Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Rode Bieten Risotto

Rode bieten risotto recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Rode bieten risotto

Een heerlijke risotto als alternatief voor alle risotto`s met kaas en room. Ook vegetarisch te bereiden (vervang de spekreepjes door een appel of eekhoorntjesbrood).

INGREDIENTEN

1,5 mok risotto rijst (aboriorijst), vloeibare bakboter (of olie), ca.700 Gr. rode bieten (niet voorgekookt), truffelolie, 250 Gr. spekreepjes, 4 dl. runderfondant (of runderbouillon), water., Als je voorgekookte bieten gebruikt, dien je ook bietensap te kopen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

INGREDIENTEN

• 250 g risottorijst, • 1 dl witte wijn, • 1/2 l groentebouillon, • 1/2 sjalot, • 1/2 knoflookteen, • 1/2 stengel bleekselderij, • 1/3 stuk rode peper, • 250 g rode bieten, • 1 citroen, • 1/2 dl olijfolie, • 40 g boter, • 30 g gemalen geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Risotto met bieten en geitenkaas

Misschien wel de lekkerste risotto die er is...

INGREDIENTEN

Ca 300 gr. risottorijst, uitje, glas witte wijn, ca 1 liter warme groentebouillon, 3 á 4 gekookte rode bieten, parmezaanse kaas, zachte geitenkaas, rucola, walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Rode bieten risotto met geitenkaas in krokant hazelnootkorstje en tamme kastanjes

Hij mag er wezen hoor, deze risotto. De rode biet geeft hem een prachtige, rozerode kleur en de geitenkaas zorgt voor een frisse, romige smaak. De zachte geitenkaas wordt omhuld met een korstje van gehakte hazelnoten, en als bijgerecht worden tamme kastanjes geserveerd. Kastanjes kun je poffen en stomen, of je kookt ze, zoals wij al voor je gedaan hebben. Heb je tijdens een boswandeling kastanjes gevonden en wil je weten of ze nog eetbaar zijn? Leg ze dan in een kom water: blijven ze drijven, dan zijn ze uitgedroogd, als ze zinken dan zijn ze nog goed en kun je ze bereiden.

INGREDIENTEN

1 Groentebouillonblokje, 20 gr verse peterselie, 25 gr hazelnoten, 1 sjalot, 200 gr rode biet, 200 gr pastinaak, 50 ml balsamicoazijn, 15 gr honing, 150 gr arborio risottorijst, 200 gr kastanjes, 100 gr geitenkaas, 20 gr parmezaan, 20 gr boter, 100 gr wortel, olijfolie, zwarte peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een GEWELDIGE risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas

Je kan eventueel ook de geitenkaas vervangen door 150 gr mascaprone.

INGREDIENTEN

1.2 liter groentebouillon, 350 gr gekookte rode bietjes in blokjes, 4 el extra vergine olijfolie, 1 rode ui, fijngehakt, 3 teentjes knoflook. Geperst, 2 tl gehakte tijm, 300 gr arboriorijst, 1.25 dl rode wijn, 100 gr zachte geitenkaas in blokjes, 100 gr pecannoten, grof gehakt, Zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met Vijgen en Rode Biet

Deze Risotto is ongelooflijk lekker, zeker op de koudere dagen. Risotto is hoe dan ook een prachtig gerecht en gegarandeerd dat mee-eters er hun vingers bij op zullen eten.

INGREDIENTEN

70 á 80 gram risotto per persoon (Liefst van het merk Scotti dat is échte Italiaanse risotto), Roomboter, Zwarte peper en zeezout, (Verse) Rozemarijn, Rode Wijn (klein flesje = 25cl), 5 verse Vijgen, 5 verse rode bieten, 2 groente bouillon blokjes (biologische is aan te raden, deze is lekkerder), 1 eetlepel Maple Syrup, Een handje amandelen, 1 dikke teen knoflook of twee kleine, 1 dikke rode ui of twee kleine, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2017
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met rode bietjes, geitenkaas, bacon, tijm en pijnboompitten

Nooit gedacht dat dit zo lekker zou zijn, Was altijd wat huiverig voor risotto met rode bietjes. Maar nu weet ik hoe lekker dit is. De combinatie van de geitenkaas, bietjes en bacon is super lekker. De geroosterde pijnboompitten vormen de finishing touch. Ik heb ooit een dergelijk recept gelezen, maar heb er mijn eigen smaak van gemaakt. Het recept is bedoeld voor 3 - 4 personen. NB Zonder de bacon ook een heerljk vegetarisch gerecht.  

INGREDIENTEN

250 gram gekookte rode bietjes ( ongeveer 1 grote), 2 eetlepels extra virgine olijfolie, 1 eetlepel gehakte verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm, plm. 1 eetlepel citroensap, 75 gram zachte jonge geitenkaas in kleine stukjes, 5 dl kippenfond of van blokje, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 200 gram risotto rijst, 100 ml droge rode wijn, 20 gram boter, 150 gram plakjes bacon, 50 gram pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto met bietjes

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 4 rode bietjes, 2 el olijfolie, 100 gr risotto-rijst, 3 el witte Martini, 100 ml groentebouillon, 1 zoet-zure appel, 50 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bietenrisotto met geitenkaas

Als gebruiker van een groentepakket krijg je ook wel eens groenten waar je minder van houdt: zo ook bietjes. De geitenkaas steekt mooi af tegen de aardse smaak van de bieten en risotto, daar kan toch niemand nee tegen zeggen. Zelfs iemand die niet van bieten houdt zal deze risotto lekker vinden!

INGREDIENTEN

150 gram risottorijst, 400 gram (rode) bietjes, 0.5 liter groentenbouillon (van een blokje of zelfgemaakt), 200 gram zachte geitenkaas, honing, 1 sjalotje, 50 gram parmezaanse kaas, scheutje witte wijn (optioneel), (olijf)olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bietenrisotto

INGREDIENTEN

1 ui, 800 ml groentebouillon, olie, 300 g risottorijst, 600 g gekookte rode bieten, 150 g roomkaas met kruiden), 1 zak rucola (75 g), 75 g geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bietenrisotto met italiaanse kaas

Tijdens de wintersport met familie is dit ondertussen een traditie, en iedereen vraagt er elk jaar weer om!

INGREDIENTEN

1 ui, 800 ml groentebouillon (van tablet), 20 g boter, 300 g risottorijst, 680 g rode bieten (pot), 4 el roomkaas knoflook & fijne kruiden, 75 g rucola (zak), 75 g Italiaanse kaasvlokken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top