1. Home
  2. Recepten
  3. Rode%20poon

Rode%20poon recepten (239) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

poon op italiaanse wijze

Rode poontjes zijn rondvissen, deze zijn het lekkerst als je ze in de winter eet. Door ze op zijn Italiaans te maken, proef je in de winter de zon een beetje. Ze zijn erg lekker, probeer maar eens!

INGREDIENTEN

4 schoongemaakte poontjes, 2 vleestomaten, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, verse marjoraan, verse peterselie,1 citroenblaadje paneermeel, peper uit de molen, zout, olijfolie, scheutje pastis, een glaasje droge witte wijn.

Voorbereiding

Als eerste een glaasje witte wijn voor de kok inschenken. Proost ! Poontjes onder de kraan afspoelen en drogen. Tomaten ontdoen van de pitjes, en in kleine stukjes snijden. Ui pellen en in reepjes snijden. Knoflook schoonmaken. Marjoraan en peterselie fijn knippen. Oven schaal invetten met de olijfolie, en de oven 10 min voorverwarmen op 190 graden.

Bereidingswijze

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan, laat warm worden en smoor de tomatenstukjes met een uitgeperst knoflookje tot een tomatenpuree. Voeg hierbij het citroenblaadje, wat zout en wat peper uit de molen. Laat alles nog even sudderen, blus het geheel af met een scheutje pastis. Doe de gewassen poontjes in de ovenschaal,en vet ze in met de olijfolie, leg op de poontjes schijfjes knoflook naar smaak. Hoe meer knoflook hoe lekkerder! Strooi hier de marjoraan, de peterselie, en de reepjes ui over. Bedek de poontjes met de tomatenpuree, en strooi hier de panneermeel overheen, met nog wat peper uit de molen naar smaak. Tot slot, voeg een glaasje droge witte wijn toe. Bedek het geheel met de aluminiumfolie en zet de poontjes 20 min in de oven. Haal dan de folie eraf, en laat het geheel nog 10 min indikken. Klaar !

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Rode Poon uit de Oven

Jammer dat deze overheerlijke vis zo weinig gegeten wordt. Tijd om het eindelijk eens te proberen!

INGREDIENTEN

* 2 flinke rode stoofponen ( of 400 gram rode poon filet)* 6 el olijfolie * 1,5 dl droge witte wijn * 50 gram zwarte olijven * 4 plakjes citroen * 3 tenen knoflook * 1 flinke ui * 1/2 blik tomatenblokjes ( of 4 tomaten zonder zaad en vel in blokjes) *2 el peterselie * peper en zeezout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zarzuela Van De Fagels

Spaanse visschotel, een recept van de familie Fagel

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 50 g bacon, in dunne reepjes, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 700 g tomaten, ontveld en ontpit, in stukjes, 1 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel zout, 1 laurierblaadje, zout, versgemalen peper, 1 dl droge witte wijn, 600 g witte visfilet in dobbelstenen (liefst meerdere soorten: kabeljauw, rode poon, heek, zeeduivel of schelvis), 1 kg mosselen, 4 eetlepels sherry fino (droog), 1 eetlepel zeer fijngesneden peterselie,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rode poon in folie

Een simpel recept met een niet alledaagse vis, rode-poon !!

INGREDIENTEN

1 Rode poon (voor een persoon), 1/2 Ui, 1/2 Peentje, 1 st. Peterselie, 1 st. Thijm of laurier, peper, zout, olijfolie

  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  10-20 min.

Hete vis

INGREDIENTEN

4 visfilets (rode poon of kabeljauw), 4 middel grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 chilipepers (fijngehakt), 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels santen (kokos), 2 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels citroensap, olijfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*Poon van Hans*

Zalige Rode Poon-schotel !!!

INGREDIENTEN

Acht Poontjes of 750 gr Poonfilet, 2 grote Uien gesnipperd, 2 grote Tomaten in blokjes. Boter/olijfolie, Peper, Zout, 1 theel. Kerriepoeder, Persillade of Herbes de Provence.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken schol met basilicumsaus

INGREDIENTEN

2 hele schollen, panklaar, 30 g verse basilicum, 1 eetlepel sherryazijn of witte wijnazijn, 75 g Griekse yoghurt, 1 theelepel gemalen koriander, (ketoembar), zwarte peper, versgemalen, ½ citroen, 50 g bloem, 40 g boter of vloeibare margarine, , Alternatieve vis:, sliptong, rode poon, zeebaars

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode poon uit de oven

Een gerecht met uien, knoflook, tomaten en paprika?s die aan de filets van de rode poon een opwindende smaak verlenen. Een gerecht om hierna nog vele malen te herhalen.

INGREDIENTEN

4 rode ponen, schoongemaakt, elk 250-300 ram, - zout, - zwarte peper uit de molen, - 1 eetl. limoen of citroensap, - 6 eetl. olijfolie, - 4 eetl. droge witte wijn, - 2 middelgrote uien, in smalle ringen, - 4 knoflookteentjes, in dunne plakjes, - 6 tomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes, - 1 rode en 1 groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse Visschotel

INGREDIENTEN

1 ui en 1 teen knoflook fijngesneden, 3 el olijfolie, 1 prei, 1 venkel, 1,25 ltr vleesbouillon, 1 laurierblad, 5 peperkorrels, saffraanpoeder, 750 gr schoongemaakte vis in stukken van 3 x 3cm, (kabeljauw, roodbaars, rode poon, scholfilet) 200 gr gekookte mosselen, 100 gr hollandse garnalen. (te vervangen door steur of noorse garnalen)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ikan Smoor Djawa

Dit is een simpel, maar smakelijk visgerecht, zoals mijn oma het mij heeft geleerd

INGREDIENTEN

500 g stevige vis (makreel, rode poon, maar pangasius filet is ook goed), 1½ tl zout, 2 el citroensap, ± 5 dl olie, 1 ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, ¼ blok santen, 6 el ketjap manis, 2 tl sambal oelek, 1 kopje water,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Poon van de barbecue

Lekker voor op de barbecue: rode poon met sjalottencompote

INGREDIENTEN

* 2 rode ponen (panklaar), * enkele takjes rozemarijn, * 2 eetlepels olie, * zout en zwarte peper (versgemalen), * 1 theelepel kerriepoeder, * 1 sinaasappel (halve plakjes), * voor de sjalottencompote:, * 1 eetlepel boter, * 1 eetlepel olie, * 250 g sjalotjes (gehalveerd), * 1 rode ui (ringen), * 1 teentje knoflook (geperst), * 1 eetlepel bruine suiker, * 1 eetlepel witte wijn of sherry, * 1 eetlepel balsamicoazijn, * zout en peper (versgemalen), * 1 hele steranijs, * visklem

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

paella

Paella met zee vruchten

INGREDIENTEN

VIS, 200 gr kabeljouwfilet in stukjes, 100 inktvis (niet de gepaneerde ringen), 1 rode poon schoon en in stukjes, 100 gr gekookte gepelde garnalen, 8 verse mosselen, 4 gamba's, , REST, 1 ui fijn gehakt, 4 teentjes knoflook, 1 rode paprika fijngesneden, 4 tomaten ontveld en grof gesneden, , 4,5 dl visbouillon, 150 ml wite wijn (liever geen zoete), 75 gram doperwten, peterselie, 5 a 6 draadjes saffraan, zout peper, 2 limoenen, risottorijst 225 gr

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hollandse garnalen saus perfect voor bij vis

Een saus met Hollandse garnalen die door de combinatie met dille perfect aansluit bij eigenlijk elk soort vis. Ik heb het hier gecombineerd met zalm maar het kan natuurlijk ook goed bij kabeljauw, zeebaars, rode poon, schol of wat je ook maar wilt.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, , klontje boter, 1 sjalot, 100 gram Hollandse garnalen, 250 ml kookroom, 100 ml droge witte wijn, 4 el dille Edik (of het sap van 1 citroen), half bosje verse dille, peper & zout, , Verder:, , 4 moten zalm, 1 el bloem, bakboter, peper en zout, , Voor de garnering:, , 1 citroen, enkele takjes dille, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ikan smoor djawa

Gestoofde vis in pikante saus

INGREDIENTEN

500 gram gefileerde stevige vis, bv. makreel of rode poon, 1 1/2 theel. zout, 2 eetl. citroensap, ca. 5 dl olie, 1 ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 1/2 dl dikke kokosmelk (santen), 6 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels sambal oelek,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

RODE POON UIT OVEN MET GROENE KRUIDEN

Deze gerecht word gaar in de oven terwijl jij lekker zit te praten met jou gasten en er is maar 15 min. voorbereiding nodig. Ik vind de smaak van rode poon altijd verrukkelijk! Dit smaakt echt naar de zee.

INGREDIENTEN

500 g rode poon, ontvelt en kop en staart eraf (zo 4 - 5 rode poontjes), 15 g gemengde groene kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, selderij, tijm, dille), 3 tomaten in plakjes, 2 uien in halve ringen, zout, peper, klein beetje kerriepoeder, olijfolie,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegrilde rode poon met sinaasappel

INGREDIENTEN

# 2 rode ponen, schoongemaakt, # 2 teentjes knoflook, geperst, # 1 sinaasappel, # 1 eetlepel olijfolie, # 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Rode Poon Met Groente.

INGREDIENTEN

, 1 kg. rode poon4 geschilde aardappelen3 ontvelde tomaten, in plakken1 rode ui, in ringen2 venkelknollen,in reepjespeperzout4 teentjes knoflook1 citroenpeterselie1 fles witte wijn.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuppa Di Pesce Siciliana

Het oorspronkelijke recept komt uit Palermo op Sicilie. Het is een soep zoals die in veel landen rond de Middellandse Zee wordt gegeten. En niet alleen daar want in New York, Londen en Parijs staan dergelijke vissoepen, het zijn complete maaltijden, in veel trendy eetgelegenheden op de kaart.

INGREDIENTEN

750 gram gefileerde zeevis, bij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvis, roodbaars en mul of rode poon; 4 eetl. olijfolie; 2 uien, grof gesnipperd; 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt; 2 bleekselderijstengels, grof gesnipperd; 2.5 dl droge witte wijn; 2.5 dl gezeefde tomaten, uit blik, pak of pot; 2 laurierblaadjes; zout; witte peper uit de molen; 2 eetl. grof gehakte platte (blad)peterselie.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Kakavia – Griekse vissoep

Dit is een heel oud recept dat je op alle Griekse eilanden tegenkomt. Deze soep werd oorspronkelijk door vissers gemaakt, om vissen die te klein waren voor de verkoop, op te maken. Je kunt hier naar hartenlust mee variëren dus gebruik je favoriete vissoorten, zeevruchten en schelpen van het seizoen.

INGREDIENTEN

- 1 kg gemengde vis, bv. een selectie van zalm, kabeljauw, tonijn, rode poon, roodbaars, zeebaars e.d., - 500 gram mosselen (of andere schelpen bv. venusschelpen), - 6 boswortelen, - 3 st bleekselderij, - 1 flinke prei (of 2 dunne), - 4 aardappelen, - 4 tomaten, - 2 citroenen, - 1 courgette, - olijfolie, - ½ bosje peterselie, - zwarte peper/zeezout, - 2 visbouillonblokken

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2016
  • Grieks
  •  60-120 min.

vispakketjes met venkel

Het is een lekker recept wat m'n moeder vroeger voor ons maakte. De venkel erin is heel lekker en smaakt ook lekker bij de vis.

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 400 gram rode poon, mar ook lekker met kabeljauw of andere witvis, Marjolein, Tijm, Peterselie, Peper, Zout, Olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode Poon Met Prosiutto

Aangepast uit "Il grande Ricettario" van G. Marchesi

INGREDIENTEN

4 rode poontjes, 4 plakjes prosciutto crude (St. Daniele), citroensap, olijfolie, enkele blaadje salie, half kopje gemalen witbrood, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Red snapper uit de oven

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte red snapper (evt. te vervangen door 1 kg rode poon), zout, 2 limoenen, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 2 gesnipperde bosuitjes, 2 kookbananen, 2 ons gerookt spek, boter

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

rode poon met ham

Keer wat anders dan kabeljauw!

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 teentje knoflook, 1tl fijngewreven rozemarijn, peper,peterselie, paneermeel, 4 rode ponen a 200 gr., 100 gr. rauwe ham (bacon kan ook),olie, margarine

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gebakken Rode Poon

INGREDIENTEN

? 1 kg rode poon, zout, peper, 4 eetlepels bloem, zonnebloemolie, 1 citroen, 1/2 bosje krulpeterselie,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Kabeljauwfilet Met Bosuitjes En Aioli

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 2 el mayonaise, 1 el olijfolie, 5 bosuitjes, 250 gr kabeljauwfilet of rode poon, peper en zout.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rode Poon In Kappertjesvinaigrette

Magnetron-recept

INGREDIENTEN

2 sjalotjes - 7 el olijfolie - 2 el witte wijnazijn - 1 el peterselie - 1 el bieslook - 1/2 el dragon - 2 el kappertjes - 1 tomaat - 1 rode poon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vis in kruidensaus

Gebakken vis in een kruidige tomatensaus.

INGREDIENTEN

Voor de vis:, 1 1/2 kilo vis naar keuze (zeer geschikt b.v. rode poon), 1 citroen, bloem, olijfolie., Voor de saus:, 1 1/2 kop olijfolie, 3-4 el bloem, 1/2 kop witte azijn, 1 blikje tomatenpuree (250 gr), 2 koppen water, 2 teentjes knoflook, 1 thl suiker, 1thl rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 4-5 balletjes peper,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rode Poon Op Z'N Italiaans

INGREDIENTEN

4 rodeponen a 250gr.; 3 eetl. olijfolie;1 kleingesneden ui;2 uitgeperste teentjes knoflook;1 eetl.fijngehakte peterselie; 1 1/2 dl droge witte wijn; 4 ontvelde in stukjes gesneden tomaten; 3 fijngehakte ansjovisfilets;zout; 1 eetl. kappertjes;1 eetl.citroensap

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel Van Rode Poon Met Paprika

Hoofdgerecht. Erg lekker

INGREDIENTEN

600 gram rode poonfilet, zout, peper, 1 gele paprika, 2 uien, 50 gram boter, 1 theelepel suiker, 0,5 dl droge witte wijn, allesbinder, 75 gram geraspte jongbelegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bouillabaisse van zeeduivel, poon, baars en zeepaling

Een geweldig Frans recept die op de BBQ bereid wordt. En goede wijn hoeft geen krans. Dit is zowat het lekkerste wat een mens met smaak op een warme zomerdag buiten kan eten. En met dit recept uit Frankrijk kan je meteen ook buiten klaarmaken.

INGREDIENTEN

1 kilo vis in stukken (zeeduivel, poon, pietman, zeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en zout VOOR DE ROUILLE 1 rode paprika 1 Spaans pepertje 5 teentjes knoflook 5 saffraandraadjes 1 eierdooier 1.5 dl olijfolie, ,

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2006
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Sultan Ibrahim

GEVULDE RODE POONEen Arabisch gerecht van rode poon, een populaire vis, die wordt gevuld met rijst en kruiden.**Je kan de rode poon ook vervangen door forel**

INGREDIENTEN

50 gr droog kokende rijst4 rode ponen ( of forellen1 theelepel kurkuma( geelwortel)1 teentje knoflook, geperst1 rood pepertje, zonder pitjes fijngehakt2 eetlepels fijngehakte peterselie40 gr pijnboompitten6 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt2 eetlepels citroensapzout en versgemalen zwarte peper2 eetlepels olie4 schijfjes citroen4 takjes peterselie

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ovenschotel Van Rode Poon Met Paprika

Hoofdgerecht voor 4 personen bereidingstijd: 20 tot 35 minuten 320 kCal / 1342 kj p.p.

INGREDIENTEN

600 g rode poonfilet, zout, peper, 1 gele paprika, 2 uien, 50 g boter, 1 theelepel suiker, 1/2 dl droge witte wijn, allesbinder, 75 g geraspte jongbelegen kaas

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten

1 van de 2 gezellige, vispakketjes voor op de BBQ! (zie voor de 2e "Rode poon")

INGREDIENTEN

* 4 roodbaarsfilets (150 g elk), * 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, * 150 g kerstomaatjes, * 350 g peultjes, * 125 g tauge, + 4 knoflookteentjes, * kerriepoeder, , Evt. 2 eetlepels citroensap,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2003
  •  
  •  0-10 min.

Bouillabaisse

ZOOOOOO Frans!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvis, tong, griet, rode poon) * 200 gr mosselen * 100 gr garnalen, Voor de bouillon:, * 1 flinke ui * 1 prei * ? winterwortel * laurierblaadjes * 8 peperkorrels * 2 schijfjes citroen * enkele takjes peterselie * 1? dl witte wijn * zout, Voor de vulling:, * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 450 gr aardappelen * 2 eetlepels olijfolie * blikje tomatenpuree * mespunt geplette korianderzaadjes*

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

*Gestoomde Poon Met Prei En Tomaat*

INGREDIENTEN

600 g rode Poonfilet-, 1 Prei-, 3 Tomaten-, 2 teentjes Knoflook-, Zout-, 3 eetlepels Olie-, 1 theelepel bruine Basterdsuiker-, 2 eetlepels Ketjap manis-, 2 eetlepels Tomatenketchup-, (cayenne)Peper.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerde rode poon met mosterdsaus

In de maand juli is de poon weer verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 600 gram poonfilet, 2 visbouillontabletten, 2 eetlepels mosterd, 1 dl slagroom, allesbinder, 2 eetlepels fijngehakte bieslook

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rode poon in notensaus

Lekkere combinatie van vis en noten

INGREDIENTEN

1 kg rode poon/ 2 Uien/, 250 g Tomaten/, 25 g Pijnboompitten/, 100 g Witte hazelnoten/, 50 g Witte amandelen/, Margarine/ Bloem/, Zout/, Peper/, Peterselie/, Paneermeel/, Citroensap

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met venkel-roomsaus en gebakken rode poon

Pastagerecht met zachte smaak en toch wat pit door de mosterd.

INGREDIENTEN

- tagliatelle voor 8 personen (2 zakken), - 3 schoongemaakte rode ponen, - 4 a 5 grote of meer kleine venkelknollen, - 8 eetlepels diepvriesdoperwten, - 1 kopje groentebouillon, - 400 a 500 ml slankroom (of slagroom), - 3 volle eetlepels mosterd, - 1 bosje verse basilicum, - zout en peper, - olijfolie, - bakboter,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Provencaalse vissoep

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, 2 uien, in snippers, 1 teentje knoflook, 1 venkelknol, 500 gr. tomaat, gepelde, 1 l. visbouillon, 1 glas wijn, witte, 1 takje tijm, 1 blad laurier, 500 gr. visfilet, 100 gr. mossel, gekookte, 1 stokbrood, wit, Peterselie,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

omega 3 en couscous

Een heerlijk recept van jamie oliver

INGREDIENTEN

, , , , 700 g rode poon en/of sardientjes, gefileerd, zonder schubben en graten, olijfolie, 2 rode uien, gepeld en fijngehakt, 1 venkelknol, pluizige topjes apart en de knol fijngehakt, 1 verse rode chilipeper, fijngehakt, 1 theelepel venkelzaad, 1 laurierblaadje, 400 g couscous, 500 g gemengde rijpe tomaten, 2 ansjovisfilets, gehakt, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 citroenen, gehalveerd, maar eerst de schil geraspt.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gerookte rode poon

De poon wordt gemarineerd, gerookt en vervolgens in de koekenpan gebakken.

INGREDIENTEN

750 g schoongemaakte rode poon, 1 dl droge witte wijn, 6 el olie, peper, 2 el fijngehakte peterselie, 1 sjalotje, 4 el boter, zout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rode%20poon recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top