Rijstpap
200 g dessertrijst 1 liter melk 150 g suiker 1 vanillestok 2,5 dl room bruine suiker
Laat de melk koken. Voeg rijst, suiker en vanillestok toe. Laat dit garen op een zacht vuurtje tot pap. Laat afkoelen. Klop de room licht op. Voeg dit bij de afgekoelde rijstpap. Laat rusten in de koelkast.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-2002Belgisch Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Rijstpap
1 l melk, 250 gr rijst ronde voor rijstpap, 125 gr suiker, 1 safraan, 1/2 l room
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2008Belgisch Nagerecht20-30 min.
Rijstpap
Alweer een rijstpap maar door de vanillepudingpoeder net even anders.
130 gr rijst,, 50 gr boter,, 1/2 liter water,, 1/2 liter melk,, 100 gr suiker,, 2 pakjes vanillesuiker,, 1 mespunt zout,, 50 gr vanillepuddingpoeder,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-05-2001Belgisch Nagerecht20-30 min.
Rijstpap
Traditionele rijstpap op grootmoeders wijze ( 100 jaar oud )
- 1 potje saffraan, - 125g rijst, - 125g suiker, - 1l volle melk, - 25cl room, - een beetje vanille poeder
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2012Belgisch30-60 min.
Rijstpap
Lekkere rijstpap die je zowel lauw als koud kan eten, `s avonds voor tv, of als tussendoortje
200gr rondkorrelige rijst, 9dl melk, 70gr Suiker, Mespunt Zout, 1 vanillestokje, 50gr boter, 2 of 3 eidooiers (geel)
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-02-2011Belgisch30-60 min.
Rijstpap
3 tassen water, 1 tas dessertrijst, 1 L volle melk, 1 kaneelstokje, safraan (1 doosje), 80 g suiker, vanillebloem, (bruine suiker)
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-11-2003Belgisch Nagerecht60-120 min.
Rijstpap
100g dessertrijst, 1/2 liter melk, 75g suiker, 1/2 kaneelstok, 1/2 doosje saffraan, bruine suiker,
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-11-2006Belgisch Nagerecht60-120 min.
Rijstpap.
(5p)eten met gouden lepeltjes......
1 l volle melk; 110 g dessertrijst; 70 g kristalsuiker; 1 zakje vanillesuiker; 2 eierdooiers; boter; zout; saffraan (1 potje)
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-2002Belgisch Nagerecht20-30 min.
Rijstpap
100 g ronde rijst - 50 g water - 1 pakje vanillesuiker - 1 liter volle melk - 30 g suiker.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2001Belgisch Nagerecht20-30 min.
Rijstpap
Dit smaakt heerlijk na een stevig maal.
125g rijst, 1 pakje vanillepudding, 1stokje vanillestokje 1 liter melk, 15 klontjes suiker
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-09-1999Belgisch0-10 min.
Rijstpap
100 g ronde rijst - 50 g water - 1 pakje vanillesuiker - 1 liter volle melk - 30 g suiker.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2001Belgisch Nagerecht20-30 min.
Rijstpap
100 g ronde rijst - 50 g water - 1 pakje vanillesuiker - 1 liter volle melk - 30 g suiker.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2001Belgisch Nagerecht20-30 min.
rijstpap
1l melk 1kaneelstokje 150grsuiker 2.50dl room 200gr rijst
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-05-2005Nagerecht0-10 min.
Rijstpap
100 gr ronde rijst, 7,5 dl melk, 1 kaneelstokje, enkele potjes saffraan, 1 snuif zout, 1 eetlepel suiker
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2001Internationaal Nagerecht0-10 min.
rijstpap met kip
Een andere manier om eens wat lekkers te eten.
16 kippevleugletjes, 1 kopje kleefrijst, 2 bouillonblokjes, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 stukje gemberwortel, 2 liter water, Wat olijfolie, Gevogeltekruiden
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-06-2002Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Rijstpap met appelen
Voor 4 personen
10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen, ,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-06-2003Belgisch Nagerecht20-30 min.
Rijstpap met appelen
10 dl halfvolle melk, 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2002Belgisch Nagerecht30-60 min.
rijstpap met appelen
10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-07-2002Belgisch Nagerecht60-120 min.
Rijstpap met appelen
10 dl melk (halfvol), , 125 g rijst, , 2 eierdooiers, , 1 stokje vanille, , 100 g suiker, , 6 appelen (Boskoop), , 5 dl water, , 250 g suiker, , 6 cocktailkersen
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-01-2003Belgisch Nagerecht0-10 min.
Rijstpap met appelen
10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen, ,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2003Nagerecht0-10 min.
Rijstpap met appelen
10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-04-2003Nagerecht0-10 min.
Vlaamse rijstpap
* 250 gr dessertrijst, * 125 gr suiker, * 2 potjes safraanpoeder, * 1 l melk, * 1 vanillestok, * bruine suiker, * eventueel vanillepuddingpoeder
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2003Belgisch Nagerecht10-20 min.
Rijstpap met saffraan
Dit gerecht is gemaakt met een K Cook van kenwood
900 ml melk, ½ potje saffraan poeder, 1 vanille stokje, 150gr dessertrijst, 55gr bruine suiker,
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2016Europees30-60 min.
Rijstpap slowcooker
Gevonden op foody.nl leuk om te proberen in de slowcooker
Ingredients:, 220 gr bruine rijst, 400 ml kokosmelk uit blik, 750 ml amandel- of rijstmelk, 4 el grof geraspte donkere palmsuiker, 1 el fijngeraspte gember, 2 bananen, in stukjes, 4 kaffir lime blaadjes, 1/4 tl zout, Decoratie: banaan, zwart sesamzaad, fijngesneden kaffir limeblaadjes, geraspte kokos, gember plakjes (die in siroop)
- Internationaal Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-02-2016Internationaal Nagerecht> 120 min.
vlaamse rijstpap
Een echte aanrader ; oerdegelijk
100 g kleefrijst (ronde korrel) ; boter ; 1 l volle melk ; 1 vanillestok ; zout ; 25 g boter ; mespunt saffraanpoeder of-draden ; 2 kanneelstokken ; 100 g suiker ; donkere kandijsuiker ; sinaasappelzeste ; 4 plakken ongeschilde sinaasappel.
- Regionaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2004Regionaal Nagerecht30-60 min.
Vlaamse Rijstpap
5 kopjes melk, 1 kopje rijst, 50g suiker, 1 stukje v/e kaneelstok, saffraan, 2 eetl. water.
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-03-2007Belgisch Nagerecht60-120 min.
Rijstpap met krieken
Oeroud recept maar oh zo lekker
1 liter melk, 125 gram dessertrijst, 1 vanillestokje, 50 gram griessuiker, 5 gram saffraan, de schilletjes van 1/8 citroen, De suiker kan men vervangen door CANDAREL VOOR DIABETICA even lekker, de schilletjes van 1/8 sinaasappel, bokaal krieken op sap,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2005Belgisch Nagerecht30-60 min.
Vlaamse Rijstpap
5 kopjes melk, 1 kopje rijst, stukje pijpkaneel, 1 doosje saffraan, 50 gr. suiker
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-03-2007Belgisch Nagerecht60-120 min.
rijstpap met groene appels
W.W recept,3 points/pers., Voor 6 personen Voorbereiding: 30 minuten Bereiding: 60 minuten
Voor de rijstpap:, , 60 g rozijnen, schil van een ? citroen, 600 ml halfvolle melk, 45 g ronde rijst, 2 eieren + 1 eiwit, 6 koffielepels minarine, 1 koffielepel hittebestendige zoetstof (facultatief), , Appelschijfjes en -coulis:, , 5 groene appels, sap van 1 citroen,
- Slanke keuken Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2003Slanke keuken Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Heerlijk romige rijstpap
Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!
• 1 liter volle melk of hoevemelk + eventueel een paar extra scheutjes, • 130 gram dessertrijst (kleine ronde korrel), • 35 gram witte kristalsuiker, • 20 gram vanillesuiker, • 1 verse vanillestok, • 1 kardemompeul, • 2 dopjes saffraan, • ½ kaneelstok, • 1 eetlepel amandelpoeder, • 5 druppels vanille-extract, • 1 eierdooier (op kamertemperatuur), • Snuifje zout, • Facultatief: Gekonfijte citroenschil of stukjes gekonfijt fruit, • Facultatief: 1 opgeklopt eiwit
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-05-2010Belgisch60-120 min.
Gele Rijstpap - Rijstebrij
- 1L volle melk, - 1 kopje rijst, - 16 centigram saffraan (=meestal 2 zakjes), - 8 klontjes suiker,
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2007Belgisch Nagerecht20-30 min.
rijstpap op z'n vlaams
1 liter melk, 250 gr dessertrijst, 2 pakjes saffraan of 2 kleine potjes saffraanpoeder, 125 gr suiker, 1 vanillestok, bruine suiker, ,
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-06-2002Belgisch Nagerecht60-120 min.
Rijstpap met crème anglaise en bosvruchten
Een zalig toetje dat in minder dan 30 min op tafel staat
125 g frambozen, 125 g blauwe bessen, 0.5 L melk, 1 dl crème anglaise (versmarkt), 125 g dessertrijst, 3 eetl. suiker, 1 vanillestokje
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2016Belgisch Nagerecht20-30 min.
Rijstpap op z'n Venetiaans
Rijstpap uit Venetië, super lekker !Â
120 g dessertrijst, 20 cl verse room, 1 vanillepeul, 1 sinaasappel, 80 g rozijnen, 6 cl Marsala, 1 kaneelstokje, 50 g griessuiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje muskaatnoot, 75 cl volle melk
- Italiaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-08-2018Italiaans Nagerecht30-60 min.
Rijstpap Op Turkse Wijze
1 kopje perle rijst, 1 liter melk, 1 snuifje zout, 4 soeplepels suiker, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 1 snuifje gemberpoeder, 1 dl rum, 100 g rozijnen.,
- Turks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2000Turks Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Rijstpap uit de slowcooker
Een combi van recepten gebruikt en hoeveelheden aangepast uit eigen ervaring en ervaringen van anderen, zelf lust ik het niet dus ben afgegaan op de complimenten van mijn mannen thuis en mijn ouders
1 liter melk, 125 risottorijst, 37 gram suiker, 1 vanillestokje, 25 gram roomboter, Paar saffraandraadjes, Scheutje slagroom
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-11-2016Nederlands Nagerecht> 120 min.
Rijstpap met bruine suiker
1 l melk, 200 g dessertrijst, 150 g suiker, 1 kaneelstokje, 2,5 dl geklopte room, bruine suiker
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-06-2002Belgisch Nagerecht> 120 min.
rijstpap op z'n breughels
130 gr rijst, 50 gr boter, 1/2 liter water, 1/2 liter melk, 100 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 1 mespunt zout, 50 gr vanillepuddingpoeder, ,
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-06-2002Belgisch Nagerecht60-120 min.
rijstpap met citrusvruchten in gelei.
25 cl. melk,80 gr. dessertrijst,25 gr. suiker,200gr. light room,4 sinaasappelen,3 pompelmoezen,1 ei,1 eierdooier,6 gr. amandelextract,2 blaadjes gelatine.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-2005Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
rijstpap op moeders wijze
Kopje rijst, 1 liter melk, 15 suikerklontjes (wit), eierdooier
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2009Belgisch Nagerecht30-60 min.
Rijstpap met gouden lepeltjes
200 g rijst, 1 l melk - 150 g griessuiker - 3 zakjes vanillesuiker, 250 g room, 1 plukje saffraandraadjes, enkele druppels citroensap, 1 snuifje zout, bruine suiker en/of poedersuiker, lepelkoekjes
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-02-2005Belgisch Nagerecht10-20 min.