Rijstevla
Voor een taart van zo'n 25 cm doorsnee: 150 g dessertrijst 1 liter melk 150 g suiker 1 el vanillebloem (pudding poeder) 4 eieren 2 zakjes vanillesuiker 75 g boter
Verwarm de oven op 180?.
Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor. Giet vervolgens de melk erbij, (hou een kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat gedurende 30 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig. Los de vanillebloem op in de achtergebleven melk en roer deze samen met de eierdooiers door het rijstmengsel. Laat afkoelen, meg er nu voorzichtig de vanillesuiker en de stijfgeklopte eiwitten door. Giet dit mengsel tenslotte in een beboterde taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee en laat dit bakken gedurende 1 uur in een voorverwermde oven van 180?.
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-07-2003Belgisch60-120 min.
rijstevla
Originele limburgse vlaai
Voor het beslag:halve dl.melk,2 eieren,3 gr.gist.100gr.bloem,10gr boter.50 gr.basterdsuiker.beetje zout.Voor de rijstebrij1ltr melk.150 gr.rijst.beetje zout.60 gr.suiker 2 eieren.zakje vanillesuiker.
- Regionaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2003Regionaal30-60 min.
- Eigen recept
Rijstevla
Nog lekkerder dan bij de bakker
1 koffiekop zelfrijzende bloem, 1 koffiekop kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eieren( eiwit stijfkloppen), 3,5dl melk, 1 blik rijstcreme(BOSS), boter om schaal in te vetten
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-200830-60 min.
KOUDE ROMIGE RIJSTEVLA
DOET MIJ DENKEN AAN VROEGER
, 75 gr rijst, , 1,25 l melk, , vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, , 250 gr basterdsuiker, , 6 eierdooiers, , kaneel, , 2 citroenen, , 2,25 dl slagroom, , , , , , ,
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-04-2005Internationaal Nagerecht0-10 min.
Gemarineerde Aardbeien Met Zelfgemaakte Chocoladekrullen
Lekker op rijstevla
150 gr kleine aardbeien*sap van een halve sinaasappel*2 tl sinaasappellikeur*2 tl suiker*aardbeidenjam*4 stukken rijstevla*Voor de choladekrullen zie mijn recepten
- Internationaal Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-11-1999Internationaal Nagerecht60-120 min.
Payesh
Rijstevla met pistaches
4 el rozijnen, 1 ltr melk, 100 gr basmatirijst, 3 el amandelschaafsel, 5 el suiker, 1/2 tl kardemompoeder, 1 el. fijngehakte pistachenoten (ongezouten)
- Indiaas Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-1999Indiaas Nagerecht20-30 min.
Zoete Saffraanrijstvla
Een zoet nagerecht met saffraan en rijstevla
1.5 eetl. rijst, 1 evelopje saffraandraadjes, 1 liter volle melk, zout, 1.5 eetl. rijstebloem, 75 g suiker, boter om in te vetten, kaneel, lichtgeroosterde amandelen of fijngehakte ongezouten pistachenoten.
- Grieks Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-1999Grieks Nagerecht10-20 min.
Rijst Met Kersen
Rijst met kersen (gestoomd)
125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-03-2000Goedkoop en snel Nagerecht30-60 min.
Stoofperen in kruidige wijn
Stoofperen in kruidige wijn
12 stoofperen, bijv. Gieser Wildeman, 1 kaneelstokje, 1/2 vanillestokje, opengesneden, 3 kardemompeulen, gekneusd, 3 kruidnagels, 75 gram suiker, ca. 1/2 fles rode wijn (merlotdruif)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-12-2013Nederlands30-60 min.
Keizerinnerijst
Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter,, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker,, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2003Nederlands Nagerecht30-60 min.
Keizerinnerijst
Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-02-2004Nederlands Nagerecht> 120 min.
Keizerinnerijst.
75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelantine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillvla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen.
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2002Belgisch Nagerecht10-20 min.
Keizerinnerijst
75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillevla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., , Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen., ,
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-02-2002Nederlands Nagerecht> 120 min.
Keizerinnerijst
Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2003Internationaal Nagerecht30-60 min.
abrikozen-rijstevlaai uit limburg
Voor 8-10 punten
Deeg, 250 g bloem, zout, ? zakje poedergist, 1 ei, 35 g fijne tafelsuiker, 35 g boter of margarine, gesmolten en afgekoeld tot handwarm, 1? dl melk, lauwwarm, vulling, ? l volle melk, 125 g dessertrijst, 50 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 2 eierdooiers, 1 tl citroenrasp, 1 blik abrikozen, uitgelekt, in stukjes,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-2004Nederlands60-120 min.
-
rijstevlaai
van residinjens , 2 recepten, 0 volgers
-
rijstevlaai
van ikvermagalledingen , 1 recepten, 0 volgers