Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Rijstpap

Rijstpap recepten (79) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Rijstpap

INGREDIENTEN

1 l melk, 250 gr rijst ronde voor rijstpap, 125 gr suiker, 1 safraan, 1/2 l room

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2008
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap

Alweer een rijstpap maar door de vanillepudingpoeder net even anders.

INGREDIENTEN

130 gr rijst,, 50 gr boter,, 1/2 liter water,, 1/2 liter melk,, 100 gr suiker,, 2 pakjes vanillesuiker,, 1 mespunt zout,, 50 gr vanillepuddingpoeder,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap

Traditionele rijstpap op grootmoeders wijze ( 100 jaar oud )

INGREDIENTEN

- 1 potje saffraan, - 125g rijst, - 125g suiker, - 1l volle melk, - 25cl room, - een beetje vanille poeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2012
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Rijstpap

INGREDIENTEN

3 tassen water, 1 tas dessertrijst, 1 L volle melk, 1 kaneelstokje, safraan (1 doosje), 80 g suiker, vanillebloem, (bruine suiker)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Rijstpap

INGREDIENTEN

100g dessertrijst, 1/2 liter melk, 75g suiker, 1/2 kaneelstok, 1/2 doosje saffraan, bruine suiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Rijstpap

INGREDIENTEN

200 g dessertrijst, 1 liter melk, 150 g suiker, 1 vanillestok, 2,5 dl room, bruine suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap.

(5p)eten met gouden lepeltjes......

INGREDIENTEN

1 l volle melk; 110 g dessertrijst; 70 g kristalsuiker; 1 zakje vanillesuiker; 2 eierdooiers; boter; zout; saffraan (1 potje)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap

Lekkere rijstpap die je zowel lauw als koud kan eten, `s avonds voor tv, of als tussendoortje

INGREDIENTEN

200gr rondkorrelige rijst, 9dl melk, 70gr Suiker, Mespunt Zout, 1 vanillestokje, 50gr boter, 2 of 3 eidooiers (geel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2011
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Rijstpap

INGREDIENTEN

100 g ronde rijst - 50 g water - 1 pakje vanillesuiker - 1 liter volle melk - 30 g suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap

INGREDIENTEN

100 g ronde rijst - 50 g water - 1 pakje vanillesuiker - 1 liter volle melk - 30 g suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap

Dit smaakt heerlijk na een stevig maal.

INGREDIENTEN

125g rijst, 1 pakje vanillepudding, 1stokje vanillestokje 1 liter melk, 15 klontjes suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.

rijstpap

INGREDIENTEN

1l melk 1kaneelstokje 150grsuiker 2.50dl room 200gr rijst

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Rijstpap

INGREDIENTEN

100 g ronde rijst - 50 g water - 1 pakje vanillesuiker - 1 liter volle melk - 30 g suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap

INGREDIENTEN

100 gr ronde rijst, 7,5 dl melk, 1 kaneelstokje, enkele potjes saffraan, 1 snuif zout, 1 eetlepel suiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Rijstpap met appelen

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

rijstpap met kip

Een andere manier om eens wat lekkers te eten.

INGREDIENTEN

16 kippevleugletjes, 1 kopje kleefrijst, 2 bouillonblokjes, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 stukje gemberwortel, 2 liter water, Wat olijfolie, Gevogeltekruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vlaamse rijstpap

INGREDIENTEN

* 250 gr dessertrijst, * 125 gr suiker, * 2 potjes safraanpoeder, * 1 l melk, * 1 vanillestok, * bruine suiker, * eventueel vanillepuddingpoeder

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Rijstpap met appelen

INGREDIENTEN

10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Rijstpap met appelen

INGREDIENTEN

10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Rijstpap met appelen

INGREDIENTEN

10 dl melk (halfvol), , 125 g rijst, , 2 eierdooiers, , 1 stokje vanille, , 100 g suiker, , 6 appelen (Boskoop), , 5 dl water, , 250 g suiker, , 6 cocktailkersen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

rijstpap met appelen

INGREDIENTEN

10 dl melk (halfvol), 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Rijstpap met saffraan

Dit gerecht is gemaakt met een K Cook van kenwood

INGREDIENTEN

900 ml melk, ½ potje saffraan poeder, 1 vanille stokje, 150gr dessertrijst, 55gr bruine suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

Rijstpap met appelen

INGREDIENTEN

10 dl halfvolle melk, 125 g rijst, 2 eierdooiers, 1 stokje vanille, 100 g suiker, 6 appelen (Boskoop), 5 dl water, 250 g suiker, 6 cocktailkersen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

vlaamse rijstpap

Een echte aanrader ; oerdegelijk

INGREDIENTEN

100 g kleefrijst (ronde korrel) ; boter ; 1 l volle melk ; 1 vanillestok ; zout ; 25 g boter ; mespunt saffraanpoeder of-draden ; 2 kanneelstokken ; 100 g suiker ; donkere kandijsuiker ; sinaasappelzeste ; 4 plakken ongeschilde sinaasappel.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2004
  • Regionaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Rijstpap slowcooker

Gevonden op foody.nl leuk om te proberen in de slowcooker

INGREDIENTEN

Ingredients:, 220 gr bruine rijst, 400 ml kokosmelk uit blik, 750 ml amandel- of rijstmelk, 4 el grof geraspte donkere palmsuiker, 1 el fijngeraspte gember, 2 bananen, in stukjes, 4 kaffir lime blaadjes, 1/4 tl zout, Decoratie: banaan, zwart sesamzaad, fijngesneden kaffir limeblaadjes, geraspte kokos, gember plakjes (die in siroop)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Rijstpap met krieken

Oeroud recept maar oh zo lekker

INGREDIENTEN

1 liter melk, 125 gram dessertrijst, 1 vanillestokje, 50 gram griessuiker, 5 gram saffraan, de schilletjes van 1/8 citroen, De suiker kan men vervangen door CANDAREL VOOR DIABETICA even lekker, de schilletjes van 1/8 sinaasappel, bokaal krieken op sap,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse Rijstpap

INGREDIENTEN

5 kopjes melk, 1 kopje rijst, 50g suiker, 1 stukje v/e kaneelstok, saffraan, 2 eetl. water.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Vlaamse Rijstpap

INGREDIENTEN

5 kopjes melk, 1 kopje rijst, stukje pijpkaneel, 1 doosje saffraan, 50 gr. suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

rijstpap met groene appels

W.W recept,3 points/pers., Voor 6 personen Voorbereiding: 30 minuten Bereiding: 60 minuten

INGREDIENTEN

Voor de rijstpap:, , 60 g rozijnen, schil van een ? citroen, 600 ml halfvolle melk, 45 g ronde rijst, 2 eieren + 1 eiwit, 6 koffielepels minarine, 1 koffielepel hittebestendige zoetstof (facultatief), , Appelschijfjes en -coulis:, , 5 groene appels, sap van 1 citroen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk romige rijstpap

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

1 liter volle melk of hoevemelk + eventueel een paar extra scheutjes, 130 gram dessertrijst (kleine ronde korrel), 35 gram witte kristalsuiker, 20 gram vanillesuiker, 1 verse vanillestok, 1 kardemompeul, 2 dopjes saffraan, ½ kaneelstok, 1 eetlepel amandelpoeder, 5 druppels vanille-extract, 1 eierdooier (op kamertemperatuur), Snuifje zout, Facultatief: Gekonfijte citroenschil of stukjes gekonfijt fruit, Facultatief: 1 opgeklopt eiwit

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Rijstpap met gouden lepeltjes

INGREDIENTEN

200 g rijst, 1 l melk - 150 g griessuiker - 3 zakjes vanillesuiker, 250 g room, 1 plukje saffraandraadjes, enkele druppels citroensap, 1 snuifje zout, bruine suiker en/of poedersuiker, lepelkoekjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

rijstpap op z'n vlaams

INGREDIENTEN

1 liter melk, 250 gr dessertrijst, 2 pakjes saffraan of 2 kleine potjes saffraanpoeder, 125 gr suiker, 1 vanillestok, bruine suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Rijstpap met crème anglaise en bosvruchten

Een zalig toetje dat in minder dan 30 min op tafel staat

INGREDIENTEN

125 g frambozen, 125 g blauwe bessen, 0.5 L melk, 1 dl crème anglaise (versmarkt), 125 g dessertrijst, 3 eetl. suiker, 1 vanillestokje

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2016
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Gele Rijstpap - Rijstebrij

INGREDIENTEN

- 1L volle melk, - 1 kopje rijst, - 16 centigram saffraan (=meestal 2 zakjes), - 8 klontjes suiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap Op Turkse Wijze

INGREDIENTEN

1 kopje perle rijst, 1 liter melk, 1 snuifje zout, 4 soeplepels suiker, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 1 snuifje gemberpoeder, 1 dl rum, 100 g rozijnen.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.

Rijstpap op z'n Venetiaans

Rijstpap uit Venetië, super lekker ! 

INGREDIENTEN

120 g dessertrijst, 20 cl verse room, 1 vanillepeul, 1 sinaasappel, 80 g rozijnen, 6 cl Marsala, 1 kaneelstokje, 50 g griessuiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje muskaatnoot, 75 cl volle melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2018
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rijstpap uit de slowcooker

Een combi van recepten gebruikt en hoeveelheden aangepast uit eigen ervaring en ervaringen van anderen, zelf lust ik het niet dus ben afgegaan op de complimenten van mijn mannen thuis en mijn ouders

INGREDIENTEN

1 liter melk, 125 risottorijst, 37 gram suiker, 1 vanillestokje, 25 gram roomboter, Paar saffraandraadjes, Scheutje slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2016
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Rijstpap met bruine suiker

INGREDIENTEN

1 l melk, 200 g dessertrijst, 150 g suiker, 1 kaneelstokje, 2,5 dl geklopte room, bruine suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

rijstpap met citrusvruchten in gelei.

INGREDIENTEN

25 cl. melk,80 gr. dessertrijst,25 gr. suiker,200gr. light room,4 sinaasappelen,3 pompelmoezen,1 ei,1 eierdooier,6 gr. amandelextract,2 blaadjes gelatine.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

rijstpap op z'n breughels

INGREDIENTEN

130 gr rijst, 50 gr boter, 1/2 liter water, 1/2 liter melk, 100 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 1 mespunt zout, 50 gr vanillepuddingpoeder, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top