Risotto met Paddestoelen
De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!
- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio) - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook) - 85 gr boter - 1 grote ui, in ringen - 1 sjalotje, fijngesnipperd - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon) - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt - 2 el olijfolie - zout en peper
Houd de bouillon op het fornuis tegen de kook aan als je de risotto maakt. Zo onderbreek je het garingsproces niet. Was de rijst NIET, anders gaat alle zetmeel verloren die de risotto zo romig maakt.
Fruit het sjalotje in de pan met de dikke bodem aan in wat boter en de twee el olijfolie. Als het sjalotje glazig is roer je vervolgens de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de (hete) bouillon toe te voegen. Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer voortdurend. Als de bouillon bijna geabsorbeert is kan de volgende lepel worden toegevoegd. Als de risotto bijna gaar is de koekenpan verhitten, helft van de boter toevoegen en de paddestoelen en de ui gaarbakken. Vervolgens de risotto van het vuur halen en even een minuutje laten staan. Dan de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel erdoor scheppen. De risotto is op zijn best als hij "al dente" is, zacht romig glanst en dik vloeibaar is. Je moet hem met een vork kunnen eten. Breng de risotto op smaak met (versgemalen)peper en zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
limoenrisotto met knoflook garnalen
Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!
50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2009Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto Met Kip En Broccoli
Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.
250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Risotto met tonijn en portabella
Echte risotto, heerlijk smeuiig..
1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA
- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met paddestoelen en noten
Een heerlijk gerecht voor de herfstige dagen
2 el. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 250 gram risottorijst, ca. 8 dl. kokende krachtige groentenbouillon, 400 gram gemengde paddestoelen, zout, peper, 20 gram boter, 1 el. citroensap, 150 ml. koksroom, 5-6 el. vers geraspte parmezaanse kaas of oude Goudse kaas, 2-3 el. peterselie of basilicum, fijngesneden, 75 gram gemengde noten, grof gehakt
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-08-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Risotto met pesto
Een heerlijk romig rijstgerecht met verse kruiden, echt verrukkelijk!
3 eetlepels olijfolie -, 300 gram risotto rijst -, 1 ui (gesnipperd)-, 1 teentje knoflook (gesnipperd)-, plm. 1/2 ltr. Groenten- of kruidenbouillon van tablet -, plm. 100 gram groene pesto (liefst verse)-, 2 eetlepels fijngesneden basilicum (of meer naar smaak)-, 1 dl. slagroom -, 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino -, geroosterde pijnboompitten
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-05-2001Italiaans Bijgerecht20-30 min.
risotto met kip en veel groenten
Dit is een erg lekker en makkelijk, maar vooral ook gezond recept.
- lassie risotto funghi ( 1 pak), - doosje champignons in vieren, - 3 of 4 tenen knoflook geperst, - 1 courcette in blokjes, - 1 nasi of bamipakket groot, - 2 tomaten in blokjes, - el kerrie, - peper en zout, - scheut knoflook koriander woksaus van conimex, naar smaak, - italiaanse kruidenmix (diepvries), 1 a 2 el naar smaak, - half pakje boursin klein., - kipfilet ( of kalkoenfilet) in blokjes.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Risotto met cantharellen en kastanje champignons
Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!
200 gr risottorijst (Arboriorijst), 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook (geperst), 150 gr verse cantharellen, 100 gr kastanje champignons, 600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH), Scheut droge witte wijn, Klont roomboter, Olijfolie, Scheutje kookroom of slagroom, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Vers gesnipperde peterselie, Vers geraspte grana padano
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2014Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Italiaanse verrukking in een half uurtje klaar. Lekker in combinatie met gegrilde zalm (met citroen en kappertjes uit de oven)
Risotto-rijst, gedroogde tomaten, ui, knoflook, wortel, courgette, prei, olijfolie, groene pesto, geraspte kaas, tuinkruidenbouillon, basilicum, geroosterde zonnebloempitten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-1998Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
1 sjalotje - 100 gram sugar snaps - 200 gram broccoli - 1 blokje tuinkruidenbouillon - 25 gram roomboter - 250 gram risotto rijst - 100 ml droge witte wijn - 75 gram Parmenzaanse kaas aan een stuk - 25 gram roomboter - 500 ml water
- Indiaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2004Indiaas20-30 min.
- Eigen recept
risotto
Lekker en makkelijk recept voor risotto
300 gr kipfilet, 1 rode ui, 0,5 courgette, 0,5 aubergine, 500 gr risotto rijst, 2 potten tomatenblokjes, 1 eetlepel italiaanse kruiden, 2 theelepels knoflookpoeder, zout en peper, 250 gram champignons
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-05-2017Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto
1 sjalotje, 100g sugar snaps, 200g broccoli, 1 blokje tuinkruidenbouillon, 50g roomboter, 250g risotto rijst(Lassie), 100ml droge witte Huiswijn, 75g parmazaanse kaas aan een stuk.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-05-2004Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Heel lekker, en helemaal niet zo moeilijk
250 g rondkorrelige rijst voor risotto, een sjalot, olijfolie, een halve liter bouillon, 500g rundsvlees of gehakt (kan ook perfect met quorn of tofugehakt), groenten (traditioneel 100g doperwten maar ook lekker bijvoorbeeld paprika en tomaat), 2 eieren, 1/8 liter melk, 100g gemalen kaas, zout, peper, marjolein, tijm
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto
1 eetl olie, 1 wortel, in dobbelsteentjes gesneden, 1 ui, fijngehakt, 1/2 rode en groene paprika, 1 teentje knoflook, uitgeperst, takje verse tijm, 100 gr arborio (risotto) of basmati-rijst, 200 gr magere ham of gare kipfilet, in blokjes gesneden, kippenbouillon, 1 eetl droge witte wijn, zout en peper,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-1999Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Risotto
Heerlijke romige risotto met licht zoute smaak door de kaas perfect bij `n stukje tonijn, ossenhaas of ander stuk vlees of vis
400 gram Aboriorijst (risottorijst), 1 handje geschaafde parmezaanse kaas, 2 liter groenten bouillon (liefst vers), 1 dl droge witte wijn, 1 sjalotje gesnipperd, 2 tenen knoflook gepeld en gehalveerd, scheutje olijfolie
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-07-2011Italiaans Bijgerecht10-20 min.
risotto
Een rijstschotel in 1 pan.
400 gr. runder gehakt, 1 pak rijst, doosje champignons,(vlees)tomaat, ui en/of prei,paprika, zakje gerspt kaas, ketjap,bouillon (strooi of een blokje) 3 kopjes water iets olijfolie zout en peper naar smaak
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-02-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Herfst risotto
Na een hele tijd experimenteren is dit mijn allerbeste risotto: de smaken ontploffen in je mond. Ik vind hem perfect en een zeer geschikt recept voor deze tijd
50 gr. Gedroogd eekhoorntjesbrood (Porcini); Albert Hein, 1 sjalot, Een scheut olijfolie, 250 gr. Risottorijst, 50 ml. Witte wijn (droog), 1 liter bouillon van 2 tabletten bospaddenstoelenbouillon; Albert Hein, 1 bakje kastanjechampignons, Zout en vers gemalen zwarte peper, 50 gr. Geraspte Parmezaanse kaas,
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2011Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Risotto
Risotto met saffraan en zwarte truffel.
2 sjalotjes, 400 gram risottorijst, 200 ml droge witte wijn, 400 ml kippenbouillon, 1/3 theelepel saffraanpoeder, zout en peper, 100 gram parmezaanse kaas (gemalen) en 20 gram zwarte truffel.
- Arabisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2000Arabisch30-60 min.
Risotto
1 middelgrote ui, 2 a 3 gesneden grote tenen knoflook, anderhalve liter hete bouillon, 2 ons doperwten, 250 gram verse fijngehakte spinazie of van Hak, 4 ons arborio rijst, olijfolie, 1 deciliter wijn, 60 gram pecorino-romanokaas, halve citroen, zwarte peper.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Basisrecept voor Risotto.
1 liter bouillon, 2 el olijfolie, 1 klontje boter, 1 ui, 2 tenen knoflook, halve knolselderij, 400 gr risottorijst, 2 glazen vermouth, hele dikke klont boter, 150 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!), peper en zout,
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-2006Italiaans Bijgerecht30-60 min.
RISOTTO
MET ZEE VRUCHTEN
* 1 Eetlepel Olijfolie, * 25 g Boter, * 1 Kleine ui,gesnipperd, * 2 Tenen Knoflook,gehakt, * 300 g Risottorijst, * 1 liter Kippenbouillon,zelfgemaakt,pot of tablet, * 350 g gemengd Zeefruit (diepvries of vers uit de koeling), * 150 g Doperwten,diepvries, * Versgemalen Zwarte Peper, * 1 Citroen,in parten
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2004Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Saffraanrisotto
5 dl kippenbouillon, 1 ui gesnipperd, 50 g boter, 320 g risottorijst, 1 dl rode wijn, paar draadjes saffraan, peper en zout, 50 g boter, 60 g Parmezaanse kaas, of oude kaas, geraspt. (wanneer vis gebruikt wordt dan kruiden als dille, bieslook etc)
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2009Italiaans30-60 min.
Risotto
Weight watchers lenterisotto.
20 g zilvervliesrijst - 100 g jonge worteltjes - 100 g bleekselderie - 100 g wit van de prei - 4-6 takjes peterselie - 120 g kipfilet in blokjes - halve kipbouillontablet.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-01-1999Goedkoop en snel10-20 min.
Risotto
Heerlijke echte italiaanse risotto
2el olie,1ui gesnipperd,2 teentjes knoflook gesnipperd,1tl tijm,pak risottorijst,150ml rode wijn,1 liter kippenbouillon(tablet),250g kastanjechampignons schoongeborsteld,50g boter,100g parmazaanse kaas,peper en zout.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2006Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Moeilijk gerecht !! mag niet te nat of de droog zijn, vraagt enige aandacht!!
1 Ltr.Groente- of kippenbouillon, 1/2 dl.droge witte wijn, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. boter, 1 ui fijngehakt, 2 koppen arboriorijst, 1/2 kop geschaafde parmezaanse kaas, Grofgemalen zwarte peper, Evt. Paksoi of andere roerbak/stoom groente,
- Mediterraan Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-01-2010Mediterraan Voorgerecht10-20 min.
Risotto
Een rijstgerecht uit Italie!
Nodig:, 1 kleine ui *, 1 eetl olijfolie *, 2 kopjes zilvervliesrijst *, 2 kopjes bouillon *, 1 kopje geraspte kaas.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-05-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
risotto
Vegetarische risotto
1 kopje rijst; 1 bos bosuitjes; knoflook;champignons;basilicum;bieslook;droge witte wijn; bouillonblokje;zwarte peper;25 cc room; 30 cc olijfolie; 1 vers takje of een teelepel gedroogde oregano.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-07-2001Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Zo kun je zelf eindeloos combineren
300 gr risottorijst (Arborio), 1 ui, 40 gr boter, 1 dl witte wijn, 1 liter vleesbouillon, 40 gram geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-05-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Risotto met eekhoorntjesbrood en witte truffel.
350gr rijst (bij voorkeur Vialone Nano van Gabriel Ferron),700gr kippenbouillon,250gr eekhoorntjesbrood,50gr geraspte parmezaanse kaas,1 glas droge witte wijn,1 teentje knoflook,boter,olijfolie,zout,versgemalen witte peper,fijngehakte peterselie,25gr witte truffel uit Alba.
- Italiaans Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-1999Italiaans Tussengerecht30-60 min.
Risotto
[Voor de rijst], 300 gr. rijst, 50 gr. boter of slaolie, 1 ui, 7 dl. bouillon OF 6 dl. bouillon en 1 dl. wijn, een mespunt saffraan/kurkuma, [Voor het vulsel], 4 lepels tomatenpuree, peper, nootmuskaat, 100 gr. oude kaas,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto
Een heerlijk Italiaans recept!!
1 klein uitje, 1 teentje verse knoflook, 1 blaadje basilicum, 2 eetlepels olijfolie,400 gr. basmati rijst, 50 ml witte wijn,750 ml gevogelte bouillon, parmezaanse kaas naar smaak,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-2000Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto
Lekker als bijgerecht.
1 gesnipperde ui, , 1 gesnipperd teentje knoflook, , 400 gram rijst, , 0.125 liter droge witte wijn, , 1 liter groente, kip of runderbouillon, , 100 gram geraspte parmezaanse kaas, , 4 el olijfolie, ,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-1999Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Risotto
Italiaanse rijst met ragu (zie voor de ragu het recept van de Penne al ragu).
ï‚· olijfolie, ï‚· 6 opscheplepels ragu, ï‚· 350 gram arboriorijst, ï‚· 5 dl kokende runderbouillon (van tablet), ï‚· zout en peper, ï‚· peper en zout, ï‚· Parmezaanse kaas,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto
Risotto is een smakelijk rijst gerecht
Risottorijst, bospaddestoelen bouillon, roomboter,champignons, sjalotje, witte wijn
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2013Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto
Een graansoort dat alleen gaar word door een flink hoeveelheid vocht.
1 gesnipperd ui., 1 fijn geperst teentje knoflook, wat tomatenpuree, 500 gram risotto, Gevogelte bouillon.,
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-2004Frans0-10 min.
Risotto
Risotto di Marcello
1 pond rijst x, boter x, saffraan x, een glas cognac x, een bouillonblokje, roomboter x, pijnboompitten x, parmezaanse kaas x,
- Italiaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2003Italiaans Bijgerecht20-30 min.
Risotto
Kipgerecht met rijst
8oo gr kipfilet, 900 gr witte rijst(=2 pakjes), 2 uien, 4 knoflookteentjes, 2 paprika`s, 1 courgette, 6 eetl. olie, 200 gr. geraspte kaas, 1.5 lt kippebouillon(van 4 tabletten), zout en peper naar smaak.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Risotto met pangasiusfilet
Simpele risotto met champignons en sjalotjes. Serveren met pangafilet of een andere stevige vis naar keuze.
- 400 gram risottorijst, - 5 Sjalotjes, - 150 gram champignons, - 6/8 teentjes knoflook, - +/- 150 ml droge witte wijn, - 50 gram peterselie of bieslook, - 1,2 liter kippenbouillon, - peper en zout, - 50 gram boter, - 30/40 gr Parmezaanse kaas, - 4 pangafilets
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-05-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto
1 eetlepel olijfolie,130gram rundergehakt, 1/4 kop fijn gesneden champignons, 1/4 kop (diepvries) doperwten, 1 eetlepel tomatensaus, 1/2 kop rijst, 2,5dl kippenbouillon
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-07-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
-
Rijst / Couscous / Tarly / Risotto
van diaantje64 , 164 recepten, 1 volgers
-
Risotto`s
van marinus3 , 20 recepten, 1 volgers
-
Risotto
van hyacintje , 18 recepten, 0 volgers
-
Risotto.e.d.
van bramenria , 13 recepten, 0 volgers
-
Pasta Risotto
van Jetje1970 , 10 recepten, 0 volgers
-
Risotto
van eucalypta66 , 7 recepten, 0 volgers
-
Risotto`s
van tomato2 , 7 recepten, 0 volgers
-
recepten risotto
van mobiel_1350306045 , 6 recepten, 0 volgers
-
Risotto
van , 6 recepten, 0 volgers
-
Risotto
van xSiimOne , 4 recepten, 0 volgers
-
de italiaanse keuken
van bloemkoolliefhebber , 34 recepten, 0 volgers