Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ricotta

Ricotta recepten (1.765) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke Canneloni met ricotta en spinazie

Heerlijk met verse basilicum, gehakt, zongedroogde tomaatjes, kaas en olijven. Heerlijk om het is eens uit te proberen.

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 350 ml melk, 12 lasagnebladen, snufje nootmuskaat, 1 el olijfolie, 1 ui, gehakt, 3 teentjes knoflook, 1 zal losse spinazieblaadjes (bonduel) of, wat ik doe: LEKKER ZELF EVEN MAKEN., 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes, 100 gr zwarte olijven, zonde pit in stukjes, 250 gr ricotta, 3 el basilicum, 150 gr geraspte kaas, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.

INGREDIENTEN

2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

INGREDIENTEN

6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg, 200 gram ricotta kaas, 2 eieren, 100 gr champignons, 50 gr cheddar, geraspt, ? tl nootmuskaat, Zwarte peper, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 lente uitjes, fijngesneden.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Ricotta

Zelf ricotta maken! Geeneens moeilijk!

INGREDIENTEN

7.5 dl geiten-, schapen- of koeienmelk, 1.5 dl creme fraiche, 1-2 eetlepels citroensap, 1/2 theelepel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lasagne met ricotta, spinazie en pestosaus

Deze vegetarische lasagne is een rijk en smakelijke alternatief voor de klassiekere vleesvarianten. De rookkaas geeft de lasagne een intense smaak, maar natuurlijk kan je dit gerecht maken met de kaas die je zelf lekker vindt!

INGREDIENTEN

300 gr voorgekookte verse lasagnebladen, 1,5 liter besciamella (gekocht of zelfgemaakt met 150 gr boter, 150 gr bloem, 1,5 liter melk, nootmuskaat, zout en peper), 250 gr pesto (zelfgemaakt of gekocht), 200 ml melk, 80 gr parmezaanse kaas, 250 gr ricotta, 300 gr gekookte spinazie (vers 500 gram), 250 gram gerookte kaas (of een ander type wat je lekker vindt), 120 gram extra parmezaanse geraspte kaas voor het bestrooien, zout, peper en olio extravergine di oliva

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bosbessen Cheesecake

Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.

INGREDIENTEN

Voor de basis:, 140 gr digestive koekjes., 100 gr haver of tarwe meel., 120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter )., 3 sl bruine suiker., , Voor de creme:, 400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas., 100 gr ricotta., 90 gr poedersuiker., 130 gr room., 2 eieren., 1 sl sinaasappelschil rasp., 1 sl meel voor elk gebruik., , Om te garneren:, 300 gr bosbessen, rode bessen of bramen., 200 gr bramenjam., 60 ml kersenlikeur.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Grieks
  •  > 120 min.

Chocoladetiramisu met Ricotta

6-8 personen

INGREDIENTEN

125 ml bruine rum, 375 ml espressokoffie afgekoeld, 750 g ricotta, 50 g poedersuiker gezeefd, 1 el cacaopoeder van goede kwaliteit gezeefd, 1 tl vanille-extract, 125 g pure chocolade geraspt, 20 lange vingers (savoiardi)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Cannelloni met spinazie, champignons en ricotta

Lekker voor doordeweekse dag!Hoe vaker je het maakt, hoe handiger je er meer wordt. Wel cannelloni gebruiken die je niet hoeft voor te koken (= sneller).

INGREDIENTEN

- 1 el olijfolie, - 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd, - 75 gram champignons, fijngehakt (ik doe altijd meer), - 225 gram ricotta, - 225 gram ontdooide diepvriesspinazie, - peper en zout, - 1/2 tot 1 tl nootmuskaat, - 12 cannelloni-pijpjes, - snelle tomatensaus (natuurlijk lekkerder als je het zelf maakt), - 50 gram mozzarella, in plakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2010
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tomatenquiche met Ricotta

Een heerlijke vegetarische quiche.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 500 g Cherry tomaten,gewassen en gehalveerd, 500 g ricotta, 8 Eieren, 1 bosjes gesneden bieslook, Zout en peper, Gesneden nootmuskaat, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Canneloni Met Spinazie En Ricotta (Of Geitenroomkaas)Vulling

Ook als je niet van spinazie houdt, is dit toch heel lekker (vooral mijn kinderen smullen ervan)

INGREDIENTEN

300 gram diepvries spinazie, 1 grote ui, 1 a 2 tenen knoflook, 200 gram ricotta kaas (of geitenroomkaas), 2 eieren, 1 theelepel oregano, 3 eetlepels melk, 50 gram, parmezaanse kaas, zout, peper, boter, 500 gram voorgekookte cannaloni, Voor de saus: 1 ui, pak gezeefde tomaten, 1 theelepel basilicum, desertlepel suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met Ricotta en tomaten-gehaktsaus

Zevende Hemel, kriebel in jou buik lasagne. Deze moet je maken, jij wilt nooit weer anders. Zien ook mijn artikel Ode aan Italië.

INGREDIENTEN

Maak een basis tomatensaus., Kook zelfgemaakte lasagne vellen gaar en bewaar in koude water tot gebruik. Ik had velletjes die niet vooraf gekookt hoeft te worden., , voor gehakt, 500 g rundergehakt, kleine ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 e tomatenpuree, 1 e meel, 2 e witte wijn, weinig zout (kaas is ook zout), weinig zwarte peper (saus is al pittig), 1 e groene pesto, 1 e platte peterselie, fijn, , 1. Fruit ui en knoflook in olijfolie tot zacht., 2. Bak gehakt rul in deze mengsel., 3. Voeg tomatenpuree toe en bak even door., 4. Strooi meel (patentbloem) erover en maak meel gaar., 5. Voeg witte wijn toe en kook 5 min., 6. Voeg de groene pesto, platte peterselie en wat zout en zwarte peper toe en meng goed door., 7. Voeg de gehakt saus bij basis tomatensaus en kook samen voor 20-30 min. (voeg wat water erbij tijdens koken als saus neig te dik worden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Amuse als Avocadosoepje met ricotta

Leuke amuse om te maken!

INGREDIENTEN

1 avocado, geschild en ontpit 50 ml room sap van een halve citroen 100 ml groentebouillon 1 el sherry versgemalen peper 25 gr zachte ricotta, verkruimeld vierde bakje tuinkers, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Ricotta met bosvruchten

INGREDIENTEN

500 gram ricotta - 3 dl slagroom - 3 eetlepels suiker - verse bosvruchten,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Een Amandel-citroentaart met ricotta

Een toppertje !!

INGREDIENTEN

250 gr bloem, gezeefd 60 gr basterdsuiker 125 gr koude boter, zacht gemaakt 1 tl fijn geraspte citroenschil 2 eierdooiers VULLING 350 gr ricotta, gezeefd 90 gr basterd suiker 3 eieren, goed geklopt 1 el fijn geraspte citroenschil 80 gr gepelde amandelen, fijngehakt 3 el geschaafde amandelen poedersuiker, voor het bestuiven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Ricotta pancakes/poffertjes

Heerlijk als ontbijt of brunch , je kunt er zelfs een super nagerecht mee maken !!!

INGREDIENTEN

250 Gr ricotta ( je kunt hier ook huttenkase voor nemen), 125 ml melk, 100 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 2 eieren.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Tomatenquiche met ricotta

Tomatenquiche met ricotta

INGREDIENTEN

1 rol Vers bladerdeeg 270 gram, 500 gram cherry tomaten, gewassen en gehalveerd, 500 gram ricotta, 8 eieren, 1 bosje gesneden bieslook, geraspte nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Quiche met ricotta

Lekkere quiche met ricotta

INGREDIENTEN

Pak bladerdeeg, olijfolie, 100 g champignons, 5 bosui, gesneden, 1 teentje knoflook, gesneden, 50 g cheddar, 125 g ham, in reepjes, 200 g ricotta, 2 eieren, 1 tl nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2013
  •  
  •  10-20 min.

Notentortelloni met ricotta

INGREDIENTEN

2 bakken tortelloni con formaggio e nocci (met kaas en noten a 250 g, koelvers);, 1 kleine bloemkool (ca. 700 g), in kleine roosjes;, 350 g broccoli, in kleine roosjes;, 150 g ricotta (bakje 250 g, verse kaas);, 1 bekertje slagroom (125 ml);, 1 bakje walnoten (60 g), grof gebroken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Appelwafeltjes met ricotta

Recept van Piet Huysentruyt.

INGREDIENTEN

4 velletjes bladerdeeg van 15 bij 15 cm, 1 Jonagold-appel, 4 eetlepels ricotta, 2 eetlepels bruine suiker, munt.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  •  
  •  10-20 min.

Ricotta met munt

INGREDIENTEN

300 gram verse ricotta, 3 eetlepels ruwe rietsuiker, 1 ? theelepel gemberpoeder, ? theelepel kaneel, handvol verse muntblaadjes,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Koffie ricotta

Nagerecht, 4 personen. energie 312 kCal - eiwit 13 g vet 17 g - koolhydraten 31 g

INGREDIENTEN

? 2 zakjes espressokoffie (pak a 25 x 1 8 g), ? 2 cups ricotta (a 250 g), ? 100 g suiker, ? mespunt kaneel, ? cacaopoeder, ? geklopte slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Superlekkere cupcakes met ricotta en limoen

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Zelf veranderd omgezet naar grammen en er een "eigen draai" aan gegeven. De vorm die ik had was eigenlijk te laag voor de papieren vormpjes maar het resultaat was in één keer goed. Het werden heerlijke, super luchtige Cupcakes. Met onderstaand recept maakte ik 14 cupcakes. De slagroom zit slordig op ze smaakten er niet minder om! PS.Vandaag (20.07.10) weer deze cupcakes gebakken. Dit keer met glazuur bestreken en een nieuwe foto toegevoegd. Glazuur gemaakt van 100 gram poedersuiker, wat water, klein beetje kleurstof, een scheutje sinaasappellikeur en wat limoensap. Blijf roeren tot het glazuur glanst. Heel lekker!. (Als er kinderen komen laat je gewoon de sinaasappellikeur weg.)

INGREDIENTEN

150 gram Cakemeel., Of als je geen pak cakemeel in huis hebt maar wel maïzena? Neem dan 130 gram gewone patentbloem en 20 gram maïzena dan krijg je heerlijke luchtige cupcakes. (tip van internet geplukt en zelf nog niet geprobeerd), 1½ theelepel (grote theelepels) bakpoeder., 1 ons gezouten roomboter., ½ theelepel zout.(heb je ongezouten boter neem dan 1 tl zout) ik heb gezouten boter gebruikt.-, 145 gram suiker., 5 eetlepels Ricotta.(± 90 gram)., 2 grote of 3 kleine eieren (ik heb 3 vrije uitloop eieren gebruikt - middelmaatje)., 1 limoen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2010
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Koffie Ricotta

In plaats van een kopje

INGREDIENTEN

1 eetl. gemalen espressokoffie, 350 gr. ricotta, 2 eetl. rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl koffielikeur, 1 kop koude koffie

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

parpadelle met ricotta.

INGREDIENTEN

Parpadelle,150gr ricotta,12 fijne plakken parmaham,120gr sjalotten,2,5dl room,8cl droge witte wijn,3eetl versgehakt basilicum,boter of olie,p+z.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

ricotta pannekoeken

Zeer luchtig en smeuzig .

INGREDIENTEN

250 gr. ricotta kaas;125 ml melk;2 eieren;100 gr.bloem;1 kl droge gist.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Spinaziesalade met ricotta

INGREDIENTEN

*200 gram ricotta of Huttenkase, *1 teentje geperste knoflook, *2 theelepels paprikapoeder, *2 eetlepels olijfolie, *1 kleine fijngesneden ui, *500 gram spinazie, *2 eetlepels pijnboompitten, *zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hongaars
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ricotta oliebollen

INGREDIENTEN

40 gr. boter, 500 gr. ricotta, 4 eieren, zout, 125 gr. bloem, 4 el. rozijnen, 1 el. geraspte citroenschil, olie om te bakken, poedersuiker om te bestrooien.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Ricotta kipballetjes

INGREDIENTEN

300 gram kipgehakt, 100 gram ricotta (kaas), 8 zwarte olijven in kleine stukjes, 2 theel. versgeraspte citroenschil, 2 theel. oregano, 5 dl. pastasaus, paneermeel, boter om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Albicocca con Ricotta (Abrikozen met ricotta)

INGREDIENTEN

250 g ricotta, 1/2 theelepel kaneel, 10 fijngehakte amandelen, 2 lepels witte basterdsuiker, 12 abrikozen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Spinaziesalade Met Ricotta

INGREDIENTEN

200 g ricotta, 1 teentje knoflook, geperst, 2 tl paprikapoeder, 2 el olijfolie, 1 kleine ui, fijngesneden, 500 g spinazie, 3 el pijnboompitten, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Cannelloni Met Ricotta

Heerlijk romig

INGREDIENTEN

450 gram ricotta, ? dl. slagroom, ? bosje verse peterselie, zout, peper, 1 l. bechamelsaus (zie sauzen), 16 groene cannelloni-pijpjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Bladerdeegflapjes met ricotta

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg, 3 takjes peterselie, 3 takjes kervel, 250gr ricotta, 1 el zure room, zout, peper, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ravioli met ricotta en spinazie

Wordt die pastamachine eindelijk ook weer eens gebruikt..

INGREDIENTEN

Gevogeltebouillon, olijfolie, Parmesan ter garnering, Raviolideeg, 300 g tarwebloem, 2 eieren, 4 eierdooiers, 1 eetl. olijfolie, 1 theel. zout, Vulling, 1 ei voor insmeren deeg, 250 g spinazie, 250 g. ricotta, 100 g. geraspte Parmesan, 1 teen knoflook, peper, zout en nootmuskaat

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2010
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Courgettes met ricotta

Lekker met rijst erbij en een slaatje zou er ook wel bij passen. Normaal is het de bedoeling om dit met ronde courgettes te doen, maar op deze manier gaat het dus ook

INGREDIENTEN

4 courgettes, 1 ui, rode, 1 teen knoflook, 500 g ricotta, 1 ei, 3 el parmezaan, geraspte, 3 el pijnboompitten, ¼ bosje basilicum (gesnipperd), olijfolie, peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Abrikozen met ricotta

De afsluiten van het antipasti-buffet

INGREDIENTEN

12 verse en goed rijpe abrikozen, 24 amandelen met vlies, 200-250 gram verse ricotta, snufje kaneel, 30-40 gram fijne tafelsuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Auberginepasta met ricotta

-

INGREDIENTEN

300 gram spaghetti, 2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, geperst, 1 aubergine, in blokjes, 2 blikken à 400 gram gepelde tomaten, 125 gram ricotta, 1 bosje basilicum, grof gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ricotta met caramel

INGREDIENTEN

250gr ricotta, 4 eierdooiers, 100gr suiker, 200ml room, 200ml melk, 50gr suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Perzikcake met Ricotta.

De ricotta maakt het deeg extra rijk en zacht van smaak. Een verrukkelijke combinatie met de perziken.

INGREDIENTEN

Voor ca 15 plakken., , 200 gram blanke amandelen, fijngemalen, 150 gram bloem, 2-3 theelepels geraspte citroenschil, 225 gram zachte boter of margarine, 200-225 gram kristalsuiker, 6 eieren, gescheiden, 250 gram ricotta of verse roomkaas, 5-6 perziken, Zout, 4-5 gekonfijte sinaasappelschilletjes, in reepjes.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Pasta met Ricotta

INGREDIENTEN

200 a 250g (groene)tagliatelle,zout,6 a 8 bleekselderijstengels,schoongemaakt,225g ricotta,4 el slagroom,witte peper uit de molen,nootmuscaat,circa 50g geraspte Parmezaanse kaas,circa 35g boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top