Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes
Een zalige romige soep met een hele zachte smaak. De rivierkreeftjes smaken verrukkelijk in combinatie met de soep. Een beetje beet en een zachte smaak. Echt een heerlijke dinersoep!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kleine bloemkool, visfond of gevogeltefond (eventueel bouillon van tabletten), peper, zout en evt.nootmuskaat, 1 bakje rivierkreeftjes à 100 gram, 100 ml slagroom, 1 eetlepel gehakte peterselie, ,Voorbereiding
Maak de bloemkool schoon en snij deze in kleine roosjes. Doe de fond erbij en zoveel water dat de bloemkool net niet onder staat. Breng de bloemkool aan de kook. (Eventueel met bouillon van tabletten). Laat de soep plm. 10 - 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en mix alles nog even door. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel een mespunt nootmuskaat.
Bereidingswijze
Doe de rivierkreeftjes in de kommen of borden (hou er een paar achter als garnering). Giet de hete soep erover en garneer met peterselie en de overgebleven rivierkreeftjes.