1. Home
  2. Recepten
  3. Rodeui

Rodeui recepten (18)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Zondig lekkere nachos uit de oven

Leuk en lekker om zo eens chips te eten...een gezellig gerecht voor een mooie zomerdag met vrienden Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt natuurlijk.

INGREDIENTEN

(zonnebloem)olie, 500 gram gehakt, 1 (rode)ui in halve ringen, 1 flinke teen knoflook fijngesneden, zout, peper, komijnpoeder, paprikapoeder(of tacokruiden), 3 gedroogde chilipepertjes of 1 verse peper in stukjes, 2 paprika`s in stukjes, blikje mais, 2 blikjes kidneybonen, 1 potje of verse salsasaus(hot), zure room, tortillachips naturel of nacho cheese, geraspte kaas om te gratineren.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de ui, knoflook, peper en paprika. Laat de kidneybonen samen met de gewenste hoeveelheid mais uitlekken in het vergiet.

Bereidingswijze

Bak de gehakt rul in de olie, voeg de ui, knoflook en peper toe, bak de paprika 2 min. mee. Breng goed op smaak met zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder(of tacokruiden). voeg de kidneybonen, mais en salsa toe. Even doorwarmen. Verdeel een laagje chips met daarover kaas in de ovenschaal, daarover het gehakt en groentemengsel, strijk hierover de zure room, daarover weer een laagje tortillachips verdelen en garneren met de geraspte kaas. Zet dit ongeveer 10 min. in de oven op 175 graden tot de kaas gesmolten is. Hou in de gaten dat de chips niet donker worden.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

tomaten-courgettesoep

Snel en goedkoop soepie

INGREDIENTEN

1 rodeui, 2 el olijfolie, 2 blikken tomatenblokjes, 8 zongedroogde tomaaten, 1 courgette, 1 zakje bosui

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2012
  • Europees
  •  10-20 min.

Thaise saus met pinda's

Lekkere pittige saus voor bij barbecue of gourmetten, of gewoon lekker dippen met rauwkost.

INGREDIENTEN

*1 kleine spaanse peper, *1 komkommer, *25 gr gemalen pinda`s, *1/2 fijngehakte (rode)ui, *3 eetl chili saus (rode)

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

mediterrane linzen met geitenkaas

INGREDIENTEN

300 gram groene linzen, 1 el balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 3-4 el olijfolie, 3 el basilicum, 1 rodeui, 2 paprika`s, rood en geel, 74 gram rucola, 8 plakjes geitenkaas

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipcurry

Verrassend lekker

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 1 (rode)ui, 2 teentjes knoflook, 2 el zonnebloemolie, 2 el Indiase kerriepasta mild ( Patak`s ), 125 ml groentebouillon, 150 gr panklare sperziebonen, 5 bosuitjes, 75 ml volle yoghurt, of Griekse yoghurt ( op kamertemperatuur )

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paella

Geen schotel is zo beroemd als de Paella, die tot ver over de grenzen bekend is als hét Spaanse gerecht.

INGREDIENTEN

1 rijpe tomaat, 125ml witte wijn, 1 (rode)ui, gesnipperd, 12-16 mosselen, schoongeboend, 125ml olijfolie, 1/2 extra (rode)ui, fijn gesnipperd, 1 plak bacon, fijngesneden, 1 rode paprika, fijngesneden, 4 tenen knoflook, 100gr chorizo, in dunne plakjes, een mespunt cayennepeper, 220gr paella rijst of rijst met een middel grote korrel, 1/4tl. saffraandraadjes of paella kruiden, 500ml kippenbouillon, warm, 85gr doperwten vers of diepvries, 12 rauwe grote garnalen, gepeld, darm kanaal verwijderd, 2 pijlinktvissen in ringen gesneden, 125gr stevig witvisfilet, zonder vel en in blokjes gesneden, 2el fijngehakte bladpeterselie

  • Spaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Spaans
  •  60-120 min.

Andijvie & Druiven salade

Lekker frisse salade. Heerlijk voor o.a. bij de barbeque

INGREDIENTEN

1/2 krop [krul]andijvie, 220 gram pitloze witte druiven, 220 gram pitloze blauwe druiven, 1 gesnipperde [rode]ui, 3 eetl. [rode wijn] azijn, 3 eetl. olijfolie, 1 theel. franse mosterd, vers gemalen zwarte peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  •  
  •  10-20 min.

Andijvie en druiven salade

INGREDIENTEN

0,5 krop (krul)andijvie, - 220 gr pitloze witte druiven, - 220 gr pitloze blauwe druiven, - 1 gesnipperde (rode)ui, - 3 eetl (rode wijn)azijn, - 3 eetl olijfolie, - 1 theel Franse mosterd, - zwatre peper uit de molen,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Wraps met groente gevuld

Afmaken in de oven

INGREDIENTEN

2 el. olie1 teen knoflook geperst1 (rode)ui in stukjes1 rode peper in stukjes1 courgette in blokjes1 grote pot HAK groenteschotel Mexicaans25 gr. pijnboompitten4 tortilla's150 gr. oude kaasslaavocado

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidige couscous, kip & kikkererwten

Maak een heerlijk kruidige en geurende couscousschotel in een handomdraai. Pitabroodje erbij, beetje hummus en de maaltijd is helemaal compleet!

INGREDIENTEN

- 2 kipfilets (geen plofkip!), - 1 pakje parelcouscous (van al`fez), - 1 grote (rode)ui, - 1 groene paprika, - 1 klein blikje kikkererwten, - 1 grote knoflookteen, - 1 spaanse peper (zonder zaadlijsten), - optie: theelepel harissa voor de liefhebbers, - 1 eetlepel Ras es Hanout, - peper en zout, - olijfolie, - 4 pitabroodjes, - bakje hummus (Sabra of zelf gemaakt), http://www.smulweb.nl/recepten/163953/Humus

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Nieuwe aardappelen met tuinkruiden

INGREDIENTEN

Zout, 750 g geschrapte nieuwe aardappelen, 1 (rode)ui, 8 sprietjes bieslook, 3 takjes peterselie, 1 theel. mosterd, 4 eetl. olie, 2 eetl. (kruiden)azijn, 1 teentje knoflook, peper, ? krop sla.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste rodeui recepten

Pitabrood met gekruid gehakt

INGREDIENTEN

1(rode)ui, 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, 500g lamsgehakt of rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel gehakte citroenmelisse of munt(vers of diepvries), zout, 4 pitabroodjes, 1/2 krop sla, 1 vleestomaat, 2 dl knoflooksaus.

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Groene noodels met kip, paprika en paksoi

INGREDIENTEN

250 g groene tagliatelle, 3 eetlepels roerbakolie, 250 g kipfilet in dunne plakjes, 1 grote (rode)ui in schijfjes, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 grote rode paprika in plakjes, 1 struik paksoi in repen, 3 eetlepels oestersaus, 1-2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels verse korianderblaadjes.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige wraps met advocado-tomatensalade

Tortilla wraps kun je gemakkelijk en goedkoop zelf maken zie vorige recept. Gyroskruiden zie recept Gyroskruiden zelf maken.

INGREDIENTEN

Pittige wraps met advocado-tomatensalade, , 1 (rode)Ui, 6 teentjes Knoflook, 1 stukje Gember, 1 vers rood Pepertje, 1/2 (kruiden)Bouillonblokje, 500 g Gyros (ongekruid), 2 el Gyroskruiden of zelf maken, Zonnebloemolie, 300 g Kidneybonen, 2 el (zoete) Chilisaus, 3 Tomaten, 1 Sjalotje, 1 Advokado, 1/2 Limoen of plastic limoentje, 6 Tortilla′s, Olijfolie Xtra vergine, 75 g Rucola Sla, Zout & versgemalen Peper, , , Gyroskruiden maken, , 0,25 bos Oregano, 0,25 bos Basilicum, 1 tl Komijn(poeder), 1 tl Paprikapoeder, 2 takjes Thijm, 1 tl Mosterd

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2013
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Roergebakken Kippenlevers Met Groenten

Pittig roerbakgerecht. Lekker met mihoen.

INGREDIENTEN

Ca. 250 gr. kippenlevers, 1 (rode)ui, 1 teen knoflook, stukje verse gember, 100 gr. peultjes, 125 gr. tauge, 1 blikje bamboescheuten (gesneden), olie om in te bakken. Paar druppels sesamolie. Marinade: ca. 2 el.Chinese sojasaus, 2 el.droge sherry, zout,peper., Sausje: 2 el. Gembersiroop, 1 el.sojasaus, 1 el. droge sherry. 1 tl sambal, zout, peper en een beetje allesbinder.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ensalade de Arroz (rijstsalade met garnalen)

Dit word in spanje veel gebruikt als tapas of voorgerecht en dan vooral in Murcia en Valencia ,gebruik langkorrelige rijst die beter houd dan de ronde soort en zorg dat de rijst warm is als je het mengt met de olijfolie en citroensap.

INGREDIENTEN

3 dl langkorrelige rijst,4 dl water,1 thl.zout plus zout naar smaak,3 dl olijfolie plus een beetje bij de garnalen (hoeft niet) 0,5 dl versgeperste citroensap,250 gr rauwe of gekookte garnalen,geschild en met de darmen weggehaald,2 eigelen,1 thl dijon mosterd,1 middelgrote fijngehackte rodeui,1 dl (50gr) stukjes pimiento uit blik of 1 in stukjes gesneden rode paprkia,3 eetlepels gehakte gladde peterseliebladeren,2 theelepels fijngehakte knoflook,1 theelepel gehakte verse dragon,vers gemalen pepper naar smaak,3 hardgekookte eieren,geschild en in partjes gedeeld(kun je weglaten) 75 gr zwarte olijven (kun je weglaten )

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Rauwkostsalade

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 ijsbergsla, 1 komkommer, 4 radijsjes, 1 blik mais, 1 rode ui 2 harde tomaten, zout, 4 sjalotjes

  • Surinaams
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Surinaams
  •  0-10 min.

thaise salade

Lekkere frisse komkommer/koriander en rode-ui salade (bijgerecht)

INGREDIENTEN

Twee komkommers, handje ongezouten pinda's, rode ui, bosje koriander, rood pepertje, suiker, olie, azijn en knoflook

  • Thais Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Thais Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste rodeui recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top