Vietnamese loempia's (echte)
Hoedt u voor bedrog! Nu zelf maken. (Cabecou's delight, die 'zomaar wat doet', dus ook geen grammen en centiliters weet te vermelden en mij streng verboden heeft dit op Smulweb te zetten omdat ze het werkelijk niet bijzonder genoeg vindt).
Ingrediënten
loempia's:, garnalen (pond grote, diepvries, van de toko (bv Xotus)), pondje schouderkarbo, paar chinese paddestoelen, cellofaanmie, beetje tauge, beetje geraspte wortel, rijstpapier, , suikerwater --- garnering: ijsbergsla (grote bladeren, niet in stukjes), munt, koriander, , (evt nog meer oosterse kruiden) --- dipsaus:, nuoc mam (vissaus, vietnamees of desnoods thais), water, azijn (lekkere), aantal teentjes knoflook in kleine stukjes, beetje geraspte wortel, beetje suiker, druppels/straal chilisaus of pepertjes naar smaak (mengverhoudingen even zelf testen...)Voorbereiding
garnalen pellen en fijnhakken met zo'n mooi joekel van een hakmes; schouderkarbo langdurig onder/boven/voor/achter mals hakken ook met dat hakmes (ach, je kan ook gewoon een pond half om half kopen); cellofaanmie tijdje in heet water weken; chinese paddo's indien gedroogd ook in heet water wellen en in reepjes snijden.
Bereidingswijze
garnalen, varken, paddo's en mie mengen/kneden, wortel en tauge er doorheen mengen; velletje rijstpapier op snijplank leggen, goed natmaken met suikerwater (mbv spons), mengsel erin, uiteinden dichtvouwen en rolletje maken; repeat until mengsel op; rolletjes paar minuten in frituurpan.