Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Risotto Doperwtjes

Risotto doperwtjes recepten (44) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Risotto met doperwtjes en groene asperges

Creatie van Chef Arrigo Cipriani

INGREDIENTEN

-250 gram Riso Gallo Gran Gallo Arboriorijst, -300 gram verse doperwtjes, -300 gram groene asperges, -1 ui, gesnipperd, -1 liter groentebouillon, -Zout en peper, -Extra vierge olijfolie, -50 gram boter, -80 gram geraspte Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met kip en doperwtjes

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 1 l kippenbouillon (van tablet), 2 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 300 g risotto, 100 ml droge witte wijn, 300 g tuinerwten (diepvries), 4 el mascarpone, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

RISOTTO MET CHAMPIGNONS, DOPERWTJES EN WORST

INGREDIENTEN

1 1/2 ltr. Vleesbouillon, , 45 gr. Roomboter, , 1 eetl. Olijfolie, , 1 Blonde ui, , 250 gr. Italiaanse varkensworstjes, het vel verwijderd en fijn gehakt, , 250 gr. Champignons fijn gehakt, , 440 gr. Risottorijst als arborio, carnaroli of vialone, , 1 1/4 dl. Droge witte wijn, , 75 gr. Doperwtjes, vers of diepvries, , 45 gr. Vers geraspte Parmigiano-Reggiano, , Zout en vers gemalen peper naar smaak

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Belgisch Tussengerecht
  •  0-10 min.

Lenterisotto met doperwtjes

INGREDIENTEN

1 g saffraan, 1 kleine gesnipperde ui, 2 gehakte tenen knoflook, 30 g boter, 350 g risottorijst, 1 dl witte wijn, 1 l hete kippenbouillon, 250 g diepvriesdoperwten, 1/2 bakje mascarpone, 50 g parmezaanse kaas, 3 pomodoritomaten, in reepjes, zonder zaden, 20 g basilicumblaadjes in reepjes, zout, versgemalen zwarte peper, basilicumblaadjes en parmezaanse kaas om te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke groene risotto met veel verse kruiden doperwtjes en pesto

We zijn dol op risotto en daarvan heb ik ook al heel wat recepten op mijn pagina staan. Maar deze groene lente risotto hadden we nog nooit gegeten. Samen met mijn lente gehaktballen een heerlijke combinatie. Voor wie het lekker vindt: een dun schijfje zachte geitenkaas erdoor smaakt verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 3 lente-uitjes (schoongemaakt, wit en lichtgroen fijngesneden), 150 gram risotto rijst (bijv. carnaroli), 1/8 liter droge witte wijn, plm 300 ml warme groenten-, kruiden-, of kippenbouillon, plm. 150 gram (diepvries) doperwten, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngesenden bieslook, 2 eetlepels groene pesto (basilicumpesto), peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper of een paar druppels tabaco, paar druppels citroensap, lekkere klontje roomboter, , wat geraspte Parmezaanse kaas of zachte verse geitenkaas, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tomatenrisotto met Italiaanse Carré en doperwtjes

Een klassieker met een wel heel bijzondere vleesvervanger!

INGREDIENTEN

250g risottorijst, 1 lier groentenbouillon, 1 blik tomatenblokjes 400g, 2 el roomboter, 1 el olie om te bakken, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 sjalot, gesnipperd, 100 ml witte wijn, 4 el geraspte kaas, 300g doperwtjes, 4 Italiaanse carré's

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Herfstrisotto met paddestoelen, doperwtjes en gebakken bacon

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 250 gr gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, shii-take, oesterzwammen en cantharellen), 250 gr diepvriesdoperwtjes, 40 gr boter, 75 gr bacon in plakjes, 1 dl witte wijn, 9 dl runderbouillon (van tablet), 300 gr risottorijst, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzels met risotto

Kalfsschnitzels met risotto

INGREDIENTEN

- 2 kalfsschnitzels van circa 120 gram per stuk, - 1 eetlepel bloem, - zout en versgemalen peper, - 1 ei, - 2 eetlepels paneermeel, - 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas, - 25 gram braadboter, - Voor de risotto:, - 1 rode ui, - 300 gram doperwtjes (diepvries), - 2 eetlepels olijfolie, - 150 gram risottorijst, - 1 glas droge witte wijn, - 0,5 liter kippenbouillon, uit een pot of van een tablet, - 1 scheutje citroensap, - 25 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met kip

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 200 gram kipfilet, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie, 400 gram rondkorrelige rijst, 1 dl wijn, 1 dl kippenbouillon, 250 gram doperwtjes, 200 gram parmzaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met tonijn

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 1 fijngesnipperde ui, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 rode paprika, 2 tenen knoflook uit de knijper, plukjes saffraandraadjes, sap van 1/2 citroen, 1 blikje tonijn in olie, 200 gram doperwtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto Primavera

INGREDIENTEN

1 kop doperwtjes,diepvries,150gr.dunne asperges in stukken,1 l. kippenbouillon,60 gr.boter,2 el.olijfolie,1 wortel in kleine stukjes,1 rode ui fijn gesneden,1/2stengel bleekselderij in blokjes,1 courgette in blokjes,250 gr.arborio rijst,1/2 kop geraspte parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

groene risotto

INGREDIENTEN

1 theelepel olijfolie, 1 theelepel sesamolie, 1 ui, 1 kleine venkelknol in blokjes, 150 gr Arboriorijst, 7 dl groentebouillon, 1/2 dl witte wijn, Parmezaanse kaas, 1 blikje of potje doperwtjes, 1/8 liter groentebouillon, 1 eetlepel vers basilicum, 1 eetlepel verse peterselie, 1/2 dl witte wijn, 7 grote slabladeren, , Voor de garnering:, nog wat extra Parmezaanse kaas, zwarte peper, peterselie, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Risotto primavera

Lekker Italiaans

INGREDIENTEN

1 kop doperwtjes, diepvries, 150 gram dunne asperges, in stukken, 1 liter kippenbouillon, 60 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 wortel, in kleine blokjes, 1 rode ui, gesneden, ? stengel bleekselderij, in blokjes, 1 courgette, in kleine blokjes, 250 gram arborio- rijst(risottorijst), ? kop geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met zeevruchten

INGREDIENTEN

1 visbouillontablet;, 1 rode ui;, 1 teen knoflook;, 75 milliliter vloeibare margarine;, 1 deciliter droge witte wijn;, 400 gram risottorijst;, 250 gram gepelde garnalen;, 8 krabsticks;, 150 gram gekookte mosselen;, 2 eetlepels fijngehakte peterselie;, zout en peper;, ongeveer 1 eetlepel citroensap;, 4 schijfjes citroen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Provencaalse risotto

Lekker smeuig

INGREDIENTEN

Peper, zout, half pakje dessertrijst (kortkokend), 1 blokje vleesbouillon, 1 chilipeper, 1 blik tomaatblokjes, 1 el. gehakte peterselie, 1 grote ui, 1 stengel bleekselderij, 1 zakje verse Provencaalse kruiden, 100 gram doperwten, 2 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 25 gram boter, 50 gram Parmezaanse kaas, 75 gram achterham (in dikke plakken), 75 gram schwarzwalderschinken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto Met Paddestoelen

Heerlijke italiaanse risotto

INGREDIENTEN

1 grote ui # 1 teentje knoflook # 1 grote rode paprika # 250 gr. champignons # 150 gr salami # 50 gr boter/margarine # 2 theelpls chilipoeder # 400 gr kortkokende desert rijst # 1 dl droge witte wijn # 3/4 ltr bouillon 1/2 eetlpl italiaanse kruiden # 100 gr diepvries doperwten # 100 gr geraspte parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

risotto primavera

Haal de vakantie in huis met deze lente-risotto!

INGREDIENTEN

1 kop doperwtjes(diepvries), 150 gr dunne asperges(in stukken), 1 l kippenbouillon, 60 gr boter, 2 el olijfolie, 1 wortel(in kleine blokjes), 1 rode ui(gesneden), 1/2 stengel bleekselderij(in blokjes), 1 courgette(in kleine blokjes), 250 gr arborio-rijst, 1/2 kop geraspte parmezaanse kaas.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Risotto met asperges en knoflook

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 300 gram doperwtjes (diepvries), 50 gram boter, 400 gram risotto- of dessert rijst, 1 dl droge witte wijn, 9 dl kruidenbouillon (van een tablet), 100 gram gerookte kipreepjes, 50 gram geraspte parmezaanse kaas, 2 eetlepels verse basilicum, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto Met Kip En Courgette

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

INGREDIENTEN

200 gr rijst, 300 gr kipfilet, 1 ui, 2 - 3 eetl olie, 15 gr boter, 1 msp saffraan, 6 dl kippenbouillon (van 1 tablet), 1 courgette, 150 gr doperwtjes (diepvries), snufje oregano, 50 gr geraspte oude kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met rucola en zalm

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

20 g boter, 1 ui, gesnipperd, 1 pak risottorijst (Lassie), 1 zak rucola à 125 g (C1000), 720 ml tuinkruidenbouillon (van tabletten), 1 citroen, uitgeperst, 1 1/2 tl knoflookpuree (uit het koelvak),potje à 90 g (C1000), 200 g gerookte zalm, in reepjes, versgemalen peper, 30 g geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

risotto met ham en champignons

INGREDIENTEN

1 ui, 50 gr. boter, 300 gr. risottorijst, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel koenijt, 2 vleesbouillontabletten, 1 dl. droge witte wijn, 1 bakje champignons (250 gr.), 2 eetlepels olie, 200 gr. ham in plakjes, 100 gr. diepvries doperwten, 100 gr. Parmezaanse kaas, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

risotto met garnalen en zalm

INGREDIENTEN

1 citroen, 25 g boter, 1 ui, gesnipperd, 300 g Lassie risottorijst, 5 dl tuinkruidenbouillon (van tabletten), 1 el C1000 olijfolie traditioneel, (vergemalen) peper, zout, 4 stukken zalmfilet à 100 g, 150 g gepelde roze garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met uien en zalm

INGREDIENTEN

40 g boter, 2 uien, gesnipperd, 300 g risottorijst (Lassie), 1 dl Huiswijn wit droog vin de pays des Cotes de Gascogne, 9 dl kippenbouillon (van tabletten), 150 g gerookte zalm, in reepjes, 4 bosuitjes, in ringetjes, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met asperge en knoflook

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges* zout* 1 ui* 3 teentjes knoflook* 300 gr doperwtjes(diepvries)* 50 gr boter* 400 gr dessertrijst(Lassie)* 1 dl droge witte wijn* 9 dl kruidenbouillon(van een tablet)* 100 gr gerookte kipreepjes* 50 gr geraspte Parmezaanse kaas* 2 eetlepels grof geknipte basilicum*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met Ham en Champions

Smakkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

1 ui,50 gram boter,300 gram risottorijst,1 eetlepel tomatenpuree,1 theelepel.koenjit,2 vleesboulliontabletten,1dl.droge witte wijn,1 bakje champions,2 eetlepels olijfolie,200 gram ham,100 gramdoperwten,100 gram parmazaansekaas,2 eetlepels fijn gehakte peterselie,zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Risotto met uien en zalm

Risotto met uien en zalm

INGREDIENTEN

40 g boter, 2 uien, gesnipperd, 300 g risottorijst (Lassie), 1 dl Huiswijn wit droog vin de pays des Cotes de Gascogne, 9 dl kippenbouillon (van tabletten), 150 g gerookte zalm, in reepjes, 4 bosuitjes, in ringetjes, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

RISOTTO MET GARNALEN EN ZALM

INGREDIENTEN

=1 CITROEN = 25 GR.BOTER = 1 UI GESNIPPERD =300 GRAM, LASSIE RISOTTORIJST = 5 DL.TUINKRUIDENBOUILLON (van, tabletten) =1 EETL.OLIJFOLIE = VERSGEMALEN PEPER,ZOUT., =4 STUKKEN ZALKFILET A 100 GRAM = 150 GRAM GEPELDE, ROZE GARNALEN.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met rode Alaska zalm uit blik, erwtjes en pancetta

Risotto met Alaska zalm

INGREDIENTEN

- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - 2 eetlepels olijfolie, - 100 gram pancetta, in stukjes, - 350 risottorijst, - 1 ui, fijngesneden, - 1 teentje knoflook, geperst of fijngesneden, - 150 ml droge Italiaanse witte wijn, - 1 liter hete groentebouillon, - 150 gram diepvries doperwtjes, ontdooid, - 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, - 4 eetlepels gesneden verse peterselie, - Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Paddestoelen-risotto met pancetta

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 250 gr verse gemengde paddestoelen, 250 gr diepvriesdoperwtjes, 50 gr boter, 100 gr Pancetta in plakjes, 1 dl Soave, 9 dl runderbouillon (van tablet), 300 gr risottorijst, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, Evt. wat extra Parmezaansa kaas om te garneren, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risottosoep met zongedroogde tomaten

Super snel en makkelijk te maken

INGREDIENTEN

1 zakje risotto alla milanese (grand italia), 1 flesje maggi basis voor kippensoep, 4 zongedroogde tomaten, 200g diepvries doperwtjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Spaanse rijst met zeevruchten

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie traditioneel - 1 gesnipperde ui -2 teentjes gesnipperde knoflook - 1 rode peper - 350 gram risotto rijst - 9 dl visbouillon van 2 tabletten - 250 gram diepvries doperwtjes - 2 vleestomaten in stukjes - 450 gram zeevruchtencocktail - zout en peper - 4 eetlepels geknipte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Dit Cajun eenpansgerecht smaakt heerlijk en ziet er vrolijk uit met de sugar snaps en garnalen.

INGREDIENTEN

 1 ui,  2 teentjes knoflook,  1 groene paprika,  75 gram chorizo, aan een stuk,  150 gram ham, een plak,  1 vleestomaat,  2 eetlepels olijfolie,  3 takjes peterselie,  200 gram Arborio rijst (risotto rijst),  Cayennepeper,  1 liter kippenbouillon van 1 tablet,  100 gram sugar snaps (of peultjes of doperwtjes),  250 gram grote garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaanse rijst met zeevruchten

C1000 recept

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui(gesnipperd), 2 teentjes knoflook(gesnipperd), 1 rode peper(ontzaad en in ringetjes), 350 g risotto rijst (Lassie), 9 dl visbouillon (van tabletten), 250 g doperwtjes (diepvries), 2 vleestomaten(in stukjes), 400-450 g zeevruchtencocktail, peper, zout, 4 el peterselie(geknipt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse rijst met zeevruchten

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rode peper, ontzaad en in ringetjes, 350 g risotto rijst (Lassie), 9 dl visbouillon (van tabletten), 250 g doperwtjes (diepvries), 2 vleestomaten, in stukjes, 400-450 g zeevruchtencocktail, peper, zout, 4 el peterselie, geknipt (C1000 Vers)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella

Heerlijke Paella met varkensvlees, kip, inktvis en garnalen.

INGREDIENTEN

200 gr grote gepelde garnalen, 4 inktvis klein of 2 groot in ringen, 8 kipdelen, 500 gram varkensvlees in blokjes, 1 kleine rode paprika in blokjes, 200 gram doperwtjes uit diepvries, 1 liter kippenbouilon, 1 pak risotto rijst, 1 pakje safraanpoeder, 2 teentjes knoflook, zout en peper, olijfolie om te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Herfstrisotto

Herfstrisotto met gemengde paddestoelen doperwtjes en gebakken spekblokjes.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook,, 250 gr gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, shii-take,,, oesterzwammen en cantharellen),, 250 gr doperwtjes,, 40 gr boter,, 75 gr spekblokjes,, 1 dl witte wijn,, 9 dl runderbouillon (van tablet),, 300 gr risottorijst,, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas,, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italie:Risotto alla Napoletana

Risotto uit Napels

INGREDIENTEN

50 gram boter/300 gram rijst/2 uien/1 kopje witte wijn/2 el.tomatenpuree/1 liter vleesboullion/3 el.olijfolie/2 teentjes knoflook/150 gram gekookte mosselen/150 gram gepelde garnalen/klein blikje doperwtjes/1 kopje slagroom (ongeveer 200 ml.)/halve theel.zout/kwart theel.peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aspergerisotto met mosselen

INGREDIENTEN

400 gram risottorijst, 200 gram asperges, beetgaar in stukken, 2 kg mosselen, gekookt, 50 gram doperwtjes, beetgaar, 50 gram sperzieboontjes, beetgaar, 50 gram jonge tuinboontjes, beetgaar, 1 ui, kleingesneden, 1 eetlepel boter om de ui te bakken, 1 liter groentebouillon, heet, 25 gram boter, 100 gram grana pardano of parmezaan, geraspt, zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lenterisotto.

INGREDIENTEN

* 2 grote uien., * 75 gr boter., * 250 gr aroboriorijst., * 100 ml droge witte wijn., * 1 liter gevogeltebouillon,van 2 blokjes., * 1 bosje lente-uitjes., * 2 kleine courgettes., * 1 bundel groene asperges., * 150gr prinsessenboontjes., * 125gr doperwtjes., * 150gr tuinbonen., * 50gr grana padno., * Peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Provencaalse kruidenrisotto met ham

Heerlijk risottogerecht

INGREDIENTEN

1 grote ui;2 stengels bleekselderij; 1 zakje verse provencaalse kruiden (30 gr); 100 gr schwarzwalder schinken; 100 gr boerenachterham; 1 vleesbouillontablet; 3 el olijfolie; 2 teentjes knoflook; 1 gedroogd chilipepertje; 1 pak kortkokende dessertrijst; 1 blik tomatenblokjes (nto 400gr); 100 gr doperwtjes (diepvries); 25 gr boter; 50 gr geraspte parmezaanse kaas, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top