonnebloemolie),  500 gram (wilde) rijst, ,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode curry

Een lekker recept voor een diner met vrienden en vriendinnen, geleerd van een vriendin, die het weer heeft geleerd van haar zus die het recept mee nam uit Thailand.

INGREDIENTEN

3 Kipfilets, Bakje cherrytomaten, 1 Courgette, 1 Limoen, Verse koriander, 1 Blikje kokosmelk á 250 ml, Rode curry pasta, Suiker, Vissaus, Peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode curry

Lekkere, simpele curry voor elke gelegenheid.

INGREDIENTEN

Rijst voor 4 personen (+/- 300 gram ongekookte rijst), 500 gr. kip, 1 uit, 2 teentjes knoflook, 1 volle eetlepel rode curry pasta, Eetlepel bloem, 500 gr. kokosmelk, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus, laurierblad, peper, basilicum, courgette, paprika, 400 gr. sperziebonen, pinda's, koriander

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met rode curry en cashewnoten

INGREDIENTEN

2 el arachide- of zonnebloemolie, 1/2-1 el Thaise rode currypasta (supermarkt of toko), 1 grote rode paprika,in dunne repen, 600 g kipfilet, in reepjes, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 el oestersaus, 2 el vissaus, 2 el bruine suiker, 4 lente-uitjes, in stukjes, 100 g (geroosterde) cashewnoten,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rode Curry

Makkelijk, snel voor als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

Scheutje wokolie, 250 gr kipfilet, 200 gram romige kokosmelk, halve komkommer in blokjes gesneden, 150 gr mais uit blik,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire groente recepten
  • Eigen recept

Rode kipcurry met (spits)kool en champignons

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem.

INGREDIENTEN

- 600 gram kipfilet, - ½ spitskool, - 250 gram champignons, - 1 ui, - 1 rode peper, - handvol basilicum, - bosje koriander, - 3 lenteuitjes, - 4 tenen knoflook, - 1 blik kokosmelk, - 2 tot 4 el rode curry pasta, - 4 kaffir lime leaves, - 4 el vissaus, - 1 el suiker, - evt. 1 kopje water, - arachide olie

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode Thaise curry met rundvlees

De Thaise keuken is de cosmopolitische keuken van Zuid-oost Azie waarin invloeden van China en vooral van India, Maleisie, Vietnam en Cambodja heel duidelijk herkenbaar zijn. In de rode Thaise curry met rundvlees is het vooral de invloed van de Indiase keuken die opvalt, ondanks het feit dat er in India vrijwel geen rundvlees wordt gegeten.

INGREDIENTEN

De rode currypasta wordt u tegenwoordig kant-en-klaar aangeboden in speciaalzaken (Oosterse toko's) en in de betere supermarkten die steeds meer Aziatische producten in hun schappen opnemen., ,, Ingredienten:, 1 - 1 1/4 kg runder(stoof)lappen;, 4 dl dikke kokosmelk, eventueel uit blikje;, 4 (strak afgestreken) eetl. rode Thaise currypasta, uit potje of blikje;, zout;, 2 eetlepels vissaus (Nam Pla);, 2 rode Spaanse pepers, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden;, 1/2 theel. geraspte limoen- of citroenschil;, 2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd.,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

curry

Lekkere romige pittige curry met een vleugje cocos.

INGREDIENTEN

400 gram kip filet, 2 uien, champignons, , 1 blikje cocos melk, 1 bekertje slagroom, kerrie poeder, djintan, 1 rode chilli peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

curry

Curry

INGREDIENTEN

15 gram gemberwortel, 45 gram sjalotten of rode ui, 15 gram knoflook, 25 gram stelen van een bosje verse koriander1 steel citroengras, 1/2 eetlepel fijn geraspte limoen of citroenschil (alleen het groene / gele deel), 1-1/4 eetlepel (20 ml) cayennepeper (droog poeder), 1 afgestreken theelepel gemalen komijn zaad (= djinten - Oosterse kruiden, 1 afgestreken theelepel gemalen korianderzaad ( = ketoembar - Oosterse kruiden)2 eetlepels (30 ml) olie

  •  
  •  
  • Geplaatst op22-02-2014
  •  
  •  

curry

Curry van kip en tomaat

INGREDIENTEN

350 gr. kipfilet, 45 gr. blanke amandelen, 3 bosuitjes, 1 rode peper, 5 tomaten, 3 eetl. olie, 1 eetl. thaise rode currypasta, 1 eetl. liemoen- of citroensap, 10 gr. bieslook, 10 blaadjes basilicum

  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rode curry recepten

Curry

INGREDIENTEN

3,4dl kokosmelk 2tl suiker 2el gemalen cocos 2,2dl water 1banaan in plakjes 6 kleine reepjes citroenschil 2 fijngehakte tomaten 2 fijngehakte appelen 1 fijngehakte rode peper 1 geraspte wortel 1 el vindaloo currypasta 2tl koriander 2tl komijn 1 el kerrieblaadjes.2el rozijnen 1kilo runderlapjes in blokjes 3knoflookteentjes 1 gesnipperde ui 4el olie.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Curry

Uit Runner's World

INGREDIENTEN

1 ui, in middelgrote stukken, 2 tenen knoflook, grof gehakt, 1 Spaanse peper, grof gehakt, Stukje verse gember, geraspt, 1 eetlepel kokosolie, 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels garam massala, 1 theelepel komijnpoeder, 200 gr rode linzen, 1 blik kikkererwten, Groentenmix (bijv. 2 wortels, kwart bloemkool, halve aubergine, handje sperziebonen) in stukjes, 2 middelgrote tomaten, 200 ml magere kokosmelk, 2 flinke handen spinazie, 180 gr quinoa, 1 bosje verse koriander, grof gehakt,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry

Verrassend Thais voorgerecht

INGREDIENTEN

Voor 18 stuks:, * 225 gr kipfilet, * 2 el olie, * 1 kleine ui, fijngehakt, * 225 gr gekookte aardappels, in blokjes, * 1 el rode of groene currypasta, * 2 tl suiker, * 18 wontonvellen, * olie om te frituren

  • Thais Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Thais Voorgerecht
  •  30-60 min.

Curry

Lekker zelf curry maken met veel verse ingredienten, kan zowel vegetarisch als met vlees worden bereid!

INGREDIENTEN

3 waspenen; 2 grote aardappels; +/- 100 gr santen of een blikje kokosmelk; 1 grote ui (of 2 kleinere); 3 tomaten; 3 tenen knoflook; 1 rode en 1 groene peper; 150 gr linzen; indien niet vegetarisch 300 gr lams of kippenvlees; klein stukje gemberwortel; 8 (groene) kardemompeulen; 1.5 el mosterzaad; 1 (afgestreken) el kurkumapoeder; verse koriander en zout naar smaak.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Curry

** Een pittig potje met niet teveel "uitheemse ingredienten"

  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry

INGREDIENTEN

2 rode uien, 600 gr hamlappen, 2 el maiskiemolie, 1 el kerriepoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl ketoembar, 1 dl. huiswijn zoet, 1 dl volle yoghurt op kamertemperatuur, 100 gr gezouten pistachenoten

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Curry

Lekker door de yoghurt die er door gaat.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 600 g hamlappen, 2 el ma?skiemolie, 1 el kerriepoeder mild, 1 tl kaneel, 1 tl ketoembar, 1 dl halfzoete witte wijn, 1 dl volle yoghurt (op kamertemperatuur), 100 g gezouten pistachenoten, , , , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Curry

INGREDIENTEN

- 1 dl volle yoghurt, - 2 rode uien, - 600 gram hamlappen, - 1 el. kerriepoeder, - 1 el. kaneel, - 1 el. ketoembar, - 1 dl. halfzoete witte wijn, - 100 gr. gepelde gezouten pistachenoten, - rijst, - komkommersalade, - Indiaas brood

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Romige rode kip curry

Zo vind ik curry het lekkerst; romig en met veel smaak. Het is echt een snelle maaltijd met een beetje hulp uit een pakje maar het het is heel lekker en ik vind het echt een aanrader!

INGREDIENTEN

- 3 cm gember, geraspt, - 1 rode peper, in ringetjes, - 1 ui, in ringen, - 1 teentje knoflook, geperst, - 400-500 gram kippendijen in blokjes, - 1/2 pot tikka masalasaus van Patak€s, - groot blik kokosmelk , - groot blik tomatenblokjes, - 3 eetlepels vissaus, - sap van 1 limoen , - Griekse yoghurt, - verse koriander, - evt gehakte cashewnoten ter garnering, - naanbrood (of witte rijst) 

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Thais
  •  20-30 min.

Gamba's in rode curry

Lekker

INGREDIENTEN

500 gram gepelde gamba's ( diepvries)., 2 cm verse gember ( Gesnipperd), 2 rode uien gesnipperd., 150 gran wortelen ., 1 kleine broccolie, 1 rode puntpaprika., 100 gram bamboescheuten.( uit pot)., 1 struik paksoi., 1 eetlepels thaise rode currypasta., 425 ml. kokosmelk., 2 lente ui, 2 eetlepels olijfolie., 1 limoen., 250 gram jasmijnrijst., 3 eetlepels sojasaus., 1/2 eetlepel koriander., , , ,  

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

rode, groene en gele curry

INGREDIENTEN

Gele curry: 200 g.gepelde ongekookte gamba`s, 200 g.kokosmelk, 1/2 gele paprika, 1 el. gele currypasta, 1 el. limoensap, 1 el. suiker, 2 el. vissaus, gele tomaat, 1/2 gele peper, olie, groene curry: 1 teen knoflook, olie, 1 el. groene currypasta, 250 g. kabeljauw, 200 g.kokosmelk, 100 g. peultjes, 100 g. doperwten (diepvries), 100 ml. yoghurt, olie, 2el. verse koriander, rode curry: 250 g. rundergehakt, zout, peper, olie, kleine rode ui, 1/2 rode paprika, 1 tomaat, rode peper, 1 el. rode curry pasta, 2 dl. kokosmelk, 1 el. pindakaas, 1 tl. suiker, 1 el. vissaus

  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jamie`s thaise curry met kip of garnalen

Variatietip`Dit recept voor groene curry levert een van de allerbeste curry`s op die ik ooit gemaakt heb. Het is ook lekker met kip in plaats van garnalen - gebruik dan gewoon 2 ontvelde kipfilets, snijd ze in reepjes ter grootte van een vinger en roerbak ze 8 minuten in de pasta voordat je ze bij de rest van de ingrediënten doet.` - Jamie Oliver

INGREDIENTEN

Een flinke bundel groene asperges, 1 eetlepel arachideolie, 1 eetlepel sesamolie, 400 g grote garnalen, rauw, gepeld, 1 blik kokosmelk van 400 ml, een handvol peultjes, 1 limoen, ½ verse, rode Spaanse peper, fijngehakt, voor de groene currypasta:, 2 stengels citroengras, 4 lente-uitjes, 3 verse, groene Spaanse pepers, 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, 4 teentjes knoflook, 1 flinke bos verse koriander, 1 theelepel korianderzaad, 8 verse of gedroogde limoenbladeren (desgewenst), 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

500 gr rauwe gepelde grote garnalen (diepvries), 1 ui (fijn), 1 grote tomaat (fijn), 4 el olie, 2 t zwarte peper, 1 el citroensap, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 gedroogde kleine rode chilipepers (zonder zaad en geweekt), ½ t komijn, ¼ t chilipoeder, 1 ½ t kurkuma, 1 el garam masala, 2 cm verse gember (fijn), 2 t korianderpoeder, Zeezout snufje, Blikje kokosmelk, 1 ½ dl visbouillon, ½ bosje verse koriander (fijn)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rode curry met jonge kapucijners.

Deze curry is extra lekker in de winter door de jonge kapucijners die erin zitten, hierdoor en ook door de witte kool is het goed geschikt voor de stevige trek. De kokosmelk, de rode curry en de koriander doen je denken aan Thailand. Is het dan een Hollandse curry met een Thaise twist Of een Thaise curry met een Hollandse twist? Tip: Als je eens een dagje zonder vlees wilt eten kun je het hier heel makkelijk uit weglaten, je hebt dan een volwaardig vegetarisch gerecht.

INGREDIENTEN

- 1 blik jonge kapucijners (800 gr), - 1 blik kokosmelk (400 ml), - 3 el rode curry pasta, - 300 gr witte kool, - 1 rode paprika, - 2 uien, - 1 rode peper, - 4 tenen knoflook, - 1 bosje lente ui, - 1 bosje koriander, - 200 gr hamblokjes, - 500 gram saucijzen of verse worst, - wokolie,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2013
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige rode curry met varkensreepjes

Om mijn Allerhande niet vies te maken, plaats ik dit recept hier en zo zal ik het ook nooit kwijt raken.

INGREDIENTEN

* 300 g mienestjes (pak 500 g), * 1 komkommer, * 2 rode paprika`s, in stukjes, * 4 eetlepels zonnebloemolie, * 1 schaal filetlapjes a la minute (360 g), in dunne reepjes, * 1 zakje rode currypasta (70 g), * 1 pakje kokosmelk (200 ml), * 1 bakje verse koriander (15 g), grof gesneden, * 1 limoen, geperst, * 5 eetlepels vissaus (flesje 250 ml), * 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringetjes,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamskoteletten met rode curry

INGREDIENTEN

6 lamskoteletten, rode curry, 300 g snijbonen, 10 kleine trostomaatjes, peper en zout, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

eieren in rode curry

Makkelijk

INGREDIENTEN

1 doosje met 12 eieren, winterwortel, 2 uien, 1 blikje dikke cocosmelk, 1 potje rode curry pasta

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rode curry van kalkoen en boontjes.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 400 gram kalkoenfilet, 600 gram sperziebonen, 4 eetlepels conimex rode curry pasta, 300 gram witte rijst, 2 uien, 0,5 eetlepels conimex djintan (gemalen komijn), Conimex wokolie, 4 eetlepels conimex geraspte kokos.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ro­de cur­ry met kip en boon­tjes

INGREDIENTEN

2 rode pepers, 1 stengel citroengras (sereh), 2 tl suiker, 2 sjalotten, gehalveerd, 1 el zonnebloemolie, 1 el vissaus (flesje 250 ml), 1 el gemalen koriander (ketoembar), 3 tenen knoflook, 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 250 ml kippenbouillon heet (van tablet), 1 blik kokosmelk (400 ml), 350 gram kippendijen, 2 rode paprika`s in reepjes, 300 g sperziebonen, schoongemaakt,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode curry pasta

Als je 1 maal deze pittige curry pasta hebt gemaakt voor je curry dan grijp je nooit meer naar de curry pasta`s in potjes.

INGREDIENTEN

· 1 sjalot, gesnipperd, , · 1 stengel citroengras, , · 1 2 rode chili pepers of 1 theelepel cayenne peper of 2 -3 theelepels Thaise Chili Saus, , · 4 teentjes knoflook, , · 1 stukje galanga of gemberwortel, in stukjes, , · 2 eetlepels tomaten ketchup of 1 theelepel tomatenpuree en 1 theelepel suiker, , · ½ theelepel gemalen komijn, , · 1 theelepel gemalen koriander, , · ¼ theelepel gemalen witte peper, , · 3 eetlepels vissaus, , · 1 theelepel Trassie, , · 1 theelepel suiker, , · 1½ -2 eetlepels chilipoeder, naar smaak, , · 3-4 eetlepels, of scheutje, dikke kokosmelk, , · 2 eetlepels limoensap, , · Eventueel ½ theelepel kaneel

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rode Curry van Kalkoen en Boontjes

Conimex recept

INGREDIENTEN

? 400 g kalkoenfilet, , ? 600 g sperziebonen, , ? 4 eetlepels Conimex Rode Curry Pasta, , ? 300 g witte rijst, , ? 2 uien, , ? 0.5 eetlepel Conimex Djintan, (gemalen komijn), , ? Conimex Wok Olie, , ? 4 eetlepels Conimex Geraspte Kokos,

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2006
  • Chinees
  •  20-30 min.

Kip in Rode Curry

INGREDIENTEN

1 el sesamzaad, 400 gr kipfilet, 2 el wokolie, 1 kuipje rode curry (100 gr, Conimex), 1 pak kokosmelk (Conimex), 1 courgette, 1 naanbrood naturel, 1 el sesamolie.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Thaise rode curry met paddenstoelen en kleefrijst

Een goede Thaise curry is niet te versmaden. De juiste ingrediënten zijn daarbij van groot belang. Deze is zalig!

INGREDIENTEN

500 gram gemengde paddenstoelen in (grove) stukken (bijvoorbeeld oesterzwammen, shii take, kastanjechampignons, enoki) - 500 ml kokosroom - 250 ml kokosmelk - 1 el rode currypasta (zelfgemaakt of uit een potje) - 1 stengel zeer fijngesneden vers citroengras (alleen het witte gedeelte) - 100 ml groentebouillon - 2 el vegetarische oestersaus (toko) - 3 tl (palm)suiker - 3 kaffierlimoenblaadjes (toko) - 1 el versgeperst limoensap - 2 eetlepels fijngehakt vers korianderblad - 3 el fijngehakte verse Thaise basilicum (toko) - ongeveer 350 g Thaise kleefrijst (toko)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip in rode curry

Eenvoudig te maken en toch weer bijzonder.

INGREDIENTEN

1 el sesamzaad,400 gr.kipfilet,2 el wokolie,1 kuipje rode curry,1 pak kokosmelk,1 courgette,1 naanbrood naturel,1 el sesamolie.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Thaise Rode Curry

INGREDIENTEN

Olijfolie - 5 t knoflook - 50 gr rode curry paste - 200 ml kokosmelk - 500 ml boullion - ¼ tl koenjit - 2 el ketjap asin - 3 el palm suiker - 6 mie nestjes - 2 st bleekselderij - 2 lomboks (spaanse pepers) - 4 sjalotjes - chillipepers (1=mild 10=heet) - 5 shitake champignons

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte Thaise Rode Curry

Zelfgemaakte Thaise Rode Curry

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 200 g bamboescheuten (blikje), handvol basilicumblaadjes, 2 EL olie, 1 pak MeiAsia Woksauspakket voor verse Thaise Curry, (bevat: rode currypasta | palmsuiker | kokospoeder | bouillonpoeder | vissaus | rode chilipepers en kafferlimoenblaadjes om zelf Thaise rode curry te maken)

  • Thais
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Thais
  •  60-120 min.

Kip in rode curry

Lekker

INGREDIENTEN

1 eetlepel sesamzaad., 400g kipfilet., 2 eetlepels wokolie., 1 kuipje rode curry (100g), 1 pak kokosmelk (200ml), 1 courgtette., 1 naanbrood naturel., 1 eetlepel sesamolie.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise rode curry met kip

Deze authentieke Thaise curry tover je binnen een handomdraai op tafel! 

INGREDIENTEN

1 Sutharos maaltijd kit voor Thaise rode curry, 100 g kipdijfilet, in stukjes gesneden, 1 rode paprika, in stukken, 1 rode ui, in stukken, 100 ml water, 1 kopje rijst, gekookt

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rode curry met kip

Recept voor een smakelijke curry uit de "Pazablipo" categorie

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet, in stukjes gesneden2 dl. Conimex romige kokosmelk1/2 komkommer, 150 gr. babymais1 boemboe Conimex Rode Curry

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Indiase rode curry met vis

Lekker snel klaar en door het gebruik van een goede boemboemix heel smaakvol. Gebruik zilvervliesrijst om het nog gezonder te maken

INGREDIENTEN

400 gram witvis, 300 gram rijst, 200 gram snijbonen, 200 gram wortel, 50 gram bloem, 1 bakje rode curry boemboe, 400 ml kokosmelk, 1 ui, handvol verse koriander, wat amandelschaafsel, zout, peper

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste rode curry recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top