- Eigen recept
Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie
Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen.
25 gr boter 25 gr bloem 350 ml melk 12 lasagnebladen snufje nootmuskaat 1 el olijfolie 1 ui, gehakt 3 teentjes knoflook 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN. 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes 250 gr ricotta 3 el basilicum 150 gr geraspte kaas peper en zout
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat 1 minuut garen en voeg de helft melk toe. Roer de saus, schenk de rest melk erbij. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Kook lasagnevellen 8 minuten. Laat uitlekken/ Bak knoflook en ui 3 minuten. Roerbak spinazie, schep tomaat en olijven erdoor en haal pan van het vuur. Voeg ricotta, basilicum, peper en zout toe. Leg op elk lasagnevel een lepel vulling en rol op. Leg canneloni in schaal en schenk saus erover,. Strooi kaas erover en zet 15-20 minuten in oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-2009Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmrolletjes met ricotta en basilicum
Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.
2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2004Internationaal20-30 min.
Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg
Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.
6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg, 200 gram ricotta kaas, 2 eieren, 100 gr champignons, 50 gr cheddar, geraspt, ? tl nootmuskaat, Zwarte peper, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 lente uitjes, fijngesneden.,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2005Spaans30-60 min.
Ricotta
Zelf ricotta maken! Geeneens moeilijk!
7.5 dl geiten-, schapen- of koeienmelk, 1.5 dl creme fraiche, 1-2 eetlepels citroensap, 1/2 theelepel zout
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2005Italiaans60-120 min.
- Eigen recept
Lasagne met ricotta, spinazie en pestosaus
Deze vegetarische lasagne is een rijk en smakelijke alternatief voor de klassiekere vleesvarianten. De rookkaas geeft de lasagne een intense smaak, maar natuurlijk kan je dit gerecht maken met de kaas die je zelf lekker vindt!
300 gr voorgekookte verse lasagnebladen, 1,5 liter besciamella (gekocht of zelfgemaakt met 150 gr boter, 150 gr bloem, 1,5 liter melk, nootmuskaat, zout en peper), 250 gr pesto (zelfgemaakt of gekocht), 200 ml melk, 80 gr parmezaanse kaas, 250 gr ricotta, 300 gr gekookte spinazie (vers 500 gram), 250 gram gerookte kaas (of een ander type wat je lekker vindt), 120 gram extra parmezaanse geraspte kaas voor het bestrooien, zout, peper en olio extravergine di oliva
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op26-01-2012Italiaans> 120 min.
Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto
Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -
* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2006Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Bosbessen Cheesecake
Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.
Voor de basis:, 140 gr digestive koekjes., 100 gr haver of tarwe meel., 120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter )., 3 sl bruine suiker., , Voor de creme:, 400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas., 100 gr ricotta., 90 gr poedersuiker., 130 gr room., 2 eieren., 1 sl sinaasappelschil rasp., 1 sl meel voor elk gebruik., , Om te garneren:, 300 gr bosbessen, rode bessen of bramen., 200 gr bramenjam., 60 ml kersenlikeur.
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op17-11-2011Grieks> 120 min.
Chocoladetiramisu met Ricotta
6-8 personen
125 ml bruine rum, 375 ml espressokoffie afgekoeld, 750 g ricotta, 50 g poedersuiker gezeefd, 1 el cacaopoeder van goede kwaliteit gezeefd, 1 tl vanille-extract, 125 g pure chocolade geraspt, 20 lange vingers (savoiardi)
- Italiaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-11-2006Italiaans Nagerecht> 120 min.
Cannelloni met spinazie, champignons en ricotta
Lekker voor doordeweekse dag!Hoe vaker je het maakt, hoe handiger je er meer wordt. Wel cannelloni gebruiken die je niet hoeft voor te koken (= sneller).
- 1 el olijfolie, - 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd, - 75 gram champignons, fijngehakt (ik doe altijd meer), - 225 gram ricotta, - 225 gram ontdooide diepvriesspinazie, - peper en zout, - 1/2 tot 1 tl nootmuskaat, - 12 cannelloni-pijpjes, - snelle tomatensaus (natuurlijk lekkerder als je het zelf maakt), - 50 gram mozzarella, in plakken
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-02-201030-60 min.
- Eigen recept
Tomatenquiche met Ricotta
Een heerlijke vegetarische quiche.
1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 500 g Cherry tomaten,gewassen en gehalveerd, 500 g ricotta, 8 Eieren, 1 bosjes gesneden bieslook, Zout en peper, Gesneden nootmuskaat, ,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-12-2013Hoofdgerecht60-120 min.
Canneloni Met Spinazie En Ricotta (Of Geitenroomkaas)Vulling
Ook als je niet van spinazie houdt, is dit toch heel lekker (vooral mijn kinderen smullen ervan)
300 gram diepvries spinazie, 1 grote ui, 1 a 2 tenen knoflook, 200 gram ricotta kaas (of geitenroomkaas), 2 eieren, 1 theelepel oregano, 3 eetlepels melk, 50 gram, parmezaanse kaas, zout, peper, boter, 500 gram voorgekookte cannaloni, Voor de saus: 1 ui, pak gezeefde tomaten, 1 theelepel basilicum, desertlepel suiker.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Lasagne met Ricotta en tomaten-gehaktsaus
Zevende Hemel, kriebel in jou buik lasagne. Deze moet je maken, jij wilt nooit weer anders. Zien ook mijn artikel Ode aan Italië.
Maak een basis tomatensaus., Kook zelfgemaakte lasagne vellen gaar en bewaar in koude water tot gebruik. Ik had velletjes die niet vooraf gekookt hoeft te worden., , voor gehakt, 500 g rundergehakt, kleine ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 e tomatenpuree, 1 e meel, 2 e witte wijn, weinig zout (kaas is ook zout), weinig zwarte peper (saus is al pittig), 1 e groene pesto, 1 e platte peterselie, fijn, , 1. Fruit ui en knoflook in olijfolie tot zacht., 2. Bak gehakt rul in deze mengsel., 3. Voeg tomatenpuree toe en bak even door., 4. Strooi meel (patentbloem) erover en maak meel gaar., 5. Voeg witte wijn toe en kook 5 min., 6. Voeg de groene pesto, platte peterselie en wat zout en zwarte peper toe en meng goed door., 7. Voeg de gehakt saus bij basis tomatensaus en kook samen voor 20-30 min. (voeg wat water erbij tijdens koken als saus neig te dik worden)
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-11-2013Italiaans60-120 min.
Amuse als Avocadosoepje met ricotta
Leuke amuse om te maken!
1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-11-2006Frans10-20 min.
Ricotta met bosvruchten
500 gram ricotta - 3 dl slagroom - 3 eetlepels suiker - verse bosvruchten,
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2005Italiaans Nagerecht0-10 min.
Een Amandel-citroentaart met ricotta
Een toppertje !!
250 gr bloem, gezeefd 60 gr basterdsuiker 125 gr koude boter, zacht gemaakt 1 tl fijn geraspte citroenschil 2 eierdooiers VULLING 350 gr ricotta, gezeefd 90 gr basterd suiker 3 eieren, goed geklopt 1 el fijn geraspte citroenschil 80 gr gepelde amandelen, fijngehakt 3 el geschaafde amandelen poedersuiker, voor het bestuiven
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-08-2006Frans60-120 min.
Ricotta pancakes/poffertjes
Heerlijk als ontbijt of brunch , je kunt er zelfs een super nagerecht mee maken !!!
250 Gr ricotta ( je kunt hier ook huttenkase voor nemen), 125 ml melk, 100 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 2 eieren.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-09-2003Internationaal0-10 min.
- Eigen recept
Superlekkere cupcakes met ricotta en limoen
Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Zelf veranderd omgezet naar grammen en er een "eigen draai" aan gegeven. De vorm die ik had was eigenlijk te laag voor de papieren vormpjes maar het resultaat was in één keer goed. Het werden heerlijke, super luchtige Cupcakes. Met onderstaand recept maakte ik 14 cupcakes. De slagroom zit slordig op ze smaakten er niet minder om! PS.Vandaag (20.07.10) weer deze cupcakes gebakken. Dit keer met glazuur bestreken en een nieuwe foto toegevoegd. Glazuur gemaakt van 100 gram poedersuiker, wat water, klein beetje kleurstof, een scheutje sinaasappellikeur en wat limoensap. Blijf roeren tot het glazuur glanst. Heel lekker!. (Als er kinderen komen laat je gewoon de sinaasappellikeur weg.)
150 gram Cakemeel., Of als je geen pak cakemeel in huis hebt maar wel maïzena? Neem dan 130 gram gewone patentbloem en 20 gram maïzena dan krijg je heerlijke luchtige cupcakes. (tip van internet geplukt en zelf nog niet geprobeerd), 1½ theelepel (grote theelepels) bakpoeder., 1 ons gezouten roomboter., ½ theelepel zout.(heb je ongezouten boter neem dan 1 tl zout) – ik heb gezouten boter gebruikt.-, 145 gram suiker., 5 eetlepels Ricotta.(± 90 gram)., 2 grote of 3 kleine eieren (ik heb 3 vrije uitloop eieren gebruikt - middelmaatje)., 1 limoen.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-04-2010Amerikaans30-60 min.
Tomatenquiche met ricotta
Tomatenquiche met ricotta
1 rol Vers bladerdeeg 270 gram, 500 gram cherry tomaten, gewassen en gehalveerd, 500 gram ricotta, 8 eieren, 1 bosje gesneden bieslook, geraspte nootmuskaat
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-08-2012Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
Quiche met ricotta
Lekkere quiche met ricotta
Pak bladerdeeg, olijfolie, 100 g champignons, 5 bosui, gesneden, 1 teentje knoflook, gesneden, 50 g cheddar, 125 g ham, in reepjes, 200 g ricotta, 2 eieren, 1 tl nootmuskaat
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-201310-20 min.
Notentortelloni met ricotta
2 bakken tortelloni con formaggio e nocci (met kaas en noten a 250 g, koelvers);, 1 kleine bloemkool (ca. 700 g), in kleine roosjes;, 350 g broccoli, in kleine roosjes;, 150 g ricotta (bakje 250 g, verse kaas);, 1 bekertje slagroom (125 ml);, 1 bakje walnoten (60 g), grof gebroken.
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-11-2009Italiaans0-10 min.
Appelwafeltjes met ricotta
Recept van Piet Huysentruyt.
4 velletjes bladerdeeg van 15 bij 15 cm, 1 Jonagold-appel, 4 eetlepels ricotta, 2 eetlepels bruine suiker, munt.
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-08-200510-20 min.
Koffie ricotta
Nagerecht, 4 personen. energie 312 kCal - eiwit 13 g vet 17 g - koolhydraten 31 g
? 2 zakjes espressokoffie (pak a 25 x 1 8 g), ? 2 cups ricotta (a 250 g), ? 100 g suiker, ? mespunt kaneel, ? cacaopoeder, ? geklopte slagroom
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2004Italiaans Nagerecht10-20 min.
Ricotta met munt
300 gram verse ricotta, 3 eetlepels ruwe rietsuiker, 1 ? theelepel gemberpoeder, ? theelepel kaneel, handvol verse muntblaadjes,
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-09-2002Internationaal Nagerecht10-20 min.
Koffie Ricotta
In plaats van een kopje
1 eetl. gemalen espressokoffie, 350 gr. ricotta, 2 eetl. rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl koffielikeur, 1 kop koude koffie
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-10-2001Nederlands Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Ravioli met ricotta en spinazie
Wordt die pastamachine eindelijk ook weer eens gebruikt..
Gevogeltebouillon, olijfolie, Parmesan ter garnering, Raviolideeg, 300 g tarwebloem, 2 eieren, 4 eierdooiers, 1 eetl. olijfolie, 1 theel. zout, Vulling, 1 ei voor insmeren deeg, 250 g spinazie, 250 g. ricotta, 100 g. geraspte Parmesan, 1 teen knoflook, peper, zout en nootmuskaat
- Italiaans Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-2010Italiaans Tussengerecht30-60 min.
ricotta pannekoeken
Zeer luchtig en smeuzig .
250 gr. ricotta kaas;125 ml melk;2 eieren;100 gr.bloem;1 kl droge gist.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-08-2006Italiaans10-20 min.
parpadelle met ricotta.
Parpadelle,150gr ricotta,12 fijne plakken parmaham,120gr sjalotten,2,5dl room,8cl droge witte wijn,3eetl versgehakt basilicum,boter of olie,p+z.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2003Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Spinaziesalade met ricotta
*200 gram ricotta of Huttenkase, *1 teentje geperste knoflook, *2 theelepels paprikapoeder, *2 eetlepels olijfolie, *1 kleine fijngesneden ui, *500 gram spinazie, *2 eetlepels pijnboompitten, *zout en peper,
- Hongaars
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-2001Hongaars20-30 min.
- Eigen recept
Ricotta oliebollen
40 gr. boter, 500 gr. ricotta, 4 eieren, zout, 125 gr. bloem, 4 el. rozijnen, 1 el. geraspte citroenschil, olie om te bakken, poedersuiker om te bestrooien.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2009Internationaal20-30 min.
Ricotta kipballetjes
300 gram kipgehakt, 100 gram ricotta (kaas), 8 zwarte olijven in kleine stukjes, 2 theel. versgeraspte citroenschil, 2 theel. oregano, 5 dl. pastasaus, paneermeel, boter om in te bakken.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2005Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Albicocca con Ricotta (Abrikozen met ricotta)
250 g ricotta, 1/2 theelepel kaneel, 10 fijngehakte amandelen, 2 lepels witte basterdsuiker, 12 abrikozen
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-09-2002Italiaans Nagerecht0-10 min.
Cannelloni Met Ricotta
Heerlijk romig
450 gram ricotta, ? dl. slagroom, ? bosje verse peterselie, zout, peper, 1 l. bechamelsaus (zie sauzen), 16 groene cannelloni-pijpjes
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2000Italiaans30-60 min.
Spinaziesalade Met Ricotta
200 g ricotta, 1 teentje knoflook, geperst, 2 tl paprikapoeder, 2 el olijfolie, 1 kleine ui, fijngesneden, 500 g spinazie, 3 el pijnboompitten, zout, peper
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-01-2001Bijgerecht10-20 min.
Bladerdeegflapjes met ricotta
10 plakjes bladerdeeg, 3 takjes peterselie, 3 takjes kervel, 250gr ricotta, 1 el zure room, zout, peper, 1 ei
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-03-2003Vegetarisch20-30 min.
Courgettes met ricotta
Lekker met rijst erbij en een slaatje zou er ook wel bij passen. Normaal is het de bedoeling om dit met ronde courgettes te doen, maar op deze manier gaat het dus ook
4 courgettes, 1 ui, rode, 1 teen knoflook, 500 g ricotta, 1 ei, 3 el parmezaan, geraspte, 3 el pijnboompitten, ¼ bosje basilicum (gesnipperd), olijfolie, peper, zout,
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-09-2013Europees30-60 min.
Auberginepasta met ricotta
-
300 gram spaghetti, 2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, geperst, 1 aubergine, in blokjes, 2 blikken à 400 gram gepelde tomaten, 125 gram ricotta, 1 bosje basilicum, grof gesneden
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2013Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Abrikozen met ricotta
De afsluiten van het antipasti-buffet
12 verse en goed rijpe abrikozen, 24 amandelen met vlies, 200-250 gram verse ricotta, snufje kaneel, 30-40 gram fijne tafelsuiker
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-08-2002Italiaans Nagerecht10-20 min.
ricotta met caramel
250gr ricotta, 4 eierdooiers, 100gr suiker, 200ml room, 200ml melk, 50gr suiker.
- Italiaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-07-2003Italiaans Nagerecht30-60 min.
Perzikcake met Ricotta.
De ricotta maakt het deeg extra rijk en zacht van smaak. Een verrukkelijke combinatie met de perziken.
Voor ca 15 plakken., , 200 gram blanke amandelen, fijngemalen, 150 gram bloem, 2-3 theelepels geraspte citroenschil, 225 gram zachte boter of margarine, 200-225 gram kristalsuiker, 6 eieren, gescheiden, 250 gram ricotta of verse roomkaas, 5-6 perziken, Zout, 4-5 gekonfijte sinaasappelschilletjes, in reepjes.,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-05-2003Nederlands60-120 min.
Kruidenmuffins Met Ricotta
Heerlijk met een schepje creme fraiche of zure room
Voor 30 stuks: 275 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 2 tl.l bakpoeder, zout, 1 dl. melk, 150 gram ricotta, 100 gram gesmolten boter of margarine, 1 ei, losgeklopt, 1-2 el. fijngesneden peterselie, 1tl. tijmblaadjes, 1 tl. oregano, 1 el. fijngesneden bieslook
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2000Engels30-60 min.
Pasta met Ricotta
200 a 250g (groene)tagliatelle,zout,6 a 8 bleekselderijstengels,schoongemaakt,225g ricotta,4 el slagroom,witte peper uit de molen,nootmuscaat,circa 50g geraspte Parmezaanse kaas,circa 35g boter
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2000Italiaans30-60 min.
-
Peertjes met Ricotta
van klazina001 , 1 recepten, 0 volgers
-
Ricotta recepten
van Sas1204 , 1 recepten, 0 volgers