1. Home
  2. Recepten
  3. Rode Linzen

Rode linzen recepten (818) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

rode linzensoep

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.

Rode linzen

INGREDIENTEN

1 kop rode linzen, 3 eetlepels olie, 2 uien, fijngehakt, 2 rode pepers, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theelepel gemberpasta, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel koriander, 2 tomaten, in stukjes, 2 theelepel garam masala, 1 dl yoghurt, zout, naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

INGREDIENTEN

1 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. milde curry pasta, 2 grote kipfilets, in reepjes, 2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes, 4 eetl. rode linzen, 300 ml kippebouillon, 400 ml kokosmelk, 175 gr doperwtjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode linzen

Vegetarisch hoofdgerecht met 3 verschillende delen en smaken. In de oven zachtjes gedroogde tomaat. Geroosterde puntpaprika en linzensoep.

INGREDIENTEN

, 4 tomaten., enkele teentjes knoflook, verse rozemarijn, verse thijm, beetje kaneel, olijfolie, peper en zout, cardamompoeder, 2 punt paprika`s, 3 ons linzen, 2 1/2 liter water, chinese kool, een ui, een halve prei, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dahl - rode linzen

Een heel lekker bijgerecht voor Indiaas eten

INGREDIENTEN

250 gram rode linzen (supermarkt of Turkse winkel), 2 uien, 2 teentjes knoflook, boter, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel ketoembar (= koriander) 1/2 theelepel djinten ( = komijn ), bouillonblokje, diepvries doperwtjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Rode linzen met paksoi

INGREDIENTEN

250 gram rode linzen, 1 paksoi, 1 teentje knoflook, 1 blokje groentebouillon, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2009
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Rode Linzen Kokos Soep

Pittige, lekkere soep!

INGREDIENTEN

150g Linzen, rode (van de Asiamarkt), 1 eetl Olie, 1 middelgrote Ui (s), in blokjes gesneden, 1 eetl Kerriepoeder, 1 theelepel Gember, fijngehakt, 1 Chili peper (s), fijngehakt, 2 Paprika, rood, in blokjes gesneden, 750 ml Kippenbouillon, 1 blikje Kokosmelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2013
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gevulde aubergine met rode linzen

Gezond vegetarisch gerecht

INGREDIENTEN

1 1/2 eetl olijfolie, 125 gr rode linzen, 2 laurierblaadjes, 1 grote ui,fijngehakt, 1/2 theel gedroogde tijm, zout,versgemalen zwarte peper, 2,5 dl tomatensaus [pot], 3 eetl versgemalen parmezaanse kaas, 2 aubergines van 400 gr /185 gr gare zilvervliesrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rode Linzen met Groenten

SEBZELI KIRMIZI MERCIMEK

INGREDIENTEN

400 g rode linzen1/2 kopje olijfolie2 teentjes knoflook1 tl zout1 ui1 wortel1 stuk prei1 stuk selderij2-3 el tomatenpuree3/4 l groente- of vleesbouillon1/2 kopje azijn1 takje tijmzoutpeper1 snufje cayennepeper2 el honing1 bosje bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Turks
  •  30-60 min.

Dahl van rode linzen

Makkelijk te maken Indiaas bijgerecht. Snel klaar!

INGREDIENTEN

250 gr rode linzen, 4 dl water, 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl mosterdzaad, 1,5 tl korianderpoeder, 1 el geraspte gember, 3 tomaten, in stukjes, scheutje zonnebloemolie, verse korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolcurry Met Rode Linzen En Raita

Een lekker Indiaas bloemkoolgerecht.

INGREDIENTEN

1 ui;2 knoflookteentjes;500g bloemkoolroosjes;6 dl groentebouillon;100g rode linzen;1 theel gemalen komijn;2 eetl milde kerriepoeder;1 theel gemalen geelwortel(kurkuma);zout en versgemalen peper;3 eetl gesnipperde koriander., Voor de raita:, 1 rode ui;1/8 l Bulgaarse of Griekse yoghurt;2 eetl gesnipperde munt;1-2 eetl citroensap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Penne met rode linzen en paprika

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 150 g. gedroogde rode linzen, 1 theelepel groentenbouillonpoeder, 1/2 rode paprika, 1 eetlepel tomatenpuree, zeezout of kruidenzout, 1 mespuntje milde paprikapoeder, 1 mespuntje cayennepeper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 200 g. penne (pasta), 1 dl. groentenbouillon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  •  
  •  20-30 min.

Dhal van rode linzen

INGREDIENTEN

250 gr rode linzen, 4 dl water, olie, 1/2 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel mosterdzaad, 1 1/2 theelepel korianderpoeder, 1 eetlepel geraspte gember, 3 tomaten in stukjes, enkele verse korianderblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Rode linzen Dal

INGREDIENTEN

+/- 175 gram rode linzen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 kootje gember, 2 a 3 tomaten, 1 groene peper, 2 TL garam masala, 2 TL surinaamse kerrie, 1/2 bouillon blokje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Rijst met rode linzen

* Kichree *Deze Iraakse versie van een gerecht dat oorspronkelijk uit India kwam (er is een zeker verband met kedgeree) werd elke donderdagavond door Joodse families in Bagdad gegeten. Het was onderdeel van een licht zuivelmaal dat de maag even rust moet gunnen ter voorbereiding op de zware sabbatmaaltijd. Het is zo'n gerecht dat iedereen op een iets andere manier maakt. De verhouding rijst en linzen varieert, sommigen gebruiken wat kurkuma voor de kleur waar anderen tomatenpuree gebruiken en er zijn verschillende manieren om het gerecht te serveren. Veel mensen eten het met gesmolten kaas of met yoghurt. Elk type langkorrelige rijst is geschikt, maar gebruik geen kortkorrelige rijst want die wordt op een gegeven moment papperig.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook (uitgeperst of fijngehakt), 3 el neutrale plantaardige olie, 2 tl komijn, 2 el tomatenpuree, 200 g langkorrelige rijst (bijvoorbeeld basmati), 200 g rode linzen, peper, ongeveer 1 tl zout, 75 g boter (in stukjes gesneden), Voor wie gesmolten kaas erbij wil eten:, 1 grote ui in halve ringen, 3 el olie, 350 g halumikaas of mozzarella (in plakken)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse kippensoep met rode linzen

Kirmizi Mercimekli Tavuk Corbasi. Een zeer smakelijke soep met lekkere ingredienten!

INGREDIENTEN

* 2 kipfilets, * 1/2 kopje olijfolie (0,6 dl), * 1 teentje knoflook, * 1 ui, * 1 rode paprika, * 1 Spaanse peper, * 2 kopjes rode linzen, * 2- 3 el bloem, * 7,5 dl kippebouillon, * sap van 1 citroen, * 1 tl paprikapoeder, * zout, * peper, * snufje cayennepeper, * 1 takje tijm, * 1 laurierblad, * 4 sneetjes witbrood, * olijfolie om in te bakken, * 100 g geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Turks
  •  30-60 min.

Kippesoep met rode linzen)

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 60 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 rode paprika, 1 Spaanse peper, 2 kopjes rode linzen, 2-3 el bloem, 75 ml kippenbouillon, sap van 1 citroen, 1 tl paprikapoeder, zout en peper, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 4 sneetjes witbrood, olijfolie (om in te bakken), 100 gr geraspte kaas, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Turks
  •  30-60 min.

Dal van rode linzen

Het basisrecept heb ik gekregen van iemand die in India gewoond heeft, terwijl de hoeveelheden door mijzelf zijn ingevuld.

INGREDIENTEN

Voor de onderstaande theelepelmaten heb ik maatschepjes gebruikt (HEMA), ik vermoed dat het angelsaksische maten zijn (ongeveer de helft groter dan normaal dus. 1 tl komt overeen met 5 ml), , 125 gram rode linzen, 1/2 tl kurkuma of 1 tl garam massala of 1/2 tl gemalen korianderzaad, ongeveer 8 gedroogde curry leaves, een kleine 1/2 tl zout of een blokje groentebouillon, 3 tl zonnebloemolie, , 1 ui, 1/2 tl gemalen komijn of komijnzaad, 1/2 tl mosterdzaad [optioneel], 1/2 tl geraspte verse gember [optioneel], 1 tomaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kichree - rijst met rode linzen

Deze Iraakse versie van een gerecht dat oorspronkelijk uit India kwam (er is een zeker verband met kedgeree) werd elke donderdagavond door Joodse families in Bagdad gegeten. Het was onderdeel van een licht zuivelmaal dat de maag even rust moet gunnen ter voorbereiding op de zware sabbatmaaltijd. Het is een gerecht dat iedereen op een iets andere manier maakt. De verhouding rijst en linzen varieert, sommigen gebruiken wat kurkuma voor de kleur waar anderen tomatenpuree gebruiken en er zijn verschillende manieren om het gerecht te serveren. Veel mensen eten het met gesmolten kaas of met yoghurt. Elk type langkorrelige rijst is geschikt, maar gebruik geen kortkorrelige rijst want die wordt op een gegeven moment papperig.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, uitgeperst of fijngehakt, 3 eetl. neutrale plantaardige olie, 2 tl komijn, 2 eetl. tomatenpuree, 200 gr. langkorrelige rijst (bijvoorbeeld basmati), 200 gr. rode linzen, peper, ongeveer 1 tl zout, 75 g boter, in stukjes gesneden, , Voor wie er gesmolten kaas bij wil eten:, 1 grote ui in halve ringen, 3 el olie, 350 g halumikaas of mozzarella (in plakken)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Penne Met Rode Linzen En Paprika

INGREDIENTEN

1 ui - 1 teentje knoflook - 1 eetlepel olijfolie - 150 g. gedroogde rode linzen - 1 theelepel groentenbouillonpoeder - 1/2 rode paprika - 1 eetlepel tomatenpuree - zeezout of kruidenzout - 1 mespuntje milde paprikapoeder - 1 mespuntje cayennepeper - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 200 g. penne (pasta) - 1 dl. groentenbouillon

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Indiase dahl van rode linzen

INGREDIENTEN

- 300 gram rode linzen, - ongeveer 1,5 liter water (of meer of minder, naargelang de dikte), - 2 uien, - 2 tenen knoflook, - chilivlokken / chilipeper naar smaak, - 1 el djinten (komijn), - 1 el ketoembar, - 1 el kurkuma,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Aardappelkoekjes met rode linzen (Cholesterolarm)

Voor 4 personen; 161 Kcal / 674 KJ, 6 gr E, 2 gr V, 0 mg Chol, 30 gr Kh.

INGREDIENTEN

40 gr rode linzen, 1 dl water of groentebouillon, 500 gr aardappelen, komijn, 1 takje tijm, 1 takje marjolein, een klein beetje zeezout, nootmuskaat, vers gemalen witte peper, 1 eiwit (35 gr), 2 theel aardappelmeel (8 gr), 1 eetl dieetmargarine (10 gr),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Maaltijdsoep met rode linzen

Ideaal wanneer er aan tafel ook niet vegetariers zitten, want die kunnen met groot gemak in reepjes of blokjes gesneden gekookte ham aan de soep toevoegen.

INGREDIENTEN

300 gram rode linzen, - 2 eetl. (zonnebloem)olie, - 2 grote uien, gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 4 bleekselderijstengels, schoongemaakt, in piepkleine blokjes gesneden, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 3 eetl. bloem, gezeefd, - 0,5 theel. bruine basterdsuiker, - 1,75 liter groenten of runderbouillon, eventueel van tabletten, - 1 mespuntje piment poeder, - 1 mespuntje cayennepeper, - zout, - 2 eetl. fijngehakte (blad)peterselie, - eventueel 300 gram gekookte ham, in kleine blokjes gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kerriesoep met rode linzen

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 1 1/2 l vleesbouillon, 1 el garam masala, 2 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 2 teentjes knoflook, geplet, 10 zwarte peperkorrels, gekneusd, 1 ui, 3 kruidnagels, Voor de soep:, 2 el boter, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1-2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen, 2 uien, in dunne ringen, 1-2 el garam masala, 150-200 g rode linzen, 2 1/2 dl kokosmelk (blik), zout, peper, 2-3 el fijngesneden peterselie of koriander, 2 el geroosterde sesamzaadjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Kippesoep met Rode Linzen

KIRMIZI MERCIMEKLI TAVUK CORBASI

INGREDIENTEN

2 kipfilets1/2 kopje olijfolie1 teentje knoflook1 ui1 rode paprika1 Spaanse peper2 kopjes rode linzen2-3 el bloem7,5 dl kippebouillonsap van 1 citroen1 tl paprikapoederzoutpeper1 takje tijm1 laurierblad4 sneetjes witbroodolijfolie om in te bakken100 g geraspte kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Turks
  •  60-120 min.

Curry van rode linzen en bieten

Dit is een lekkere volledige maaltijd, waar je zelf oneindig mee kunt variëren naar je smaakvoorkeuren. Ik heb de hoeveelheden aangepast aan onze smaak, waaronder de specerijen, waar volgens mij een 'el' stond waar een 'tl' moest staan.

INGREDIENTEN

2 el kokosvet, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 rode ui gesnipperd, 2 cm gemberwortel, fijngehakt, 2,5 tl kaneelpoeder, 2 tll komijnzaadjes, 2 tl currypoeder, 3 tll kurkuma, 1 tl citroengraspoeder, mespunt chilipeper, 150 gram gedroogde rode linzen, 1 rode biet, in blokjes, 1 wortel in stukjes, 1 rode paprika in kleine stukjes, 60 ml shoyu (japanse sojasaus), 2 tomaten grof gesneden, sojayoghurt of kokosmelk, verse koriander, pepermix met sinaasappel, citroen en knoflook, 1 zakje of bosje waterkers(blaadjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2016
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauwfilets met kruidige rode linzen

Dit heerlijke gerecht combineert de kruiden van India met de fijne smaak van kabeljauw.

INGREDIENTEN

-175 g rode linzen, -1/4 th lepel kurkuma, -600 ml visbouillon, -2 eetlepels plantaardige olie, -1,5 th lepel komijnzaad, -1 eetlepel geraspte verse gemberwortel, -1/2 th lepel cayennepeper, -1 eetlepel citroensap, -2 eetlepels fijngehakte verse koriander, -450 g kabeljauwfilets zonder vel in grote stukken, -zout, -korianderblaadjes en citroenpartjes als garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsvlees met pompoen en rode linzen

Recept van Ainsley Harriott (BBC)

INGREDIENTEN

250 gr lamsvlees (dobbelsteentjes), , 1 eetlepel garam masala (toko), , 1-2 eetlepels zonnebloem olie, , 1 ui (heel fijn gesneden), , 1 teentje knoflook (fijngehakt), , 100 g dobbelsteentjes pompoen, , 50 g rode linzen, , 300 ml groente bouillion, , 1/2 eetlepel currypasta, , 1/2 eetlepel tamarinde pasta (toko), , 15 g bruine bastard suiker, , zout en vers gemalen peper, , 1 eetlepel versgehakte mint en/of koriander, , sap van 1/2 limoen, , 250 gr rijst (liefst pandan of basmati).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dal rode linzen

Snelle gezonde Indiase dal.Lekker met Indiaas brood en een chutney.

INGREDIENTEN

500 g rode linzen,gewassen, 8 dl water, olie, 1 theel kurkuma, 1 theel mosterdzaad, 3 theel korianderpoeder,ketoembar, 1.5 eetl geraspte gemberwortel, 6 tomaten,ontveld maar met de zaadjes, zout, 3 eetl verse korianderblaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Indiaas
  •  30-60 min.

rode linzen met hamlappen en worst

INGREDIENTEN

250 gr rode linzen,3 hamlappen, 3 braadworsten, 2 teentjes knoflook, 3 uien, 1 blaadje lavas (of 3 takjes selderij), 1 blaadje laurier, 1 kruidnagel, 4 blaadjes salie, bouillon, olijfolie, grof gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade linzen, rode biet en geitenkaas

Lekkere lunch.

INGREDIENTEN

50 gram linzen, 1 rode biet, 30 gram zachte geitenkaas, 1 tl honing, 1 tl mosterd,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2013
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Mulligatawny (Indiase soep met rode linzen)

Aziatische zomersoep voor 4 personen; 330 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 uien, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 - 2 rode chilipepers, in dunne ringen, 2 eetl boter of margarine, 1 - 2 eetl garam masala, 1,5 L hete vleesbouillon, 100 - 150 gr basmatirijst, 100 - 150 gr rode linzen, 2,5 dl kokosmelk (blik), zout en peper, 3 - 4 eetl fijngesneden koriander,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Gebakken Rogvleugel, Rode Linzen En Kruidroom

Lekker moet je uit proberen

INGREDIENTEN

150 gr rode linzen, 6 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, 1:4 l visbouillon, sap van 1 sinaasappel, sap van 1 limoen, 1 tl truffelolie, zout en peper, 4 roggevleugelfilets 175 gr elk, 4 dl slagroom, 4 el pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken rogvleugel met rode linzen en kruidenroom.

Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: - 45 minuten Afkoelen: - 1 uur van "Nynke"

INGREDIENTEN

150 gram rode linzen, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 3/4 l visbouillon, sap van 1 sinaasappel, sap van 1 limoen, 1 theelepel truffelolie, zout, peper, 4 rogvleugels a - 175 gram, 4 dl slagroom, 4 eetlepels kruidenpesto,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snoekbaars op kruidige rode linzen

INGREDIENTEN

4 snoekbaarsfilets met vel a 150 g, 3 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, 150 g rode linzen, 7 1/2 dl visbouillon, sap van 1 sinaasappel, sap van 1 citroen, 2 el rode pesto, 1 dl melk, 1 tomaat, ontveld, vruchtvlees in stukjes, 1 el lijnzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tomaten-wortelsoep met linzen

Een heerlijk gekruide en prachtig gekleurde soep gemaakt van verse worteltjes, tomaten en linzen.

INGREDIENTEN

, 2 eetlepels olijfolie, extra virgine, 1 rode ui, in ringen gesneden, 2 flinke wortelen (geen grote winterpenen), in plakjes gesneden, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels djinten, 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel versgeraspte gember, 2 eetlepels tomatenpuree, 200 gr rode linzen, 1 blik tomaten in blokjes, 600 ml groenten- of kippenbouillon (blokje), 1,5 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, gemalen, Griekse of Turkse yoghurt (dikke dus),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

rode linzen met ras el hanout

INGREDIENTEN

2 kopjes rode linzen, 1 tl ras el hanout (verkrijgbaar in de marokkaanse winkel en vaak op de markt), 1 kleine ui, chilivlokkenof poeder naar smaak (ik gebruik een mespuntje), verse koriander naar smaak (ook te vervangen door peterselie), 1 bakje griekse of roeryoghurt, zout, olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  •  
  •  30-60 min.

Linzen Met Feta

Makkelijke schotel

INGREDIENTEN

100 gram rode linzen, 100 gram feta in blokjes, 1 rode paprika, 1 eetlepel indiase curry-pasta (pas op heet!), Water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode soep met linzen, mais en selderij

INGREDIENTEN

1 gele paprika, 3 stengels selderij, 2 teentjes knoflook, 150 g rode linzen, 75 g mais, 800 g gepelde tomaten in stukjes (blik), 1 el paprikapoeder, mild, 1 tl kaneel, 1/2 tl tijm, 1/4 tl rozemarijn, snufje foelie, 150 ml groentebouillon, zout & peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Kip Met Linzen

Pittig kipgerecht

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, 250 gr rode linzen, 1/2 tl geelwortel, 4 eetl olie, 6 gekneusde kardemompeulen, 1 ui in ringen, 2 cm geraspte gember, 1 tl zout, 1 tl cayennepeper, 1 eetl citroensap, t tl komijnzaad, 2 teentjes geperste knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top