Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Rijstevla

Rijstevla recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rijstevla

INGREDIENTEN

Voor een taart van zo'n 25 cm doorsnee:, 150 g dessertrijst, 1 liter melk, 150 g suiker, 1 el vanillebloem (pudding poeder), 4 eieren, 2 zakjes vanillesuiker, 75 g boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

rijstevla

Originele limburgse vlaai

INGREDIENTEN

Voor het beslag:halve dl.melk,2 eieren,3 gr.gist.100gr.bloem,10gr boter.50 gr.basterdsuiker.beetje zout.Voor de rijstebrij1ltr melk.150 gr.rijst.beetje zout.60 gr.suiker 2 eieren.zakje vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rijstevla

Nog lekkerder dan bij de bakker

INGREDIENTEN

1 koffiekop zelfrijzende bloem, 1 koffiekop kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eieren( eiwit stijfkloppen), 3,5dl melk, 1 blik rijstcreme(BOSS), boter om schaal in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  •  
  •  30-60 min.

KOUDE ROMIGE RIJSTEVLA

DOET MIJ DENKEN AAN VROEGER

INGREDIENTEN

, 75 gr rijst, , 1,25 l melk, , vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden, , 250 gr basterdsuiker, , 6 eierdooiers, , kaneel, , 2 citroenen, , 2,25 dl slagroom, , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde Aardbeien Met Zelfgemaakte Chocoladekrullen

Lekker op rijstevla

INGREDIENTEN

150 gr kleine aardbeien*sap van een halve sinaasappel*2 tl sinaasappellikeur*2 tl suiker*aardbeidenjam*4 stukken rijstevla*Voor de choladekrullen zie mijn recepten

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter,, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker,, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Zoete Saffraanrijstvla

Een zoet nagerecht met saffraan en rijstevla

INGREDIENTEN

1.5 eetl. rijst, 1 evelopje saffraandraadjes, 1 liter volle melk, zout, 1.5 eetl. rijstebloem, 75 g suiker, boter om in te vetten, kaneel, lichtgeroosterde amandelen of fijngehakte ongezouten pistachenoten.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Grieks Nagerecht
  •  10-20 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Rijst Met Kersen

Rijst met kersen (gestoomd)

INGREDIENTEN

125 gr rijst, 5 dl melk, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pot kersen ca 400 gr,1 tl maiszetmeel, 1 tl kirsch

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Stoofperen in kruidige wijn

Stoofperen in kruidige wijn

INGREDIENTEN

12 stoofperen, bijv. Gieser Wildeman, 1 kaneelstokje, 1/2 vanillestokje, opengesneden, 3 kardemompeulen, gekneusd, 3 kruidnagels, 75 gram suiker, ca. 1/2 fles rode wijn (merlotdruif)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Keizerinnerijst.

INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelantine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillvla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillevla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker., , Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen., ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

keizerinnerijst

INGREDIENTEN

, 75 gr desertrijst, 3 1/2 dl melk, 75 gr suiker, 4 blaadjes gelatine, paar drupels vanille essence, 3 dl vanille vla, 1/4 liter slagroom, 2 eetl. suiker., 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van een halve citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Keizerinnerijst

INGREDIENTEN

Dessert voor een vorm met, een inhoud van circa 1 liter, , 75 g dessertrijst (paprijst), 3,5 dl melk, 75 g suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille-essence, 3 dl vanillevla uit een pak, 1/4 l slagroom, 2 eetl. suiker, Voor de saus:, 1/2 pot abrikozenjam, 1 dl sinaasappelsap, sap van 1/2 citroen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

abrikozen-rijstevlaai uit limburg

Voor 8-10 punten

INGREDIENTEN

Deeg, 250 g bloem, zout, ? zakje poedergist, 1 ei, 35 g fijne tafelsuiker, 35 g boter of margarine, gesmolten en afgekoeld tot handwarm, 1? dl melk, lauwwarm, vulling, ? l volle melk, 125 g dessertrijst, 50 g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 2 eierdooiers, 1 tl citroenrasp, 1 blik abrikozen, uitgelekt, in stukjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top