Entrecote met balsamicosaus en rode-pesto boter
75 gr. zachte boter, 1 el. rode pesto, 2 entrecotes, (versgemalen) zwarte peper, 1 el. olijfolie, 2 el. balsamicoazijn, 1 dl. droge rode wijn, 1/2 pot vleesfond, 2 takjes tijm, 2 el. bosvruchtenjam, 2 zongedroogde tomaten, zout, 1 tl. aardappelmeel, 2 grote blaadjes verse basilicum
In kommetje 50 gr. boter en pesto door elkaar roeren. Overdoen in spuitzak. Op stuk aluminiumfolie 2 grote toefen pestoboter spuiten. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven. Entrecotes bestrooien met peper en besprenkelen met olie en 1 el. azijn. Afgedekt ca. 1 uur in koelkast zetten. In steelpan wijn aan de kook brengen. Fond, tijm, jam en de rest van de azijn erdoor roeren. Onafgedekt in ca. 10 a 15 minuten op matig vuur tot helft inkoken. Saus boven schenkkan door zeef schenken. Tomaten droogdeppen met keukenpapier en in dunne reepjes snijden.
Entrecotes droogdeppen met keukenpapier. In koekepan rest van de boter verhitten. Entrecotes in ca. 6 a 8 minuten bruin en van binnen rose, halverwege keren. Twee borden voorverwarmen. Entrecotes bestrooien met zout. Afdekken met aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten. Ingekookte bouillon door bakvet roeren. Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappelmeel met 1 tl. koud water gladroeren. Al roerend aan saus troevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Entrecotes in dunne plakken snijden. Saus in midden op borden scheppen. Entrecotesplakken in saus snijden. Blaadje basilicum met toef pestoboter ernaast leggen. Garneren met tomaatreepjes.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-10-2002Hoofdgerecht> 120 min.
Lekker anders: Rode-pesto gehaktsaus met rucola
Pasta (spaghetti, maccaroni, fusilli, naar eigen smaak/wens) met een heerlijk iets pittige gehaktsaus. Italiaans smullen!
2 el olijfolie, 2 uien (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (gesnipperd), 400 gr gehakt (half-om of runder is naar eigen smaak), 4 el rode pesto (potje, Grand`Italia), 500 gr gezeefde tomaten (doosje, Grand`Italia), 1 zak rucola, (versgemalen) p&z, geraspte Parmezaanse kaas, ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-10-2013Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Snelle pasta met kip, tomaatjes, mozzarella en (rode)pesto
De tomaatjes, mozzarella en pesto geven deze pasta een lekker Italiaans en zomers karakter. Snel op tafel als je van je werk thuiskomt maar evengoed toch heel lekker. Ik heb hier rode pesto gebruikt maar je zou ook groene pesto kunnen gebruiken, de smaak is dan natuurlijk wel weer iets anders. Ook kun je de rode pasta die ik heb gebruikt vervangen door andere. Vergeet niet om er wat basilicum blaadjes op te doen en wat Grana Padano overheen te raspen dat maakt het geheel NOG lekkerder
500 gram (rode) pasta, 500 gram kipfilet, 500 gram kers tomaatjes, 2 bollen mozzarella, 5 el (rode) pesto, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, handvol basilicumblaadjes, geraspte Grana Padano
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-07-2014Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pestodressing
Lekker met andijvie.
3 takjes peterselie, 1 eetlepel (rode)pesto, 1 eetlepl olie, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-01-20050-10 min.
Focaccia uit de oven
Dit is zo'n probeersel wat toch erg lekker blijkt te zijn, lekker lunchgerecht!
1 focaccia-broodje (gaar), boter, 2 plakjes achterham, 1 trostomaat, tomatentapenade (zie voor recept mijn pagina) of (rode)pesto, 1/2 bolletje mozzarella, 2 basilicumblaadjes, peper en zout evt.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-07-2003Italiaans10-20 min.
***LENTESTAMPPOTJE MET RUCOLA EN TOMAATJES***
Stamppot eten alleen mar in de winter? Nee hoor, met wat kleine aanpassingen maak je een stamppot supersnel lenteproef ! Gebruik lichte seizoensgroenten als basis, zoals diverse soorten sla,tomaatjes,peultjes en feta. .
=1 kg. kruimige aardappelen, in stukken, 150 ml warme melk. = 1 potje (90 gram) rodepesto., 15o gram rucola, =125 gram cherry-/kersttomaatjes (gehalveerd), =100 gram feta.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-2016Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
minestronesoep met parmezaanse kaas en crostini's
Nog een slank soepje
1 sjalot, 1 stengel bleekselderij, 2 worteltjes, 2 )pomodori) tomaten, 1 el., olijfolie, 3 dl. rundvleesbouillon, 50 gram (schelpjes) macaroni, 2 thl. rode, pesto, 1 teentje knoflook, 1 bruine pistolet, 2 el. geraspte Parmezaanse kaas., ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-10-200110-20 min.
Zalmfilet met rode pesto
Lekker,makkelijk, en snel gerecht.
4 zazlm filetjes van 150 gram per stuk, 4 eetlepels rode pesto, olijf olie, enkele blaadjes basilicum,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-2004Hoofdgerecht0-10 min.