Risotto met pompoen en geitenkaas
Door de volle smaak van de pompoen is dit een echte herfstrisotto
300 gram pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 zakje verse Italiaanse kruiden, 3 el. pijnboompitten, 3 el. olijfolie met knoflook en chilipeper (Monini), 300 gram risottorijst, 1 dl. medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 gram zachte geitenkaas, 1 el. roomboter, 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Pompoen schoonmaken, schillen en in blokjes snijden. Ui en knoflook snipperen. Tijm van takjes rissen, rest van kruiden fijnhakken (rozemarijn wordt niet gebruikt). In droge wok pijnboompitten roosteren. Op bord afkoelen. In wok 2 el. olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten roerbakken. Op bord scheppen. Rest van olie aan bakvet toevoegen en ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen, blijven roeren tot korrels glazig zijn. Sherry en driekwart van kruiden erdoor roeren. Bouillontablet boven rijst verkruimelen en als alle sherry is opgenomen 4 dl. water toevoegen. Rijst in ca. 15 minuten op zacht vuur bijna gaar laten worden. Regelmatig roeren en in gedeelten nog 4 dl. water toevoegen. Pompoen erdoor scheppen en ca. 5 minuten meewarmen. Geitenkaas verkruimelen. Boter, parmezaanse kaas, helft van geitenkaas en pijnboompitten door risotto scheppen. Wok van vuur nemen en afgedekt nog ca. 5 minuten laten nagaren. Risotto op borden scheppen, rest van geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover verdelen.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2002Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
Pompoen risotto
500 gr pompoen, 1 ui, 2 eetl boter, 400 gr risotto rijst, 15 eetl droge witte wijn, 1 lt bouillon, zout, peper, 125 gr room, 3 eetl parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-12-2008Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met pompoen
Voor 6 pers van "vifke"
Voor de pompoen: 2 eetlepels olijfolie; 250 g pompoen in blokjes; 1 courgette in plakjes; 1 rode ui grof gesneden; 2 eetlepels fijngesneden bladspinazie; 1 teentje knoflook; 1 theelepel komijnzaadjes; zout en peper uit de molen., , Voor de risotto: 1 l bouillon (van kip, vis, vlees of groente); 1 eetlepel olijfolie; 3 gesnipperde sjalotten; 1 struik bleekselder zonder de stugge buitenstengels; zout en peper uit de molen; 2 gesnipperde teentjes knoflook; 400 g risottorijst; 1 dl droge witte vermout (dry martini of Noilly Prat) of droge witte wijn; 70 g boter; 85 a 100 g parmezaan, ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto met pompoen
Risotto:, 1 liter bouillon, 1 eetl. olijfolie, 3 fijngesneden sjalotten, 1/2 struik bleekselderij,zonder de stugge buitenkant,fijngesneden, zeezout en zwarte peper, 2 fijngesneden tenen knoflook, 400 gr.risottorijst, 1 deciliter droge witte vermout of droge witte wijn, 70 gr.boter, 85 a 100 gr. Parmezaanse kaas, Pompoen:, 2 eetl.olie, 250 gr.pompoenvruchtvlees(groen of oranje)in stukjes gesneden, 1 courgette,in dikke plakken of in vieren gesneden, 1 rode ui grof gesneden, 1 teen knoflook fijngesneden, zout en versgemalen peper, 1 theel. komijnzaad, 2 eetl. bladspinazie, , ,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2004Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto Met Pompoen
Ja, heel bekend in Italie
900 ml groentebouillon, 50 g ongezouten boter, 1 eetlepel olijfolie, 8 sjalotjes, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 275 g risottorijst, zoals vialone, nano, carriaroli of arborio, 1 glas witte wijn, ca. 125 ml, 400 g pompoen of, geschild, ontpit en in dobbelsteentjes van 1 cm gesneden, een handvol verse peterselie, grofgehakt, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 2 eetlepels room, zeezout en vers gemalen zwarte peper,
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-02-2004Italiaans Bijgerecht10-20 min.
Pompoen Risotto
Lekkere pompoenrisotto om de herfst een positieve boost te geven.
1 kg reuzenpompoen, olijfolie, 1 ui, in blokjes gesneden, 1 teen knoflook, geraspt, 1 el versgeraspte gember, zout, 240 g arboriorijst, 150 ml noilly prat, 1 liter hete groentebouillon, 3 el room, 3 el boter, versgeraspte nootmuskaat, Maldon zoutvlokken en peper, 125 ml geitencurd of geitencreme fraiche (natuurvoedingswinkel)
- Wereld Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2014Wereld Hoofdgerecht30-60 min.
pompoen risotto
500 g vers pompoenvruchtvlees, 1 ui, 2 el boter, 400 g risottorijst, 15 el droge witte wijn of groentebouillon, 1 l groentebouillon, zout, peper, 0,5 potje room(125 g), 3 el parmezaan.
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2001Vegetarisch30-60 min.
Risotto met Pompoen uit Venetie
Risotto di Zucca, recept uit Venetie.
2 el olijfolie , 90 boter , 4 takjes rozemarijn waarvan 2 fijngehakt en 2 heel , 1 teen knoflook in zijn geheel , 600 g pompoenvlees in heel kleine stukjes gehakt , 300 g risotto , 1 kleine ui, fijngehakt , 1 liter groentebouillon (niet vegetariers kunnen kippenbouillon gebruiken) , 50 g parmezaanse kaas , zout en vers gemalen zwarte peper
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2003Italiaans20-30 min.
Pompoen met kruidige risotto
*1 pompoen van 3-4 kg*2-3 el Japanse sojasaus*zout*peper*, VOOR DE RISOTTO:, *2 el olijfolie*2 sjalotjes, fijngesneden*1 teentje knoflook, fijngesneden*2 wortelen, in blokjes*1/2 knolselderij, in kleine blokjes*2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes*ca. 600 gr risotto rijst, gewassen*1 glas champagne of andere mouserende wijn*1-1 1/2 L. gevogeltefond of kippenbouillon*1 el pijnboompitten*5 blaadjes basilicum, fijngesneden*15 blaadjes lavas(maggiplant)of peterselie, fijngesneden*100 gr oude Gruyere kaas, geraspt*zout*peper*4 el slagroom, lobbig geklopt*
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2001Hoofdgerecht60-120 min.
Risotto met pompoen en wortel
Een Allerhande recept, dat ik aangepast heb, verrassend lekker, nooit eerder dit toegevoegd aan risotto.
1 - 2 winterwortels, 1 - 2 grote uien, 3 tenen knoflook, 200 gram risotto rijst, zakje pompoen blokjes (400 gram), pakje geitenkaas schijfjes naturel, 25 gram roomboter, 2 groentebouillonblokjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-03-2021Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pompoen Risotto met Truffelolie
Yum, de laatste pompoentjes gebruikt voor deze heerlijke risotto met truffelolie. De pompoen absorbeert de truffelolie en dat combineert heerlijk met de kaas en noot in dit recept.
1 pak risotto rijst, 1 liter bouillon (groenten), 1 kleine biologische pompoen (die kleine ronde knaloranje), 100 gram zachte geitenkaas of als je daar niet van houdt kun je dit ook vervangen door witte kaas of gewone geraspte kaas of andere kaas restjes die je hebt liggen., 100 gram parmezaanse kaas, een paar takjes oregano, truffelolie, walnoten (gepeld)
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2013Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
Risotto met pompoen, shiitake en salie
3 el milde olijfolie, 2 fijngesneden tenen knoflook, 1 fijngeesneden uitje, 350 gr risotto rijst, 200 ml wiitte wijn, 800 ml groentebouillon, warm, 3 el boter, 250 gr blokjes pompoenvlees, ontpit( butternut pompoen), 200 gr in reepjes gesneden shiitake, 1 tak salie, Peper uit de molen, Parmezaanse kaas, naar eigen smaak!, , , , ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2012Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met pompoen en geitenkaas
Heerlijk herfstig gerecht.
300 g pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 gram verse Italiaanse kruiden (zonder rozemarijn), 3 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, 300 g risottorijst, 1 dl medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 g zachte geitenkaas, 1 eetlepel roomboter, 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pompoen met kruidige risotto
Een recept voor de herfst!
1 pompoen van 3-4 kg2-3 eetl. japanse sojasauszoutpeper,, Voor de risotto:2 eetl. olijfolie2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden2 wortelen in kleine blokjes, 1/2 knolselderij, in kleine blokjes2 stengels bleekselderij, in, dunne schijfjes600 gr risotto rijst, gewassen1 glas champagne, of andere mousserende wijn1 - 1 1/2 l. kippenbouillon2 eetl., pijnboompitten5 blaadjes basilicum, fijngesneden15 blaadjes, lavas (maggiplant) of peterselie, fijngesneden100 gr oude Gruyere, kaas, gerasptzoutpeper4 eetl. slagroom, lobbig geklopt,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-01-2003Hoofdgerecht> 120 min.
Risotto met pompoen en geitenkaas
300 g pompoen, ? 1 grote ui, ? 1 teentje knoflook, ? 1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 g), ? 3 eetlepels pijnboompitten, ? 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, ? 300 g risottorijst, ? 1 dl medium dry sherry, ? 1 kruidenbouillontablet, ? 150 g zachte geitenkaas, ? 1 eetlepel roomboter, ? 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met pompoen en geitenkaas
300 g pompoen; 1 grote ui; 1 teentje knoflook; 1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 g); 3 el pijnboompitten; 2 el olijfolie met knoflook en chilipeper; 300 g risottorijst; 1 dl medium dry sherry; 1 kruidenbouillontablet; 150 g zachte geitenkaas; 1 el roomboter; 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-02-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met pompoen en geitenkaas
300 g pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 20 g verse Italiaanse kruiden, 3 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, 300 g risottorijst, 1 dl medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 g zachte geitenkaas, 1 eetlepel roomboter, 50 g (versgeraspte) parmezaanse kaas
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-10-2004Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met gehakt en pompoen
, * 60 gram boter, * 1 eetlepel olie, * 1 middelgrote ui, in ringen, * 2 teentjes knoflook, geperst, * 350 gram rundergehakt, * 2 koppen langkorrel rijst, * 250 ml. witte wijn, * 1 1/4 liter hete kippenbouillon, * 750 gram pompoen, in blokjes, * 250 gram champignons, in plakjes, * 2/3 kop geraspte Parmezaanse kaas, * 1/3 kop fijngehakte peterselie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-05-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met appel en pompoen.
150 g risottorijst, ?-1 appel, geschild, klokhuis weg, fijngesneden, 125 g pompoen, geschild en in stukken, ? ui, fijngehakt, ?-1 teentje knoflook, uitgeperst, 500 ml groentenbouillon, 90 ml fruitige witte wijn, 600 ml water, ? eetl. extra vergine olijfolie, 10-15 g boter, zout en zwarte peper, versgemalen, 30-40 g verse Parmezaanse kaas, geraspt
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-09-2004Hoofdgerecht30-60 min.
RISOTTO MET POMPOEN EN PETERSELIEMASCARPONE
Niet moeilijk en super lekker
400 g arboriorijst, 1 sjalot, 50 ml Noilly Prat, groentenbouillon, Parmezaanse kaas, 1 butternut pompoen, 1 bosje platte peterselie, 1 potje mascarpone, 1 el Solo Vloeibaar (margarine/boter)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-10-2020Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met Pompoen en Salie
*2 sjalotjes, fijngesneden*2-3 el olijfolie*400 gr pompoenvruchtvlees, in kleine blokjes*2-3 salieblaadjes, fijngesneden*250 gr risottorijst*4 el droge witte wijn*1-1 1,25 L. hete kippenbouillon*50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas*2-3 el mascarpone*zout*peper*
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2008Hoofdgerecht30-60 min.
risotto met pompoen, salie en hazelnoten
Een heerlijk risotorecept, feestelijk en makkelijk om te maken.
*1,5 liter kippen- of groentenbouillon * 2 eetlepels boter * 1 grote ui * 500 gram pompoenvlees met oranje vruchtvlees * 3 eetlepels verse salie of 1 theelepel gedroogde * 350 gram aboriorijst * 30 gram gemalen parmenzaanse kaas * 4 eetlepels geroosterde hazelnoten of amandelen * 1 1/2 theelepel peper * zout
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2000Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Risotto van Pompoen & Rode Ui
1 middelgrote pompoen(in stukken), 125 gr roomboter, 1 rode ui(gesnipperd), 1 teen knoflook(geperst), wit van een prei, 225 gr arboriorijs(risotto), 1 liter groentenbouillon, 2 el olijfolie, verse tijm(om te garneren).
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-03-2003Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kabeljauw op een bootje van pompoen en risotto
, 4 mooie kabeljauw filets, Dungesneden prosciutto ham, Arborio risotto (voor 4 personen is 300 gram droog gewicht genoeg), {*] 1 grote oranje pompoen, {*] Verse tijm, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, bloem, olie/boter of vet om mee te bakken,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-2012Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pompoen risotto met fruits de mer
Ik hou van zeevruchten.Meestal in combinatie met mihoen en roerbakgroente. Deze keer met pompoen en risotto. Ook lekker.
1 kleine pompoen, 1 rode ui, 300 gram risottorijst,1 liter kippenbouillon van blokjes,200 gram gesneden prei, 4 knoflook,1 tl paprikapoeder, olijfolie.500 gr. diepvries fruits de mer.Zeezout en peper uit de molen.
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-201330-60 min.
Italiaans: Risotto alla zucca (Pompoen risotto)
Risotto-rijst lijkt op gewone rijst, maar is toch erg anders. Het is een bekend voorgerecht uit het noorden van Italië. Het kenmerkendste is de bereidingswijze, waarbij de zetmeel een romige verbinding maakt tussen de rijstkorrels. De rijst is rond en kan meer dan vier keer het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.
100g pompoen, 80g risotto, 50ml witte wijn, 0,5 kleine ui, 20g parmezaan of andere geraspte kaas, 300ml bouillon, zout en peper, knoflookteentjes of poedervorm
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-09-2013Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Risotto Met Pompoen Uit De Oven
Mijn lievelings pompoenrisotto. Door de pompoen in een hete oven een kleurtje te geven krijg je een rijke, volle smaak. Het is niet bewerkelijk omdat ik de risotto in de magnetron maak. Een aanrader.
600 tot 700 gram pomoen met oranje vruchtvlees * zee zout en peper * 1 middelgrote gesnipperde ui * 400 gram aboriorijst * 100 gram vers geraspte Parmenzaanse kaas of Pardano * boter * olijfolie
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2000Italiaans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Geroosterde pompoen risotto met rode Alaska zalm
Risotto met Alaska zalm voor 4-6 personen
- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - 1 kleine flespompoen (butternut squash), geschild, ontpit en in stukjes gesneden (ongeveer 350 gram stukjes pompoen), - 1 rode paprika, ontpit en in stukjes gesneden, - 1 eetlepel olijfolie, - 400 gram risotto rijst, - 2 preien, gesneden, - 1 teentje knoflook, geperst, - 200 ml droge witte wijn, - 1.2 liter hete groente bouillon, - 50 gram doperwten, - 4 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas, - 3 - 4 salie bladeren, - Zout en peper
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-05-2015Europees Hoofdgerecht30-60 min.
Pompoen Risotto met Walnoot en Pecorino van Project gezond......
Het fijne van een risotto is, dat je dit gerecht eenvoudig vegetarisch kunt houden zonder dat je vlees of vis mist , bedoel ik dan Je zou natuurlijk toch wat uitgebakken spekreepjes kunnen toevoegen en dat is natuurlijk óók heel lekker. Wat de calorische waarde van dit gerecht dan natuurlijk wel wat verhoogt en je de hoeveelheid kaas en walnoten dan wat zou kunnen reduceren. Ik hield het vegetarisch en bewaar de optie met spekreepjes of blokjes voor een andere keer. Dit heeft ons voortreffelijk gesmaakt https://www.projectgezond.nl/pompoenrisotto/
1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook fijn gehakt, 400 gram pompoenblokjes vers of uit de vriezer, 120 gram risotto, 2 groente bouillonblokjes ( minder zout), 30 gram walnoten, 30 gram Parmezaanse kaas of pecorino, 50 ml droge witte wijn, 10 ml olijfolie, 1 tl tijm
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-2020Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Roasted squash & rosemay risotto (muskaat pompoen)
De butternut squash (muskaat pompen) heb ik in NL nog nooit gezien, maar je weet maar nooit... Een heerlijk vegetarisch recept, met een verrassende smaak; zoet, kruidig en romig en dat alles dan ook weer niet. Een mengsel van smaken. Ook mijn kinderen smulden.
500 gr. Butternut Squash (muskaat pompoen, geschilde en in blokjes, 2 - 3 teentjes Knoflook, verze Rozemarijn, 150 Arbiori Rijst/Risotto, 50 ml Witte Wijn, 700 ml Groenten Bouillon, geraspte Parmezaan (voor het opdienen), Waterkers (voor het opdienen)
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2009Engels30-60 min.
Risotto met zeeduivel
1 middelgrote pompoen150 gr courgette500 gr gefileerde zeeduivel125 gr boter3 el mais- if zonnebloemolie200 gr risottorijst? a ? liter lichte kippenboillon100 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Bulgur Risotto
Origineel zweeds recept. Bron: Sweden and the Swedes
2 dl (volkoren) bulgur (natuurvoedingszaak), 1 uitgeperst teentje knoflook, 4 dl kippenbouillon, 150 gr. pompoen in blokjes, 3 sjalotjes in stukjes gesneden, 100 gr boter, 1/3 dl gemalen parmezaanse kaas, Zout en peper, 9 kalfslapjes, 30 gr. verse dille.
- Scandinavisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-1999Scandinavisch Hoofdgerecht30-60 min.
Siciliaanse rijstballen met pompoen
Varieteiten : Butternut, Golden Delicious, Hubbards, ?6 personen
1)- Basisrecept voor de risotto (6 personen) :, , 1 liter bouillon (kip, vis of groente), 400 gr risottorijst, 1 eetlepel olijfolie, 3 sjalotjes of 2 middelgrote uien, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1/2 stengel selderij, fijngehakt, 2 wijnglazen droge witte vermout (droge Martini of Noily Prat) of droge witte wijn, zeezout en zwarte peper uit de molen, 75 gr boter, 125 gr vers gemalen Parmezaan of peccorino of blokjes mozorella, Bijkomende benodigdheden:, evenveel pompoen als risotto-rijst, stukjes parmaham of pancetta, gedroogde tomaat, verse kruiden naar smaak, bloem (3 eetlepels per 250 gr risotto), 3 eieren, paneermeel of verse broodkruimels
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2005Internationaal30-60 min.
Risotto met gele stekelzwammen
300 gr ronde rijst voor risotto - 300 gr pompoen - 100 gr gerookte spekblokjes - 100 gr ui - 4 groenekoolbladeren - 150 gr gele stekelzwammen - 40 gr geraspte parmezaan- 1 liter gevogeltebouillon - 60 gr boter - 1 kruidentuiltje - zout - zwarte peper.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-03-2001Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Risotto, kip flambe/dragon/gember/citroen/parmezaan
Geflambeerde kip met cantharellen, risotto met gember.citroen smaak en worteltjes. Serveer met droge witte wijn!
75 g Parmezaanse kaas, 750 kipfilet, 400 g risotto Arborio, 300 g pompoen, 350 g dikke wortels, 2 eidooiers, 125 g creme fraiche, 1 L groentebouillon, 100 ml droge witte wijn, 12 blaadjes salie, 8 blaadjes dragon, 50 g gember, 10 takjes bladpeterselie, 400 g catharellen, 1 citroen, 3 tenen knoflook, 6 sjalotten, 2 rode uien, olijfolie, roomboter, witte peper, poedersuiker 1 el, olijfolie, azijn
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-09-2011Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Risotto met peren en gorgonzola
Energie 665 kCal- Eiwit 18 g- Vet 35 g- Koolhydraten 67 g (per eenpersoonsportie)
2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 g risottorijst (pak 500 g), 75 g droge witte wijn, 1 liter kippenbouillon (van tablet), 2 rijpe peren (bijv. conference), 60 g boter, 155 g Gorgonzola (kaas), in stukjes, 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-201030-60 min.
Risotto con zucca e gorgonzola
Risotto met pompoen en gorgonzola, uit het Italiaanse Ligurië
1 sjalotje, 300 gram pompoen (hokkaido), 300 gram risottorijst, 50 gram gorgonzola, ca. 1,5 l groente- of kippenbouillon, 1,5 dl witte wijn, olijfolie, boter, (verse) nootmuskaat, zout, witte peper
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-10-2006Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Risotto al forno
Heerlijke pittige risotto met pastinaak en pompoen
1 pastinaak (geschild, in blokjes), 200 gram pompoenblokjes, 2 sjalotten (gesnipperd), 100 gram shiitake, 50 gram parmezaanse kaas (geraspt), 200 milliliter droge witte wijn, 1 liter groentebouillon (hete), 2 eetlepels citroensap, 250 gram risottorijst, 2 lookteentjes (geperst), bosje salie (in reepjes), boter, olijfolie, peper, zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2020Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pompoenrisotto
200 gram risotto, 600 ml paddenstoelen bouillon (van 2 blokjes), 300 gram pompoen, 100 ml witte wijn, 1 teentje knoflook (fijngesneden), Olie,
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-04-200930-60 min.