1. Home
  2. Recepten
  3. Rijstpapier

Rijstpapier recepten (62)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Garnalenpakjes van rijstpapier

INGREDIENTEN

250 gr gepelde garnalen 1 losgeklopt eiwit 1 theelepel maizena 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry mespunt suiker (naar keuze) 2 theelepels lichte sojasaus 6 lente-uitjes, schoongemaakt en gehakt zout, witte peper uit de molen plantaardige olie om te bakken een pakje rijstpapier Voor de garnering: een paar lente-uitjes

Bereidingswijze

Maak eerst de garnering. Snijd de wortels van de lente-uitjes, maak stukken van 5-6 cm lengte en snijd die in de lengte in, maar laat aan de onderkant 1 cm vastzitten. Leg ze in ruim ijswater en ze krullen vanzelf tot mooie bloemen. Leg de garnalen op keukenpapier en dep ze droog. Vermeng in een diepe kom het losgeklopte eiwit, de maizena, rijstwijn, sojasaus, lente-uitjes en eventueel wat suiker. Maal er verse peper over en vermeng alles grondig. Knip van het rijstpapier stukken die groot genoeg zijn om 5-6 garnalen in te pakken (hangt van de grootte van de garnalen af). Leg de garnalen op het papier en vouw het aan alle kanten goed dicht. Verhit de olie in de wok en vak de pakjes tot ze aan alle kanten lichtbruin zijn. Serveer ze heet.

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Chinees
  •  0-10 min.

Vietnamese groenterolletjes in dun rijstpapier (goi cuon)

INGREDIENTEN

100 gr pindas, ongezouten - 1 rood Spaans pepertje - 1 el olie - 2 tenen knoflook - 1 blikje tomatenpuree - 1,5 dl kippenbouillon - 1 tl suiker - 1 el pindakaas - 5 el hoisinsaus - 50 gr mihoen - 1 winterwortel - 4 slabladeren - 50 gr varkensfricandeau - 4 vellen Banh Trang rijstpapier - 50 gr tauge - 50 gr Noorse garnalen - 2 el verse munt, fijngehakte- 2 el verse koriander, fijngehakt - 2 el knoflookbieslook

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Vietnamese groenterolletjes in dun rijstpapier (Goi Cuon)

Het rijstpapier voor deze rolletjes is erg breekbaar. Het bestaat uit een mengsel van rijstmeel, water en zout. Dit papier is eventueel te vervangen door fillodeeg.

INGREDIENTEN

100 gr. pinda, ongezouten, 1 peper, Spaanse rode, 1 el. olie, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1.5 dl. kippenbouillon, 1 tl. suiker, 1 el. pindakaas, 5 el. hoisinsaus, 50 gr. mihoen, 1 winterwortel, 4 slabladeren, 50 gr. varkensfricandeau, 4 vellen rijstpapieren, 50 gr. tauge, 50 gr. garnaal, Noorse, 2 el. munt, verse, fijngehakte, 2 el. koriander, verse, fijngehakte, 2 el. knoflookbieslook,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vietnamese groenterolletjes in dun rijstpapier (Goi Cuon)

INGREDIENTEN

100 gram ongezouten pinda's -, 1 Spaanse rode peper -, 1 eetlepel olie -, 2 tenen knoflook -, 1 blikje tomatenpuree -, 1 1/2 dl. kippenbouillon -, 1 theelepel suiker -, 1 eetlepel pindakaas -, 5 eetlepels hoisinsaus -, 50 gram mihoen -, 1 winterwortel -, 4 slabladeren -, 50 gram varkensfricandeau -, 4 vellen rijstpapieren -, 50 gram tauge -, 50 gram Noorse garnalen -, 2 eetlepels verse fijngehakte munt -, 2 eetlepels verse fijngehakte koriander -, 2 eetlepels knoflookbieslook,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Vietnamese groenterolletjes in dun rijstpapier (Goi Cuon)

INGREDIENTEN

100 gram ongezouten pinda -, 1 rode Spaanse peper -, 1 eetlepel olie -, 2 tenen knoflook -, 1 blikje tomatenpuree -, 1 1/2 dl. kippenbouillon -, 1 theelepel suiker -, 1 eetlepel pindakaas -, 5 eetlepels hoisinsaus -, 50 gram mihoen -, 1 winterwortel -, 4 slabladeren -, 50 gram varkensfricandeau -, 4 vellen rijstpapieren -, 50 gram tauge -, 50 gram Noorse garnaal -, 2 eetlepels verse fijngehakte munt -, 2 eetlepels verse fijngehakte koriander -, 2 eetlepels knoflookbieslook,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

vietnamese loempia's (echte)

Hoedt u voor bedrog! Nu zelf maken. (Cabecou's delight, die 'zomaar wat doet', dus ook geen grammen en centiliters weet te vermelden en mij streng verboden heeft dit op Smulweb te zetten omdat ze het werkelijk niet bijzonder genoeg vindt).

INGREDIENTEN

Loempia's:, garnalen (pond grote, diepvries, van de toko (bv Xotus)), pondje schouderkarbo, paar chinese paddestoelen, cellofaanmie, beetje tauge, beetje geraspte wortel, rijstpapier, suikerwater --- garnering: ijsbergsla (grote bladeren, niet in stukjes), munt, koriander, (evt nog meer oosterse kruiden) --- dipsaus:, nuoc mam (vissaus, vietnamees of desnoods thais), water, azijn (lekkere), aantal teentjes knoflook in kleine stukjes, beetje geraspte wortel, beetje suiker, druppels/straal chilisaus of pepertjes naar smaak (mengverhoudingen even zelf testen...)

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Spring Rolls(mini loempia's)

Je kent ze vast wel,bij ons bekend als Vietnamese loempia's.Zeer geliefd in Azie.Nog lekkerder als je ze zelf maakt! succes verzekerd

INGREDIENTEN

250gr. varkens-of kippenvlees,1 ui,1 wortel,50gr. tauge,50gr. champignons,40 gr. rijstvermecellie(mihoen),50gr. tahu of tofu,2 eieren,zout,peper,1 theel. suiker,2 eetl.oestersaus(of zoute sojasaus),ong.15 velletjes rijstpapier of pangsitvelletjes (bij de toko verkrijgbaar).

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-1999
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Keizerlijke Loempias

De echte Vietnamese loempiaatjes

INGREDIENTEN

Vulling-ingredienten:, 500 gram mager varkensvlees (fijngehakt), 200 gram garnalen (gehakt), 100 gram krab, 5 lente uitjes (fijngehakt), 2 teentjes knofloop (uitgeperst), 3 boszwammetjes (geweekt in water), 50 gram glasvermicelli (geweekt in water), 1/2 middelgrote wortel (flinteren), 1 eiwit, snufje peper, 1 theelepel suiker, snufje zout, 1 eetlepel vissaus., Velletjes:, 25 velletjes gedroogd rijstpapier, water, frituurolie

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

snelle niet-bakken loempia

Thaise verse loempia's van rijstpapier die heel snel klaar zijn, en niet hoeven worden gebakken!

INGREDIENTEN

4 vellen rijstpapier, 8 grote garnalen, 1 wortel in juliennereepjes, plukje gare mihoen, thaise chilisaus en Thaise basilicumpasta met chili

  • Thais Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  0-10 min.

Rijstpapierrolletjes met gerookte zaalm

INGREDIENTEN

1 middelgrote wortel - 1 kleine komkommer - 16 vellen rijstpapier met een doorsnede van 16 cm - 16 plakken gerookte zalm - 1 grote avocado - 4 groene uien - Voor de dipsaus : 125 ml zoet chilisaus - 60 ml limoensap - 2 eetlepels gehakte koriander - 2 eetlepels gehakte munt

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vietnamese pasteitje (Ram Cuon)

Verschil met de loempia is dat het ook weleens in de oven gebakken is. Daardoor is het minder vet. Het kan ook gefrituurd worden. Bij voorkeur gebruikt men rijstpapier als vel. Dit is gemaakt van rijstpasta en is erg dun.

INGREDIENTEN

200 gram vers gepelde garnalen, 75 gram mager varkensvlees, 2 lenteuitjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook uitgepers, 2 theelepels nuoc mam (Vietnamese vissaus), 2 theelepels (chinese) tomatensaus, 2 theelepels sesamolie, 1 ei losgeroerd, zout, 8 velletjes rijstpapier, 1 eetlepel olie.

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2008
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste rijstpapier recepten

Amarettokoekjes Voor Bij De Koffie

INGREDIENTEN

125 gram gemalen amandelen/ 15 gram gemalen rijst of rijstebloem/ 250 gram poedersuiker/ 1 theelepel amandelolie/ 2 eiwitten/ 2 velletjes rijstpapier/ 1 eiwit losgeklopt/ 2-3 eetlepels greinsuiker.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Noga-ijs

Bron: Veronica Magazine Nr.31 Recept voor 6 tot 8 personen. Noga-ijs in een cakevorm.

INGREDIENTEN

50 gr. hazelnoten; *50 gr. pistachenoten; *50 gr. sukade, in grote stukken; *6-8 vellen rijstpapier; *3 eiwitten; *150 gr. poedersuiker; *3 dl room; *10 ml. oranjebloesemwater.

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Vietnamese roletjes

INGREDIENTEN

1 eetlepel arachide-olie - 350 gram kipfilets - 24 velletjes rijstpapier van 17 x 17 cm - 1 kleine rode paprika - 100 gram tauge - 30 gram verse muntblaadjes - 30 gram verse korianderblaadjes - Voor de dipsaus : 1 teentje knoflook - 2 eetlepels vissaus - 60 ml limoensap - 60 ml oestersaus - 65 gram palmsuiker - 2 rode chilipepers

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2005
  •  
  •  20-30 min.

Noga-ijs

Noga-ijsVoor 6-8 personen!

INGREDIENTEN

50 g hazelnoten *, 50 g pistachenoten *, 50 g sukade,in grote stukken *, 6-8 vellen rijstpapier *, 3 eiwitten *, 150 g poedersuiker *, 3 dl room *, 10 ml oranjebloesemwater *

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Vietnamese Loempia

Dit gerecht vind je tegenwoordig bijna op iedere markt. Zelf bakken is niet zo moeilijk en erg lekker, probeer het maar eens. Boomoren zijn gedroogde paddestoelen, te koop bij de toko.

INGREDIENTEN

60 gr transparante mie ( so-oen ) 2 eetl gedroogde kleine boomoren 125 gr. wortel, 1 theel. zout 1 middelgrote ui 4 sjalotten, 4 tenen knoflook 60 gr. tauge 1 eetl. vietnamese visaus, 1 theel. versgemalen peper 500 gr. kip of varkensgehakt 36 rondjes rijstpapier (16 cm.), 1 eetl. suiker arachideolie (om te frituren),

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Vietnamese lente-rolletjes

Voorgerecht of tussendoortje met verse kruiden, in een rolletje van rijstpapier.

INGREDIENTEN

Basis: 8 vellen rijstpapier (toko), sla, wortel, komkommer, bosui, verse koriander, munt en basilicum., Eventueel: grote garnalen, kip, varkensvlees, tofu, knoflook, zwarte peper.

  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-2009
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mini loempia's met citroen-koriander dipsaus

INGREDIENTEN

Voor de dipsaus : 3/4 kop water - 1/2 kippenbouillonblokje - 1 theelepel honing - sap en geraspte schil van 1 citroen - 1 eetlepel ketjap - 1 theelepel verse fijngehakte koriander - Voor de loempia's : 3 wortels - 1 rode paprika - 2 courgettes - 2 lente-uitjes - 1 losgeklopt eiwit - 1/3 kop korianderbaadjes - 10 vellen rijstpapier

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

vietnam: goi cuon (groenterolletjes)

INGREDIENTEN

50 gr. mihoen, 1 winterwortel, 4 grote slabladeren, 2 el geroosterde pinda?s, 8 sprieten Chinese bieslook, 50 gr. varkensfricandeau, 4 ronde vellen rijstpapier (banh trang), 50 gr. tauge, 50 gr. Noorse garnalen, 2 el fijngeknipte verse munt, 2 el fijngeknipte verse koriander, ,

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Vietnamese nems met chilidipsaus

Als voorgerecht of als amuse altijd succes !  Het recept is goed voor circa 40 stuks

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, 2 wortelen, 1 ei, 50 g engelenhaar of sojavermicelli, 100 g sojascheuten, 1 kleine ui, 40 blaadjes rijstpapier (diameter 16 cm), 6 gedroogde zwarte paddenstoelen, 2 el vissaus, 1 tl suiker, peper - zout, , Voor de dipsaus:, 1 Spaanse peper, 1 teentje look, 2 el rietsuiker, 2 el vers limoensap, 2 el vissaus, voor erbij: sla - munt - koriander - komkommer

  • Vietnamees Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2016
  • Vietnamees Amuse
  •  30-60 min.

Loempia'S

Exotisch buffet, geraffineerd, vraagt wel wat tijd.

INGREDIENTEN

2 gedroogde Chinese paddestoelen, 2 bosuitjes, 2 worteltjes, 1 teentje knoflook, 2 rode pepertjes, 100 gr tauge, 100 gr gekookte ham, 3 stelen citroengras, 1 tot 2 eetl sesamolie, 1 tot 2 eetl sojasaus, 2 theel rijstwijn, 1 krop sla, 24 velletjes rijstpapier met een doorsnee van 15 cm, ca 100 gr kokosvet,

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Chinees
  •  60-120 min.

Krokante rijstpapierpakketjes gevuld met gehakt en shii-take

INGREDIENTEN

De saus : 2 tl oestersaus * 1 el vissaus * 2 el rijstazijn * 1/2 tl fijngehakte gember * 1 el demararasuiker * 1 el water, Pakketjes : 100gr shii take * 350gr varkens/kalfsgehakt * 100gr sluimerwten * 1 ei * zwarte peper en zout * 8 velletjes rijstpapier * arachide-olie om te wokken.

  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2001
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Vietnamese rauwe loempia`s

INGREDIENTEN

, 10 velletjes rijstpapier (toko), 200 gram gare kipfilet, 100 gram gekookte tahoe, 50 gram mihoen, 15 gram muntblaadjes, 15 gram Thaise basilicum (Holy Basil, bij de Toko), 5 grote bladeren ijsbergsla (of gewone krulsla), , 1 eetlepel Thaise vissaus, 3 eetlepels sesamolie, 1 chilipepertje, paar gepelde (ongezouten)en stukgehakte pindanoten,

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

TSIE BEI TSE

Kip in een jasje

INGREDIENTEN

, Voor 12 Stuks:, 600 g borstfilets {kalfs- of lamsvlees of, bleekselderij of reepjes paprika}, 1 el lichte Chinese soyasaus, 1 tl oestersaus, 2 tl sesamolie, 2 tl Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 tl suiker, 2 tl grof geraspte verse gemberwortel, 1 pakje rijstpapier, olie voor de frituur, 12 peultjes of haricots verts

  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Chinees
  •  30-60 min.

Baklava

Zeer zoetnageecht met honong en noten lekker met een bolletje ijs..!!

INGREDIENTEN

Voor de stroop, 220 gr suiker, 300 gr honing, 1 dl water, 2 kruidnagelen, 1 reep citroenschil, sap van een citroen, , voor de vulling, , 600 gr fijngehakte walnoten, 250 gr fijngehakte en geblancheerde amandelen, 60 gr suiker, 2 eetlepels kaneel, 1/4 gemalen kruidnagel, , restant, 500 gr filodeeg(heel dun deeg,lijkt op rijstpapier), 250 gr gesmolten ongezouten boter,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Vietnamese loempia`s

INGREDIENTEN

75 g gedroogde rijstvermicelli, 20 g gedroogde wood ears (boompaddestoelen), 30 g gedroogde Chinese champignons, 200 g varkensgehakt, 100 g uitgelekte waterkastanjes, fijngehakt, 100 g wortel, fijngesneden, 100 g krabvlees, uit blik, fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 1 ei, 18 velletjes rijstpapier (bhan trang), zout en peper, arachideolie

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Banh phoug tom

Kroepoek met gekruide biefstukpuntjes.

INGREDIENTEN

100 gr. ossehaas, 1 teentje knoflook, 3 cm sereh, 2 theel. sesamolie, 1 eetl. nouc mam, vietnamese vissaus, 1 theel. maizena, zout, peper, zwart, 1 stuks Spaanse peper, 2 stuks stoneleeks, fijngesneden, 4 takjes koriander, blaadjes fijngesneden, 4 velletjes rijstpapier, eetbaar, 24 stuks kroepoek oedang

  • Vietnamees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2019
  • Vietnamees
  •  20-30 min.

Mango-cashewroles

INGREDIENTEN

- 8 vellen rijstpapier, - 2 mango's, - 2 steeltjes bosui, - 4 steeltjes koriander, - 1/2 rode paprika, - 30 gram geroosterde cashewnoten (gekneusd), - sap van 1 limoen, - 1 krop ijsbergsla sla, het harde middenstuk verwijderd, - paar flinke scheuten vissaus, - zout en peper, - tuinkers, daikonkers en bieslook, , Benodigdheden bijbehorende saus:, , - 100 gram suiker, - 1 teen knoflook, - 1/2 Madamme Jeanette (kleine peper), ,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Verpakte Vis

Fusionkeuken

INGREDIENTEN

500 gr kablejauwfilet, 2 tl zout, 1 tl zwarte peper of vijfkleuren peper, 3 tl kerrie, 2 el bloem, 1 pakje ronde velletjes rijstpapier, 8 koriander blaadjes, 3 el. geknipte bieslook, 2 el olie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  •  
  •  20-30 min.

Mango cashewroles

Lekker anders

INGREDIENTEN

- 8 vellen rijstpapier, - 2 mango's, - 2 steeltjes bosui, - 4 steeltjes koriander, - 1/2 rode paprika, - 30 gram geroosterde cashewnoten (gekneusd), - sap van 1 limoen, - 1 krop ijsbergsla sla, het harde middenstuk verwijderd, - paar flinke scheuten vissaus, - zout en peper, - tuinkers, daikonkers en bieslook, , Benodigdheden bijbehorende saus:, , - 100 gram suiker, - 1 teen knoflook, - 1/2 Madamme Jeanette (kleine peper)

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Thais :Pho-Pbia Saweuy

Rijstpapier rondjes

INGREDIENTEN

100 gram rettich,, 1 bakje zoetzure pikante saus,, 500 gram middelgrote rauwe garnalen, ongepeld,, 200 mager half om half gehakt,, 3 eetlepels lichte sojasaus,, 0,5 theelepel versgemalen zwarte peper,, 1 eetlepel maizena,, 50 gram ongezouten cashewnoten,, 2 takjes verse koriander,, 8 rondjes rijstpapier van 20 cm doorsnee,, 4 eetlepels sesamzaad,, 1 eiwit,, 0,5 liter plantaardige olie om te frituren., Ter garnering verse ananas, slabladen, ,

  • Thais
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte Vietnamese loempia`s

Zelfgemaakte Vietnamese loempia`s

INGREDIENTEN

MeiAsia loempiapakket (bevat: rijstpapier, sesamolie, glasnoedels, sojasaus, vijfkruidenpoeder, chilisaus), 2 el Olie, 70 g Gehakt, 30 g Garnalen, 100 g Verse groenten, 1 teentje Knoflook, ½ Ui, Friteuse of 120 ml olie voor in de wok

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  •  
  •  0-10 min.

Kip in een jasje

Er had hier ook ?kip in een pakje? kunnen staan, want het fijngesneden kippenvlees wordt in rijstpapier verpakt en daarna in hete olie gefrituurd.

INGREDIENTEN

500-600 gram borstfilets van kip, - 2 eetl. lichte Chinese sojasaus, - 2 theel. sesamolie, - 2 theel. Chinese rijstwijn of droge sherry, - 1 theel. suiker, - 1 eetl. fijn geraspte verse gemberwortel, - 1 pakje rijstpapier (12 velletjes), - (arachide)olie voor het frituren, - 1 bosje verse koriander, , 1.5 dl Chinese tomatensaus (kant en klaar), - 0.75 dl Chinese rijstwijn of droge sherry, - 0.75 dl lichte Chinese sojasaus, - 1 mespuntje Chinees vijfkruidenpoeder,

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.

Rijstpapierpakketjes met notenvulling **

Zelf bedachte vegetarische variant op de Vietnamese loempia.

INGREDIENTEN

100 gram cashewnoten, 3 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 1 bakje wortelrauwkost (à 150 gram, AH), 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn, 1 theelepel sambal, 4 velletjes rijstpapier (Banh Trang), 2 eetlepels chutney

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  10-20 min.

lenterolletjes

INGREDIENTEN

50 gr rijstvermicelli of rijstnoedels, 8 spring roll of rijstpapier of loempiavellen, 8 grote gekookte garnalen, gepeld, schoongemaakt en gehalveerd, 1 1/3 eetlepels verse Thaise basilicum, fijngesneden, 3 eetlepels verse munt, fijngesneden, 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden, 2 blaadjes sla, fijngesneden, 2 dessertlepels vissaus, 50 ml water, 2 eetlepels vers limoensap, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 2 eetlepels suiker, 1/2 theelepel knoflook-chilisaus, 3 eetlepels hoisinsaus, 1 theelepel pinda`s, zeer fijn gehakt

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Gazpacho en wrap van komkommer

Een origineel en hartig zomers voorgerecht, dat makkelijk te bereiden is . 

INGREDIENTEN

VOOR DE GAZPACHO :, , 1 komkommer, ¼ appel (bij voorkeur een wat zurig ras als Jacques Lebel of Boskoop), enkele druppels tabasco, het sap van een halve citroen, ½ dl droge witte wijn, 2 el verse kaas, enkele takjes verse dragon, peper en zout, , VOOR DE WRAP:, , 1 komkommer, 4 rolmopsfilets, 4 vellen rijstpapier, 1 appel (bij voorkeur een wat zurig ras als Jacques Lebel of Boskoop), verse mierikswortel, verse bieslook, gemengde sla, 4 el verse kaas, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

banh phoug tom

Kroepoek met gekruide biefstukpuntjes

INGREDIENTEN

Voorbereiding /- 30 min. Marineren /- 3uur Bereiding /- 10 min., , 100 gram ossenhaas, 1 teentje knoflook, stukje citroengras(sereh)van 3cm, 2 tl sesamolie, 1 el vietnamese vissaus(nuoc mam), 1 tl maizena, zout en zwarte peper, 1 spaanse peper, 2 stoneleeks(verse kruidenvak) fijngesneden, 3-4 velletjes eetbaar rijstpapier (toko), 4 takjes verse koriander, blaadjes fijngesneden, 24 mooiew stukjes party-kroepoek oedang.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  •  
  •  60-120 min.

Goi Guon

Vietnamese loempia die gemaakt is van flinterdunne rijstbladeren. In Vietnam zijn dit populaire zomerse hapjes. De vulling kun je naar eigen wens varieren. Je kunt ze als voorafje maken maar ook als buffet gerecht

INGREDIENTEN

60 ml. water, 3 eetl. rijstazijn( of witte wijnazijn), 1 eetl. Chinese rijstwijn( of mirin/sherry ), 8 middelgroete garnalen, 8 plakjes rijstpapier( 20 cm doorsnee, verkrijgbaar bij de toko ), 300gr. varkensfilet aan 1 stuk, 8 blaadjes sla, 150 gr, tauge, 50 gr. gladmie( toko )gewld en gekookt in stukken van 5 cm., 10 gr muntblaadjes, 10 gr. verse koriander, 1 bosje Chinese bieslook in stukken van 10-12 cm. Vis saus ( zie mijn recept) om bij de loempia te serveren

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vietnamese groenterolletjes

In dun rijstpapier

INGREDIENTEN

100 gram ongezouten pinda's, 1 spaanse rode peper, 1 eetlepel olie, 2 knoflook tenen, 1 blikje tomaten puree, 1.5 deciliter kippenbouillon, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel pindakaas, 5 eetlepels hoisinsaus, 50 gram mihoen, 1 winterwortel, 4 slabladeren, 50 gram varkensfricandeau, 4 rijstpapier vellen, 50 gram tauge, 50 gram noorse garnalen, 2 eetlepels verse fijngehakte munt, 2 eetlepels verse fijngehakte koriander, 2 eetlepels knoflookbieslook

  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

China:Rijstpapierrollen met citrus dressing

Dit is een verfrissend koud voorgerecht, dat ook zeer geschikt is als lunch. Het rijstpapier dat hiervoor nodig is, kunt u vinden bij Chinese supermarkten.

INGREDIENTEN

8 stukken 16X16 cm vierkant rijstpapier,, 1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden,, 1 wortel, julienne,, ? venkel, in dunne ringen gesneden,, 3 koppen rode kool, fijn gesneden,, 2 eetlepels rijstazijn,, ? eetlepel tamari,, 2 eetlepels verse korianderblaadjes, fijn gehakt,, 2 eetlepels verse munt, fijn gehakt,, 2 eetlepels Thaise verse basilicum, fijn,gehakt (optioneel),, ? mango, in lange dunne strepen gesneden,, 2 eetlepels niet gezouten geroosterde pinda?s, grof gehakt,, 1 krop luxe sla, (bv: rosso, frisee enz), grof gescheurd, , voor de citrus dressing: ? kop water,, 2 eetlepels citroensap,, 1 eetlepel rietsuiker,, ? kop verse sinaasappelsap,, 1 eetlepel rijstazijn,, 1 eetlepel tamari,, 1 teentje knoflook, uitgeperst,, ? theelepel chilipepervlokjes,, 1 theelepel verse munt, fijn gehakt,, 1 theelepel dragon,, ? theelepel paprikapoeder,, 1 theelepel gember, zeer fijn gesneden,, zeezout naar smaak,

  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rijstpapierrolletjes

INGREDIENTEN

100 gram rijstmie, 2 el zure room, 1 el mayonaise, 1 el sinaasappelmarmelade, 1/4 tl Chinees vijfspecerijenpoeder, 1 (biologische) handsinaasappel, 1 tl druivenpitolie, 11/2 tl Japanse sojasaus, 6 ronde vellen rijstpapier, 6 gepekelde wijnbladeren, afgespoeld, 1/2 zakje waterkers, 1 gekookte biet, in luciferdikke reepjes, 1/4 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in luciferdikke reepjes

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rijstpapier recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top