1. Home
  2. Recepten
  3. Rijstevla

Rijstevla recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rijstevla

INGREDIENTEN

Voor een taart van zo'n 25 cm doorsnee:, 150 g dessertrijst, 1 liter melk, 150 g suiker, 1 el vanillebloem (pudding poeder), 4 eieren, 2 zakjes vanillesuiker, 75 g boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

rijstevla

Originele limburgse vlaai

INGREDIENTEN

Voor het beslag:halve dl.melk,2 eieren,3 gr.gist.100gr.bloem,10gr boter.50 gr.basterdsuiker.beetje zout.Voor de rijstebrij1ltr melk.150 gr.rijst.beetje zout.60 gr.suiker 2 eieren.zakje vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rijstevla

Nog lekkerder dan bij de bakker

INGREDIENTEN

1 koffiekop zelfrijzende bloem, 1 koffiekop kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eieren( eiwit stijfkloppen), 3,5dl melk, 1 blik rijstcreme(BOSS), boter om schaal in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  •  
  •  30-60 min.

KOUDE ROMIGE RIJSTEVLA

DOET MIJ DENKEN AAN VROEGER

INGREDIENTEN

, 75 gr rijst, , 1,25 l melk, , vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, , 250 gr basterdsuiker, , 6 eierdooiers, , kaneel, , 2 citroenen, , 2,25 dl slagroom, , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde Aardbeien Met Zelfgemaakte Chocoladekrullen

Lekker op rijstevla

INGREDIENTEN

150 gr kleine aardbeien*sap van een halve sinaasappel*2 tl sinaasappellikeur*2 tl suiker*aardbeidenjam*4 stukken rijstevla*Voor de choladekrullen zie mijn recepten

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Payesh

Rijstevla met pistaches

INGREDIENTEN

4 el rozijnen, 1 ltr melk, 100 gr basmatirijst, 3 el amandelschaafsel, 5 el suiker, 1/2 tl kardemompoeder, 1 el. fijngehakte pistachenoten (ongezouten)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoete Saffraanrijstvla

Een zoet nagerecht met saffraan en rijstevla

INGREDIENTEN

1.5 eetl. rijst, 1 evelopje saffraandraadjes, 1 liter volle melk, zout, 1.5 eetl. rijstebloem, 75 g suiker, boter om in te vetten, kaneel, lichtgeroosterde amandelen of fijngehakte ongezouten pistachenoten.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Grieks Nagerecht
  •  10-20 min.

Rijst Met Kersen

Rijst met kersen (gestoomd)

INGREDIENTEN

125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter,, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker,, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Stoofperen in kruidige wijn

Stoofperen in kruidige wijn

INGREDIENTEN

12 stoofperen, bijv. Gieser Wildeman, 1 kaneelstokje, 1/2 vanillestokje, opengesneden, 3 kardemompeulen, gekneusd, 3 kruidnagels, 75 gram suiker, ca. 1/2 fles rode wijn (merlotdruif)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Keizerinnerijst.

INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelantine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillvla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillevla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., , Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen., ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

abrikozen-rijstevlaai uit limburg

Voor 8-10 punten

INGREDIENTEN

Deeg, 250 g bloem, zout, ? zakje poedergist, 1 ei, 35 g fijne tafelsuiker, 35 g boter of margarine, gesmolten en afgekoeld tot handwarm, 1? dl melk, lauwwarm, vulling, ? l volle melk, 125 g dessertrijst, 50 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 2 eierdooiers, 1 tl citroenrasp, 1 blik abrikozen, uitgelekt, in stukjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top