Hete kip met komkommersalade
Hete kip met komkommersalade
300 gram Witte rijst 2 stuk Komkommers 2 eetlepel Witte wijnazijn 500 gram Kipfilet - in reepjes 2 eetlepel Olie 100 ml Ketjap manis 50 ml Ketchup 4 eetlepel Pindakaas 2 eetlepel Sambal
Verhit de olie in een Braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-2009Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Indische kip
Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.
350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2007Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Grieks rundvlees uit de oven
Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)
600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas)
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2006Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde courgette
Gevulde courgette - sonja bakker recept
200gr zilvervliesrijst, 200gr rundergehakt, 4 courgettes, 3 tomaten, 3 uien, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, 2 teentjes knoflook, fijn gehakte verse peterselie, 100gr 30+ kaas (geraspt), 1el olijfolie, peper en zout naar smaak
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2009Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto met Paddestoelen
De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!
- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pittige Rijst Met Kip En Witte Kool
Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.
1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2001Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
limoenrisotto met knoflook garnalen
Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!
50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2009Hoofdgerecht20-30 min.
Krokante kip in honing - mosterd saus (tapas)
Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!
500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-2009Spaans20-30 min.
sperziebonen-kipcurry
400 gr kip, 2 in ringen gesneden uien, 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. boter, 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder, 400 gr panklare sperziebonen, 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet), peper, zout, 1 klein bekertje demi creme fraiche, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, aardappels of rijst
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2004Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
marine nasi goreng
Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.
500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)
Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2011Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Spitskool met gehakt en witte rijst
Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool.
500 gr. witte rijst, 500 gr. rundergehakt, 500 gr. in reepjes gesneden spitskool, 100 gr. kip- of runderbouillon (niet moeilijk, lees even verder), 2 grote uien in blokjes gesneden, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 eetlepel kerriepoeder, (versgemalen) peper en zou naar smaak, olijfolie, sweet chilisaus (loempiasaus), gebakken uitjes (bv van conimex), , , , , , ,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2007Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
slanke ovenschotel met kip
Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).
1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-02-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi goreng (indonesisch:
Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !
300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2009Indonesisch20-30 min.
- Eigen recept
Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT
Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.
600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2008Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Balinese kipschotel uit de oven
Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!
8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-05-2013Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Variatie op nasi van de chinees
Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees
VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-2008Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Boursinragout
Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade.
Benodigdheden:, 300 gr. kip/kalkoenfilet of 300 gr. rundergehakt (om kleine balletjes van te draaien), bakboter/olie, 1 blikje champignon creme soep (bijv. Unox), 1 pakje Boursin (met knoflook en kruiden) of slanke variatie: pakje halfvolle Paturain (Delinesse), , (eventueel verse tuinkruiden toevoegen), , Variaties:, plakjes champignons meebakken of tauge op het laatst toevoegen.,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Mexicaanse rijstschotel met tortillachips
Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.
4 kipfilets, in repen gesneden, 1 rode paprika, in stukken, ? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes, 250 g champignons, in dikke plakjes, 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 250 g rijst, zakje tortillachips (naturel of kaas), zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix), zakje geraspte kaas, * Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken,
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2003Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Ratatouille
Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker.
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, evt.verse basilicum fijngehakt,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2007Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Thaise groene curry
Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)
3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus)., , Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2004Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto Met Kip En Broccoli
Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.
250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Pangang
Dit keer zonder zakjes of pakjes
1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-04-2005Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
SOUVLAKI à l`écureuil
Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!
SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-01-2007Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken
Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.
1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-08-2012Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kip Yakitori
Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje
4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-11-2008Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Risotto met tonijn en portabella
Echte risotto, heerlijk smeuiig..
1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes
Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !
1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie
- Chinees
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2013Chinees10-20 min.
kip pilav
Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)
4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-09-2002Hoofdgerecht10-20 min.
Lemon yoghurt cake
Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.
300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-01-2005Engels60-120 min.
- Eigen recept
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA
- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.
6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg
Eeenvoudig, heerlijk gerecht
1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen), 1 dl ketjap, 1 pakje bladerdeeg, 1 blik perziken (of ananas), 2 uien, 2 el olie, 1 bakje kruidenroomkaas
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-08-2014Nederlands30-60 min.
Surinaamse nasi
Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop.
500 gr rijst., 250 gr kipfilet., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 rode paprika., 1 prei., 2 daon salam bladjes., 2 stukjes laos van 1 cm., 2 eetlepels zoute ketjap., veel zoete ketjap., selderie., 2 eieren., margerine., 4 eetlepels olie., 2 maggiblokjes.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-05-2008Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde zalm met walnoot & spinazie
Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.
* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Baharatli tavuk, turkse kruidige kipfilets
Een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere saus Serveren met witte rijst
800 gram kipfilet in langwerpige repen geknipt, , 60 gram boter, , 1 ui snipperen, , 1 teentje knoflook uitgeperst, , 2 deciliter water, , 2 eetlepels tomatenpuree, , 1 tomaat in blokjes, , 1 theelepel suiker, , 1 theelepel zout, , 1 mespunt peper, 1 mespunt kaneel, , 1 mespunt kruidnagelpoeder, 2 eetlepels citroensap,
- Turks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-02-2005Turks Hoofdgerecht60-120 min.
pilaf met perzik (heerlijk!!!)
Pilaf gerecht , snel en gemakkelijk met zilvervliesrijst en perzikstukjes
400 gram Gehakt, 2 uien, zilvervliesrijst 400gr, 1 blik perziken, 2 kleine blikjes tomatenpuree, Ketjap(Manis), Sambal Oelek.,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-02-2001Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis
Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)
1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Roergebakken kerrierijst met gehakt, groenten en eieren
Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt.
300 gram rijst (liefst voorgekookt) -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 3 eetlepels zonnebloemolie-, 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder -, 350 gram rundergehakt -, 1 rode paprika -, 1 ½ vleesbouillontablet -, 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak -, 3 eieren -, fijngesneden selderij of peterselie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-11-2010Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Sushi (30 stuks)
Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.
200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje
- Japans
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-07-2003Japans60-120 min.
-
Rijst / Couscous / Tarly / Risotto
van diaantje64 , 164 recepten, 1 volgers
-
pasta en rijst
van monique49 , 141 recepten, 3 volgers
-
Rijst
van ChanDevries , 71 recepten, 0 volgers
-
pasta en rijst
van bono123 , 47 recepten, 0 volgers
-
Bijgerechten aardappel-rijst
van flopzi , 47 recepten, 0 volgers
-
Rijst pasta recepten
van saskcha , 43 recepten, 0 volgers
-
Rijstgerechten
van mgrietdijk , 40 recepten, 0 volgers
-
rijst
van ankie43 , 40 recepten, 0 volgers
-
rijst en chinees
van dreeke66 , 32 recepten, 0 volgers
-
Rijst Gerechten
van ernstenkoken , 31 recepten, 0 volgers
-
de aziatische keuken lekker en veelzijdig
van Fressnapf , 169 recepten, 0 volgers
-
gehakt
van planco , 172 recepten, 0 volgers
-
rijstgerechten
van planco , 170 recepten, 0 volgers
-
authentieksurinaamserecepten
van cromei , 44 recepten, 0 volgers
-
midden oosten en azie
van midden_oosten_en_azie , 171 recepten, 0 volgers
-
RIJST
van vifke , 53 recepten, 0 volgers
-
rijstenpasta
van nowi , 3 recepten, 0 volgers
-
gerlinde d
van gerlinde_d , 31 recepten, 0 volgers
-
sheherazade
van sheherazade , 105 recepten, 0 volgers
-
Stomen
van anita078 , 20 recepten, 0 volgers